Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Merhabalar benim de babam 22 aralıkta bir başka ameliyata girecekken daha henüz sedyeye yatmışken ve bayıltılmamışken fenalık geçiriyor ve kalbi duruyor. 45 dakika uğraşıyorlar geri gelmesi için ve sonunda geliyor ama 45 dakika oksiyen gitmediği için beynine hasar gerçekleşiyor ve sonuç sizlerinkiyle aynı. Yoğun bakımda bugün 37 gün oldu. Diyaliz ve şeker hastası aynı zamanda. Kalbi baypasslı idi. tekrar tıkanmış o yüzden gerçekleşmiş bu. sonra geri getirdikten sonra hemen stent takıyorlar. ama bilinç yok. Solunum cihazından çıktı. yani sadece boğazından delikten bağlı ama güvenliği için o. Gözlerini açtı bakınıyor etrafa. Bizimle göz kontağı kuruyor. Bir keresinde doktorlartepki verdiğini söylediler ve kardeşim girince onu görünvce heuyecanlanmış. dediğine göre gözlerinden tanıdığını anlamış kardeşim ama bunlar anlık. sanırım gelip gitti. Hemöşirelere gülümsüyor annemede gülümsedi . ama refleksmi anlamıyoruz. odayı gireni gideni takip ediyor gözleriyle. Bedeniyle kalkmaya uğraşıyor. doktor epilepsi atakları olduğunu söyledi ve üçlü bir ilaç verdi kolları bağlı ytağa çünkü aletlerin borularını çıkarmaya çalışıyormuş. bu ilaçlarda uyku veriyor. bilincini açmasını zorlaştırıyor. o üçlü ilacın birini kestiler . epilepsi.atakları azalmış .Her gün konuşuyoruz. doktorlar ilk başta ümit vermediler hiç . beyninin çok büyük bölümü hasarlıymış. ama babamın bünyesinin çok kuvvetli olduğunu ve direndiğini ve bu kadar hasara rağmen bunun olduğuna şaşırdıklarını söylediler. bolo bol konuşun diyorlar.komutlara yanıt vermiyor pekçünkü bilincinin açılmaya başldığının en büyük kriteri buymuş. buarada 2. kez enfeksiyona yakalandı bu da geriletyor gerlişmeyi, halsiz bırakıyor. şimdi resimlerimiz kartomnlara yapıştırıp odasına koyaxcağız hafızasını açmasına yardımcı olur diye. doktor tomografide beynin çok hasarlı olan bazı hastaların iyileştiğini bazılarının tpomgorafide birşey görünmese bile bilincinin gelmedipğini söylüyorlar. herşey mümkün diyorlar. 6 ay hatta 1 yılı var diyorlar. 6 ay sonra biraz zor ama imkasız değil diyorlar. bedeninde felç yok ama beyin komut vermediği için yüreyemnez gibi. ama kolarını filan hareket ettiriyor ayaklarını da az da olsa ettiriyor. bizi tanıyormu anlayamıyoruz. televizyon açıyorlar odasında izliyor . mp3 den sevdiği müzikleri dinkletin dediler. onları dinletiyoruz. bekliyoruz ve beklemeye devam ediyoruz.

nihan .koz sizi üzmek istemem çünkü sizi en iyi anlayacaklardan biri emin olun benim.babam 35 gün yattı yoğun bakımda dr lar 3 gün ömrü var dediler takdir Allahın tabiki babacım 35 gün dayandı ....
beyni cok büyük hasar görmüş dedi dr ama tomografide çok minik hasar çıktı (beyin sapında miniminnacık)ama bu babamı tamamen derin bir komada yatmasına yetti.düşünüyorumda çok büyük bi hasar olsaydı daha ne ile karsılaşacaktık....
babam uyandığında gözlerinde perde vardı sabit noktaya bakıp bize hiçççç tepki vermiyordu ,yalvarıyodum babacım bana bak ...maalesef..
babamı kaybettiğimiz gün yüzünü gördüğümde babamda felç denen hiç bişi kalmamıştı,yüzü gülüyordu ve gözleri hastanedeki gözlerinden bakıslarından milyonlarca kat iyiydi.aynı sağlında ki babamdı ve cok güzeldi,,,,,inşallah tüm acıları dinmiştir babamın,bedenim ruhum komple yaralı.
inşallah şifa bulur sizin hastalarınız..ama acı gercek için de hazırlıklı olmak gerekiyo..biz bu gercege kendımızı hiç hazırlamadık olmaz çünkü...

Evet maalesf her şey mümkün. Ama ümidi de bırakmamak lazım . Biz bırakırsak o dfa bırakır. Herşeyin hayırlısını dilemek belki de en iyisi . Doktorlarda hiç bir şeyi öngöremiyor. Babam hastamnede geçirmeseydi bu krizi ölmüştü çoktan. Nefes almasına bile şükrediyoruz. Ama takdir Allahtan yaşayacak ömrü varsa yaşar. Umut hep var ama çok zor tabi. Günahlarını döktü gitti babanız bence. Mekanı cennet olur umarım.

nihan.koz

amin nihan.koz bizde öyle düşünüyoruz 35 gün dünyadayken döktü günahlarını inşallah...
allah razı olsun.bütün hastalara şifa versin Allahım.

Sayin Mirlat öğrenciniz için Allah'ım mekanını cennet eylesin dualarımızı kabul etsin, Allah sabır versin ailesine ve yakınlarına.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benimde babam 7 gundur yoğun bakiminda bana bilgi verirmisin krdsm inanki çok kotuyum

benimde babam beyine oksijen gitmedigi için yoğun bakiminda 7 gundur doktorlar fazla umut yok diyorlar başka hastane başka doktor bisey yapamaz mi lütfen yardım edin babamın ilesmesini çok istiyorum hiç biseyi yoktu sapa saglamdi babam çok hayalleri vardı babamın insallah iyi olur allah herkese acil şifa versin bana da yardım edin lutfen

yusuf yıldırım

Merhaba
çok geçmiş olsun Allah sabır güç versin çok zor çok çaresiz bekleyişler sizi bekliyo maalesef.aralığın 12 sınden beri göz yasımız dınmedı bizim.
öncelikle sakın babanızı olduğu yerden transfer ettirmeye calısmayın,her yerde yoğun bakım süreci aynı şekide ilerliyo biri diğerinden daha iyi daha farklı değil babam özelde yattı tek ayrıcalığı hasta bakıcıların mükemmel olusuydu.
sadece dua ediceksiniz başka bişi yapamıycaksanız

Benim babamın 43 gün oldu. O ilk günlerin acısını çok iyi bilirim. Her gün bir bilinmez. Benim babam 10 gün sonra soluk almaya başladı kendi. sizin nasıl. 2.kez enfeksiyon kaptı. Geçen hafta değerleri çok kötüydü. Ama bu hafta düzelmeye başlamış. Bize bakıyor. Ben özellikle geçmişten bir şey anlatınca gülümsüyor. Beyin çok hasarlı dedi doktor .kaç dakika gitmemiş oksijen babanıza. bizim 45 dak. ama belli olmaz diyorlar. Yani bazen tomogrofide az zarar gören uyanamıyor ama fazla hasarlı olanlardan uyanan oluyor diyorlar.Vücudunda felç yok bizim.Sizin nasıl?. İlk günler canınızı çok sıkacak doktorlar. ümit yok diyecekler ama siz inancınzı yitirmeyin. hep pozitif girin yanına. hep mücadele etmesini söyleyin. uyanması için amaç verin. konuşun hep duyuyor emin olun.bilinci yok değil mi şuan? birde ayetel kürsi okuyun sürekli bol dua edin.dua çok önemli .yatağının yanına fotoğraflarımızı astık. sizde yapın hatırlamasına ii gelir. sevdiği müzikleri dinletin. Lütfen gelişmeleri ve sormak istedikleriniz paylaşın.

öncelikle çok geçmiş olsun rabbım acıl şifalar versın. babam 4 gun dur yoğun bakımda 67 yaşında hiçbir rahatsızlıgı yoktu buzamana kadar kalp krizi gecırdı beynine okaijen gitmiyor yoğun bakımda solunum cıhazına baglı uyuyor doktorlar uyanmasını baklıcez yapacamız bısey yok dedıler caresızce beklıoyoruz. bu durumu daha once yasayan yada bu durumda olanlar tecrubelerını paylaşırlarsa cok makbule gececek şimdiden allah razı olsun tum haslara acil şifalar versin

Bizaynı durumdayız yazdıklarımı okuyun. Sormak istedğinizvarsa yardımcı olabilirim

nihan.koz

Nihan hanım merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Babanızın uyanamaması 40'ü geçtiyse o yüzden ağır hasar var demişlerdir. Komada yatma süresine göre;

İlk 48 içerisinde uyanırsa: Az hasar
48 saat ile 40 gün: Orta hasar
40+: Ağır hasar olarak nitelendirilir.

Babanızın Glasgow Koma Skorunu öğrenebilir miyim daha detaylı yorum yapmak isterim. Ayrıca Babinski refleksi var mı? Extansor veya abnormal flexor durumu görüldü mü? Hasar tam olarak nerede dediler yada size?

Göz bebeklerinin durumu nedir? (pupilla refleksi)

Babamın gözleri açık hareket halinde ve takip edebiliyor. Doktorlarında söylediği bu. Vücudundafelç yok doktorların dediğine göre. Kollarını hareket ettiriyor.Bacaklarını da çok olmasa oynatıyor.Gülümsüyor. doktor bilinci kapalı diyemem çünkü bu belirtiler var. Glaskow skoru sanırım 10 aslında birazdaha yüksek olur du ama konuşamıyor çünkü koru amaçlı boğazında solunması için delik var. fakat şu an kendi soluk alıyor.babinski refleksi yok. bu iyi yani. Extansor veya abnormal flexor durumu nedir onu anlayamadım.dün ben ağlayınca odaağladı. bilmiyorum dalgalı gibi

@nihan.koz

Nihan hanım tekrardan merhaba,

Doktorların söyledikleri şeyleri tamamen unutun yarın ilk işiniz hastanenin ilgili bölümlerinden gidip hastanın hastaneye ilk girdiği günden itibaren olan Epikriz raporunu alınız. O raporun fotolarını sayfa sayfa çekip buraya atınız.

Onları inceleyebilirsem tam olarak yorum yapabilirim. Doktorlar her zaman en kötüyü söylerler bunu unutmayın. Çünkü sizi umutlandırıp sonuç kötü olursa bu sefer hasta yakını piskolojik olarak "benim hastam düzeliyordu ne yaptınız da böyle oldu" tepkisini veriyor.

Doktorlara da kesinlikle kötü yaklaşmayınız, sinirlenseniz dahi sinirinizi belli etmeyiniz çünkü tıpta gerçek olarak "Defans Tıp Mekanizması" diye bir olgu vardır. Hasta yakını ne kadar serzeniş ederse doktorda piskolojik olarak o hastanın yanından geçmek istemez aman ben dokunmayım bişey falan olur benden bilirler modunda yaklaşır. Bu gibi durumlarda hasta yakını doktorun dünyanın en kötü doktoru olduğunu dahi bilse, köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek zorunda olduğunu unutmaması gerekir.

Siz dediğim gibi Epikrizini alınız neden alıyorsunuz demezler hasta yakınının 1. hakkıdır olanları tam öğrenmek neden derlersede kuzenim doktor görmek istiyor demeniz yeterlidir.

Tekrardan geçmiş olsun.

Dipnot: GKS 10 demek bilinç var demektir. GKS 10 diyipte bilinç kapalı diyemem diye bir olgu olamaz. 8 ve aşağısı komayı niteler 8 ve 7 de dahi bilinç çoğu zaman açıktır ama 10 dediğiniz puan %99 bilinçli demektir. Gözleri açık takip ediyor demek seslenince bize bakıyor değil Pupillaları izotonik ve ışığa duyarlı demek istemişler.

dediğim gibi siz lafları bırakıp sadece epikrizi alınız. Herşey detaylı yazacaktır orada. Gün gün ağrılara verdiği flexor yanıtlar pupilla derecelendirmesi gks derecelendirmesi verilen ilaçlar ve tüm doktorların yorumu ön tanımlı hastalıkları yada kesin hastalıkları size söylemedikleri herşey epikrizde mevcuttur.

Tüm hasta yakınlarınada bunu söyleyim buradan doktorun ağzından çıkacak lafları beklemek zorunda değilsiniz:
Hastanın ilgili servislerinden hergünün detaylı epikriz raporunu alarak hastanızı en iyioradan takip edebilirsiniz.

Enfeksiyonu varsa her gün kan değerlerini talep edin: Lökosit ve CRP değerlerini kontrol edin.
Solunum yetmezliği varsa: Hergün akciğer filmini alın, akciğerlerinde düzelme varmı takip edin.

Gibi...

Merhabalar benim de babam 22 aralıkta bir başka ameliyata girecekken daha henüz sedyeye yatmışken ve bayıltılmamışken fenalık geçiriyor ve kalbi duruyor. 45 dakika uğraşıyorlar geri gelmesi için ve sonunda geliyor ama 45 dakika oksiyen gitmediği için beynine hasar gerçekleşiyor ve sonuç sizlerinkiyle aynı. Yoğun bakımda bugün 37 gün oldu. Diyaliz ve şeker hastası aynı zamanda. Kalbi baypasslı idi. tekrar tıkanmış o yüzden gerçekleşmiş bu. sonra geri getirdikten sonra hemen stent takıyorlar. ama bilinç yok. Solunum cihazından çıktı. yani sadece boğazından delikten bağlı ama güvenliği için o. Gözlerini açtı bakınıyor etrafa. Bizimle göz kontağı kuruyor. Bir keresinde doktorlartepki verdiğini söylediler ve kardeşim girince onu görünvce heuyecanlanmış. dediğine göre gözlerinden tanıdığını anlamış kardeşim ama bunlar anlık. sanırım gelip gitti. Hemöşirelere gülümsüyor annemede gülümsedi . ama refleksmi anlamıyoruz. odayı gireni gideni takip ediyor gözleriyle. Bedeniyle kalkmaya uğraşıyor. doktor epilepsi atakları olduğunu söyledi ve üçlü bir ilaç verdi kolları bağlı ytağa çünkü aletlerin borularını çıkarmaya çalışıyormuş. bu ilaçlarda uyku veriyor. bilincini açmasını zorlaştırıyor. o üçlü ilacın birini kestiler . epilepsi.atakları azalmış .Her gün konuşuyoruz. doktorlar ilk başta ümit vermediler hiç . beyninin çok büyük bölümü hasarlıymış. ama babamın bünyesinin çok kuvvetli olduğunu ve direndiğini ve bu kadar hasara rağmen bunun olduğuna şaşırdıklarını söylediler. bolo bol konuşun diyorlar.komutlara yanıt vermiyor pekçünkü bilincinin açılmaya başldığının en büyük kriteri buymuş. buarada 2. kez enfeksiyona yakalandı bu da geriletyor gerlişmeyi, halsiz bırakıyor. şimdi resimlerimiz kartomnlara yapıştırıp odasına koyaxcağız hafızasını açmasına yardımcı olur diye. doktor tomografide beynin çok hasarlı olan bazı hastaların iyileştiğini bazılarının tpomgorafide birşey görünmese bile bilincinin gelmedipğini söylüyorlar. herşey mümkün diyorlar. 6 ay hatta 1 yılı var diyorlar. 6 ay sonra biraz zor ama imkasız değil diyorlar. bedeninde felç yok ama beyin komut vermediği için yüreyemnez gibi. ama kolarını filan hareket ettiriyor ayaklarını da az da olsa ettiriyor. bizi tanıyormu anlayamıyoruz. televizyon açıyorlar odasında izliyor . mp3 den sevdiği müzikleri dinkletin dediler. onları dinletiyoruz. bekliyoruz ve beklemeye devam ediyoruz.

Şimdi şu mesajınızı epikrizi görmeden önce yorumlamak istiyorum. Epikriz geldiğinde daha da güzel yorumlayacağım.

Öncelikle 45 dakikalık bir kardiak arrest çok yüksek bir süre bunu başından belirteyim. 45 dakika kardiak arrest yaşayıpya GKS değerine 10 diyorlarsa bu inanılmaz bir mucize olur o kadar netim bu konuda. O yüzden epikrizi mutlaka görmek istiyorum.Bayıltılmadığından emin misiniz fenalık geçiriyor demişsiniz. Bu tür hastalarda kalpte sıkıntı varsa anestezi ilaçlarına karşı emboli oluşma yüzdesi çok fazla olacaktır normal insana göre. O yüzden doktorlar hem kanı sulandırmak zorundadır hemde ameliyatta oluşabilecek kanamalara karşı bunu çok iyi hesaplayıp kısa esterli ilaçlar kullanmak zorundadır.

Bana kalırsa atestezi verilip emboli oluşup kardiak arrest oluşmuş olabilir. Çünkü anlattıklarınıza göre hastane ortamında ameliyata girerken oluyor ve bu gibi durumlarda maksimum 5 dk de geri döndürmeleri lazım hastayı.

Hani evde olmuş olsa ambulans gelene kadar ordan hastaneye gidene kadar süre geçmiş olabilir diyebileceğim ama hastanede zaten yoğun bakım aletlerinin olduğu yer olan ameliyathane tarafında bu olayın gerçekleşmesi çok ama çok ilginç. Olayın gerçekleşmesi derkende olay gerçekleşebilir ama 45 dakika olamaz.

Kafamda çok soru işareti var en kısa sürede sizden epikrizi bekliyorum. Saygılar.

Teşekkür ederim ilginize. En kısa zamanda alıp göndericem. Bu arada babamı çıkartmak istediler dün. Kendilerine ait rehebilitasyon bir yere çıkarmayı düşündüklerini söylediler. Tabi paralı. Bu konuda yapacak herşeyi yapcağız ama çıkarttırmayacağız oradan.Gerekirse haklarımızı arayacağız.

nihan.koz

Rehabilitasyon alabilecek olması ne kadar güzel birşey bence bunu yapabiliyorlarsa mutlaka yapınız bu sizin için çok güzel bir haber.

Bu türden hastaların ne yazık ki rehabilite alma şansı dahi olmayıp vefaat ediyorlar sizin için bu çok güzel bir gelişme neden orada bırakmaya calışıyorsunuz? Yoğun bakımbir hasta için son durak ve bir o kadar tehlikeli bir ortamdır ordan çıkması için dua ederken insanlar siz kalmasını istiyorsunuz

iyi Günler
Babannem yüksek tansiyon hastası 83 yaşında ve benim için annemden daha değerli annemden daha çok seviyorum. her gün işten çıktığımda annemlere GOP gidiyorum babannemi görmek için.. bazen bir kaç saat bazen 10 15 dk durum duasını alıp tekrar evime ARnavutköye dönüyorum.o bizim evimizin çınarı. evimizin dualı ağzı... 21 gün önce ev otururken eşim sağlık mezunu olduğundan babannemin durumunu beğenmiyor ve tansiyonuna bakıyor. 16 ölçünce yarım bardak limon veriyor yarım saat sonra tekrar ölçüyor ve tansiyon tekrar 16 olunca dil altı veriyor ve 14 düşürüyor. tansiyonu düştükten sonra ani bir titreme ve üşüme alıyor. tekrar tansiyonuna baktığında 18 çıktığını görüyor ve hemen acil ambulansı arıyor, ambulans 10 dk geliyor. Geldiğinde 20 olduğunu söylüyorlar ve nefes alımında zorluk başlamış, oksijene bağlayarak evin yakınındaki eğitim ve araştırma hastanesine götürdüler. 1 gece acilde yoğun bakım alınmasını bekledik ve 150 kişinin istanbul genelinde özel ve devlet hastanelerinde yoğun bakımı beklediğini söylediler.araya bi kaç tanıdık koyarak ilgili hastene de servise çıkmaya hazır olan bir hastanın yerine yoğunbakıma aldılar. yoğunmakıma alınmadan önce acilde tamamen makınaya destekli yaşıyordu. yoğun bakım sürecinde ilk söylenen bize akçiğerinde ödem oluştuğu ve zaturre olduğu ve bunun yanında enfeksiyon olduğunu söyledir.Yoğunbakımda yattığı 3. gün (yanılmıyorsam Perşembe sabahı )sabaha karşı kalbı durdu ve 10 ile15 dk arasında tekrar hayata döndürdüler ve 2 gün uyutarak tedavisine devam ettiler. 2 gün sonunda uyandırdılar ve özellikle içeriye bilinci yerinde olup olamdığını kontrol etmem için beni çağırdılar(Türkçe anlamada sorun yaşadığını lazca bildiğini söylediğimiz için ) . içerde lazca elimi sıkmasını söyledim elimi sıktı emin olmak için tekrar sıkmasını istediğimde tekrar sıktı. lazca beni anlıyormusun gibi sorular sorduğumda başı ile tastik etti yani başımdaki doktara durumu tercüme ettim ve elimi sıktığını felan söyledim. sonra ritim problemi başladı bunu düzeltmek için uyuttular. 3 4 gün sonra kısmen kontrol altına aldılar ve uyutma ilacini kestiler ama bu seferde uyanamadı. Tabii ritim sorunu yanına akciğerindeki ödem sorunu da devam ediyordu. zaman zaman ritim yine yükseliyor ama çok sık değil akciğerindeki ödem ve enfeksiyon hala devam ediyor. geçen cuma günü (günleri karıştırıyor olabilirim) boğazını delip ağızdan aldığı oksijen ile ilgili cıhazı bağladılar.ve uyutmak için ilaç vermediklerini ama bilincinin kapalı olduğunu söyluyorlar. 2 gün önce girdiğimde gözleri açık gözlerini kırpıyordu ama sabit bir noktaya bakıyordu. dün tamamen gözleri kapalı idi. bugün girdiğimde ise lazca konuşunca gözlerini açıyor ve gözünü sağa sola çok az bir şekilde oynattı. doktora bu durumu söylediğimde evet kendi kendine uyanmaya çalışıyor ama tam başarılı olamıyor verdiğimiz komutlara cevap vermediğini söyledi bende düne göre baktığınızda buğun için ne söyleye birirsiniz dedim bana dünden daha iyi olduğunu ama durumunun yine kritik olduğunu söyledi.. yoğun bakımda hastası olan arakdaşlara dendiği klasik laflar " bir değişiklik yok " ,"durumu aynı " .... bugun 22 yada 23. gün yoğun bakımdaki... yoğunbakımdaki epikiriz bilgisi aşağıdakı gibidir. belki yorumlayan ya da aramızda doktor olan biri vardır. Emin olun yoğun bakımdaki doktorların yerine kendimi koyarak empati yapıyorum ve istanbul gibi kimin ne olduğu belli olmayan yerde sorumluluk almak istememeleri gayet normal ama insan farklı bir şey duymak istiyor ya da gerçekten durumu çok kötü ise evet çok kotü ya da ne bileyim iyiye gidiyor ise evet iyiye gidiyor gibi bir umut kelimesi duymak istiyor. İnançli bir insanım neyin ne olduğunu bilen insanız ama insan kendi kanından kendi canından biri olunca isterse 100 yaşında olsun da kemiği sağolsun istiyor. Ölüm hak ve hepimizin başına gelecek. Geçenlerde yoğunbakımdan çıktıktan sonra tüm umidim kırılmıştı ve moralsız bir şekilde iş yerine döndüğümde abilerden bir tanesi fark edip, bana şunu söyledi: merak etme bizi ecelimiz koruyor ve emin ol ne bir dk geri ne bir dakıka ileri o yüzden umidini kaybetme, inançlı insansın sana yakışmıyor... belki üç beş cümle kurdu ama tekrar kendime gelmeme vesile oldu....EPİKRİZ RAPORU

Son düzenleme:
krız sonrası uyanamama

bütün hastalara geçmiş olsun.aynı durumu şuan malesef babam yaşıyor. hiç bir saglık sorunu yokken yoğun bir krız sonrasınyogun bakıma kaldırıldı bir hafta oldu bir turlu uyanamıyor doktorlr sebebını bulamıyor solunum cıhaIna baglı uyumakta vucudun un dıger fonksıyonları normal aekılde calışmak sdc nefes alamuyor lutfen bu durumda olan yasayan barsa bılgılendrsın şimdiden allah razı olsun

nihan hanım cok gecmiş olsun.babam yukarda anlattıhım yogun bakımda doktorlar ne kalbte ne beyınde nede dıger organlarında bişey bulamadı neden oldugunu bulamıyorlar. sdc kendısının uyanmasını beklıcez yapacak bişey yok dıyorlar nezamn uyanır dedımızde bız bılemeyız dıyorlar şaşkın durumdayız napacaz bılmıyoruz sizin hastanızda buu şekıldemı cvp verırsenız cok sevınıcem .insan bi yerden bi umut beklıyor muhakkak en buyukmaşlahdır şuphe yok ama sizin hastanızla karşıltırmaknistedım:(

banada bilgi verebılırmısın . baban krız sonrası hastaneye kaldırıldı beyne oksijen gıtmedıgını soyluyor doktorlar solunum cıhazına baglı 8 gundur uyuyor dıger organlarında bı sorun olmadıgı sdc uyanamadını soyluyor doktorlar .once kalp krızı gecır demışlerdı ama sonra kalbınde sorunoladıgı soyledı doktorlar sdc uyanmasını beklıcez dıyorlar ve beyın kanamadıda gecırmemış nadıl bı yol izlememız gerekır eger yardımcı olabılırsen cok tesekkekuedrım

lazuribere

Öncelikle çok geçmiş olsun. Moralinizi bozmak istemem ama hasta yaşı itibari ile bu sorunları yaşaması normal. İçinizi rahatlatacaksa doktorlar tüm müdahaleyi yapmışlar ve hiç birşeyi eksik etmemişler bunu söyleyebilirim.

Bazen kader dediğimiz, ömür dediğimiz şey vardır. Allah'tan yine ümid kesilmez ama sizde böyle düşünün. Tüm insanlar bu yaşlarda ki babanneniz gerçekten çok büyük bir başarı sergilemiş bir asır yaşamış maaşallah demeden kendimi edemiyorum lafı bağlayacak olursam hepimiz eğer allah korusun trafik kazası yada başka bir etkenden vefaat etmezsek yaşımız ilerlediğiniz aynı bu şekilde ya tansiyon, ya bağışıklığa bağlı zatüreden yüksek olasılık dünyaya gözlerimizi kapatacağız.

Yaşı gereği bünyesi çok zayıf olduğu için herhangi normal yaşta bir insanda sadece öksürük yapabilecek bir bakteri dahi kendisinde zatüreye dönüşüp akabinde çoklu organ yetmezliğine dönüşebilir.

Bu aşamada ne yapabilirsiniz bolca Allah'a dua edin. Çünkü zamanı dolmadıysa Allah onu almayacaktır ama bu tür kalp durması ve zatüre gibi sorunlardan sonra emin olun yaşaması ve eziyet çekmesi ne kadar mantıklı olur yada onun için iyi mi olur bunları kendinize sorup kendinizi de bu şekilde rahatlatmanızı tavsiye ederim.

hergün görün onu yoğun bakımda ama sakın üzülmeyin çünkü hayat bu ve bir noktada ayrılmak gerekiyor.

Saygılar.

Haklısınız tabi yoğun bakımdan çıkmak iyi bir şey ama biz yoğun bakımdan çıkabilecek durumda olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü kendisi dializ hastası gün aşırı diaklize giriyor. buarada bu arad her gün alıyorlar çünkü ödemini almak için. bir de burnundan besleniyor . biz nasıl yapacağız bunu evde yada rehabilitasyon merkezinde? ağzından beslense tabi daha iyi olur merkez. Biz biraz ticari olduğunu düşünüyoruz. merkezin günlüğü 110 tl yani 3000 tl'yi geçiyor. bir de mutlaka bir hastabakıcı tutulacakmuış. gece güzndüz yanında kalacak. Nereden bakarsanız 5000 tlyi bulur. Babam emekli bir insan nasıl buluıruz ayda bu parayı? Tamam sadece 5-6 ay deselerb daha iyi durumda olsa bilnci gelmiş olsa olur tabi ki herşeye değer ama bilinci tam açılmamış burundan beslenen bir hastaya çok zor. ev ortamı zor dedi doktor. burundan beslendiği için. midesini de delmiyorlar çünkü kalbi için kalp doktoru istemiyormuş. kan sulandırıcıları kesmek istyemiyorlar

nihan.koz

Rehabilitasyon merkezine götürün demediker mi ev tabii ki olmaz. Rehabilitasyon hastanelerindede aynı cihazlar mevcuttur.

Ücret konusuna gelince ne yazık ki haklısınız bu tür hastaları en büyük sorunu zaten maddi yetersizlik ve hasta yakınlarının bu yetersizlikte kalıp umudunu yitirmeleri. İnşallah sorununuzu halledebilirsiniz.

Merhaba epkrizraporunu aldık. Buradan gönderemedim ama elle yazacağım.03.01.2017 tarihli medülla oblongata , pons,mezensefalon normaldir. 4.ventrikül orta hatta normalgenişlik konfigürasyonundadır. Her iki serebellar hemisferde belirginsınır veren lezyon saptanmamıştır.periserebellar mesafe artmıştır. Serebellar folyolar belirginleşmiştir.diffüz serebral atrofiye sekonder hemisferik kortikal sulkusların derinlik ve genişliği artmıştır. Her iki serebral hemisferde posteriordadaha belirgin olmak kortekste hiperintensite görünümleri izlenmektedir.her iki bazal ganglion , insüler korteksler t2 ağırlıklı serilerde hiperintens-ödemli olarak izlenmektedir. Hastanın aynı tarihli diffüzyon mrg tetkikiyle birlikte değerlendirildiğinde bulgular hipoksiye sekonder olarak yorumlanmıştır. Her iki talamus normaldir. Her iki periventriküler beyazcevherde bir kaç adet mikroanjiopatik iskemik gliotik değişkliklere ait görünümler mevcuttur. Intrakranial kanama orta hat yapılarında şift saptanmadı. Sonuç:her iki serebral hemisferde posteriordadaha belirgin olmak kortekste hiperintensite görünümler,er iki bazal ganglion , insüler kortekste hiperintens-ödemli görünüm(hastanın arihli diffüzyon mrg tetkikiyledeğerlendirildiğinde bulgular hipoksiye sekonder olarak yorumlanmıştır.)

diffüz serebral atrofi

minmal serebellar atrofi
her iki periventriküler beyaz cevherde birkaç adet mikroanjiopatik iskemik gliotik değişiklikler

diffüzyon mr 03.01.2017

aksiyel planda epi tekniği ile diffüzyon ağırlıklıgörüntüler ve adc haritaları elde olundu.
Her ikiserebral hemisferde korteks posterior kesimlerde daha belirginolmak üzere diffüzyon ağırlıklı sekanslarda hiperintens olarak izlenmekte olup adc haritalarında karşlık gelen alanların bir kısmı hipointens bir kısmı izointens olarak izlenmektedir.ayrıca her iki bazal ganglionlarda diffüzyon ağırlıklı sekanslarda hiperintens adcharitalarında minimal hipointens izlenektedir. Bulgular hipoksiyesekonder olarak değerlendirlmiştir.değerlendirmenizi rica ederim.

Hastalarınızda bir gelişme varmı babamı hala eve vermediler enfeksiyon tekrarlıyor sürekli enfeksiyonu olmadığında gözünü açıp komut olarak kaş ve gözünü oynatıyor ama genelde enfalsiyonu var hastahaneyi sağlık bakanlığına şikayet etmeyi düşünüyorum enfeksiyondan dolayı.nasıl bir yol izlemeliyim

Sayin faruk nafiz nekadar suredir evde bakiyorsunuz

Merhaba epkrizraporunu aldık. Buradan gönderemedim ama elle yazacağım.03.01.2017 tarihli medülla oblongata , pons,mezensefalon normaldir. 4.ventrikül orta hatta normalgenişlik konfigürasyonundadır. Her iki serebellar hemisferde belirginsınır veren lezyon saptanmamıştır.periserebellar mesafe artmıştır. Serebellar folyolar belirginleşmiştir.diffüz serebral atrofiye sekonder hemisferik kortikal sulkusların derinlik ve genişliği artmıştır. Her iki serebral hemisferde posteriordadaha belirgin olmak kortekste hiperintensite görünümleri izlenmektedir.her iki bazal ganglion , insüler korteksler t2 ağırlıklı serilerde hiperintens-ödemli olarak izlenmektedir. Hastanın aynı tarihli diffüzyon mrg tetkikiyle birlikte değerlendirildiğinde bulgular hipoksiye sekonder olarak yorumlanmıştır. Her iki talamus normaldir. Her iki periventriküler beyazcevherde bir kaç adet mikroanjiopatik iskemik gliotik değişkliklere ait görünümler mevcuttur. Intrakranial kanama orta hat yapılarında şift saptanmadı. Sonuç:her iki serebral hemisferde posteriordadaha belirgin olmak kortekste hiperintensite görünümler,er iki bazal ganglion , insüler kortekste hiperintens-ödemli görünüm(hastanın arihli diffüzyon mrg tetkikiyledeğerlendirildiğinde bulgular hipoksiye sekonder olarak yorumlanmıştır.)

diffüz serebral atrofi

minmal serebellar atrofi
her iki periventriküler beyaz cevherde birkaç adet mikroanjiopatik iskemik gliotik değişiklikler

diffüzyon mr 03.01.2017

aksiyel planda epi tekniği ile diffüzyon ağırlıklıgörüntüler ve adc haritaları elde olundu.
Her ikiserebral hemisferde korteks posterior kesimlerde daha belirginolmak üzere diffüzyon ağırlıklı sekanslarda hiperintens olarak izlenmekte olup adc haritalarında karşlık gelen alanların bir kısmı hipointens bir kısmı izointens olarak izlenmektedir.ayrıca her iki bazal ganglionlarda diffüzyon ağırlıklı sekanslarda hiperintens adcharitalarında minimal hipointens izlenektedir. Bulgular hipoksiyesekonder olarak değerlendirlmiştir.değerlendirmenizi rica ederim.

Üst Alt