Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başlayan durum sanrı mı yoksa gerçek mi çözemedim!?

kara duman testertr
Merhabalar tekrardan,
dün doktor görüşmemiz sona erdi işitsel olanlar için dedim sanrı ile pek eşlik etmez diyor google da ama dedim , varsanı ya giriyor evet dedi ama daha beynin çözülmeyen neleri var dedi komşuların seslerini duymuş olman gayet doğal dedi bu atak döneminde dış sesler manipüle ediyormuş yani inanki olmuştur dedi o sesleri duyman gerçek olduğu anlamına gelmiyor.

Onun dışında ilacı tek doza topladı 2mg akşam sadece içicem bölmektense geçenlerde denediğimde 4. gün kötü hissetmiştim umarım öyle olmaz çünkü askeriye için de tek doz önemli durum bildirir raporu verdi bunu askeriyede inşallah kullanabilirim bazıları reçeteli olsa bile attırdıklarını söylemiş umarım böyle bir şey yaşanmaz askeriyede

fabyanenst Rahatsızlıkları isimlendirmek o kadar önemli değil önemli olan normal olmayan senin yaşam kaliteni bozan gerçeklik algını bozan şeyler olması ruhsal rahatsızlıklar kişiye özel belli bir kalıbı yok bazen bir kaç rahatsızlık içiçe geçmiş oluyor.
Senin bir rahatsızlığın olduğu kesin ve ilaçlardan fayda görüyorsun önemli olan bu.
Belirtileri sanrı,halisinasyon vb olup olmadığını araştırman onların %100 doğru,gerçek olmadığına inanmak istememen olabilir beynin sana oyun oynuyor tuzağa düşme.
Normalde askerlikte bu şikayetlerle zorlanırsın ama süre çok kısa sorun olacağını zannetmiyorum kendini kötü hisssedersen doktora çıkarsın istirahat alırsın anlayışlı bir komutana denk gelirsen inşAllah göz açıp kapayıncaya kadar biter askerliğin.

kara duman

Teşekkürler bilgi için ben dedim doktora ileride devlet kurumunda bir işe girersem önüme bir engel çıkarır mı bu rahatsızlık o da dedi ben buraya hastalık tanımı için genel depresyon girdim zaten dedi askeriyede de o şekilde reçete vericem o şekilde devam edicez bakalım umarım depresyon nedir ya boşver at ilacı demezler :) şu an bir tek akşam ilacı içicem inşallah hiçbir şekilde kötü hissetme durumu ortaya çıkmaz. Bir de dönüş tarihleri belli olduğundan uçak biletini de ona göre alıyorum uzatmamak adına ne kadar kötü de hissetsem izin almayı pek düşünmüyorum inşallah dayanabilirim iyi dilekleriniz için tekrardan teşekkürler.

fabyanenst

Geçmiş olsun. Fakat tanıyı depresyon girmesi, ilaçları kısa süreli kullanacaksın demesi bana normal gelmedi. Atipik psikoz a benzeyen anlatılanlar var. İnşallah ilaçları bırakınca tekrar etmez(kısa süreli ilaç kullanımı olacak demişti). Çünkü tekrar ettiğini hasta anlayamıyor. Ancak anlatırsan yakinindakiler anlarsa yeniden ilaca başlarlar. Böyle bir riski nasıl alıyor doktor anlayamadım.

Yani gerçekle bağını kopartan biri etrafına zararda verebilir. Bence bir başka doktora da görün.

testertr fabyanenst Anladığım kadarıyla işe girerken ve askerde sorun olmasın diye deprasyon tanısı gireceğim demiş ama tanı gerçekte o değil.
Eğer bu belirtilere deprasyon tanısı koyuyor ve 3-5 ayda düzeleceğini düşünüyorsa o doktor muayenehaneyi kapatsın gitsin ama zannetmiyorum bizim bile görebildiğimiz şeyleri doktorun görememesi imkansız.

kara duman bana da ilk gittiğim doktor zihin karışıklığın var demişti. Devlet hastanesi atipik psikoz dedi. Özel hastaneler hep böyle demek ki.

testertr
kara duman

Öncelikle merhabalar doktor aslında bana ilk başlarkende sen 33 yaşlarında falan olsaydın bu ilacı ömür boyu kullanman gerekli diyebilirdim fakat yaşın çok genç dedi hani geçebilme ihtimali üzerinde durdu daha çok askerden sonra da doz azaltıp bir bıraktırmayı denicek eğer baktık ben kötü hissetmeye başladım tabii ki tekrardan başlayacağız.
Fakat ben bir yönden kariyerimi düşünerek doktor rdm raporu verirken askerde ilacı içebilmek için reçete yani verirken biz devreye girip ya biz şu an kendi işimizi yapıyoruz ama ileride devlet dairesinde bir işe girerim vs belli olmaz işe girmeme engel olur mu dediğimiz noktada
ben buraya depresyon tanısı giricem hiçbir şekilde sorun olmaz askerde de ilacı muhtemelen kullandırtırlar dedi fakat askeriye de mantığın olmadığını ve ilacı attırabilme ihtimalinde durdum yani pek bilmediğimden bir şey diyemiyorum dedi umarım öyle bir şey olmaz pozitif düşün vs.

Ve görüşme sonlandırılmıştı.

Açıkcası ben genel olarak nasılsın sorusuna yengem 1 hafta önce geldi olay anına atak anına tanık olan kişilere hafif bir soru sorma isteğim var demiştim yani şimdi senle 2 yol çizicez dedi ya kötüye gidişat ya iyiye gidişat bunu sen çiziceksin dedi o yüzden askerden sonra bir bıraktırma durumunu deneyeceğiz. umarım da bırakabilirim çünkü uykulu hayatı görmek çok kötü inşallah atlatırım ve bir daha karşıma çıkmaz ha oldu da çıktı tabii ki mecburi tekrar kullanıma başlayacağım.

askerliğe de az kaldı 9 eylül de uçağım kalkacak ve 10 eylül katılış tarihi yazıyor 4 ekim terhis olma zamanı bir an önce gitsek de kurtulsak diyorum bekledikçe stres ve zaman geçmemesi ile karşı karşıyayız belki gitsem o kadar büyüttüğümüz kadar olmayacağını da göreceğim de işte..

fabyanenst
Doktor en az olası olumlu senaryoyu söylemiş özel doktor olduğu için bak tedavi edebiliyorum gibi herhalde.
Bu rahatsızlıklarda moral ve stresten uzak durmak çok önemli bu açıdan meseleye olumlu bakmak iyi bir şey ama zayıf bir ihtimali söyleyip kuvvetli ihtimal gerçekleştiğinde oluşan moral bozukluğu ve beklentilerin boşa çıkması daha büyük bir stres kaynağı olacaktır.
Rahatsızlığınız büyük ihtimalle psikoz türü bir rahatsızlık bu tür rahatsızlıklar genelde 18/25 yaşları arasında yoğun stres veya travma sonrası meydana çıkar geç yaşta meydana çıkması daha nadirdir.
Sende olduğu gibi erken teşhis hastalığın ilermesinin durdurulması ve oluşturduğu yıkımın engellenmesi açısından önemli ve farkındalığının olması bu ikisi senin için büyük avantaj.
Ama ben 3/5 aylık tedaviyle psikozu iyileşen insan görmedim o kadar sürede anca kesin teşhis konulabilir ha şu olur hastalık kontrol altına alınır ilerlemesi durdurulur belirtiler baskılanır ama bunlar ilaç kullanıldığı sürece olur kısa süreli tedavi sonrası ilaç bırakmada rahatsızlık daha güçlü bir şekilde belirti verir.
Bunları moral bozmak için yazmadım ama gerçekçi olmak lazım daha uzun süreli bir tedaviye kendini hazırlaman ve durumu kabullenmek süreci senin için daha yönetilebilir kılacaktır gerçekçi olmayan pembe senaryolar kısa süreli bir mutluluk ve sonrası üzüntü olabilir.
Özel doktorlarda maalesef bu pembe senaryo çizme durumu çok var para aldıkları için herhalde paranın karşılığını veriyorum hissini vermeye çalışıyorlar.
Forumda böyle çok örnek var yıllarca özel doktora gidip kucak dolusu para döküp pembe hayaller satıyorlar hepsi değildir tabi ki ama genel böyle devlet hastahanesine gidip iyi bir doktora denk gelirseniz para ve mutluluk ilişkisi olmadığı için ihtimalleri daha yalın gerçekçi ama acıtıcı bir şekilde söylüyorlar ama bu geçici mutluluklardan daha iyi bence durumu kabullenmek ve kendini alıştırmak daha iyi bence.
Hayat bu herşey insan için.
Umarım doktorun söylediği olumlu senaryo gerçek olurda kalıcı olarak ilaçsız hayatını sürdürebilirsin tabi bunları senin anlattıklarına göre yazıyorum belki doktor başka bir durum gördü ondan böyle konuşuyor onu bilemiyorum.
Askerde çok dikkatli ol askerlik bu tür rahatsızlıkların alevlenmesi için bütün ortama sahip ama bazen öyle güzel ortamlar oluyor ki ev gibi oluyor sana öyle denk gelir inşaAllah.

kara duman

Haklısınız açıkcası inşallah o düşük ihtimal olur da ilaçsız bu durumu devam ettirebilirim. dediğinizi anladım yani özel hastanelerde biraz daha hastayı pozitif tutmak için belki realist cevaplar yerine olması düşük ihtimal seçenekleri hastaya sunarak en azından zihni pozitiflikle belki iyileştirmenin çabasında da olabilirler açıkcası her geçen gün daha iyi hissettiğim için bilmiyorum ama ilacın etkisi olsa gerek eski yaşadıklarımı hatırlamak bile güç olmaya başladı böyle yavaş yavaş silindi gibi rileptid cidden iyi geldiğini düşünüyorum tabi bir anda kesince veya doz azaltınca neler olabileceğini bilmiyorum inanın ve korkum şu askeri yerde depresyon da neymiş diyip ilacı kullandırtmazlarsa olabilecekler umarım sakin kalabilirim.
Ek olarak şunu da söyledi öfke kontrolü olmayan hastalarıma da ben rileptid risperidon 0.50 mg veriyorum yani senin içtiğin ilaç pek çok tedavi için kullanılıyor dedi.
Kötü bi ihtimal olarak gözükse de devamlı kullanırsan dedi düşük doz da durumu kurtarır vaziyette olursa belki çok düşük dozla kullanmaya devam edersin dedi yani doktorun demek istediği en az yan etki ile normal yaşantıya devam etmemi sağlaması bu da benim için cidden çok önemli örneğin günlük 1 mg yetiyorsa 2mg içmenin anlamı yok gibi gibi yani yaşattığı yan etkileri yok olursa ve iyi gelirse inşallah bakalım zaman göstericek

vee askere gitmeye son 5 gün cumartesi uçak kalkıyor...

İnşallah buraya geldim sonunda yazmak nasip olur allahtan bedelli gidiyorum 6 ay gitsem nasıl strese sokardım kendimi bilmiyorum rileptid de uyuşma yapıyor çok erken saatlerde kalkıcaz umarım allah yardım eder
4 ekim terhis günü inşallah öyle bir ortam olur ki günlerin nasıl geçtiğini anlamayız amin.

kara duman

Merhabaaa ya dün gelen giden çok oldu askerlik için ben aşırı heyecan yaptım galiba sanrı tarzında şeyler oldu gene bir anda bir şeyleri biliyorlarmış gibi geldi komşular özellikle sesleri yükseldi böyle çevresel sesleri uyarıcı algıladım kötü oldum doktora mesaj attım ne yapabiliriz diye o da dedi ki ;
Şu anda belirsizlik mevcut bunun durumu arttırması normal siz askere gittiğinizde bu belirtirlerin azalmasını bekleyeceğiz çünkü belirsizlik yok olacak en kötü senaryo askeriyede psikiyatri hekimine yönlendirirler dedi. askerdeyken çok çok kötü hissedersem ne yapabilirim ve orda nasıl yol izlerler askerliğim uzar mı acaba bilginiz var mı?

fabyanenst Kalabalık ve stresli ortamlarda hastalığının alevlenmesi normal benim oğlumda ne zaman kalabalık bir ortama (örnek bayram ziyaretlerinde) girse kötüleşiyor.
Askerdeyken yeni bir ortama gireceksin ve yeni kişilerle tanışacaksın bu duruma alışana kadar rahatsızlığın artabilir.
Doktorun kusura bakmasında sanırım kendisi askerlik yapmamış askerliğe başlayınca nasıl belirtilerin azalacağını söylüyebiyor askerden sonra başka bir doktora görün istersen.
Askerde rahatsızlığın artarsa hemen doktora çık daha kötü olmadan durumu anlat hava değişimi değilde koğuş istirahati gibi bir şeyler almaya çalış veya komutanını durumu anlat basit bir göreve geçmeye çalış bu şekilde bitirmeye çalış anlayışlı bir doktor ve komutana denk gelirsen seni arada idare ederler zaten bedelli olduğun için çok dert edeceklerini zannnetmiyorum.
Senin için kolay değil biliyorum ama rahat olmaya çalış çok kötü olursan ve doktora ulaşamazsan ilacın dozunu kendin arttır.
ALLAH yardımcın olsun.

kara duman

Çok teşekkür ederim gitmeden önceki son mesajımı yazıyorum dediklerinize uyacağım doktorun dediği aslında askerlik ortamına girmedenki belirsizlikten dolayı durumun kötüleşebilir dedi askere gidince 1-2 gün geçince ortamına suyuna alışınca heyecan seviyesi normale gelince düzelir dedi inşallah öyle olur

Çok kötü hisseder isem doktora çıkıcam anladım çok teşekkür ediyorum

Merhabalar nasılsınız iyi misiniz ben askerden geldim şükür orda iken inanılmaz şekilde kendimi iyi hissettim hiçbir kötü düşünce beni sarmadı bu nasıl olabildi bilmiyorum ama sadece muhabbet edip oradaki herkese sanrı yaşadığımı anlattım sanrının ne olduğunu vs bazıları devamlı iyi miyim diye beni soru yağmuruna tutuyordu gün aşırı :) rdmliler buraya gelsin diye çağırdıklarında artık tam bir etiket olmuştuk ama umrumda değildi yaşadığım yer bile aklıma gelmedi o anki ortam stres veyahutta bir moda sokuyor ki yeniden doğmuş gibiydim eve gelince 2. gün biraz kendimi kötü hissettim ne alaka bilmiyorum o kadar askeriyede iyi iken eve dönüş yapınca bi kötü hissetme oldu ama onun dışında şu an çok iyiyim o günü de adaptasyon olarak düşünmek istiyorum aklıma kötü düşünce sarmıyor,

Askerde olanlardan bahsedicek olursak;
2MG RİLEPTİD RİSPERİDON ilacımı doğrulatmak amacı ile hastaneye sevk ettiler
doktor 2mg askerlik yapmana engel olur 1 mg olanını yazıyorum sana dedi ve yazdı 20 gün boyunca kullandım hiçbir fark hissetmedim.
hatta ilacı içmesem bile kendimi iyi hissetçekmişim havasına girdim ardından 20 gün sonunda bitti 5 günümüz daha vardı
eski ilacımı kaybetmişler 2mg olanını 1mg tekrar yazdırmak için tekrar hastaneye sevk olacaktım ki ricus adında risperidon etken maddeli son 5 tane kalmış ilaç bulduk 1mg onu kullandım ve askerliği tamamladım şu an evde 2mg rileptidi yarıya bölüp sadece akşamları içip hayatıma devam ediyorum doktor randevusunu haftaya almayı planlıyorum

Sizce de askerlik döneminde hiçbir kötü düşünce veya hiçbir şekilde hastalıktan eser olmamasına rağmen eve döndüğüm 2. gününde kötü hissediş ama 4-5 saat sonrası gene eser kalmamış gibi şu anda çok iyiyim adaptasyon olarak yorumlamak istiyorum ama askerliğin bu kadar iyi geleceğini tahmin etmemiştim

Orda iken aklımdan 1 kez şu geçmişti ya beni nerden tanıcak elin işte bursalısı elin lüleburgazlısı gibi bi düşünce kalıbı beynime oturdu ve bir daha hiçbir kötü düşünce aklıma gelmedi çok iyiydi yani benim için şükürler olsun ki bitti de.

fabyanenst Geçmiş olsun sıkıntı yaşamadan askerliğini tamamlamana çoook sevindim.
Neden öyle böyle oldu diye çok kafana takma Allah yardım etmiş kendinide ortama zihnen hazır etmişsin her şey yolunda gitmiş.
Demekki ilaç desteğiyle olacak bir şeyler moralini bozma sivil hayattada aynı motivasyonunu devam ettirmeye çalış kesinlikle boş durma birşeylerle meşgul ol dönem dönem kötüleşebilirsin özellikle mevsim geçişlerinde bunlar geçici olabiliyor biraz sabret.
İstediğin zaman yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

iyi hayırlısı olsun. Askerliğini kazasız belasız atlatmana senin adına sevindim.

kara duman

Merhabalar arkadaşın yaşadığının aynısını yaşadım diyebilirim tarihler bile benzer özellikle bulunduğum bölgeden bir süre ayrı kaldım o zamanlar daha iyi hissettim unuttum bile oluşan durumu fakat şu anda nasıl oluyor bilmiyorum iş yerinde dışarıyı gözlemlerken bazen gülüp geçen bir kaç kişiye denk geldim ve bu benim rahatsızlığımı tetiklememe yeterli oluyor o günü komple kötü hissederek geçiriyorum
Bu arada halisülasyon falan değil bildiğiniz hani hafif bi sırıtma yaparak geçmek bir kişide olsa tamam diyeceğim fakat 1-2 kişi de denk geldim ve eve dönüş yolunda bir cocuk var devamlı uzun uzun bakıyor bizim arabanın geçmesini gözler gibi devamlı hemen içerdeki kişilere odaklanıyor bu sefer ya benle ilgili ne biliyorlar da beni irdeliyor inceliyorlar kafasına giriyorum ve hastalık bende depresiflik yarattı özgüvenimi biraz daha kayıp ettim gibi dışarı çıkma konusunda işten eve evden işe dışarı çıkmada korkular oluşuyor agorafobi tarzında selam verme fobisi tanıdık görme korkusu uzun cümleler kurup tanıdıklara rol kesmek zor geliyor keşke hiç görmeden geçsem gibi bir fikir oluşuyor

ocak ayında psikiyatri ile tekrar görüşeceğiz ilacımı bıraktırmayı denicek 1mg içiyorum şu anda eğer ki bıraktırırsa tekrar nüksettiğini hissettiğim an ilacı tekrar almaya devam edicem evde ilacım mutlaka bulunduracağım. onla da öyle anlaştık çok düşük ihtimal de olsa geçebiliyormuş..

Ama benim şu rezil olmuşum rencide olmuşum hissini yenmem gerekiyor belki çalıştığım yerde komik gözüküyor olabilirim tamam ama bir şey bilmeseler sırıtmazlar belki de tanıyan birisi hakkımda yorum yaptı ona istinaden geçip güldüler bilemiyorum. Ama bunu kafaya takmak istemiyorum işimi bile değiştirebilirim ki şu an aile işinde çalışmaktayım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
selinpelin

İnsanların birbirine bakması çok doğal, ben de göz teması kurarken zorlanıyorum. Sırıtma olayına gelince , bayansınız size sarkıyor olabilirler mi?
Ben de bir anımı anlatayım. Psikiyatri doktoruna gittim. İlaçlarımı vs. söyledim. Bana direk "eşinin seni aldattığını düşünüyor musun" dedi? Bunu nasıl bilebilir?

osmangazi

Yok hesabın ismi e postadan dolayı böyle oldu e posta da arkadaşımın erkeğim yani evet bakması normal zaten ilk başlarda sanrılar oldugu zaman her bakıştan şüphe toplarken şimdi o bakışlardan ziyade uzun uzun irdelercesine bakan olursa dikkatimi çekiyor ya da gerçek anlamda göz göze geldiğin anda yüzünde tebessüm oluşup benim fark ettiğimi görünce hemen kafasını önüne toparlayıp yola devam ediyor bu da ya diyorum yaşadıklarım ataklar gerçek miydi acaba benle ilgili bir şey mi biliyorlar diye kafamda o günü kötü geçirmeme sebep oluyor halsiz hissediyorum.
Benim tek derdim aslında sanrılar bitti azaldı derecesinde şükür ama arada yaşadıklarım gerçekti ama insanlar zaman çerçevesinde yaşı daha genç diyip olur böyle şeyler diyerekten hayatına devam mı ediyor yoksa gerçeklik payı var mı diye şüpheye düşüyorum çünkü 1.5 ay farklı bir şehre gittiğimde orda mesela hiçbir şey beni tetiklemedi kimse gerçek anlamda durup sırıtmadı ama ne yazık ki uzun süredir bulunduğum bölgede böyle oluyor

Evet doktorlar ilaçlardan direkt kavrıyorlar yaşanılan durumu size de geçmiş olsun bana da sanrılar ses olarak gelmişti ve kalabalık ortamlarda veya dış sesleri algıladığım yerlerde benim hakkımda eleştirip beni eleştiren sesler duymam atakları geçirmeme vesile olmuştu

Freud hakkında bir forumda atıp tutmuştum, özellikle nasıl öldüğü hakkında. Şu an ki doktorum bir ara arkasına freudun fotoğrafını asmış sonra çıkardı. Psikozdayken bunlar hakkında yoğun hezeyanlarım oldu. kimse hakkında olumsuz konuşmamak gerektiğini farkettim ama olmuyor muhabbet yapacağım diye konuşuyorum bazen.

osmangazi

Çok ilginçmiş gerçekten inanın bana da benzer şeyler oldu daha önce yaptığım ama inan hiç önemli görmediğim şeyleri böyle vicdan azabı gibi bana yaşattı bu durum hani haha kafaya takılcak şey mi dersin ama sanki hayatım bitmiş gibi hissettirdi o yaptığım şeyden dolayı özellikle hala ara ara ya acaba rezil oldum mu düşüncesi sarması da insanı tamamen motive olarak düşürüyor.

Yalnız ben şuradayım biraz da yani bu hastalık nasıl bir şey ki insana yaptığı veya yaşadığı şeyler hakkında vicdan azabı yaptırırcasına insanın canını acıtıyor bana hastalıktan çok dini boyutu düşündürttü çünkü hastalık bile bu kadar kusursuz işleyebilir mi netflix dizisindeymişiz gibi acayip gerçekten ocak ayında doktor ilacı bıraktırmayı denicek bana düşük ihtimal de olsa geçenler varmış geçmez ise yan etkisi daha az bir risperidon yazıcak ve devamlı kullanıcaz.
Daha önce yaptıkların bir şekilde önüne geliyor ve bunun hakkında yoğun duygu yaşıyorsun garip bir durum gerçekten aynısı yani.

Hastalandığımda namaz kılmaya, zikirleri arttırmaya başlıyorum. Sonuç odaklı düşünürsek, evet zor geçiyor ama bu hastalık beni Allaha yaklaştırıyor. İyileşince ben uzaklaşıyorum, sanki beni tekrar çağırıyor, hasta ederek. İnşallah öbür dünyada bu hastalık günahlarıma kefaret olur.

osmangazi

Bu şekilde düşünmek gerçekten güzel umarım dediğiniz gibi olur ve bizleri bu dünyada arındırıp diğer taraf için güzel şeyler ile karşılaşırız

selinpelin
Geçmiş olsun.
Konulan teşhis nedir?
Yaşınız kaç?
Şüphecilik ve alınganlık psikoz belirtilerindendir ama tek başına yeterli değil gerçi psikozun diğer belirtilerinden olan sosyal çekilmede var diyorsun.
Bu belirtiler ne zamandır var? Ve ne süredir tedavi görüyorsun?
Belirtilerin ara sıra kaybolması rahatsız olmadığın anlamına gelmez ağır hastalar bile sürekli belirtileri yaşamıyor.
Stres belirtilerin artmasına sebeb olan en önemli faktör.
Eğer ilaçlardan fayda gördüysen teşhisin doğru olduğu anlamına gelir.
Rahatsızlığın çok ağır değil çünkü acaba diyorsun kesin inanmış değilsin yaşadığın şeylere.
Ağır hastalara yaşadığı şeylerin doğru olmadığına asla ikna edemezsin tedavi yapılmazsa eğer.
Bu kadar gerçekçi olamaz demişsin gerçekçi olduğu için rahatsızlık zaten şuna kesinlikle emin ol kimse sana bakmıyor,gülmüyor veya takip etmiyor beynin sana oyun oynuyor.
Bence ilaçlarını bırakma hala belirtilerin devam ediyor çünkü taha kötü olabilirsin.

selinpelin
Geçmiş olsun.
Konulan teşhis nedir?
Yaşınız kaç?
Şüphecilik ve alınganlık psikoz belirtilerindendir ama tek başına yeterli değil gerçi psikozun diğer belirtilerinden olan sosyal çekilmede var diyorsun.
Bu belirtiler ne zamandır var? Ve ne süredir tedavi görüyorsun?
Belirtilerin ara sıra kaybolması rahatsız olmadığın anlamına gelmez ağır hastalar bile sürekli belirtileri yaşamıyor.
Stres belirtilerin artmasına sebeb olan en önemli faktör.
Eğer ilaçlardan fayda gördüysen teşhisin doğru olduğu anlamına gelir.
Rahatsızlığın çok ağır değil çünkü acaba diyorsun kesin inanmış değilsin yaşadığın şeylere.
Ağır hastalara yaşadığı şeylerin doğru olmadığına asla ikna edemezsin tedavi yapılmazsa eğer.
Bu kadar gerçekçi olamaz demişsin gerçekçi olduğu için rahatsızlık zaten şuna kesinlikle emin ol kimse sana bakmıyor,gülmüyor veya takip etmiyor beynin sana oyun oynuyor.
Bence ilaçlarını bırakma hala belirtilerin devam ediyor çünkü taha kötü olabilirsin.

Yaş 23
Teşhis: yok aslında özelde oldugu için sanrı atağı denildi net bir şey söylenmedi henüz 5. aydayım atagın sonrası
atak yaşadığım zaman mahalleden kendim hakkında sesler duyuyordum cinsel yönelimim öyle olmamasına rağmen top gay tarzında söylemler cocuklar söyliyordu hahaha işte bilmem ne abla diyip gülüyorlardı ben daha net duymamak için dışarı çıkmıyordum ama keşke çıksaydım diye düşündüm çünkü çıksaydım en azından söylenenlerin farklı olduğunu belki de duyardım..

Ben bunları duyunca ciddi krizler geçirip insanları böyle düşündürten şeyin ne olduğunu düşünürken bu konu sahibi arkadaştaki gibi küçükken ergence yaptığım sosyal medya konuşmaları aklıma geldi ve onlardan birini bulup ciddiye alıp herkese yayan bir grup olduğunu düşündüm

ve 1 hafta boyunca komşuyu telefonla aradık , tüm akrabalara mesaj attım herkesten bir şey bilmiyoruz dönüşü aldık
akrabamız olan bir kişi fazla endişelendi ve hacı hoca işlerine girdik hocaya götürdü o hafta özelden randevu alıp doktora gittik ve doktor sanrı atağı yaşıyorsun dedi rileptid 2mg verdi ..

Ve hala şu anda cinsel yönelimim ile dalga geçildiğini ve eski mesajlarımın herkes tarafından görüldüğünü adı çıktı 9 a inmez 8 e tarzında bir izlenim bıraktığımı ve bu yüzden eskisi gibi olamıyacak mıyım düşüncesi sarıyor

ha şu an 4-5 ay önceki atak dönemindeki gibi değilim fakat ara ara dediğim gibi bakışlardan uyuzlanıyorum ama o kadar içsel kötü hissedicek kadar etki etmiyor sadece 1-2 sorgu döndürüp susturuyorum beynimde.

Ocak ayında ilacı bırakmayı denicez zaten sanrı boyutunda olsa 1mg düşürmezdik zaten ama düşünsenize rezil olmuşsunuz düşüncesini benimseyerek ne kadar sağlıklı iş hayatında başarılı olabilirsiniz veya yaşamınızı mutlu sürdürebilirsiniz acaba bunun için de doktora ne söylesem ekstra bir ilaç verebilir mi mutluluk salgılaması için

Depresif ve özgüveni düşük olarak insanlarla 2 li iletişimim çok zayıf ve konuşmaktan kaçıyorum aşırı içine kapalı olduğumu söyliyorlar ki normalde de böyleydim zaten

Şu an bir kaç kişiden şüphelenmem dışında sırıttıkları için pek bir önemi yok eskisi kadar sanrı yaşamıyorum ama dediğim gibi vardı da unutuldu herkes yuttu içine attı gibi düşünceler yani o gün mahalleden yükselen sesler aklıma gelince ya diyorum nasıl olum sen ses duydun ama sonrasında yatışıyorum yok öyle olabiliyor sanrı nın olayı bu zaten diyerekten..

Ne kadar benziyorsun kardeşim bana ya. 1999 yılında annem vefat etti ama zor da olsa toparladım. 2000 yılında başka bir ilçeye yatılı lise için okumaya gittim. ilk defa ailemden ayrılmıştım. Sonra ufak bir tartışma çıktı, orda ki çocuğun birinin yumuşak olmasa ben ona gösterirdim dediğini sandım veya dedi. Ondan sonra benim top olduğumu düşündüklerini düşünmeye başladım. Eski liseme döndüm ama benle beraber o okuldan dönen bir kaç kişi oldu. Onlar da eski okulumdan geldiğinden benim orda yaşadıklarımı biliyorlar bu ilçedekilere anlatırlar, yayılır diye düşündüm. Ergenlik döneminde ağır ilaçlar kullanmak gerçekten cinselliği etkiliyor, kendini gerçekleştiren kehanet gibi. cinsel gücümde ilaçlardan dolayı azalınca bu sefer acaba ben top muyum diye düşünmeye başladım. Pratisyen bir hekim gittik babamla o zaman cinsel muayene yaptı. Normal demiş. Ben hastayken babam fırsat bulup evlendi. Doktora ben hastaneye yatmak istiyorum dedim o da biz seni dışarıda da takip ederiz demesi ve bunu yanlış anlamamla işler iyice çığrından çıktı. Üvey annemin beni tedavi etmek isteyen bir doktor olduğunu düşünüyordum. Aslında babamla evli olması numaraydı.

selinpelin
Rileptid genelde şizofren ve atipik psikoz türü rahatsızlaklara veriliyor özellikle paranoid yani şüphecilik ağır basan psikoz vakalarına.
Benim babamda şizofren tanısı var ve rispedral kullanıyor ondada izlendiği şüphesi vardı ama ilaçlarla kısmen kontrol altında şu an çok şükür.
Ayrıca oğlumda atipik psikoz teşhişi var onda şüphecilik yok ama olmayan sesler duyuyor oda.
Onun için bu tür olayları yıllardır en yakınımda yaşıyorum
Siz psikoz teşhisinin bütün belirtilerini taşıyorsunuz 5 ay çok kısa bir süre kesin teşhis için 6 ay 1 yıl arası sıkı takip gerekir.
Şunu aklınızdan çıkarmayın ilaçsız kendi çabanızlı yok şöyle yapsaydım böyle yapsaydım diyerek baş edemezsiniz bu rahatsızlıkla beyinde ki kimsalların düzensizliğinden olduğu düşünülüyor bu rahatsızlığın ve genelde 18-25 yaş arası altta olan rahatsızlık aşırı stres veya bir şok tetiklemesi ile meydana çıkıyor.
Doktora yaşadığınız her şeyi saçma gelse bile anlatın hiç bir şeyi gizlemeyin.
Sosyal geri çekilme için ek antidepresan verilebilir.
Devlete ait iyi bir ruhsal sağlığı hastahanesine de gidebilirsiniz özeller olaya biraz maddi açıdan yaklaşıyor çünkü.
Eskisi kadar belirtiler ağır değil demişsiniz ilacın sayesinde işte o durum ilacı doz düşürmesi ve bırakmak için çook erken daha şuna kendini alıştır bu çok zor bir rahatsızlık hatta ruh kanseri denir tedavi çok uzun süreli hatta ömür boyu olabilir.
Moralini bozma bazı şeylerin gerçek olmadığının farkındasın ve bu çok önemli bir şey bu rahatsızlıkta en zor şey hastanın rahatsızlığı kabul etmemesi ve ilaç kullanmaya direnmesi.
Aile desteğin nasıl çünkü tek başına başa çıkman zor ailen için de zor bu rahatsızlık aile desteği ve huzuru olmazsa tedavi çok zorlaşır.

osmangazi

çok üzüldüm ne yaşadığımı bilen veya anlayan birisi hisslerime tercüman birisine denk gelmek ne yalan söyliyeyim mutlu etti demek ki böyle şeyler hastalık olabiliyormuş diye düşünce yapıma yerleşiyor umarım hep iyi kalırsınız ve hiç bir daha atak yaşamazsınız dilerim umarım ilaçlardan maksimum verimi alıp huzurlu rahat bir yaşam sürersiniz

selinpelin
Rileptid genelde şizofren ve atipik psikoz türü rahatsızlaklara veriliyor özellikle paranoid yani şüphecilik ağır basan psikoz vakalarına.
Benim babamda şizofren tanısı var ve rispedral kullanıyor ondada izlendiği şüphesi vardı ama ilaçlarla kısmen kontrol altında şu an çok şükür.
Ayrıca oğlumda atipik psikoz teşhişi var onda şüphecilik yok ama olmayan sesler duyuyor oda.
Onun için bu tür olayları yıllardır en yakınımda yaşıyorum
Siz psikoz teşhisinin bütün belirtilerini taşıyorsunuz 5 ay çok kısa bir süre kesin teşhis için 6 ay 1 yıl arası sıkı takip gerekir.
Şunu aklınızdan çıkarmayın ilaçsız kendi çabanızlı yok şöyle yapsaydım böyle yapsaydım diyerek baş edemezsiniz bu rahatsızlıkla beyinde ki kimsalların düzensizliğinden olduğu düşünülüyor bu rahatsızlığın ve genelde 18-25 yaş arası altta olan rahatsızlık aşırı stres veya bir şok tetiklemesi ile meydana çıkıyor.
Doktora yaşadığınız her şeyi saçma gelse bile anlatın hiç bir şeyi gizlemeyin.
Sosyal geri çekilme için ek antidepresan verilebilir.
Devlete ait iyi bir ruhsal sağlığı hastahanesine de gidebilirsiniz özeller olaya biraz maddi açıdan yaklaşıyor çünkü.
Eskisi kadar belirtiler ağır değil demişsiniz ilacın sayesinde işte o durum ilacı doz düşürmesi ve bırakmak için çook erken daha şuna kendini alıştır bu çok zor bir rahatsızlık hatta ruh kanseri denir tedavi çok uzun süreli hatta ömür boyu olabilir.
Moralini bozma bazı şeylerin gerçek olmadığının farkındasın ve bu çok önemli bir şey bu rahatsızlıkta en zor şey hastanın rahatsızlığı kabul etmemesi ve ilaç kullanmaya direnmesi.
Aile desteğin nasıl çünkü tek başına başa çıkman zor ailen için de zor bu rahatsızlık aile desteği ve huzuru olmazsa tedavi çok zorlaşır.
Ailem ile beraber çalışıyoruz ofis işi devamlı moral oldular ilk başta çok üzülüp ağladılar neden bizim oğlumuza denk geldi böyle bir şey falan çünkü bu rahatsızlığı yaşamadan önce de bir kız durumu vardı hoşlandım kendimi yanlış ifade ettim falan olumsuz olmuştu ama bunu çok kafaya takmadım nasıl bir anda böyle bir şey oluştu anlam veremedim.
Ama şu an gayet iyiyim şükür allahıma bin şükür.

ıı doktora sosyal geri çekilme için bahsettiğimde o şey dedi ben hani ilaç yazar belki diye son görüşmede söyledim onun dediği bunun ile alakalı ben ya da yönlendireceğim bir arkadaşım terapi verebilir dedi ben terapiye falan pek inanmıyorum açıkcası tamam beni rahatlatır eder ama benim bedenen engel olamadığım selam vermemek için yol değiştirdiğim göz göze gelmemek için yaptığım uğraşlar bunlar hep bir rahatsızlık belirtisi gene doktora bir sonraki görüşmede sizce nasıl kendimi izah etmeliyim ki bana ilaç yazsın bu konu için

Bir de ben 2020 yılında paxera 20 mg kullandım benim ruh sağlığımda ajitasyonluk yarattı ve özgüvenimde artış olsa da çok riskli şeylere atıldım mesela ailem asla istemezken eve 2 kedi aldım bir anda evde feryat figan olaylar çıktı o kadar istemediğimizi söyledik daha kazancın yok nasıl alırsın böyle bir şeyi bize sormadan falan riskli kararlar aldım yani bunu da yapmak istemiyorum açıkcası her şeyi yapabilirim kafasına pek sokmasına gerek yok sonra kafama dert açacak işler yapabilirim diye de korkuyorum antidepresandan

Bu konuya özellikle yorumunuz ne olur merak ettim

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler.

Yukarıda anlattıklarınız psikoz tanısına tam uyuyor. Herkeste Farklı bir nedenden takıntı haline getirdiğiniz durum üzerinde çıkıyor. Bu ülke yaş kültür ve takıntılarınıza göre değişiyor.

Benim ki Aşırı stresten tetiklendi.

Anlattığınız durum psikoz ilaçları aldıktan kısa bir süre sonra farkı anlıyorsunuz. Bunların gerçek olmadığını yada sanrı olduğunu 1 ay içinde tam iyileşme durumunuza göre değişiyor.

Foruma ilk kaydolduğumda 1 ay olmuştu ve daha yeni farkına varıyordum. Şuan 6 aya yaklaştı. Psikozunuzun iyileşip tam kendinize gelmeniz. Verilen ilaçlara vücudunuzun alışması 4-5 ayı buluyor. Sonra yaşadıklarınızın farkına tam anlamda varıyorsunuz. Eğer iyileşme sağlarsanız.

Bende tanı tam olarak konduğu için verilen ilaç tam etki yaptı. Şuan iyileştim. Nasıl hayatımı daha kaliteli yaparım o kısımdayım.

Ayrıca bu geçirdiğiniz duruma atak yada hastalığın alevlenmesi deniyor. Atak geçtikten sonra iyileşme durumuna resmisyonda olduğunuz durum olarak ifade ediliyor.

Şuan remisyondayım. Bir daha atak geçirir miyim bilmiyorum ama bende tam iyileşme sağlandı.

Sadece ilacın yan etkisi olan halsizlik ve duygusuzluk kaldı.

Sanırım herkes bu kadar etki etmiyor.

Not: ilaç olmasa iyileşemezdim. Hastalık psikolojik değil. Kimyasal xeplionu alınca beyne giden o kimyasalları aynı bir insandaki demir eksikliğini tamamlar gibi iyileştim.

Öncesinde çok bekledim. Atak geçer diye doktora gitmeyi tedavi olmayı reddettim. Ancak hastalık tamamen kimyasal herhangi bir psikolog yada başka bir sizi ilaçsız düzeltemez.

Bunuda buradaki arkadaşların tavsiyesi sayesinde ilaca devam edince iyileşme gerçekleşince fark ettim. Yoksa yine tedaviyi reddebilirdim. Hastalığın farkında oluyorsunuz ama hastalığı kendinize konduramıyorsunuz. Hep geçecek gibi geliyor.

Buradaki arkadaşlara teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt