Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Öncelikle sizede çok geçmiş olsun tolga bey rabbim şifa versin inşallah sabırsızlıkla sonucu bekliyoruz henüz net birşey yok kök hucre tedavisiyle alakalı ama bu hafta sonuna kadar doktor dönücek bize. Çok umutluyuz çünkü şifasını bulan var. haber alır almaz buraya yazıcam bütün tedayları.evet bizede çok üzücü ve yıkıcı konuşuyor doktorlar. .herşey allahtan derdi veren rabbim dermanıza vermiştir.biz asla umutsuzluğa kapılmiycaz.

Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah hepimizin güzel haberlerini burada paylaşmamızı nasip etsin Allah'ım, dediğiniz gibi kim ne derse desin umutsuzluğa kapılmayacağız..

Kendi görüşüm olarak sizin anneniz şuan iyi durumda benim kardeşimde bu kadar ilerleme yok gerçekten.gözleri açık bakıyor ama göz teması kurmuyor azda olsa tepkisi var.inşallah ilerleme olur. İlk defa bu kadar bi yakınımın kardeşimin acısını yaşıyorum biz yaşadık rabbim kimseye yaşatmasın.gerçekten çok zor ama şunuda unutmayalık çok zor ve bi o kadarda guzel bir imtihan bu. kesinlikle isyan etmemek gerekiyor .nolursa olsun şukredicez dha kötuleride var.rabbim cümlemize sabır versin kaldıramayacağız imtihanlarla bizi sınamasın inşallah.

inşallah kardeşiniz için her geçen gün hayırlısıyla güzel şeyler duyarsınız evet içinde yaşadığımız durum gerçekten çok zor imtihan ama yaşayacakmışız bu durumda çaresizlik insanı çok yoruyor ama ellerimizi açıp Allahtan şifa istemekten başka şansımız yok yakınlarımız önce Allah'a sonra doktorlara emanet dediğiniz gibi rabbim cümlemize sabır versin kaldıramayacağımız imtihanlarla bizleri sınamasın inşallah. tüm hastalara Allah hayırlı şifalar versin inşallah.

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun;

Yaklaşık 55 gün önce anjiyo sonucu 38 yaşındaki dayımın 6 adet damarının tıkalı olduğunu öğrendik ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde bypass ameliyatı oldu, ameliyat iyi geçti bir kaç gün hastahane de yattıktan sonra eve gönderdiler. Ama hiç bir zaman tam anlamıyla tam taakatiyle yürüyemedi.

İlk kontrole gittiğimizde de kaburgasında kayma olduğu anlaşıldı bir kaç gün içerisinde tekrar yarası açıldı kaburgasında işlem yapıldı. İşlem sonrası 3 saat yoğun bakım da kaldıktan sonra servise aldılar. Serviste de bütün değerleri normaliken bir an da o anki durumunu gururuna yediremeyip sinirlendi ve yumruğunu sıkarak çok şiddetli olmasa da yatağa yumruk atmaya başladı. Bunun akabinde de kalp krizi geçirdi doktorlar hemen müdahale edip yoğun bakıma aldılar. 45 dakika kadar müdahale sürdü. 15-20 dakika kadar da beyine oksijen gitmedi. Ama hayata döndü.

Bizim için asıl zor süreç bunda sonra başladı. İlk tomografide bir şey anlaşılmasa da ikinci tomografi sonrasında beyinde hasar olduğu söylendi. 15 gün boyunca sürekli uyku halindeydi görüş saatlerinde bizlere hiç tepki vermedi. Daha sonra kimi zaman tek gözünü açmaya başladı, kimi zaman kolu titremeye başladı, kimi zaman iki gözünü yarıya kadar açmaya başladı, çenesini açtı kapattı hatta bir ara çok çok sevdiği yeğeni odaya girdiğinde öksürmeye başladı balgam çıkardı bütün vücudu titremeye başladı makinalar öttü. Yani artık çoğu zaman biz girdiğimiz de bize tepki veriyor ama verilen bu tepkiler doktorların istediği tepkiler değilmiş. Doktorlar sürekli olarak karamsar konuşuyor, yok efendim "yoğun bakım tecrübeme dayanarak söylüyorum şuana kadar uyanması gerekirdi", "yatalak kalma olasılığı çok yüksek", "şimdiye kadar uyanması gerekirdi" gibi umut kırıcı konuşuyorlar. Bugün 40. Gün bu sürede her ne kadar ara ara umudumuz kırılsada hiç bir zaman umudumuzu yitirmedik. Hâlâ uyanacak diye bekliyoruz. Burada okuduklarımız da bizlere umut oluyor. Doktorlardan hiç bir şey öğrenemiyoruz çok ezbere konuşuyorlar. Bazen onlardan bile şüphe duyduğumuz zamanlar oluyor. İnşaAllah uyuyan hastalarımız bir an önce uyanırlar ve sorunsuz sıkıntısız şekilde ayağa kalkarlar.

Bu arada @Adem sevinç kardeşim kök hücre tedavisi için doktorlardan biri geri dönüş aldınız mı?

Kök hücreyle alakalı henüz net bişey yok lakin tedaviye uyumlu dediler bu bizim içimizi baya rahatlattı bekliyoruz beklemekte çok yoruyor hepimizi rabbim şifa versin inşallah cümle hastalarımıza

Baya uzun bir süreç olcak öle diyolar allah hepimizin yardımcısı olsun

H.Nur
Allah Rahmen eylesin Cok üzüldüm sizi cok iyi anliyorum 8 yasindaki oglum bitkisel hayatta 2 aydir

Slm arkadaşlar hepimizin hastalarına allah “cc” şifa versin. Benim Babam 20 gün önce evimizin önünde birden fenalaştı kalbi durmuştu telaşlanıp hemen hastaneye götürdük. İlk müdahale ile kalbi çalıştırıldı bütün kalp damarları tıkalıymış. Devlet hastanesinden özel bir hastaneye gönderdiler orada da anjio yapıldı. Beyne oksijen gitmediği için bilinci kapalıydı ve ephilepsi hastası olduğunu ögrendik durumu çok ciddi. Doktorlar hiç ümit vermiyor 20 gündür hiç uyanmadı en ufak bi tepki bile yok çok üzgünüz. Biz alanyadayız burslarda bu şekilde olupta normale dönen hiç olmamış yardımcı olurmusunuz çok zor bir durum

Kök hücre diyorlar ama doktoruna sordum şu an bu tip hastalara böyle bir tedavi yöntemi olarak yok diyor

Hasan bey bana ulaşın telefon numaram var. Sayfada gerekli bilgiyi veriyim size kök hücreyle alakalı.

Kardeşimde şiddetli kasılmalar var bu yuzden uyutuyar şuan bi kaç gundur yani. Bu tur bi durumla karşılaşan varmı acaba?

bilinç kaybı

merhabalar öncelikle hastanız nasıl oldu acaba bilinci yerine geldimi . geldiisede ne zaman geldi çok gecmıs olsun allaha emanet.

merhabaler babanız nasıl oldu acaba öğrenebilirmiyiz.bizimde başımızda aynı bi rahatsızlık var nasıl yol izlediniz acaba.

Annem saydigim teyzem 04 mart'ta araba carpmasi sonucu beyin kanamasi gecirdi. 4 gun okmeydanı genel yogun bakimda yatti. Gunden gune bilinci daha fazla kapandı. 5.gun cekilen mr.da beynin temporal bolgesinde genis infarkt goruldu solunumu zorlasti. Solunum cihazi gerekebilir diye reanimasyon yogun bakimina ihtiyac duyulacak dediler. Tabi ki orda yer yokmus 112, koca istanbul.da sadece zeytinburnu.nda sante plus diye kucuk bir ozel hastanede yer buldu. Oraya sevk oldu. Sabaha karsi solunum cihazina baglandi. Dr.lar kotuye gitme ihtimali var yasama sansi dusuk diyorlar.

Caresizlikten delirmek uzereyiz. Yasayan anlar. Mucizelere inanmak istiyoruz hep. Allaha sığınıyoruz. Dua ediyoruz.
Net.te surekli mucize uyanislar okuyorum. Bi umut ariyorum. Doktorlar hep en olumsuzu soyler diyolar. Inanmak istiyorum..

Rabbim cümlemize sabır versin hastalarımızada hiç bir hastalık bırakmıycak şifalar versin inşallah. 73 gün oldu hala yoğun bakımda kardeşim. Allahtan hiçbir zaman ümit kesilmez..bizler ümidimizi kesmeden dua ederek sabredicez. Henüz dha yolun başındasınız. İnşallah bu yol aydınlık ve kısa olur.

amin kardeşim inşallah.. inşallah sonumuz hayırlı olur

Arkadaslar merhana kayinpederim 63 yasinda 14 martta 4 damari degisere bypass oldu doktorunuz ameliyatin iyi gectigini soyledi fakat bir gun sonra hastaneye gittigimizde uyanamadigini ve bunun normal olmadigini soyldi. Kalp ve solunum sistemi sikintili degilmis tomografi cekildi beyinde odem oldugu goruldu bugun 5. Gun hala suuru yokmus cok ufak komiutlari yerine getiriyormus goz takibi yokmus agrili uyaranlara cevap yokmus fakat onu yogun bakimda ekrandan izledik serum destekli olarak bayagi dik neredeyse 80 derece oturur pozisyonda kafasini saga sola cevirebiliyor ve dik tutabiliyordu. Bagli vs degildi sonra serum takili olmayab kolunu kaldirip yanagina dokundu ve sakince ve oylesine olmayan bo hareketle yerine koydu. Biz hicbi sey anlamadik. Sanki suuru yerindeymis gibiydi. Beyin odemi beyinde hasar birakir mi 4 5 gun gecstikten. Sonra saglikla uyananalar var mi aranizda acaba?

Anlattıklarınıza bakılırsa şuur açık çünkü şuuru kapalı bi insan hareketsiz yatar yani sadece o değil yani kafasını sağa sola el kol hareketlerindende bahsediyorsunuz. Doktorlara inanmayın onlar her zaman en kötüsünü söylerler.

Evet adem bey ve neredeyse 80 derece dik oturuyordu ve bagli da degil suuru kapali olsa duser saga sola oyle degil mi? Kolunu kaldirip indirse tamam ama yanagina dokundurup indirdi atmadi koluby kontrollu indirdi ama goz takibi yok demis zihinsel bir engel mi kaldi acaba keske videosunu sizlere izletme imkanim olsa siz de yorum yapsaniz

Merhaba
Babam 45 gün yoğun bakımda kaldı bilinç 2-3 gün içinde geldi ama sadece gözleriyle iletişime geçti
Nöroloji uzmanı bilincin zamanla gelebileceğini belirtmişti bilinç , vücud hareketleri ile farklı düşünülüyor tüm hareketlilik bilinç olarak algılanmıyor bazı hareketler refleks olarak değerlendiriliyor hastanızın bilinç skorunu doktorunuza sorunuz
Beyindeki ödemi zaman ile atmasını bekliyor olabilirler belki
Babamı kaybettik ama umarım hastanız iyi olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Zihinsel bir hasar bırakıp bırakmaması hakkında zamana ihtiyacımız var. Kesinlikle ümitsizliğe kapılmayın . Evet bilinç açıktır ama tamamen açık değildir. Beyindeki ödemi kardeşimdede yaşadık yaşı 18 hala yoğun bakımda yatıyor sizi çok iyi anlıyorum çünkü ancak yaşayan bilir anlar halden.keske elimden bir şey gelse

Adem bey mesajlariniza baktim kardesiniz ocak ayinda gecirmis kaza sanirim cok cok gecmis olsun hayirlisiyla yaniniza sapasaglam donsun İnsallah o zamandan bu zamana gosterdigi gelismeler nelerdir acaba? Sizin hastanizi da dik bir sekilde oturtuyorlar mi?

Sevim hanım. Sizede çok çok geçmiş olsun . Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin inşallah. Benim kardeşimde net bi gelişme yok malesef şuan bilinci kapalı bir şekilde kasılmalarından dolayı nefesini zorladığı için uyutuluyor .sizin hastanız eğer dediğiniz gibiyse iyi durumda çokta endişelenmeyin keşke kardeşimdede bu kadar ilerleme olsaydı ama oda olucak ınşallah umudumuz çok.

Allah tan ümit kesilmez. Allah hepimize şifa versin...

İki gundur izledigimizde uyuyor herhangi bir hareket yok doktorlar da ayni seyi soyleyip duruyorlar malesef biz o goruntuyu gorunce havalara uctuk bir de ustune yogun bakimdan aradilar ve haplarinu istediler tamam dedik yutuyor demek ki ama degisen bir sey yok suur kapali diyorlar malesef

Sabretmekten ve dua etmekten başka çaremiz yok en çokta çaresizlik yoruyor insanı .inşallah iyileşir eski sağlığına geri döner .

Bilinç skorlaması denilen bir olay var ayrıntılı bilgiyi Google bilinç skoru olarak araştıra bilirsiniz bu skorlamada değerler önemli bir bakın bence
Yoğun bakım süresi zorlu bir süreç
Danışabildiğiniz kadar çok kişiye danışın konusunda uzman olan ve çoğunluğa kulak verin derim

Ayrıca yoğun bakımda geçen sürenin uzaması riskleri artıyor enfeksiyon gibi

Evet

Mama ile besleniyor ise mamasının özellikleri solum cihazına bağlı ise solunum cihazının seviyeleri vücuttaki enfeksiyon ve kapma ihtimalleri verilen antibiyotik ve ilaçlarının ne amaçla verildiği ve tabiki böbrek değerleri sıvı giriş ve çıkışları bunları her bilgilendirmede sorun öğrenin iç organlarındaki durumlar önemli

Vücut yaraları var mı
Belli süre sonrasında vücut yaralarıda sıkıntı oluyor bebek gibi bakılması gerekiyor

Glaskow skalasi 7 imis hastamizin agrili uyaranlara cevap varmis bu durumda olup da iyiye giden var mi aramizda acaba?

Üst Alt