Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Bilinçin açılması zaman alıyormuş 3ayda sürebilir 3 yılda 3 günde bir zaman tanımı vermiyor doktorlar ya da böyle devam edebilir
Acil şifalar dilerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Rabbim tüm hastalara şifa yakınlarına da dayanma gücü versin. Gerçekten çok farklı güç gerektiren birşey doktorların söylediklerinden sonra ayakta durabilmek. Benim kardeşim de 25 ocak tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrasında bilinç yaşadı 2 aydır böyle forumlara girip tek iyi bisey okuyabilmek için saatlerimi harcadım sonra anladım ki Rabbim ne yazdıysa onu yaşarız herkesin kaderi farklı 45 dakika kalbi durup hiç hasar olmadan kalkan da var 3 dakikayla giden de.. 50 gün yoğun bakımda kaldı bunun son 20 günü bizde yanında kalıp eğitim aldık çünkü evde bakım hastası olarak eve çıkarıcaklardı. Bu fikir başta sizi korkutabilir böyle nasıl bakıcam ya acil bir durum gerekirse nasıl müdahale ederim böyle düşünüp araya kıdemli tanıdık sokup hastanede kalmasını isteyebilirsin ama inanın öyle değilmiş insan herseye alısıp herseyi yapıyormuş. Rabbim bunun da gücünü veriyor mesela ben market poşeti bile açamaz yırtardım şimdi kardeşimin boğazında ki deliğin pansumanını yapıyorum. 1 hafta oldu eve getireli bilinç hala kapalı ama yüzünde ki rahatlığı direk anlıyosunuz daha rahat uyuyor sessiz ortam olduğu için Doktorlar beklemekten başka yapıcak biseyiniz yok diyolar burda da kök hücre konusunu okuyunca bir umut işte bilgi almak istedim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Öncelikle sizede çok geçmiş olsun rabbim tüm hastarımıza şifa versin inşallah. Kök hucre tedavisine çok umut bağladık. Evet nerden gelirse gelsin şifa daima allahtan gelir. Yeterki pes etmeyelim gayret edelim. Biz hiç pes etmedik çok az kaldı inşallah iki hafta içinde kök hucre tedavisine başlanıcak allahın izniyle. Her ne kadar deneme aşamında olsada inşallah ordan şifasını bulucak kardeşimiz . çok umutluyuz rabbim bu çabamızı bu ümidimizi boşa çıkarmasın inşallah. Kardeşinizin yaşı kaç ve hangi şehirdesiniz sizden biri beni ararsa gerekli bütün bilgiyi size iletirim. Bi yardımım dokunacaksa ne mutlu bana.

Canım babam keşke cihaza bağlı bile olsa ; ki o asla istemezdi biliyorum , öyle bile taburcu olup evimize gelip onun için derman arıyor olabilseydim ya da onun bakımı ile ilgilene bilseydim ama olmadı
Yoğun bakımda 45 günde deneyimlediklerimiz tanıdıklarımız ve şahit olduklarımız asla buraya ve kelimelere sığmaz İnanın 45 gün boyunca ölümle yaşam arasında kalmak siz ve burada bu platformda olanlar biliyordur bu duyguları, insan başına gelince daha iyi anlıyor maalesef, bu yazışmaları insanların yazdıklarını okudum umut aradım 45 gün boyunca son güne kadar asla Umudumu yitirmemeye çalıştım
Yoğun bakımda kalma süresi uzadıkça riskler artıyor enfeksiyon gibi iyi bakılmaması vücut yaralarının artması gibi hastanızın şuanda olduğu vücut değerleri nasıl nedir bilemiyorum ama bol bol araştırma yapın ve doktorları sorgulamanızı tavsiye ederim
Beyinden 3-4 dört ameliyat olmuş bir tanıdığım var ve şuan durumu gayet iyi ilk beyin ameliyatı sonrası ödem oldu ve bir borulu sistem ile bu ödemi mideye aktaran bir sistem için tekrar ameliyata aldılar ve şuan durumu gayet iyi yürüyor konuşuyor bu tabiki sizin içinde böyle olur demek değil bu ALLAHIN takdiri
Beyin sapında zararı yoksa bilincinin gelmesi daha önce yazdığım gibi uzunda sürebilir kısada beyin sapında her hangi bir hasar söz konusu ise pek geri dönüş görünmüyor okuduğum yazılara göre

Bilinç değeri babamın ilkzamanda 3-4 tü ama sonrasında 2-3 gün içinde 13 yükseldiğini söylediler normalde 3 günde ölür gözüyle bakıyorlardı ,kök hücre konusunda bence yazan arkadaşa danışın çünkü uygulama başarılı olabilir

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah .babanıza allahtan rahmet sizede sabır diliyorum.

Allah razı olsun sağolun

Arkadaşlar hastalarımızın gelişmelerini yazalım lütfen. Annemin hastalığın da 3 ayı devirdik 48 gün yoğun bakım 36 gün palyatif bakımdan sonra 2 haftadır evde bakımımızı yapıyoruz. yoğun bakım sürecinde herhangi bir tepki yoktu bazen konuşunca gözünü açıyor anlamsızca bakıyordu ayağını gıdıkladığımız zaman çok nadir tepki veriyordu. palyatif bakım sürecinde tepkiler arttı seslere bakıyor bazen yanıt vermek için mücadele ediyor ama hiç bir şekilde kelime çıkaramayınca şiddetli şekilde ağlıyordu. Evdeki iki haftamız stabil geçiyor ancak tepkilerde çok şükür artış var ama tabiki sorularımıza yanıt yok (bizi anlıyorsan göz kırp elimizi sık gibi cümlelere tepki vermiyor). ilaç olarak 3 aydır pk-merz kullanıyorduk bugün itibariyle doktor tavsiyesi ile nootropil diye bir ilaca başlayacağız inşallah faydasını görürüz zaman zaman buraya yazacağım. hipoksik iskemik ensefalopati bu hastalığın tedavisini için herkes zamana ihtiyaç duyulduğunu söylüyor aynı hastalıkta olan yakınlarınızın hastalık sürecindeki yorumlarını paylaşmasını rica ederim çünkü bu hastalıkta paylaşarak iyi ya da kötü yolları tecrübe edebiliriz maalesef tıp bu tarz beyin hasarlarında yetersiz doktorlar suratımıza sadece bakıyor şunu yapın kesin çözüm daha önceki hastama uyguladım iyileşti diyen doktor yok.Herkese acil şifalar..

Arkadaslar merhaba her sey iyi giderken hastamızın yoğun bakımdaki 14 günün sonunda kaybettik gece cok ateslenmiş sonraki gün de asidi tansiyon dusmesine kalbi 5 saat dayanabilmiş ameliyata güle oynaya soktunuz kayınpederim malesef hakkın rahmetine kavustu

Allah sabır versin mekanı cennet olsun

Merhaba arkadaşlar..Öncelikle tüm hastalarımıza Yüce Mevlam şifalar versin..Benimde 42 yaşında bulunan ablam 22.02.2019 tarihinde kalp krizi geçirdi. 20dk ambulans ile hastaneye transferinde, 10dk 'da anjiyo operasyonu sırasında toplamda 30dk kalbi durdu. İlk 15 gün kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde, solunum cihazına bağlı şekilde hayata tutunmaya çalıştı. Bu esnada solunum cihazının hortumlarının kanama sebebiyle tıkanmasıyla farklı zamanlarda kalbi 1'er dk olmak üzere 2 kere daha durdu. İç kanama ve böbrek-karaciğer-akciğer-kalp gibi vücut organlarının düzensiz fonksiyonları sebebiyle çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya kalındı. Vücut organlarının bir miktar toplanmasıyla aynı hastane içerisinde bulunan anestezi ve reanimasyon yoğun bakım ünitesine transfer edildi. Bu ünitede 2.gün şuuru kapalı şekilde gözlerini açtı. Doktorumuzun (Allah ondan razı olsun) yönlendirmesiyle PK Merz ilacına başlandı ve ilaca başlanmasıyla birlikte el ve ayaklarında şuursuzca yapılan hareketler başladı. Vücudunun herhangi bir yerine (örneğin sol eli, sağ ayağı gb.) temas edildiğinde yüzünde bir ekşime ve kasılma hareketleri meydana gelmeye başladı. Bu durum yaklaşık 4 hafta kadar devam etti. Bu süre içerisinde solunum problemleri (hortum tıkanmaları, ödem gb) devam etti. Nisan ayının başında enfeksiyon problemi ile karşı karşıya kalındı ve vücut olarak çok zayıfladı. Enfeksiyonu gidermek amacıyla antibiyotik tedavisi başladı. Antibiyotiklerden dolayı üre ve kreatinin değerleri yükselerek böbrek fonksiyonları; yüksek ALT ve AST değerleri sebebiyle karaciğer fonksiyonları bozuldu. Yüce Mevlam bir kez daha yüzümüze baktı ve enfeksiyonun giderilmesinden sonra ablamın tepkilerinde artma, şuurunda yavaş yavaş açılma durumu meydana geldi. 17.04.2019 tarihinde solunum cihazından çıkartıldı. 22.04.2019 tarihinden itibaren sözel sorulara göz ile bazende konuşmaya çalışarak (trakeostomiden kaynaklı sesi çıkmıyor) cevap vermeye başladı. 25.04.2019 tarihinde ise yutkunma hareketi başladı ve ağızdan beslenmeye geçildi. Şu an gün be gün tepkileri artmakta ve fizik tedaviye başlanmış durumdadır.

Belki durumu özetlerken karışık anlatmış olabilirim; kusuruma bakmayın. Sadece bizlerin içine düşmüş olduğumuz bu durumla daha önceleri karşılaşmadığımız için hiçbir şeyin farkında değilmişiz. Meğer bizler gibi bu durumu yaşayan ne kadar da çok hasta varmış. Yoğun bakım ne kadar çileli ve zormuş.. Mevlam düşmanlarımıza dahi bu durumu yaşatmasın.. Her gün bu sitede veya farklı platformlarda sürekli benzer hastaların durumlarını okuyarak zaman geçirmek ve acılarına ortak olmaya çalışmak ne kadar da zormuş... Mevlam tüm şifa bekleyen hastalarımıza ve hasta yakınlarına sağlık, sıhhat ve mutluluk versin.

Merhaba, Hastalarımızın son durumu nedir ? Annem yaklaşık 5 aydır bizlere tepki vermiyor bazen uyuyor bazen gözlerini açıp şiddetli bağırmalar gösteriyor herşeyi hissediyor ancak sorulara cevap vermiyor. Doktorlarla görüşmek istiyoruz ancak hastalığın tanısını söyleyince biz ilgilenmiyoruz diyorlar yok mu bu şekilde olanlar için şuurunu açan bir ilaç ,fizik tedavi uygulamaktan ve 5 ay önce verilen ilaçları vermekten başka hiç birşey yapamıyoruz :(

Tolga Bey öncelikle Yüce Mevlam şifalar versin. Biz 2 ay kadar doktorumuzun tavsiyesiyle PK Merz ilacını kullandık ve kullanmamız ile birlikte istemsiz, ajite hareketler başladı. Devamında ise bilinç yavaş yavaş açılmaya, istemsiz hareketler azalmaya başladı. Bu pazartesi ise bilincin yerine gelmesiyle ilaç kesildi.

Amin teşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Biz yaklaşık 3.5 ay pk-merz kullandık istemsiz hareketler sesler çıkarıyordu annem daha sonra doktor pk-merz zamanı geçtiğini söyleyip nootropil şurup yazdı bize yaklaşık 2 aydır onu kullanıyoruz ancak halen annemle iletişim kuramıyoruz gözler açık bizi dinliyor başını hareket ettiriyor hatta zaman zaman biz konuşunca içli içli ağlıyor dokunduğumuz her yeri hissediyor örneğin bacağına dokunduğumuzda refleksle bacağını çekiyor ama ne yazık ki hiç bir komutumuza cevap vermiyor. sizin hastanızın bilinci yerine gelmiş ne gibi tepkiler veriyor mesale gözleri takip ediyor mu ya da konuştuklarınızı anlıyor mu ?

tolga1449

Tolga Bey, tekrardan geçmişler olsun, Allah şifalar versin. Bahsettiğiniz (ağlama, her noktada hissiyat, refleks, ajite hareketler, anlamsızca gözleri açık şekilde başını sağa sola hareket ettirme) durumlar PK-Merz'in kullanılmasıyla birlikte ablamda da başlamıştı. Yaklaşık 4 haftadan sonra ise bilincin yavaş yavaş oluştuğu gözlendi ve 5.'nci haftadan itibaren sorduğumuz sorulara (anılarla, geçmiş dönemde meydana gelen olaylarla, mesleğiyle, aile ile ilgili sorular) başını aşağı yukarı sallayarak onay vermeye başladı. 6.'ncı haftadan itibaren yutkunma, konuşma (ama trakeostomi kaynaklı ses çıkmıyor) başladı. Konuştuklarımızı anlıyor; Tamam, evet, hayır gibi kelimeleri soylediği dudak hareketlerinden okunuyor. Basit kültür fizik hareketleri yaptırılıyor ve bunun sonucunda el/ayak hareketleri, başını azda olsa direme özellikleri yavaş yavaş görülüyor.

Şu an için en büyük problemimiz enfeksiyon, vücut kasılması ve içinde bulunduğu psikolojik çöküntü (iyi olacağına bir türlü inanmıyor) gibi görünüyor. Enfeksiyon probleminin giderilmesine müteakip palyatif bakım ünitesine alınacağı bilgisi bizlere verildi. Palyatif bakımı doktorumuz, bizim hastalarımız gibi hastaları ev/dış şartlara hazırlama ünitesi olarak tanımladı. İnternette daha detaylı bilgileri var. Nörologlar, psikologlar ve ftr uzmanları eşliğinde bakımı gerçekleştirilecek.

Günlük tahlil sonuçlarını (Hemogram, kangazı, böbrek ve karaciğer enzimleri) inceliyor musunuz? Kullandığı ilaçlar, pupil ve glasgow skalaları nedir? Ben tahlil sonuçlarını, ilaçlarını sürekli takip ediyorum. Pupil ve glasgow skalalarını ise korktuğumdan, çekindiğimden dolayı takip etmedim. Çok şükür bilinç emareleri göründü pek gerek kalmadı. Ama sizlere tavsiyem bunları takip etmeniz. Sizin anlattığınıza ve bizim sürecimize göre sizde de bilincin gelmesi (Yüce Mevla'mın izniyle) başlayacak gibi duruyor. Bizim şuursuz geçirdiğimiz evreyle tamamen örtüşüyor. Bilinç oluşumu çok yavaş oluyor ve 2 yıl kadar sürebiliyor.

Çok zor ve uzun bir süreç hem hastalarımız hemde bizler gibi hasta yakınları için. Mevla'dan ümitlerimizi kesmeden sabırla beklemek gerekiyor. Yüce Allah'ım tüm hastalarımıza şifalar, sizlere ve diğer hasta yakınlarına sabırlar versin.

Hocam Kolay gelsin.kardeşim 1 hafta önce karın ağrısı sebebi ile iş çıkışı Bilkent şehir hastanesi aciline geliyor ve apandis ameliyatına alınması gerektiğini söylüyorlar.kardeşim ameliyata alınıyor acil olarak ama patlama söz konusu değil. Daha sonra odasına çıkardıkları sırada kalbi duruyor ve 6-7 dk kadar beyne oksijen gitmemiş ve hemen yoğun bakıma aldılar. 3 gün sonra beyin tomorafisi çekildi. Beynin İKi tarafında da ödem oluşmuş dediler. Hipotermi uygulaması yapıldı ödem ilacı veriliyor sürekli. Hocam tomografi CD si ve epikriz raporu elimizde mevcut. 3 gün önce 2. Tomografi çekildi beyindeki yaygın ödemde %20 kadar azalma olmuş.Kardeşime başka bir müdahale olabilirimi sizlerin bildiği. Şuan o kadar çaresizim ki anlatamam. Kardeşim evli ve 2 ay sonra bir kızı olacak yaşı daha 28. Kardeşim için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Şuan burda ne derece ilgileniliyor bilmiyorum. Bu tarz konular nasıl anlatılır bilmiyorum. Bunları size bir abinin kardeşi için umutsuzluktan yazıyorum

mbilgehan

tekrar merhaba ,pk-merz ilacını bırakalı yaklaşık 45 gün oldu ancak kasılmalar evet pk-merz kullanırken çok şiddetliydi şuanda o kadar değil. glaskow skalası skorunu bilmiyorum ancak sadece şuanda ağrılı uyaran ve seslere tepkisi mevcut ama hiç bir şekilde kendinde değil hiç bir komuta karşılık vermiyor. Biz yaklaşık 48 gün palyatif bölümünde kaldık enfeksiyon vardı geçince eve sevkimiz gerçekleşti. palyatif bölümünde hasta iyi bakılıyor ancak sürekli doktorlarla görüşmeniz gerekiyor çünkü sizler birşeyler için bilgi almazsanız veya birşeylerin yapılmasını söylemezseniz maalesef pek kendileri uygulamıyorlar.

Biz eve geçtiğimizden bu yana ay içerisinde tahlil yaptırıyoruz ve takip ediyoruz. Dün farklı bir doktora gidip annemin durumunu özetledik tüm evrakları götürüp durumunu videoya çekip doktora gösterdik şuan için kullandığımız nootropil ilacının kapsülünü bize yazdı ve bir kaç ilaç ile karıştırıp damar yolundan 5 gün kullanacağız daha sonra hastamızın durumuna göre farklı bir ilaç yöntemine gideceğiz bu arada yurt dışından 2 farklı ilaç reçetesi yazdı bize onun tedariğini sağlamaya çalışıyoruz. Allah hastalarımıza şifa versin bizlere de sabır sağlık versin ki onların sürekli yanında olalım bir de bu süreç maddi bakımdan çok yüklü geçiyor Allah hepimize yardımcı olsun.

Tolga Bey merhabalar.. İlaçlar hakkında bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum..

merhaba,

Placenta suis - injeel forte
cerebrolysin 5 ml

60 gün boyunca bu ilaçlar kullanılacak sinirleri açmak ve hücreleri canlandırmak için.. 1. ilaç Almanya 2. ilaç Avusturya'da satılmaktadır.

Merhabalar konu sanırım ara sıra tekrar canlandırılıyor. Bende bu forumu ve bu konuyu görünce babamın yaşadığı hastalığı anlatmak istedim. İlk önce herkesin Allah hastasına şifa versin. Hakkın rahmetine kavuşanlara da Allah rahmet eylesin...

Babam 50 yaşında ve 16 mart cumartesi sabah işte 11:00 de mola verdikleri esnada kaldırımda otururkene aniden bayılmış. Ses gelmesiyle arkadaşları ilkyardım yapmaya çalismıslar fakat ambulans gelmesine birkaç dakika kala nabzı durmuş ve kalp masajı da arkadaşlari yapamamış korktuklarından dolayı ambulansla birlikte şok verilmiş ve ambulansın gelmesi nabzın tekrar atması en az 15-20 dakika arası beyine oksijen gitmemiş. Hastanede hemen anjiyo yapılmış stent takıldı. Babam ayrıca raporlu hipertansiyon hastası. İlk pnomoni denildi zatürre 2 haftaya kadar burundan beslendi solunum oldu sonra trakeostomi yapıldı ve en sonda 1 ay sonrası peg takıldı. 20 gune yakın zamana kadar da koma da kaldı ilk koma skalası 3 daha sonra 5 olarak 20 günde tamamen komadan çıktı.

20 nisanda da solunum ve oksijenden çıkarıldı kendi tamamen trakestomiden nefes alıyor. Öksürme ve balgam çıkarma ilk zamanlara oranla daha da azalmış durumda Fakat hafıza ve bilinç durumu hala kendine gelmedi. Göz teması çok az kuruyor. Birkaç gün öncesine kadar da hortumlarını sökmeye ayağını yataktan aşagıya atmaya başlamış. Notroopil kullanıldı artık kullanılmıyor ilaç olarak Pk-merz kullanıldı belli bir süre onu da kestik artık. Doktorlar herkese söyledikleri umutsuz konuşuyorlar.

Yatak yarası çıktığından kaba bölgesinde ameliyat edildi palyatif bölümüne alındı şuan yoğun bakımda değil. başka hastaneye sevk ettik. Yatak yarası geçtikten sonra da evde bakmaya başlayacağız da merak ediyorum bu gibi durumlar başına gelenlerin yakınlarında en azından kendi ihtiyacını karşılayabilecek duruma gelebiliyorlar mı?

yasminnn

Yasemin Hanım geçmiş olsun Allah acil şifalar nasip etsin hastalarımıza, bizim durumun aynısı sizin başınızdan geçmiş şuanda evde bakıyoruz annemize 5 ayı devirdik yatak yarası mevcut yaklaşık 2 aydır dışarıdan profesyonel yara uzmanı tuttuk çok şükür yara küçüldü hani yara gidiyor bir şekilde ancak beyin geri gelmiyor tabiki herşey Allahtan çok iyi doktorlara gittik hepsi umutsuz bakıyor duruma ancak son gittiğimiz doktor yukarıda yazdığım ilaç tedavisini başlattı ama oda hastamızın ayağa kalkma olasılığının düşük olduğunu öncelikle görme duyusu ve hafızayı geri getirmek için tedavi uygulayacağız dedi. Hastanedeki hayattan sonra evde bambaşka bir hayat sizi bekliyor evet daha rahat oluyor ancak maddi ve piskolijik olarak sarsılıyorsunuz dikkat etmenizi öneririm bizler iyi olmazsak onlar yaşayamaz tekrar bu mübarek günde rabbimden tüm hastalarımıza şifa dilerim. Sorduğunuz sorunun cevabını bende kimseden alamadım bu tür hastalar kendi ihtiyacını karşılayabilecek mi veya geri gelebilecek mi ben bilmiyorum yazanı görmedim ancak inşallah geri gelmişlerdir de yakınları buraları unutmuştur diye düşünmek istiyorum.

Amin tolga1449 bey tüm hastalara ve hastanıza Allah şifa nasip etsin. Çok zor bir durum insan kabullenemiyor böyle bir anda sağlıklı görünürken bu durumda olması acı çekmesi. Evde bakıma biz de bayramdan sonra geçicez. Hastanelerdeki enfeksiyondan dolayı sık sık ateşi yükselme durumu oluyor. Yatak yaraları maalesef bizde de ufalması sizin sevindirici en azından yaralarıyla acı çekmeleri insanı daha da üzüntüye sokuyor. Babamda yogun bakımda oluşmuş yatak yarası oldu ve baya derinleşmişdi ve ameliyatla temizlendi bir yeri daha olma
ya başladı. Daha önce annenizde görme ile ilgili bir sorun varmıydı? bizde babama gormeyle ilgili bir sey denmedi de arada sırada bizi takip etme odaklanma durumları oluyor dakikalık o kadar hortumları kopartma durumundan dolayı da elleri bağlı. Umut etmeden yaşayamıyoruz maalesef inşallah Rabbim tez zamanda hastalarımıza şifalar verir. bu arada cevap için teşekkürler

Merhabalar,Herkese iyi bayramlar ve acil şifalar diliyorum.Konuyu 19 mayıs tarihinden beri takip ediyorum.Annem de 17 mayısta sepsis nedeniyle yoğun bakıma alındı, 19 mayısta yoğun bakımda kalbi yaklaşık 7 dk durmuş, o günden bu yana ne yazık ki bilinci kapalı, cihaz yardımıyla nefes alıyor, Glasgow koma skoru 5.Çok şükür septik şoku atlattı. 20 yıl önce kalp kapakçığı değişti, 6 yıl önce koah teşhisi kondu ve iki yıldır da diyalize giriyor.69 yaşında. Doktorlar umutlu konuşmuyor, bize hipoksik beyin teşhisi konduğu söylendi, ancak buna yönelik bir tedavi bir ilaç kullanılmıyor, sadece , bilincinin gelmesini bekliyoruz diyorlar, 30 mayısta trakestomi ve peg için operasyon yapıldı. Bugün bilinci kapalı geçen 16. günüydü,

Pk- merz ilacından fayda gören arkadaşlar bu ilaca ne zaman başlandı? Başka önerebileceğiniz bir ilaç var mı? Zolpidem (bir çeşit uyku ilacı) kullanıp fayda gören var mı?

Teşekkürler, geçmiş olsun

Son düzenleme:
Annemin tansiyondan başka hiç bir rahatsızlığı yoktu son bir yıldır kalp yetmezliği teşhisi konuldu tedavileri devam ediyordu maalesef birden bu durumu yaşadık, sizde takip etme odaklanma var ancak annem hiç bir şekilde bizimle değil sanki başka bir dünyada gibi odaklanmıyor takip etmiyor.
Er_can
Ercan Bey bize konulan teşhis de hipoksi iskemik ensefalopati elimizden geleni yapıyoruz ancak ne yazıkki işimiz mucizelere kalıyor..tüm doktorlar ümitsiz bu konuda ama tıpta nasıl olduğunu bilmeden iyileşen hastalar var Allah inşallah bizim hastalarımızada öyle bir mucize verir.
biz pk-merz kullandık daha 2 ay gibi bir süre sonra farklı bir doktor pk-merz süreci geçtiğini ve nootropil kullanmamızı istedi ilk önce şurup olarak kullanıyorduk ancak en son gittiğimiz doktor şurup etkisiz ampul olarak kullanmamızı istedi ayrıca Placenta suis - injeel forte ve
cerebrolysin 5 ml bu iki ilacı yurt dışından getirdik ve 4.5 aylık bir tedavi sürecine başladık. zaman neyi gösterir bilmiyoruz belki bu ilaçlarında faydasını göremeyeceğiz ancak biz yapılması gereken görevlerimizi yapalım gerisi allahtan artık. zolpidem uyku ilacını ben tavsiye etmiyorum bir başka hastada farklı sonuçlara neden olmuş uyku ilacı şaşırıtıcı bir şekilde hastanın şuurunu açmış hatta ayaklanmasına kadar yardımcı olmuş ancak hastada değişik sonuçlarda olmuş (dilin dışarı çıkması ve kopacak şekilde ısırılması, şiddetli şekilde bağırarak anlamsız kelimeler söylemesi ve hastanın bir çocuk gibi emeklemesi).

Tolga Bey , anladığım kadarı ile anneniz yoğun bakımda iken ilaç (Pk-merz) kullanmaya başlamış, Bizim yoğun bakımda bilinçsiz 24 günlük bir süre oldu, ancak yalnızca hipotermi uygulaması yapıldı.Onun dışında bilinç durumu ile ilgili herhangi bir tedavi yapılmıyor. Tabi annem hala yoğun bakımda ve enfeksiyon sorunları devam ediyor.Sanırım yoğun bakımdan sonra bir Nörolog bu ilaçları tavsiye etti, ben de en azından epikriz raporu ile bir nöroloğa danışmak istiyorum. Bu konuda bana tavsiye edebileceğiniz bir uzman varsa çok memnun olurum, burdan paylaşmak uygun olmuyorsa , bana özelden ya da bu numaradan ulaşın . (05425297399) Teşekkürler, Acil şifalar.

doktorlar beynin küçülmüş olduğunu söyledi dün biz daha da yıkıldık. şimdi ne yapacağız bilmiyorum

Tolga bey son durumunuz nedir 05076478666 nolu numaradan bana ulaşırmısınız

Tolga bey son durumunuz nedir 05076478666 nolu numaradan bana ulaşırmısınız

Selamın aleykum hastanızın durumu nedir bizde aynı vakayla karşı karşıyayız bilgilendirirseniz sevinirim

Aykut3668

Slm aykut bey boyle hastalarda duzelme durumu cok zor malesef kalbi durupta bitkisel hayata gecenler malesef birdaha duzelme olmuyor olursada milyonda bir insallãh Allãh’im tum hastalara sifa verir

Hastanız hakkında bilgi alabilir miyim bizde aynı durumdayız dedem 6 gündür uyanmadı hic tepki yok

Üst Alt