Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Olabilir. Şimdi korktum olumsuz birşey söylenirse diye. Gerçi doktorlar hep söylüyor. Umut ışığı arıyorum buralarda. Aynı durumu yaşayıp iyileşen varsa diye.

Öncelikle Hazreti ALLAH'tan ümit kesmemek lazım,

Acaba kac dakika oksijen siz kaldı? Kac yaşında?
Ne zamandır yatıyor ? Entübe mi ? Solunumu nu kendi yapıyormu?

ALLAH şifalar versin...

Gerek ameliyat esnasında gerek kalp krizi gerek arrest olma sonucunda komaya giren hastalara yoğun bakım takiplerinde genellikle tedavi bellidir,
Kan sulandırıcı ilaclar hastane enfeksiyonuna karşı bağışıklığı güclendirici ajanlar antibiyotikler tansiyonu kontrol altına alan ajanlar vs.öz bakım temizlik,duruma göre fizik tedavi, bası yarası dekübit oluşmaması için pozisyon değiştirme vs.

ALLAH kardeşine ve şifa bekleyenlere şifa versin...
Çileli gül

Gerek ameliyat esnasında gerek kalp krizi gerek arrest olma sonucunda komaya giren hastalara yoğun bakım takiplerinde genellikle tedavi bellidir,
Kan sulandırıcı ilaclar hastane enfeksiyonuna karşı bağışıklığı güclendirici ajanlar antibiyotikler tansiyonu kontrol altına alan ajanlar vs.öz bakım temizlik,duruma göre fizik tedavi, bası yarası dekübit oluşmaması için pozisyon değiştirme vs.

ALLAH kardeşine ve şifa bekleyenlere şifa versin...
Çileli gül

Çok teşekkür ederim. İnşallah Yüce Rabbim çocuklarına ve bize bağışlar. Biliyorum durumu ciddi ama inşallah kazanacak. Yaşı 36. Yoğun bakımda 14. gün. Solunum önce kendi alıyor dediler, sonra makine ile destekliyoruz dediler, çünkü nefesi yetmiyor dediler. Biz anlayamadık o kısmı.

Amin 🤲🤲 saturasyon düşüktür,
Oksijen seviyesi 95 -100 normal kabul edilir,90 dan aşağı olursa solunumu desteklemek gerekir o yüzden entübe edilmiştir, inş tez vakit sağlığına kavuşur/Gecmiş olsun...
Çileli gül

ismail94

İsmail Bey, durumu kritik diyorlar. Şu an uyutuluyor. Doktorlar zaten hiç olumlu konuşmadılar. Hafif enfeksiyon var dediler. Beklenilen birşey zaten. Yoğun bakım hastalarında enfeksiyon olduğunu okumuştum internette. Beynin de ödem olduğu da söyleniyor. Yine de umudumu kaybetmek istemiyorum. Tek tutunduğumuz şey umut. Allah'a dua ediyoruz gece gündüz. İnşallah şifa verir tüm hastalara ve kardeşime..

ismail94

Sabah çok erken saatlerde eşi farkettiği için öncesini bilmiyoruz. 112 ye haber verilmiş, 12 dakikada gelmişler. Kendileri de 20 dakika müdahale etmişler. Tahminim 32 dakikadan fazla oksijensiz kaldığı süre...Biliyorum çok fazla. Yine de umut etmek istiyorum.

Bir umuttur yaşamak ablacım metanetinizi güçlü dayanıklı tutmanız lazım sabır dua zaman önemli üçgen

Merhaba...
umut verici seyler soyleyemiyecegim belki ama yinede hikayemi paylasmak istiyorum.. en caresiz animda bu sayfaya denk dustugumde bir umut kirintisi bulmak icin cok ugrasmistim... tam 1 sene önce..
Babacigim, kahvalti hazirlarken ansizin yere yigildi bir pazartesi sabahi, kalbi durmustu... ambulansin gelmesi , elektro sok ile yeniden canlandirma calismalari ve oncesinde gecen zaman ile birlikte toplam 20 dakika oksijensiz kaldi... Beyin sadece bir kac dakika dayaniyormus, ondan sonrasi malum hasar....20 dakika cok uzun bir sure idi... ve babam agir bir beyin hasari almisti..
Caresizlik, gelgitler, huzunlere hic girmiyorum.. umut ve umutsuzluk ic ice gecmisti.. 20 gun sonra uyandi... ama babam babam degildi... farkindalik yoktu... gecmiste yasanilan olaylari bugunden ayirt edemiyor, nerde oldugu konusunda bir fikri yok... zaman mekan algisi yok..

Fiziksel olarak cok iyi durumda, sadece 2 ayda eski haline geri geldi.. Yuruyor, yemek yiyor ama bilissel fonksiyonlarini kaybetti, tamamen demans hastasi oldu, ve suan bakimevinde..

yemyesil
"Caresizlik, gelgitler, hüzünlere hic girmiyorum.. umut ve umutsuzluk ic ice gecmisti.." yaşamış olduğunuz bu duyguları aynen yaşıyorum...Babanızın demans hastası olmasına üzüldüm. Fiziksel anlamda kısa sürede kendini toparlaması aileniz için eminim sevindirici olmuştur. Çoğu hasta bu duruma dahi gelemiyor.

Bizim için de durumun ağır olduğu söyleniyor.

Ah canım kardeşim daha 36 yaşında, iki çocuk annesi ve bilinen hiçbir hastalığı olmayan biriyken, nasıl olduğunu aklımız almıyor. Kalbinin durması sabaha karşı olduğu için farkedilmesi çok geç oluyor tabi. Gündüz vakti insanlar arasında yaşasaydı bu durumu çok farklı olabilirdi herşey.
Herkese acil şifalar diliyorum..

Olumlu birşey yok. Beynindeki ödem için ilaç veriyorlar. Hala uyutuluyor. Bugün 17. Gün yoğun bakımda.

Bir mahsuru yoksa hangi hastanede .
Özel mi devlet mi?

Özel değil, tip fakültesi eğitim araştırma hastanesi. Bu arada bizden iki ünite kan istendi. Bu neden olabilir? Bize birsey yok tansiyon düzenlemek için verebiliriz dediler.

Doğrudur,

Yoğun bakımda sürekli kan gazı bakılıyor,diğer kan tahlilleri vs,zaman zaman kana ihtiyac olur,endişelenmeyin.
ALLAH şifalar ve sabırlar versin...

OğuzHan112

Oguzhan bey birşey sormak istiyorum. Galiba saglikcisin. Ambulansta oksijen sağlayacak bütün araç-makine vardır değil mi? Yani kalbi çalıştıktan sonra oksijen maskesi takıp balon gibi basılan hava pompalayan bir araç kullanıldığı söylendi bu yeterli midir?

Var merak etmeyin,
Ambulansta gerekli her türlü müdahale yapılıyor,
Duruma göre ambu veye ventilatör ile solunum destekleniyor,gerekirse traketomi açılıyor.
Sanırım ambu kullanılmış,bu yeterlidir...
Çileli gül

Merhaba benim babamda kalp krizi sonucu 2 kez durdu evde 112 şokla kalbini çalıştırdı hastaneye götürdük korona da pozitif çıktı şu an yoğun bakımda ve yaklaşık 15 dk beyni oksijensiz kalmış dediler dr hep durum kötü deidler 3.basamak yoğun bakımda yinede umudumu kaybetmiyorum böyle olup yaşayan varmı😭😭😭babam 65 yaşında şekeri kalbi tansiyonu var ama sapasağlamdı bir anda düştü yere

İsmail Bey, malesef kardeşimi kaybettik. 20 gün oluyor. Çok üzgünüz çok. Bir kez bile bizi görüştürmediler. Doktorların hiçbirini affetmiyorum, affetmeyeceğim...

Durum nasıl oldu acaba kardeşinizin

İsmail Bey, malesef kardeşimi kaybettik. 20 gün oluyor. Çok üzgünüz çok. Bir kez bile bizi görüştürmediler. Doktorların hiçbirini affetmiyorum, affetmeyeceğim...

Canımbabam
Benim burada okuduğum ve yaptığım araştırmalara göre yaşlılar kalp krizini daha kolay atlatıyor. Ama 40-50 yaş altındaki insanların çoğu kalp krizini atlatamıyor. Benim kızkardeşim sadece 36 yaşındaydı. Sigara, alkol yok. şeker hastası değil, obez değil, tansiyonu yok. Bilinen hiçbir kronik rahatsızlığı yok. Kader işte. Bir sabah kalbi durup dururken durdu, sabaha karşı olduğu için geç farkedildi. Eşi 112 ye haber verdi ancak beyni çok fazla süre oksijensiz kaldı. 30 dakikadan fazlaydı. Yoğun bakımın 19. gününde hayatını kaybetti. Korona testi de yapıldı hepsi negatif çıktı, anjiyoda birşey bulamadılar. Neden kalbi durduğu muamma. Bence merak etmeyin. Araştırdım, burada da okudum yaşlılar daha dayanıklı imiş, çünkü köprü damarlar yaşlılar da gelişiyormuş. Onlar diğer damarlar tıkalı olsa da kalbi beslemeye devam ediyormuş. Umarım babanız şifasını bulur.

Babama acil anjiyo yaptılar başarısız dediler açamadık tıkalı damarı ama şu an corona bitmeden onun tedaviside olmuyor nolur dua edin Rabbim şifa versin

Ayrıca bypass olmuştu yıllar önce

Canımbabam

Inşallah iyileşir. Tıkalı damarın neresi olduğu da önemli. Bence ana damar değildir, yan damarlardir. Ana damar olsa kurtulamazdi. Doktor değilim netten okudum ben de. Yaşlıların damarı tıkalı bile olsa köprü damar diye bir tür damar varmış kalbi besleyen. Bu var olduğu için babanız da şimdilik açılıp açılmaması elzem olmayabilir. Yine doktorlar bilir tabi. Şimdilik coronaya önem veriyorlardir. Diğeri kontrolleri altındadır merak etmeyin. Tansiyon ve şekeri için de gerekeni yaparlar merak etmeyin. Ümidinizi yitirmeyin bir de... Doktorlarin durumu kötü dediğine aldanmayin. Bize de hep öyle dediler. Bu insanın ümidini de kırıyor. Psikolojimizi de etkiliyor. O yüzden onların bu ruhsuz duygusuz davranışlarından nefret ediyorum.

Çileli gül

Beyin sapı hasar almıştı 4 ay yoğun bakımda kaldı bilinç gelmedi malesef kaybettik kardeşim Allah sizlere sabır versin güç kuvvet versin hastanızada sağlık versin insallah çok zor bir süreç dua edin

ozdemir6896

Özdemir bey biz de kaybettik hastamızi malesef. Sizin hastanız kadar bile dayanmadı. 18 gün sürdü Yoğun bakım süreci. Burada gördüğüm kadarıyla daha yaşlı olanlar daha dayanıklı oluyor...

Üst Alt