Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Merve22 ne desem acınızı hafifletmez biliyorum ama çok üzüldüm inanın. Umarım bundan sonra daha büyük acılar yaşamazsınız, sabır diliyorum :(

amin Allah razi olsun eminim anlıyorsunuz yaşamayan bilemez çünkü sözün bittiği yerdeyiz

Başın sağ olsun, mekanı cennet olsun inşallah. :( Merve22

şimdi yazdıklarımı okudum da ne kadar umutluymusum annemi kaybedeli tam 8 gun oldu onu çok ozledim

yoğun bakımda olan ve uyutulan kişi etrafındaki sesleri duyabilir mi?

Sanmıyorum. Yoğun bakımda olanların tamamı aynı durumda değil.
Bir tamamen şuuru kapalı tam baygın şekilde yatanlar var. Bir de hafif uyutulan yarı baygın gibi olanlar var.

Yoğun bakımda 3 hafta yattım. Doktorlar bile umudu kesip aileme "her şeye hazırlıklı olun" dedikleri halde Allah'a şükür hoplayıp kalktım.
Kendimde olmadığım zamanlara ait duyduğum ses gibi bir hatıram yok. Ama rüya gibi hatırladıklarım var.

Kopkoyu ve uçsuz bucaksız zifiri karanlık içinde iğne ucu kadar küçücük bir beyaz delik ve o deliğe ulaşmak için verdiğim mücadeleyi hatırlıyorum. Tabi dışardan bakanlar için tamamen şuuru kapalı şekilde yatıyorum.

O beyaz nokta gittikçe büyüdü. Ama o kadar yavaş ve uzun sürdü ki, her an i koyu karanlıklar içine çekilip yok olacağım hissi vardı. O beyaz nokta büyüyüp büyüyüp tüm karanlıklara galip geldiğinde gözümü açmışım zaten.

Allah hiç kimseyi düşürmesin inşaallah.

@Merve22
Başınız sağolsun.
Ne kadar zor bir durum olduğunu az çok tahmin ediyorum.
Sizlere sağlık ve sabır diliyorum.

Ufukalp

Allah razi olsun sagolun

annemi sürekli rüyamda görmem normal mi ? 22 gün oldu bugün birde annemin ruhu gelebilir mi ? (çok ozledim)

@Merve22
Acınız ve özleminiz henüz çok taze, bilinç altında fazlaca yer edindiğinden sık sık rüyada görmeniz normal.

Babamı kaybedeli 14 yıl 10 ay oldu ve hala rüyalarıma giriyor. Bazen geziyoruz, bazen babam ve diğer kardeşlerimle oturup muhabbet ediyoruz. Gerçekten yaşanıyor gibi doyumsuz bir haz alıyorum. Uyanınca hayal kırıklığı tabi.

Allah sabır versin. Annenizin mekanı cennet olsun inşaallah.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Yakınlarını kaybedenlerede başsağlığı diliyorum. Biz rutin hayata tutulmuş yaşıyorken aslında insanlar ne kadar zor süreçler yaşıyormuş bunu insan yaşamadan bilemez lafıyla daha iyi anladım. Benimde babam kalp krizi geçirdi ve şuan 16. Gün ve 40 ila 50 dakikalik kalp duruşundan dolayı babam uyanmiyor ve artik kardilojiden antestezi yoğun bakıma sevk edicekleri yapacak birşeylerinin olmadıklarını söylüyorlar büyük ihtimal evde bakım hastası olarak kalacağını ve bu işlemleride anestezi yoğun bakımın gerçekleştireceğini söylüyorlar. Elimiz kolumuz bağlı sizin de yaşadıklarınız tecrübe ve bu durumdan sonra nasıl bir yol izlememiz gerektiğini yazabilirseniz çok memnun olurum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ufukalp...hocam zor süreçden geçip maşallah hayattasınız ve en büyük armağan size bu ve değerini iyi bilip allah a bol bol dua etmek lazım,bende 1.5 sene önce yüzde 96 ölüm oranına sahip beyin sapı kanaması geçirdim ve şu an çok iyiyim allah a çok şükür...allah tekrarlarından ve beterlerinden korusun tüm cümle alemi...herkese geçmiş olsun hastalara da çok acil şifalar..

@deathless

Amin kardeşim amin, ve bu günümüze çok şükür. Dua bence de en zor zamanlarda sığınılacak en güvenilir ve güzel sığınak.

Ben hep inandım ki; orada şuuru kapalı bir şekilde her şeyden habersiz yatarken, doktorlar bile "hazır olun" demişken, hayata yeniden tutunup çocuklarıma kavuşmamı sağlayan güç; dışarda gece gündüz sevdiklerimin, semaya açılmış yüzlerce elin, gözyaşlarını katık ettiği samimi dualarıdır.

Buna hep inandım.

Allah kimseye yaşatmasın, kimseyi sevdiklerinin duasından mahrum bırakmasın.

Size de çok geçmiş olsun.
Yaşamak her şeye rağmen çok güzel.

O kesin 7den fazladır. Çok iyi baktıklarını düşünmüyorum. Çünkü babamın epikrizde 7 yazıyordu. Palyatif bakım merkezine nakil kağıdında 10. Siz tepkileri güzel inceleyin. Özellikle göz teması. İletişim kurmak isterseniz ahunursahin@gmail.com
Çok geçmiş olsun

Derin koma

Merhaba arkadaşlar . Herkese çok geçmiş olsun . Rabbim şifa versin inşallah.

18.12.2018 nişanlım ayağından ameliyat olmak için hastaneye gitti. Basit bir ameliyat olacaktı sözde. 1 saatlik bir ameliyat. Ameliyattan önce hastası uyutmak için verdikleri lidokan e alerjisi varmış . Doktorlar ameliyat öncesi alerji testi yapmamışlardır . Ameliyat başarılı geçiyor , ameliyattan 10 dakika sonra baş dönmesi yaşayıp bir anda yere düşüyor . O sırada kalbi krizi geçirmiş . Hemen müdahale yapılmış . Başka bir hastaneye sevki yapılmış . Sevk sırasında kalbi durmuş . Bir süre beyne oksijen gitmemiş. Kalbi tekrar çalışmış . Şuan 4 üncü derece ağır komada . Doktorlar herşeye hazır olun diyorlar mış. Işağa tepki vermiş . Böbrek çiğer kalp organları iyi durumda . Sadece beyinin çok azı çalıştığı söyleniyor . Dün ayak masajı yapılırken ayak parmakları kıpırdamış. 24.12.2018 de makine desteğinden çıkarılıp kendi kendine nefes alacak demişlerdi . Ama kontroller sonrası uygun görülmemiş ve hala makine yardımı ile solunum almaya devam ediyor . Kendisi rusyanın tomsk şehrinde . Nişanlım Rus. 2019 Mart ayında evelenecktik. Ama işte hayaller hayatlar . İşin kötü tarafı onun yanına gidemiyorum . Vize ve ucak bileti benim için çok pahalı bir durum ve şuan bunları karşılayacak durumda değilim. Daha önce böyle şeyleri bilmezdim ama 1 haftadır sürekli araştırıyorum. Gidebilmek için bir çok yere yardım talebinde bulundum . Ama kimse olumlu bir dönüş yapmadı . Alacaklı olduklarım bile . Ağır koma durumunda her türlü etken . Uyanabilmek için önemli diyorlar . Sevdiği birinin seslenmesi gibi. Nişanlım 25 yaşında ve dünyalar tatlı . Ne yapacağım . Ne edeceğim bilmiyorum.

Merhabalar benim babam 40 gün önce kalp krizi geçirdi kalbi ambulansta durdu müdahale olmasına rağmen muhtemelen beynine oksijen gitmedi şuan bilinç kapalı. Gözleri açık refleksleri var acı uyaranına karşı tepkisi de var ama solunum cihazından ayrılamadığı ve bilinçli bir tepki vermediği için doktorlar çok ümitsiz konuşuyor. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

NurYiğit
Geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin.Babanız Ameliyat oldu mu?Ameliyat sonrası mı oldu, yada kriz sonrası mı?

Kriz sonrası kapalı olan damar anjiyo ile tamamen açıldı. Kriz sonrası kalbi durdu babamın.

Büyük ihtimal beyine pıhtı atmıştır,arrest olduğu zaman beyin nekadar oksijensiz kaldı acaba kestirmek zor.öncelikle ALLAH'tan ümit kesilmez uzun bir süre kalp ve damar hastalıkları hastanesinde cerrahi yoğun bakımda çalıştım Çok şeylerle karşılaştım hiç ümit vermediğimiz hasta düzelip taburcu olurken,yarın taburcu edilir dediğimiz hasta ex olmuştur...
Bunları göz önüne alarak ALLAHTAN ümit kesilmez diyoruz...
BABANA ALLAHTAN ŞİFA SİZE DE SABIRLAR DİLİYORUM.
Geçmiş olsun...

Ama pıhtı atımından bahsetmedi doktoru hiç. Tomografi çekildi,stent olduğu için mr a alınmadı. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah iyi olacak babam da..

NurYiğit merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Bu başlığa mesaj yazanların çoğunun durumu aynıydı. Ben ilk sayfadan sona kadar defalarca okumuştum yazılanları. Hepimize doktorlar umutsuz konuştu, iyileşen de oldu aynı durumda kalan da. Ablam da arrest sonrası yaklaşık yarım saat oksijensiz kaldı. 28 gün yoğun bakımda yatıp çıktı. Maalesef bundan sonra asla eskisi gibi olamayacak, 1 yılda başkaları için küçük olsa da bizim için çok büyük gelişmeler oldu. Hastaneden çıkması konusunda umudunuzu yitirmeyin, doktorlara da çok kulak asmayın:) ama bundan sonra ne onun ne de sizin hayatınız eskisi gibi olmayacak kabullenin.

Aslında bunu kabullendik.. tek isteğimiz biraz daha anlamlı tepkiler yapabilmesi,yatıp kalkıp bunun için dua ediyoruz.. Rabbim ablanıza da şifalar versin. Şimdi nasıl durumu?

NurYiğit ablam hastaneden çıktıktan sonra bi kaç ay konuşamadı, anlamlı sesler çıkarmaya çalıştı.şu an konuşuyor, iletişim kurabiliyor fakat hafızasını kaybetti, yeni şeyleri de tutamıyor aklında.sağ kolunu kullanabiliyor fakat maalesef yatağa bağımlı durumda. bizim hastanede geçirdiğimiz süre kısaydı, sebebi de genç olup daha hızlı toparlanması(37 yaşındaydı). 7 ay boyunca karnına takılan hortumla (peg) beslendi. hazirandan beri normal bir şekilde yemek yiyebiliyor. acil servisteki ilk günümüzde komada, çıksa bile bakıma muhtaç hasta olacak çok da umutlanmayın dediler. beyin maalesef çözülemeyen tek organ. hasar alan bölge, süre her bünyede farklı etki ediyor, karşılaştırma yapmak çok doğru değil:( uzun ve yorucu bir süreç umarım en az hasarla atlatırsınız. sorunuz olursa her zaman seve seve yardımcı olurum.

Evet ben de ailemi bu sürece hazırlamaya çalışıyorum. Umarım sizin ablanız da en yakın zamanda daha güzel tepkiler vermeye başlar.. bence uzun süre beyne oksijen gitmemesine rağmen şuanda çok iyi konumda,yoğun bakımdan erken çıkması da ayrı bir olumlu durum olmuş. Genç olmasından dolayı daha kısa sürede kendini toparlar inşallah.. Babama doktoru demans ilacı başladı,sizin böyle bir tedavi süreciniz oldu mu acaba?

NurYiğit ablam hastaneye yattığı ilk günden beri nootropil kullanıyor. Etken maddesi pirasetam, demans ilaçları da aynı mı bilmiyorum. Daha önce günde 3 tane kullanıyordu, eylülden beri 4 tane kullanıyor etkisi arttı. Ufak tefek şeyleri aklında tutabiliyor artık.

Ben doktoruna sorayım bu demans ilaçlarının isimlerini ve etken maddelerini. Çok teşekkür ederim

Üst Alt