Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Faruk nafiz görgülü sizin babanız baya iyiydi öyle hatırlıyorum şuanki tepkileri neler dualarımızda sizlerde varsınız inşallah iyi haberlerinizi aşıtız

Insallah iyi olur allahtan umut kesilmez

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hastaneye getirilen bi amca 25 dk evde hastaneye getirilen zamanı bilmiyorlar hastanede de 30 dk kalp çalışmış 10 gün sonra uyandı bu uyanma neye göre oluyor çok merak ediyorum tekrar ıspatlanmış oldu ki oksijensiz kalma süresi önemli değil ama burda sebep nedir bilmiyoruz

Merhaba arkadaslar öncelikler Allahım tüm hastalarımıza şifa versin.tam 1 yıl 1 ayı evimizde bitirdik çok sukur babam daha iyi 45 kilo vermisti ama simdi 10 kilo aldi.konusmasida daha iyi yurume konusunda hala denge problemi var desteksiz yuruyemiyo ama artik kısa mesafelere yurutuyoruz.beyin olarak malesef cok gelisme gosteremedi yakin zamani hatirlamiyo surekli kafası karisıyo bunada cok sukur. Suaralar tek problemimiz el ve kafada olusan kisa sureli titrme ve kasilmalari.henuz nedenini bulamadi dr.lar.babamdan durumu daha da zor hastalar var tabi Allahım size dayanma gücü versin inancinizi kaybetmeyin asla bakim cok onemli benim babamın kalbi 1 saat 15dk durmustu o saat ve dakikalr omrumden omur aldı.bugunlere sukurler olsun burda yazilanlari bir umutla okuyoruz hepimiz.Herşy Allahtan biz duamızı edelim.Gerisi Allahın bilecegi sormak istediginiz bisey olursa mail adresin serapaydin.91sa@gmail.com

babanızın durumunda herhangibir gelişme var mı.benim babamda ,aynı şekilde(1 martta yoğun bakımda.)solunumm cihazına bağlı.

bütün hastalara geçmiş olsun.aynı durumu şuan malesef babam yaşıyor. hiç bir saglık sorunu yokken yoğun bir krız sonrasınyogun bakıma kaldırıldı bir hafta oldu bir turlu uyanamıyor doktorlr sebebını bulamıyor solunum cıhaIna baglı uyumakta vucudun un dıger fonksıyonları normal aekılde calışmak sdc nefes alamuyor lutfen bu durumda olan yasayan barsa bılgılendrsın şimdiden allah razı olsun

nihan hanım cok gecmiş olsun.babam yukarda anlattıhım yogun bakımda doktorlar ne kalbte ne beyınde nede dıger organlarında bişey bulamadı neden oldugunu bulamıyorlar. sdc kendısının uyanmasını beklıcez yapacak bişey yok dıyorlar nezamn uyanır dedımızde bız bılemeyız dıyorlar şaşkın durumdayız napacaz bılmıyoruz sizin hastanızda buu şekıldemı cvp verırsenız cok sevınıcem .insan bi yerden bi umut beklıyor muhakkak en buyukmaşlahdır şuphe yok ama sizin hastanızla karşıltırmaknistedım:(

banada bilgi verebılırmısın . baban krız sonrası hastaneye kaldırıldı beyne oksijen gıtmedıgını soyluyor doktorlar solunum cıhazına baglı 8 gundur uyuyor dıger organlarında bı sorun olmadıgı sdc uyanamadını soyluyor doktorlar .once kalp krızı gecır demışlerdı ama sonra kalbınde sorunoladıgı soyledı doktorlar sdc uyanmasını beklıcez dıyorlar ve beyın kanamadıda gecırmemış nadıl bı yol izlememız gerekır eger yardımcı olabılırsen cok tesekkekuedrım
[FONT=sans-serif]babanızın durumunda herhangibir gelişme var mı.benim babamda ,aynı şekilde(1 martta yoğun bakımda.)solunumm cihazına bağlı.[/FONT]

Benimde babamin beynine 2 dk oksijen gitmedi yogun bakimda bir hafta sonra dinlettigim tulum sesine tepki verdi ve vucut hareketlendi oksijen tupune bagliydi 15 gun sonra uyandi. Bir ay sonrada yogun bakimdan cikarildi.dr. olumsuz konusmaktan baska bisey yapmiyolar.oyuzden devlette zor ama ozl hastanede epikirizi biz kendimiz okuyup internetten yorumluyoduk babam bigazindaki boruyu cigniyomus gozune tutulan isiktan gozlerini kacirmis noroloji yazmisti. Bide mr.da beyinde kanama gorulmuyodu alma sansiniz varsa okuyun.ve bol bol dua Allahım acil şifa versin

91sera

3 ihtimal varmış.ölebilir,yaşayabilir veya beyinden dolayı yürüyemeyebilir.

Allah tüm hastalara şifa versin. Benim 27 Ocak'ta düğünüm vardı 15 Ocak'ta ise çeyiz için kız evine gittik.54 yaşında babam ve oğlunu evlendireceği için çok mutlu heyecanlıydı. Çeyiz Akşamı evde babamla otururken babam bi akraba ile tartıştı ve yere yığıldı. Hemen ambulans çağırdık. Doktorlar acil anjiyo dediler sonra 2 damarının %86 ve %96 tıkalı olduğu ortaya çıktı. ( daha önce ve olay Akşamı da hiç kalp krizi geçirmedi) babam kendine iyi bakar spor yapar ve sağlıklı beslenirdi. Gaziantep'te özel bi hastanede by-pass oldu ameliyat başarılı geçti yoğun bakımda bi gün kaldı servise çıktı. Taburcu olacağımız gün fenalaştı ve epilepsiye benzer nöbet geçirdi yoğun bakıma aldılar bugün 55. Gün ve sadece haftada bi iki kez gözünü açıyor. Gitmediğim hastane Şehir doktor kalmadı. Hepsi bilinç kapalı beklemekten başka bişe yapamayız diyor. Ümitliyiz çünkü Allah dualarımızı duyandır.

yoğun bakımda 12.gün.herhangi bir tepki vermiyor.solunum cihazına bağlı.el ve ayaklarda hareket yok.uyutuluyor.sizce ne olabilir.

turkuaz06

Ben 4-5 tane profesör ile görüştüm bunlar içerisinde beyin doktoru nörolog nöroşiloloji gibi doktorlar var. Hepsinin dediği sadece 2 ihtimal olduğu. 1) kalpten beyne pıhtı atmış hemen çözülmüş diye emarda görülmüyor ve beyin oksijensiz kalmış 2) kalp durmasından dolayı beyin oksijensiz kalmış

bir kişi en fazla kaç gün yoğun bakımda kalıp, yaşayabilir.(bitkisel hayat hariç, o da ölüm sayılır)

kalp krizinden dolayı beyin oksijensiz kalmışsa, ve de 12.gün sonunda da el ve ayaklarda hareket yoksa, bu kişinin yaşama olasılığı nedir.solunum cihazına bağlı şu an.

turkuaz06

12 gün olmuş diyorsun kardeşim inş en kısa sürede ayağı kalkar ama bizim hasta 56 gündür yoğun bakımda. Doktorlar bu süre hiç belli olmaz aylar sürebilir yarın da kalkabilir yada 1 yıl da sürebilir diyor. Yaşama ihtimali olarak da risk yüksek diyorlar ama Allah'tan ümit kesilmez

Sayın mvltks uyanma süresi tüm hatalar içinmi böyle söyledi doktor keza bizlere bir daha asla uyanmaz diyorlar yüzde 1 ihtimal varmış.biz inanmıyoruz allahtan umut kesilmez ama yinede psikolojik olarak çöktük babam 6 aydır hastahanede enfeksiyondan dolayı eve alamadık

Naghan

Beyindeki hasara ve oksijensiz kalma süresine bağlı değişir tabi dediler ama beyin öyle bi organ ki net bişe söylenmez dediler. Mesela babama 10-15 güne servise çıkar dediler ama buğün 2 ay olacak nerdeyse ve yoğun bakımda kaldıkça başka sorunlar çıkmasından endişe ediyoruz

Trşekkür ederim cevabınız için bizde bekliyoruz 6 ay bitti diğer hasta yakınlarıda gelişmeleri yazarsa sevinirim

Naghan

Rica ederim Allah şifa versin tüm hastalara. Buğün emar, eeg yine çektirdik yine teşhis koyulamadı.

Çok eskı bır konu umarım yardımcı olacak birkaç kişiyle irtibat kurabilirim..
Annem kalp krızı gecirdı.63 yaşında 10–12 dakıka kayıp zamanımız var. Kalp calışıyor fakat beyinin oksıjensız kaldıgını söyluyorlar. Bugun 5. Gün yogun bakımda.solunum cihazına bağlı. Tansıyon ve kalp şuanda kendı halıne döndü. Uyutmuyorlarda artık. Kasılmaları vardı gögus bolgesınde buyuk oranda geçtı.. Tepkı beklemek için çok erken farkındayım ama ınsan kendıne engel olamıyor. Dün agzından tukurukler çıkıyordu.ben konuşurken Ve agzını acıp kapattı bır defa. Esniyormuş .Doktor refkex dedı.. ne yapmalı nasıl bır yol ızlemeli bizi neler beklıyor. Ve en önemlisi sizlerin hastalarının durumu şuan nasıl.. yardımcı olacakların ırtıbata geçmesini rica ederim. zey_nooom@hotmail.com

Çok eskı bır konu umarım yardımcı olacak birkaç kişiyle irtibat kurabilirim..
Annem kalp krızı gecirdı.63 yaşında 10–12 dakıka kayıp zamanımız var. Kalp calışıyor fakat beyinin oksıjensız kaldıgını söyluyorlar. Bugun 5. Gün yogun bakımda.solunum cihazına bağlı. Tansıyon ve kalp şuanda kendı halıne döndü. Uyutmuyorlarda artık. Kasılmaları vardı gögus bolgesınde buyuk oranda geçtı.. Tepkı beklemek için çok erken farkındayım ama ınsan kendıne engel olamıyor. Dün agzından tukurukler çıkıyordu.ben konuşurken Ve agzını acıp kapattı bır defa. Esniyormuş .Doktor refkex dedı.. ne yapmalı nasıl bır yol ızlemeli bizi neler beklıyor. Ve en önemlisi sizlerin hastalarının durumu şuan nasıl.. yardımcı olacakların ırtıbata geçmesini rica ederim. zey_nooom@hotmail.com
Annenizin durumu babamla aşağı yukarı aynı. Kasılma, esmeme, öksürme, ağız açma kapatma.. doktor bize de bunların refleks olduğunu ve bilinçinin kapalı olduğunu söylüyor. Buğün 62. Gün bizim be değişen hiçbirşey yok. Teşhis koyamadıklarını belirtiyorlar. Allah tüm hastalarımıza şifa versin bu Cuma vakti .

Ben kalp krizi gecirdim damar kanama yapti sizofreniye cevirdi sonra psikolojik tedavi goruyorum cunku kalp yeterli kan pompalamiyor beynime sikintili bir hastaligim var gecmis olsun bu kalp krizi gecirenlere

Annenizin durumu babamla aşağı yukarı aynı. Kasılma, esmeme, öksürme, ağız açma kapatma.. doktor bize de bunların refleks olduğunu ve bilinçinin kapalı olduğunu söylüyor. Buğün 62. Gün bizim be değişen hiçbirşey yok. Teşhis koyamadıklarını belirtiyorlar. Allah tüm hastalarımıza şifa versin bu Cuma vakti .

Amin ...Babanız hala yogun bakımda mı .. birde nefes için delik acacaklar pazartesi günü..solunum cıhazına baglı mı.

Evet yoğun bakımda boğazından delik açarak solunumu vermeye çalıştılar. Solunum cihazına bağlı

mvltks

Çok geçmiş olsun. Kac dakıka oksıjensız kalmıştı. Yanında çok fazla kalamıyoruz sadece bırkac dakıka. Konuşsak bı tepkı alırım dıye hep bı umutvar içimizde. Tepkı beklemek için çok erken sanırım.

Ebrudurak

Size de geçmiş olsun tşk ederim. Bize kaç dk oksijensiz kaldığı hakkında bilgi verilmedi. Ama doktorunuzla ciddi anlamda konuşun sizi hastanın yanında fazla tutsunlar. Hasta sizi elbet hisseder psikolojik olarak rahatlar . Ben hastamın yanında 1-1.5 saat olacak şekilde ve günde 2 defa kalıyorum . Şarkı açıyorum kuran dinletiyorum eski videolarımızı açıyorum ki belki bişeler olur diye ama olmuyor. Ümitle bunlardı yapmaya devam edeceğiz. Şifa veren Allah tüm hastalara şifa versin.

mvltks

Buğün 64. Gün ve gözünü açtı ama heyecandan mı korkudan mı yada bizi mi hissetti bilemiyorum nabzı aşırı yükseldi. Doktorlar uyuttu yine . Sevinç ile hüzün bi arada oldu. İnş yine uyanır bi daha uyumaz.

mvltks

İnşallah çok sevındım hayırlı haberlerınızı beklıyoruz. Bizim 7. Günümüz sabırla bekliyoruz.

Babam 6 ay dır komada hastahanede sanırım bu hafta kesin eve verecekler kabullenmek çooook zor babam tanınmaz halde çok zayıfladı allahtan umut kesilmez hep umutluyum belki bir gün beklediğimiz gün gelir ve inşallah birgün bu illet hastalığın tedavisi bulunur

Sayın @faruk nafiz görgülü hastanız ne durumda

bugün 19.gün.herhangi bir tepki vermiyor.hareketsiz.

slm babam baypassliydi stent de vardı 10 yıl olmuştu son zamanlarda nefes darlığı vardı 15 metrede yoruluyordu 1 katta oturuyordu merdivenleri çıkarken tıkandı ambulans geldiğinde 15 dakka olmuştu kendinde değildi hastanede bı şekilde kalbi çalıştı fakat kendine gelmemişti 2 gün yoğun bakımda yattı ama hayatini kaybetti Allah rahmet eylesin ambulans gelene kadar 15 dakika beyin oksijensiz kalmıştı o gün hava da çok soğuk tu

Üst Alt