Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Öncelikle tüm hastalara ŞİFA dilerim.Daha önce de yazmıştım annemin durumunu.Ekim ayından beri yoğun bakımda .Kalp krizine bağlı h ipoksik beyin teşhisi kondu.Bir adım ilerleme yok maalesef.Cok üzülüyoruz. Ayrı sehirlerdeyiz hafta sonları görebiliyoruz.sekiz buçuk aydır hastanede annemiz.Dr a geçen hafta tekrar sorduk hiç mi açılmayacak bilinci .solunumu yerine gelmeyecek mi?çok umutsuz konuşuyor .Bilinç şimdiye kadar gelmeliydi dedi.solunum cihazından ayrılmıyor çok kilo da verdi.Tabii Allahtan ümit kesilmez de diyor.

İsterdim ki burdaki hasta yakınlarına umut olacak bir hasta öyküsü de annemin olsaydı, ancak ne yazık ki annem 20 haziran gecesi mücadeleyi kaybetti. Sizler için temennim inşallah hastalarınız en yakın zamanda şifa bulur. Umudunuzu kaybetmeyin.Selamlar

başınız sağolsun şimdi görebildim yazınızı inanın bana hiç istemediğimiz şeyler bazı durumlarda kurtuluş oluyor bu hastalığın eskiye dönme olasığı çok az ancak bir umuttur peşinden gidiyoruz inanın anneniz için Allah hayırlısını vermiş. Benim annem sizinle telefonda konuştuğum günden bir gün sonra yattığı yerde zatürre virüsü kaptı ve yoğun bakıma kaldırıldı halen orda :( . burdaki tüm hasta yakınları için söylüyorum
ümitsiz olmayın ama herşeye hazırlıklı olun hastalarımız şuuru olmadığı için kendilerini ifade edemiyorlar ve sürekli yatıyorlar buna istinaden her günümüz korku ve endişe içinde geçiyor ancak asla yılmayın son nefeslerine kadar sevgiyle bakın hastalarınıza her an kalkacaklar gibi düşünelim elimizden gelen herşeyi yapalım. Bir başka önerim imkanlar iyise iyi bir hastanede veya bakım merkezlerinde hastanıza bakmanızı tavsiye ederim çünkü dediğim gibi evde ne olup ne bittiği anlaşılmıyor sonra yoğun bakımlık oluyorlar maalesef.

bu arada telefon numaram 536 861 41 63 annem 7 aydır bu hastalıkla mücadele ediyor bir çok şeyi yaşayarak öğrendik tecrübe edindik sormak istediğiniz birşeyler olursa çekinmeden arayın yazın inşallah yardımcı olurum

merhaba arkadaslar 28 haziran gecesi kardesim kalp krizi gecirdi ve hastaneye goturuldugunde eks olmustu doktorlarin 45 dk lik kalp masajina ragmen donmedi en son birakip artik bizlere tam haber verecekken kalbi atmaya basliyo bir mucize oluyo daha sonra mudahaleler yapiliyo tabi beyin oksijensiz kaldigindan bilinc kapali cok kotu bi sekilde yogun bakima alindi ve sagolsun doktorlari cok ilgiliydi hipotermi tedavisi yapildi beyinde hasar vardi ve bunu en aza indirmeye calistilar buna ragmen bize umudumuz yok hazir olun dediler cok aci biz yikildik ama inancimizi yitirmedik kadir gecesi ilk defa kardsm gozunu acti bize boyle kalacagini bi sure sonra eve goturecegimizi soylediler biz bunu kabul etmedik sabir ile umut ile bekleyelim dedik simdi solunum cihazindan ayrildi kendi nefes aliyo bilinc gelip gidiyo algilari acik burundan besleniyo cok aci seyler onu her gordugumuzde canimizdan can gidiyo 25 yasi da bir cinar nasil boyle yikildi diyorum ama doktorlara gore tepki olmayan yataga beyin hasari var yataga bagli kalacak dedikleri bir hasta olsada bizim icin oyle kalmayacak gibi hep kalkacagi gunu umutla bekliyoruz bundan sonra ne yapacaklarini bilmeden beklemek izdiraptan baska birsey degil ne yapacagimizi bilmiyoruz ama allah bize bu hic olmaz denilen mucizeleri gostermisse onu ordan kaldiracagi gunu de gosterecektir sabirli olup dua edin inanin oyle faydali ki biz bu sekilde ayaktayiz allah butun hastalarimiza sifa versin yardimcimiz olsun ins...

yoğun bakıma girdikten sonra 72 saat içinde olumlu bir gelişme olmazsa,ya hasta ölüyor ya da felçli olarak hayatını devam ettiriyor.Felçli olarak yatağa bağımlı olduğu süre içinde de gene ölüm riski devam ediyor.

galiba beklemekten bende ki kafa da gitti 28 mayis oldu bu olay ve hipptermi tedavisine olumlu yanit vermis diyorlar ama beyin bir bolumu hasar gormus 40 gun oldu hala bilinc gelip gidiyo fizik olara bi reaksiyon yok kas kasilmasi cok fazla enfeksiyon bitmedi ne olacak bilmiyoruz caresizce umudumuzu kesmeden bekliyoruz yanina gidip sevgimizi gosteriyorum konusuyoruz mideden peg acildi bogazindan da acilabilir diyo doktorlar ama bu halde olmasi bile bir mucize dualarla bu duruma geldi biz buna inaniyoruz..

Selamun aleyküm cümleten hasta yakınlarına çok çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum burdan..yakınlarını kaybedenlerede allahtan sabır ve başsağlığı diliyorum. 7 . Aydayız 7 ay önceydi kardeşim. Bi kaza sonucu şuan yatalak yoğun bakım sonrasından palyatif bakım evi ve şuan evde bakıyoruz .yanına girdiğimizde.ona dokunduğumuzda ona seslendiğimizde irkiliyor tamamen bizi hissediyor.ama tepki veremiyor. Umutluyuz asla ümidimizi kesmedik. Son nefesine kadarda onun ayağa kalkacağı anı bekleyeceğiz inşallah. Kök hucre tedavisinde çok umutlandık ama tamamen başarısız bi tedavi. Şimdiye
Kadar hiçbir sonuç alınamış. Sağlık bakanlığından izin çıkmadı Bu yüzden tedaviyi yaptırmadık..

Merhaba adım Nadir 17 yaşımdayım, Gaziantep'te oturuyorum. 2011 senesinde abim kendisini astı 25 dk nefessiz kaldı ve hastaneye gittiğinde doktorlar organlarını bağışlamamızı bile söylediler ama ölmedi bitkisel hayata girdi 3 ay sonra gözlerini açtı sonra zamanla nefesini makineye bağlı olmadan almaya başladı 9 ayın sonunda yoğun bakımdan servise alındı ve orda da 1 seneden sonra eve geldi. Eve geldiğinde yatalak olarak geldi boğazı delik şırıngayla besleniyor yürüyemiyor yatağa bağımlı üzerinden 8 sene geçti ilk zamanlarda nerdeyse her gün nöbet geçiriyordu ama şimdi öyle değil. Felç değil kalkmaya çalışıyor bir profosör 5 yıl içinde kalkar demişti lakin 8 yıl oldu şu an aşırı mutsuz ve çaresizim hiçbir yerde bir ışık göremiyorum doktorlar birkaç kelime söyleyip adeta başından savuyorlar hiçbir doktor bu işin takipçisi olmadı.6 yıl önce hastaneden ayrılırken umudunuzu kaybetmeyin deyip gönderdiler. Bu süreçte dinle ilgilenen insanlar da eve geldi dua falan okudular ama bir işe yaramadı bu tarz şeylerin bir faydası yok. Tıp olarak da bir şey yok yani bekliyorum yıllar geçiyor bekliyorum. Aynı şeyleri yaşayan 1 kişi bile bulamadım intihar edip bu şekilde olup sonra iyileşen kimse mi yok kanserin bile tedavisi var ama bunun yok

merhaba tekrar herkese çok geçmiş olsun, son durumlar nedir ?

8. Ayımızı doldurduk dayım hala hastanenin yoğunbakımında yatmakta gözleri açık acıya tepkili dokununca hissediyor sesden ürküyor sıçrıyor ama bilinç kapalı sürekli enfeksiyon bi iyi bi kötü doktorlar hep aynı diyor bazen uyuyor bazen uyanık ama aynı gittikçe daha çok zayıfladı Allahım tüm hastalara şifa versin bizim hastanızada inşallah umut hep var inşallah iyi olur diyoruz bekliyoruz sizlerde durumlar nedir arkadaşlar uzun zamandır paylaşım yapan olmadı

Arkadaşlar ;Annemizi 08.09.2019 günü kaybettik. Maalesef 23 aylık bilinç kapalı ve solunum cihazına bağlı,peg beslenmeli süreçten geçtik(Herhalde bu kadar uzun süren yok yazışmalarda gördüğüm kadar )maalesef tıp bu konuda çözüm olamadı.Sizlerede allahtan sabır ve acil şifalar dilerim..Sağlıcakla kalın(sorusu olan varsa her türlü yardım ederim)

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun sizede sabırlar diliyorum hastanedemiydi evde bakımmıydı? Doktorun dediğine göre butür hastalar en fazla 10 yıl yaşıyormuş iyi olursa da iki yıl içinde iyi olma ihtimali varmış uzun süre yattıkları için ciğerleri sertleşiyor ve solununda zorlanıyorlar bizimde aynı şekilde solunum cihazına bağlı peg beslenmeli bilinç kapalı ama ses ve acıya dokunmaya tepkili parmaklarını oynatıyor vucudu huzursuzken titriyor ve vücudu zıplıyor çoğu zamn uyuyor uyanıkken boş bakıyor. 23 ayı nası geçirdiniz hiçbir değişiklik olmadan mı

Benimde babam kalp krizi sonrası beynine oksijen gitmedi ve bilinci 8aydır kapalı tepki vermiyor refleksleri var seslenince gözünü acıyor ama artık eskisi gibi değil allah tüm hastalara sifa versin bilinci acılır diye umutlanıyorum ama bir bakıyorum caresi olmayan mucize isteyen bir hastalık allah kimseyi bu durumlara düsürmesin

Tşkler kardeşim;23 ay hiç bir değişiklik olmadan özel sağlık bakımevinde(MEVA intden bakabilirsin)çok iyi doktor kontrolü altında bakıldı.Sizinki gibi tıpatıp aynı tepkileri veriyordu(81 yaşında)ve bir anda vefat etti.Allah sizlere sabır ve şifa versin..Sorun olursa 05322711807 den bana ulaşabilirsin..Sağlıcakla kal..

Teşekkür ederim abiciğim bizim hastamız henüz 38 yaşında 🙁 şuan ciğerleri kötü durumda solunumunda sorun var diyorlar doktorlar hali hiç iyi görünmüyor Rabbim hayırlısını nasip etsin keşke bir mücize bir şifa olsa

arkadaşlar annemi 23 eylül sabahı kaybettik. kalp durması ve beyine oksijen gitmemesi sonucu yatağa bağımlı kalmıştı 9 ay boyunca yapmadığımız şey kalmadı ama maalesef bu işin dönüşü yok her zaman içimizde ufakta olsa bir umut vardı ama olmadı işte allah hepinizin hastalarına hayırlı yaşamlar versin siz siz olun hastanızın son nefesine kadar onunla birlikte mücadele edin ancak hastalarınız ağır ise kesinlikle bakım evine yatırmanızı öneririm evde çünkü tüm aile fertlerinin piskolojisi ve sağlık durumu kötü olabiliyor ayrıca hastanın iyiliği için de bakım evi şart biz evde 3 buçuk ay baktık ancak enfeksiyondan dolayı yoğun bakıma kaldırıldı sonrasında 33 gün bakım evinde kaldı ancak uzun yıllar ömrü yetmedi annemin , şuanda daha mutlu olduğunu düşünüyoruz çünkü hiç bir zaman bu hastalığı kendisine yakıştıramadık:( ...tekrar herkesin hastalarına allah hayırlı ömürler nasip etsin sizlere de sabır ve sağlık versin, kendinize iyi bakın allaha emanet olun.

İyi günler babam yaklaşık 55 saat önce kalp krizi geçirdi ve beynine yaklaşık birkaç dakika oksijen gitmedi ve makine yardımıyla şu an nefes alıp veriyo krizden 45 saat sonra gözünü açtı kafasını oynatabiliyor göz bebekleri hareket edebiliyor bu iyi bişey mi bu okuduklarıma göre lütfen bilgili olanlar yazabilir mi

Son düzenleme:
Bizimde hastamız 9 ay boyunca yoğunbakımda verdiği hayat mücadelesini kaybetti Geçen hafta hakkın rahmetine kavuştu. Yaşı genç atlatır diye düşündük ama iyileşip ayağa kalktığını görmek nasip olmadı. Sürekli tekrar eden enfeksiyonlara kalbi de vücudu da dayanamadı Rabbim tüm hastalara şifa versin kimseye dermanı olmayan hastalık ile sınamasın elimizden bişey gelmeden çaresizce onun orada yatışını iyi olucağı günü bekledik çok zordu hepimiz için 😢

arkadaşlar ölenlere gani gani rahmet,yaşayan hastalarınız için de çok acil şifalar diliyorum..

Annem 41 yaşındaydı anjiyo oldu (kontrol amaçlı sonucları temiz cıkmıstı) sabah ve eve geldik. (koldan oldu). aksam oldu yanıma uzandı sana ne kadar kızsamda seni cok seviyorum dedi. ve sonrasında kardesimin bagırmasıyla içeriye gittim ve annemi o halde görünce şoka girdim ve o şokla kalp masajı yapamadığım için vicdan azabı çekiyorum. yaklasık 10-15 dk arası o sekilde kaldı ambulans geldi evde 20 dk kalp masajı yaptı olmadı hastanede 40 dakika yapıldı ve kalbi çalıştı (öncesinde kalbi yüzde 35 çalışıyormuş vefat edince haberimiz oldu. kalp masajından sonra yüzde 25 e düştü) 1 bucuk gün yoğun bakımda kaldı ve o yogun bakım sürecinde 1 kere kalbi durdu 5 dakikada çalıştırıldı. En sonunda kalbi durdu ve calıstıramadılar. Hergün onun yanındaydım ona cok alısmıstım nasıl yapacağımı bilmiyorum. vefat etmeden 1 gün önce işe gidip çalıştı yani o derece iyiydi hiçbir sorunu yoktu.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Acıyı veren Rabbim sabrınıda veriyor elbet zaman herşeyin ilacı kardeşim başın sağolsun

Merhaba herkese.Daha once de yazmistim.Annem tam bir yıldır hastanede.Kalp durmasına bağlı hipoksik beyin. Hiç bir gelişme yok maalesef.

Merhabalar Allah hastalarınıza şifa vefat edenlere de Rahmet eylesin buraya girip yazdıklarımı okuyup çıkıyorum sık sık annem vefat edeli tam 1 sene olacak 10 gün sonra

Herşey çok ani bir şekilde oldu. Benimde annem vefat edeli 45 gün oldu çok zor ona çok bağlıydım. Hastası olana Allah şifa versin.

Kök hücre nakli ile hayata dönme ihtimali varmis bu konu hakkinda arastirma yapan oldumu nasil bi yol izlemeliyiz

Öncelikle herkese gecmis olsun RABBIM sifalar versin insallah . Benim babamda 40 gun once yaklasik 10 dakika kalbi durmus ve 20 dakika da masaj yapilmis toplamda 30 dakika. Doktorlar kalbinin %25 kaldigini ve hipoksi beyin hasari oldugunu , beynin hicbirzaman duzelmeyecegini soyluyor hicbir umut yok diolar ( yaşarken ölmek gibi birsey ). Bu hastaligin ustesinden gelmis kimse yokmu lutfen birbirimize yardimci olsak , gerekirse yurt disina dahi goturmeye hazirim bu konuda bilgisi olanlar lutfen yazarsa sevinirim

Benim de babam 10 ay olacak hala komada durumunda bir değişiklik yok doktor bu hastalığın caresi olmadığını uyananların olduğu ama mucize olarak uyanan oluyormus binde bir ama sevgimizi his ediyorlar en azından hastanede görüş saatlerinde yanında olun konusun sizi duyar ama cevap veremezler

Babamin bugun 43. Gunu sanki gozleriyle az da olsa takip ediyo gibi hissettik , seslendigimiz zaman gozunu aciyo ve bol bol esniyo arada konusmak ister gibi agziyla hareketler ediyo gibi , vucudunda hicbir hareket yok . Doktorlar kalbinin %25 kaldigini soyluyolar...sizin hastaniz kac dakika oksijensiz kaldi . Rabbim şifa verir insallah hastalarimiza

Benim de babam 45 dakika oksijensiz kaldı vücutta hareket olmayabilir beyin hasarlıdir felcli olabilir benim babamın da vücudunda hareket yok ara sıra elini oynatabiliyor ama bir kac kez sesimi duyduğunda konuştuğumda ağlıyor bazen seviniyor yüz ifadesi öyle gösteriyor ama bize doğru bakmıyor Allah şifa versin insallah iyi olur babanız

Üst Alt