Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Babamı kaybettik. İki buçuk aylık mücadelesi covidle son buldu. Kurtuldu diyip teselli buluyoruz artık. Zor bir süreçti gerçekten. Yeniden hastası vefat edenlere baş sağlığı mücadele edenlere sabır ve kolaylıklar versin diyorum.

Zamancı

Allah mekanini cennet etsin...
Bir babanin yokluguna alismak hic kolay degil...
Yaşın kac olursa olsun babani kaybettiginde gerceklerle yüzlesiyorsun.. büyüyorsun...

Sabirlar diliyorum..

yemyesil

Teşekkür ederim. Gerçekten de yaş kaç olursa olsun babanın yokluğu aranıyor. Toprağa verirken hele. Anılarımızda yaşatacağız artık. Size de kolaylık ve sabır diliyorum. Yaşamayanın anlamayacağı bir durumu yaşadık yaşıyoruz.

Zamancı
Başınız sağolsun rabbim mekanını cennet etsin. Yaşadığı bu zorlu süreç günahlarına keffaret olsun inşallah. Allah sizlere sabır dayanma gücü versin.

Şehadet

Teşekkür ederim. Yaramızı sarıp alışmaya çalışıyoruz. Bu sorunu ne kadar çok insanın yaşadığını hatta bizim bile başımıza gelebileceğini öğrenmiş de olduk. Size de sabır ve kolaylıklar dilerim.

Babam bugun ilk tepkisini verdi. Doktoru cocuklarin seni bekliyor ailen burada demis babam gülmüs. Hatta konusmaya calismis . Cok mutlu olduk. Insallah daha da güzel haberler aliriz.

Şehadet

Merhaba, sizin adınıza çok sevindim. Çok güzel bir haber almışsınız. Ah! bize nasip olmadı o güzel haberler. Mutluluğunuzu buradan hissedebiliyorum.

Babanız kaç dakika oksijensiz kalmıştı acaba? Böyle bir tepki verdiğine göre uzun süre oksijensiz kalmadı.

Doktorlar genel olarak nasıl konuşuyorlar sizinle? Ne kadar bir düzelme bekliyorlar ilerisi için?

Inanin o kadar mutlu olduk ki. Bugun bizden videolar cekmemizi babama izleteceklerini söylediler.Insallah bu mutlulugumuz daim olur. Cok cok daha güzel haberler aliriz.
Kac dk oksijensiz kaldigini veya kalmadigini bilemiyoruz. Babam bypaass ameliyati esnasinda komplikasyon gelistigi icin böylle oldu. Beynine pihti attigini söylediler.bugun tam 41. günüydü.
Doktor henüz ilerisi icin birsey söylemedi. Bunun iyi bir gelisme oldugunu söyledi sadece. Insallah devami gelir 🙏🏼🙏🏼

ALLAH mutluluğunuzu babanızın sağlığına kavuşması ile daha da arttırsın inşaALLAH.

Cok sagolun. Insallah bende buraya ilerde cok güzel seyler yazmaya insanlara unut olmaya vesile olurum 🙏🏼🙏🏼

Şehadet

Anladım sizin babanız oksijensiz kalmadi o zaman. Ve hastanede yaşandığı için bu durum hemen müdahale edilmiştir. Malesef benim kızkardeşim sabaha karşı uykuda kalbi durduğundan (nedeni bilinmiyor) beyni oksijensiz kaldı ve hipoksik beyin hasarı tanısı aldı. Bir süre sonrada kaybettik. Hipoksik tanıda hele de süre uzunsa iyileşme şansı ne yazıkki pek yok.
Umarim hastanız iyileşir.

Merhaba arkadaslar öncelikle hastalarımıza şifa vefat edenlerede basınız sağolsun benim babamda kalp krizi sonrası beynin oksijensiz kalmasından ötürü 1 hafta yoğun bakımından çıktı su an fiziksel olarak yatakta sağa sola dönerek hareket ediyor gözlerini açıp arada gülümsüyor su icirdik biraz ama konusma ve algılama olarak cevap vermiyor hasarın ne kadar olduğunu söylemediler normal serviste yatıyoruz ileride neler olacağını bilmiyoruz yinede ümidimizi ve duamizi kaybetmiyoruz
Bilgi almak veya vermek isteyen arkadaşlar
0531.217.12.01. numaradan arayabilir

Şehadet
Basiniz sagolsun mekani cennet olsun...

Beyin hasari cok agir oldugu icin hayata
tutunamadi.. ne yazikki hayata tutunsaydi bile eski baban olmayacakti... bakima muhtac olacakti.. hakkinda hayirlisi buymus.. gittigi yerde huzur bulsun..

sana ve kardeslerine sabirlarin en büyügünü diliyorum.. koskoca bir bosluk ve o bosluk hic dolmayacak belkide... ama insanoglu öyle yada böyle hayatta kaliyor..

Baban sizi gucluk gormek isteyecekti.. üzüntü, özlem ve caresizlige inat sapasağlam...

bunu sakin unutma...

İnanın o kadar zorki bir anda hayatımız tepetaklak oldu. Tabiki rabbimin taktiri ama sapasağlam , daha iyi olacaksın diye ameliyata yolladığımız babamı o halde görmek cok acı vericiydi. Ameliyat olma dediysekte doktorlara güveniyorum kendimi rabbime emanet ediyorum dedi. Rabbim yinede onu kimseye muhtaç etmeden aldı yanına. Fakat bu süreçte anladığım şey şu ki bu ülkede kimsenin canının değeri yok. Hakkımı doktorlara helal etmiyorum.
Babam için %3 risk dediler. Başka bi hastalığı yok dediler oda güvendi. Daha iyi olacağım dedi.
Fakat olmadı. Rabbim onu yanına aldı. İnşallah daha huzurludur.
Herşeye rağmen ayakta kalmaya bu süreci de atlatmaya çalısıyoruz. Rabbim hastası olana şifalar versin, yakınını kaybedenlere de gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yoğun bakımda yattıkları süreç günahlarına keffaret olsun inşallah. Ebediyette huzur bulsunlar..

Şehadet

Allah Rahmet eylesin... Başınız sağolsun. Doktorlara hakkımı helal etmiyorum sözünüze katılıyorum. Ben de öyleyim kendi adıma. Tam 65 gün oldu vefat edeli, acım gün geçtikçe artıyor. Allah size sabrını versin.. Bir de öyle kötü bir zamandayiz ki yaralarınıza merhem olacak, ağladığınızda sizi teselli edecek dost bulamıyorsunuz. Pandemi diye kimse gelmedi herkes telefondan taziye dileğini iletti. Umarım kolay atlatırsıniz..

Hocam doktorların ne suçu var, tablo belli gidaşatın ne olacağıda belli, yoğum bakım özellikle 3,4 dakidan fazla beyin oksijensiz kalmasında sonuc aşağı yukarı bellidir,bir mucize dışında.

Zor bir durum,insan bir şekil teselli olacak,..
ALLAH rahmet etsin,hastalarda acil şifalar. .

Bazen hasta yakınları ısrarla hastasını sorar,doktorlarda yüzünüze karşı durumu kötü yaşamaz ölür diyemez,nasıl desin.

Ufak tefek ümitler verebilir ama sonucu muhtemel biliyorlar...

Kimsenin hastasını doktor öldürmez,emin olun çok fazlasını yapıyorlar dönmesi için.

Bizde kaybettik babamı 21.gün bugün ne zormuş insan inanamıyor Rabbim cennetinde buluştursun tüm yakınlarını kaybedenleri inş şifa bekleyenlerede şafi ismiyle şifa diliyorum🤲🏻

Yakınlarını kaybeden arkadaşlara baş sağlığı sabır ve metanet diliyorum. :(

Merhaba
Babamsız neredeyse 1 yılı geride bıraktık.
Ne ilginçtir ki , iyi ki şubat ayında vefat etti diyoruz şimdi. Corona ‘ya yakalanmadık. Gün aşırı görüyorduk yetmiyordu , bu dönemde olsaydı hiç göremiyecek mişiz.
Sevdiklerini kaybedenlerin başı sağolsun.
Bir arkadaş niye kimse yazmıyor demiş o dönem de ben de öyle düşünüyordum.
Şimdi anlıyorum ki , üzmemek içinmiş. Maalesef sonuç pek değişmiyor. Bu nedenle duruma yorum yapıp , biraz daha üzmenin anlamı yok yani en azından ben bu nedenle yazmıyorum.
Koskoca bir boşluk var . Daha az ağrıyor canım ama , hep keşke olsaydı keşke gitmeseydi diyorum.
O şekilde yaşamadığı için şükrediyorum.
Tekrar kavuşacağımız günü bekliyorum 🙏

Nişanlım 23 yaşında hic bir hastaligi olmayan ömrüm 12 gün önce kalp durmasi ve geç müdahale ile 15 dkka beynine oksijen gitmemiş yoğun bakimda yatiyor. İlk geldiği zaman goz bebekleri büyümüş herhamgi bir refleksi yoktu ve cok fazla beyin ödemi vardi. İlk gün goz bebekleri küçüldü 2. Gün goz bebekleri ışığa tepki verdi ve tüm ödemi atti 4 gün fleksor yanit verdi ağrılı uyarana yanit verdi 7. Gün gözlerini açtı hala bilinçsiz 10. Gün gozlerini acti ve saga sola anlamsiz sekilde bakıyor tüm organlari iyi sekilde calisiyor 12. Gun ellerindeki kasilma gecti saga sola bakiyor ailesi olarak seslendigimizde gözlerini açıyor fakat doktorlar tibbi bir karşılığı yok rast gelmis olabilir diyor durumu stabil devam ediyor zaman gosterecek diyorlar burundan besleniyor entube sekilde yogun bakimda yatiyor . Tek yapabildiğimiz dua etmek .Bu şekilde kalp durmasi ve beynin oksijensiz kalmasi durumunu yasayan kisiler var mi nasil bir yol izlemeliyiz 23 yasinda sapasaglam hic bir sorunu olmayan hayat enerjisi dolu biriydi doktorlar zaman gösterecek yaşı genç Allah'tan ümit kesilmez diyor lütfen yazin.

Burak60

Merhaba bu forumdaki insanlarin hepsi benzer durumları yaşadılar, yaşıyorlar. Nişanlıniz kalp krizi mi geçirdi? Doktorlar ne dedi? Öncesinde bir şikayeti var mıydı? Üzülüyorum genç yaşta böyle olan insanlara. Kızkardeşim de hiçbir hastalığı ve risk faktörü yok iken kalbinin durması sonucu Yoğun bakımda yattı. Malesef fazla dayanamadi (3 hafta). Ancak bizim hastamızin oksijensiz kaldığı süre daha fazla idi. Tepkisi sizin hastanız kadar değildi. Sizin hastanın tepkileri daha fazla. Umudunuzu yitirmeyin tabiki. Beklemekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Çaresizliğin en dibini yaşıyorsunuz ve elden birşey gelmiyor malesef. Inşallah iyileşir.

ozu-mustafa

Hepimize Allah sabır versin. Çok zor bir durum. Aci karşılaştırması yapmak istemem ancak anne-baba ölümüne insan bir nebze de olsa katlaniyor eğer yetişkin bir birey iseniz. Kızkardeşimi kaybedeli 3 ay oldu, tarifi imkansız bir acı. Halbuki babam vefat ettiğinde böyle üzülmemistim. Kimse neden yazmıyor diyen bendim sanırım. O dönem o kadar çaresizsiniz ki bir parça umut arıyorsunuz veya konuşacak birini. Siz nispeten şanslı bir döneme denk geldiniz. Biz hiç göremedik kızkardeşimi covid belasi yüzünden. Hijyene kendileri çok dikkat etmediği halde, covid kurallarına sıkı sıkıya bağlı kaldılar. Halbuki kendilerinden de covid olabilirdi hastamız.
O boşluğa rağmen yaşama devam ediyorsunuz, onun geride bıraktıkları ile avunarak...Geçmişle cebellesiyorsunuz, niye onu daha fazla aramadim, ziyaret etmedim diye sorguluyorsunuz hep ve hayat gerçekten acımasız deyip noktayı koyuyorsunuz...

Çileli gül

Benim dayımda yoğun bakımda.Kalbi durdu 2 gün önce geri çalıştırmışlar ama bilinç yok ve entübe halde ve tansiyonu neredeyse yok diyor.Kendini hazırla diyor her an.Hayat niye bu kadar acımasız ki.O benim herşeyim ama gidiyor.

Son düzenleme:
Rmzn33

Geçmiş olsun... ALLAH şifa versin. Oksijensiz kaldığı süre önemli. Bu süre ne kadar? Doktorlar her zaman olumsuz konuşurlar. Siz yine de ümidinizi kesmeyin. Burada ben de çok aradım birileri olumlu konuşsun diye. İnsan en küçük olumlu bir söze muhtaç..hiç belli olmaz bu tür hastaların saatine saatine, dakikasi dakikasına uymuyor. Doktorlar bize öyle demişti. Bir bakarsınız hayata tutunabilirler. İnşallah öyle olur hastanız.

İnşallah, ancak benim umudum kalmadı.Kaç dakika oksijensiz kaldı bilmiyorum sadece masajla geri getirdik diyorlar.Ayrıca kalbi %25 çalışıyor, bu olaydan önce kardiyojenik şokta hastanız dediler (ki bu şok %80 öldürüyormuş).Üzerine birde covid.Yaşasa bile kalp nakli gerekli, hiçbir doktor bana birşey demedi, tek dedikleri yapacak birşey yok oldu.

Üst Alt