Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

İyi dilekleriniz için teşekkürler allah herkese sifa versin nişanlım hic bir rahatsizligi yoktu sadece kucukken astim ve bahar alerjisi var idi tüm organlari tam fonksiyon calisiyor bobregi karaciğeri akciğeri tüm kan değerleri standartlar içinde 15 gün oldu bugun 13. Gun fizik tedaviye baslandi eklem ve diyaframi için ellerinde ve ayaklarinda atel var muzik dinletiyoruz bazen gozlerini kapa bana bak gibi komutlarda gozlerini saga solo oynatiyor gozlerini kirpiyor cok cabuk yorulup anlamsizca bakmaya basliyor doktorlara soyledigimizde rast gelmistir diyor kafasini ve ayaklarini oynatti dedi doktor Kalp durmasi sonucu beynine oksijen gitmemis entube sekilde yatiyor burundan besleniyor zayifladi gözleri morardi umutla bekliyoruz doktorlar zaman gosterecek diyor allah herkese şifa versin kaybedenlerin başı saolsun cok zor bir durum allah kimseye yasatmasin hayatimizin en guzel en yolunda gunlerinde hiç ummadigim bir anda telefon caldi ve durumumuz bu sekilde ve kendisi nisanlim sağlık calisaniydi ve her zaman kontrollerini yaptirirdi ne zmaan nasıl olacağı hic belli olmuyor demekki sinavimiz olarak düşünüyorum . Foruma tam hakim olmadığım için takip edemiyorum kusura bakmayin

Burak60
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.İnsan başına ne geleceğini bilemiyor, bir anda düşebiliyor.Yaşı genç inşallah bir an önce toparlar kendini.Bir yerde okumuştum.Kalp ve beyin hasarı geri dönüşlü olmuyor çoğu zaman.Kendini çok fazla onaramıyor bu organlar.Allah tüm hastara acil şifa versin.Dayım halen yoğun bakımda entübe halde.Durumu ağır, hayati tehlikesi yüksek diyor doktorlar.Bilinç yok, kalp çok zayıf.Beyni ne kadar oksijensiz kaldı bilmiyoruz.Göremiyorumda.Son kezde olsa canlı görebilseydim Allahın izniyle.

Malesef dayım vefat etmiş.

Son düzenleme:
Bugun 17. Gün nisanlim hala entube sekilde yatiyor.burundan besleniyor. PK-Merz ilacini veriyorlar.Ellerini cok oynatti doktor bu iyi birsey dedi. Arada kafasinda ellerinde ayaklarinda kipirdamalar var. Tüm organlari normal kan degerleri normal bekliyoruz. Dua ediyoruz . Umudunuzu kaybetmeyin hep yaninda olmaya çalışın bizi duyduğunu ve hissettiğini biliyoruz.

Rmzn33

Belki biraz daha iyiyim ama eski halimden eser yok. Nereye gitsem, ne yapsam aklıma geliyor çoğu zaman. Malesef elden birşey gelmiyor. Keşke ölüm bu kadar acımasız olmasa. Gençleri alip gitmese... Sen nasılsın peki? Inşallah kolay atlatırsın. Yaşın çok genç önünde güzel bir ömür var inşallah.

Çileli gül
Valla abla aklımdan geçeni söylüyorsun, keşke ölüm bu kadar acımasız olmasaydı.Çaresi olmayan tek şey.Hiçbirşey yapamıyorsun.Sevdiğin insanı toprağın altına götürüyor ve izlemek zorunda kalıyorsun sadece.Ben güzel bir ömür falan hiçbirşey düşünemiyorum.Bakalım ne olacak bundan sonra.Biraz iyi olmana sevindim evet hiçbirşey eskisi gibi olmayacak ama elimizden birşey gelmez.

Herkese selam ve hastalarımıza acil şifa diliyorum.
Abim 5 gün önce kalp krizi geçirdi. Akabinde kriz geçirdiği yerde ve ambulans da müdahaleler yapılarak kalp tekraren çalıştırıldı. Fakat hastaneye geldiğinde tekrar çalıştırıldı diye bir bilgi geldi. Hastanede hemen müşade ve yoğun bakım işlemine alındı. Kriz beyine zarar vermiş ve ödem oluşmasına neden oldu. İlk yapılan teknik ile tedavi işlemi olarak soğutma yapmışlar. Fakat 3 gün sonra uyandırmak istediklerinde yanıt vermedi. Yoğun ödem neticesinde beyin yorulmasın diye tekrar uyumaya aldılar ve dün yutkunma belirtisi ile beynin savaş verdiği anlamı taşıyan bir ibare geldi bilgi olarak. Tabi bugün yani 5. Gün nöbetci doktorun raporlar doğrultusunda durumunun ciddi ve ödemi hala atamadığının bilgisi verildi. Şimdi takriben benim bilmek istediğim bu ödem zaman olarak nekadar daha sürebilir. Hastanedeki doktorlar yanlış yoruma sebebiyet vermemek için tam bir bilgi vermiyorlar. Durumun cittiyetini ne yazıkki sabırla ve dua ile geçen her an biliyoruz.

i.E.Pehlivan
Öncelikle geçmiş olsun umarim hastanız sağlığına kavuşur. Ödem öyle kolay kolay atilamaz. Bence daha çok erken sabretmelisiniz. Önemli olan beynin kaç dakika oksijensiz kaldıgidir. Süre kısa ise kendini toparlar. Beyin fazla zarar görmez. Soğutma işlemini de bu yüzden yaptılar sanırım. Bize yapılmadı böyle bir işlem. Hastanenin adı nedir? Yutkunma refleksinin belirtisinin olması da güzel. Demekki kendi kendine yeme yetisini kazanabilecek demektir. Yine de doktorlariniz daha iyi bilir tabi.

Yoğun bakım kapısında geçen 25. Günümüz nisanlim hala bilinçsiz gozlerini aciyor kapatiyor saga sola bakiyor elini basini ayaklarini ara ara hareket ettiriyor. Treakeoskomi yapildi 24. Gün yutkunuyor agizini acma hareketi var karaciğer bazen zorlaniyor. diger tüm değerleri normal yatak yarasi yok enfeksiyon yok doktorlar karamsar konusuyor. İnaniyoruz inşallah iyilesek tüm hastalara sifa diliyorum.

Bugün yoğun bakimdaki 38. Gün bilincsizlik hali devam ediyor. Gözleriyle saga sola bakiyor acip kapatiyor. Ellerini gogusune cekiyor. Biz konustugumuzda solunumu hizlaniyor. Bir kez yüzü ağladı . Tüm organlari iyi kan değerleri iyi. Oksijen degeri 95-99 arasi makineden ayrilarak mr cihazina girebildi kendi kendine nefes alabiliyor ama yeterli degil daha makineden ayrılamadı. Mr da gorulebilen bir hasar yok fakar EEG çekildi elektriklenmeyen bölgeler var. Hipoksik beyin hasari oluşmuş dendi. Tibben tedavisi yok ilgi alaka ve dua ile iyilesmesini sağlamaya çalışacağız. Midesine bikac gün içinde besin yolu açılacak sonrada durumu iyi giderse palyatif bakima alinacak umudumuzu yitirmeyelim dua edelim . Herkesin başına gelebilir ne zaman ne olacagini allah bilir.Bos şeyler için uzmeyelim kendimizi bu hayatta neler var hayat cok agir derslerle ogretiyor bize. Kollarina atel yaptirildi ayaklarinda atel var hergun fizik tedavi görüyor. Tüm hastalara allah acil sifalar versin pk-merz ilacı kesildi artık nootropil veriliyor. Yatak yarasi yok yogun bakimdan ciktiktan sonra gelismelerin daha hızlı olacağını düşünüyorum allah herkese acil sifalar versin umidimizi kaybetmeyin.

Burak60 benim de annem aynı şekilde 69.gün bu gün 51 gun yoğun bakım da kaldı 18 gündür palyatif deyiz annem 48 yaşında covid sonrası evde karantina dayken tam da hiçbirşey yok iyiye gidiyor derken 9 aralık 'ta entübe edildi 10 dakika kadar kalbi durdu kalp masajı yapıldı bu gün dokunduğum zaman gözlerini acıyor sesleniyom gözlerini acıyor basını sağa sola çeviriyor fakat bilinc yok ayaklarına ellerime atel aldım havalı yatak aldım sirtinde 10 cm lik bir yatak yarası var hergun yanında duruyorum başka bir organında sorun yok oksijensiz saturasyon 99 dan assagi inmiyor allah herkesin hastasına sifa versin sevenlerine sabır versin 69 gündür gecem gündüzüme karıştı hayat meğer bu kadar buyutulevek abartılacak bir şey değilmiş annemi bebek gibi bakıyorum beyin hipoksik kalmaz dediler gözlerini açtı ayaklarını oynatıyor boynunu oynatıyor inşallah bir gün uyanıp bana tekrar oğlum diyecek allah dan ümidimizi kesmeyeceğiz herkese bol şifalar diliyorum.

Ozkan1834

Acil şifalar diliyorum. Çok zor bir durum. Ama hastanız iyi durumda umarım daha iyiye gider. Ellerini kollarını oynatmasi güzel. Yalnız anlamadim covid sonrası evde karantinada iken kalp krizi mi geçirdi yoksa hastanede mi kalp krizi geçirdi? Daha önce kalple ilgili bir şikayeti var mıydı?

Covid de evde karantinada 5,gün özkan nefes alırken başım dönüyor dedi ambulans cagirdim sabah hastaneye gittik saturasyon 50 70 arasındaydı entübe ettiler hemen 1 saat sonra kalbi durdu herhangi bir kalp problemi yoktu

Burak60 umudunu yitirme hocam daha genç beyin bu ne olacağı belli olmaz.Çıkmamış candan umut kesilmez.Sayfada okumuştum bende, kök hücre tedavisinden bahsediyorlar.

Çileli gül abla covid için verdikleri ilaçlar fazla ağır, ritim bozukluğu sonrası kalbi durduruyor.Sapasağlam yoğun bakıma girip ölü çıkanlar var kaç kez şahit oldum.Büyük ihtimal annesi ilaçlara dayanamadı.
Ozkan1834 Acil şifa bulur inşallah.Geçmiş olsun.

Rmzn33

Evet öyle sanırim. Zaten kalp krizi gecirenler arttı bu dönemde. Hem hareketsiz yaşam hem stres ve korku insanların kalbini etkiledi. Birde covid olan hastaların kullandığı ilaçlar buna neden olabiliyor. Kızkardeşim de malesef bunlardan biri oldu. Hiçbir sebep yokken, hayatında bir kez bile sigara içmemiş sağlıklı biriyken kalp krizi geçirdi. İnsanın aklı almıyor. Ama alışıyoruz zamanla. Umarım sen toparladin kendini..

Rmzn33

Yok covid olmadı hiç. Keşke covid olsaydı iyileşirdi.. Hiçbir sebep yokken durup dururken kalp krizi geçirdi. Anjiyo temiz çıktı yani damar tıkanıklığı yok. Ritm bozukluğu vardı kendi bilmiyordu ya da, farkında değildi galiba. O yüzden şaşkınız. Kronik bir rahatsızlığı da yoktu. Diyabet tansiyon, kolesterol filan hiçbiri yoktu.

Çileli gül dediğin gibi kendi bilmiyordu ritim bozukluğu olabilir.Mutlaka birşey sebep olmuştur farkında olmadığı.Günlük hayatında ciddi problem yaratmayan belirtileri olabilir üzerinde fazla durmamıştır mesela benim kalbim arada tekliyor umursamıyorum ama bu beni ölüme bile götürebilir.Heran herşey olabilir küçük birşey dememek lazım.Mekanı cennet olsun.

Rmzn33
Çok sağol
Inşallah huzurludurlar gittikleri yerde. Sanırım önemsemedi. Sen de dikkat et kendine. Madem hissettiğin birşeyler var doktora gitmeyi ihmal etme. Geride gözü yaşlı sevdiklerini bırakma...Allah hepimize sabır ve güç versin.

Bizim babamizda 4 damar tikaliydi.bypass oldu bugün 8.gün ama uyanamadı.bilinci yerinde değil.kendi kasarak yataktan atmaya çalışıyor beyin tomografisi çekildi hiçbirşey yok ama uyanmıyor.istemsiz hareket ediyor komut vermiyor.uyutuyorlar hergun ilaç deniyorlar uyanması icin yardımcı olurmusunuz

Haticesss

Doktorlar ne diyor bunun için? Hipoksik beyin hasarı olduğunu düşünmüyorum anlattığınizdan yola çıkarak. Acaba verilen anestezi ile ilgili olabilir mi uyanmamasi?

Anestezi doktoru dün pk mersiz diye bir ilaç aldırdılar onu kullanıyorlar.bilinc yok uyandirdiklari zaman kendini kasıyor istemsiz hareket yapıyor. Beyinde hasar yok tahlilleri normal ama bilinçli uyanmiyor

Bütün yaşamsal fonksiyonları stabil.sadece uyanmasını bekliyoruz

Hastane fobisi olarak sadece covid den çok korkuyordu.ama bu süreci etkileyecek kadar kuvvetli bir fobisi yoktu.herseyin normal olup uyanmaması.yeni bir ilaç.deniyorlar pk mersiz
Umarım uyanir

Bu uyanma süreci ile ilgili bilgisi olan var mi bypass ameliyatindan sonra uyanmama istemsiz hareket yapıyor beyin hasarı yok herşey stabil.degerler normal ama bilinc yok

Çileli gül Amin.Ama ölümün huzurlu olduğunu sanmıyorum abla.Yok olmuş bir insanda huzur ne arar.Sadece inşallah bir gün birbirimizi görürüz.Hayatın en kötü, en zor yanı bile ölüm kadar kötü değildir.En azından nefes alıp yaşıyorsun.Ölüm o kadar kötü işte.Ve bizim canlarımız geçip gittiler abla.Keşke dönecekleri bir yere gitselerdi.Ama geri dönmeyecekler, kemik yığını oldular o toprağın altında.Hayat ne acımasız be.

@Rmzn33

Biliyorum hayat acımasız. İnsan öyle düşünerek kendini avutuyor. Bu hayati çok kısa yaşadı. Yapacakları, hayalleri hepsi geride kaldı. Birçok kişiye bunlar çok anlamlı gelmez ve hatta dramatize ediyorlar diye düşünürler. Ateş düştüğü yeri yakar çünkü. Melek gibi biriydi hayatında kimseyi incitmedi. Hep diğer insanlari kendinden fazla önemsedi. Belki de bu yüzden bedeni dayanamadı. Hassas insanlar çabuk göçüyorlar. Senin de dayın seni yetiştirmiş belliki zor bir yaşamı olmuş. Yoksa o kadar genç yaşta onun da bedeni pes etmezdi. O yüzden orada huzurlu olduklarıni düşünelim. Bize iyi gelir en azından. Toprak oldular, yok oldular diye düşünmek çok zor geliyor. Rahmetli kelimesini kullananlar oldu kardeşim için. Sanki yaşlı bir amca, yaşlı bir teyzeden bahsediyor gibi geldiler bana. Çok sonra anladım. Ne de çabuk yakiÈ™tirdilar bu kelimeyi kardeşime dedim kendi kendime. Öyle zor işte ölümü kabullenmek, ölümü bir gence yakıştırmak..Allah sabrımızı artırsın.

@Haticesss

Size yardımcı olmak isterdim ama bilgim yok malesef. İnşallah uyanır ve iyi haberlerini alırsınız. Ameliyat sonrası uyanamama durumu sanki anestezi ile ilgili gibi. Şöyle düşünün oksijensiz kalmadi beyni, beyin fonksiyonlarında bir sıkıntı yok. Bu güzel birşey. Çünkü beyin hasarınin dönüşü yok. Ciddi bir ameliyat bypass. Böyle sıkıntılar oluyordur belki de, doktorlarına nedenini sordunuz mu? Ümitli olun, doktorlar ellerinden geleni yapıyorlardır. Sizin yapacaginiz pek birşey yok. Isterseniz başka doktorlara danışın. Bunu yapabilirsiniz şimdilik sadece. Acil şifalar dilerim.

Haticesss.
Ne kadar zamanda uyanır sorusuna hastanın kendisiyle alakalı tepkisine bağlı uyutuluyor oksijensiz kaldığı için beyin dinlendiriliyor uyurken reflekslerine bağlı refleks veriyorsa vücudda hissiyat vs varsa doktorlar ilacı kesip uyanmasını bekliyor babam da da refleks şimdilik az benim babamda uyutuluyor 10 günü geçti biri girip konuştuıunda gözleri saniyeyle açıp kapatıyor mesela bunlar yeterli gelmiyormuş doktorlara yani uyuyoken el ayakların refleks vermesi gerekiyor sanırım Allah Şafi ismiyle şifa versin herkesin yakınına

Üst Alt