Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Herkese selamlar. Konuyu baştan sona okudum. Hastasını kaybedenlere baş sağlığı, hala mücadele verenlere sabır ve şifa diliyorum.

Malesef benim babam da 22.09.2020 günü geçirdiği kalp krizi sonrası bilinç çok kötü bir şekilde hastanede yatmakta. Yaşı 70. Yaklaşık 50 dakika kadar beyin oksijensiz kaldığı için yoğun bakımda 1 ay kaldıktan sonra Palyatif birimine yatırıldı. Öncesinde bilenen herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Bugün yani 13.11.2020 itibariyle 53 gün oldu. Burundan beslenme sıkıntı olduğu için 3 hafta kadar damar yoluyla beslenmesi sağlandı. Ancak uzun süre damar beslenmesi damarlara zarar vereceği için midesinin delinerek PEG takılması planlanıyor. Bilinç seviyesi ve hareket kabiliyeti çok kötü. Gözleri açık ama görmüyor. Sadece sol ayak parmaklarını hafifçe oynayabiliyor o kadar.

Ben bu durumda duygusallıktan ziyade mantıklı düşünmeyi tercih ediyorum. Yani nefes alsın yeter diyemiyorum. Çünkü onu o halde görmek bizi fazlası ile üzüyor. Zaten bu tür hastaların tam olarak iyileşemediğini tamamına yakının da vefat ettiğini duyuyorum, okuyorum. Çok çekmesin diye dua eder olduk. Kendisi de sağlığında bu tür hastaları gördüğünde çok üzülüp böyle yaşamak olmaz. Eğer benim başıma böyle bişey gelirse imkanınız varsa fişimi çektirin derdi hep. Tabi beyin ölümü gerçekleşmediği için mevcut yasalar buna izin vermiyor.

Gerçekten zor bir süreç. Bu durumu yaşayan herkese tekrar sabır, kaybedenlere de başsağlığı diliyorum.

Zamancı

Hangi hastanedesiniz? Çok merak ettim eğer sakıncası yoksa keşke önceden bu mesajınızi almış olsaydım. Kızkardeşimin de oksijensiz kaldığı süre aynı sizinki gibi oldukça fazlaydı. Ama dayanamadi canım kardeşim. Biz açıkçası yeterki nefes alsın diye düşündük. Çünkü yaşı çok gençti ve çocukları vardı. Hastanenizde nasıl bir tedavi süreci uygulandı acaba? Bizim hastamızın da herhangi bir rahatsızlığı yoktu.

Aksaray ili Eğitim ve araştırma hastanesi. Evde ekip yetişene kadar kalbi durmuştu. Ekip hızlı gelmesine rağmen adrenalin enjektesi, kalp masajı ve elektro şok etkili olmayınca hastaneye götürüldü. Orda da uzun uğraşlar sonunda(toplamda 50 dakika) zayıf bir atış yakalanıp entübe edilerek yoğun bakıma alındı. Bir süre PK-MERZ adlı beyin tetikleyeci ilaç verildi ama pek etkili olmadı. Tam 30 günlük yoğun bakım sürecinden sonra nefes kabiliyeti gelişince entübeden ayrılarak palyatife alındı. Bilinç durumu kötü olduğu için masada kalır diye anjiyo falan da yapamadılar. Şu an kalbi de hala sorunlu. Oksijen maskesini çıkarınca satürasyon dedikleri kandaki okjien miktarı hemen düşmeye başlıyor ve nefesi daralıyor. Büyük hastanelerden bir kaç profesöre ulaştık oralara götürelim diye ama yapılabilecek pek birşeyin olmadığını söylediler. Şu an gözleri zaman zaman açılıyor. Ama anlamlı bakışlar ve takip yok. Sese karşı zaman zaman tepki alabiliyoruz. Örneğin bizi duyuyorsan ayak parmaklarını oynat(tek bilinçli oynattığını düşündüğümüz yer) dediğimizde hafif hafif oynatıyor. Çoğu zaman da sese de tepki vermeden öylece yatıyor. Akciğerlerinde hastane enfeksiyonu vardı. Yoğun antibiyotik desteği ile enfeksiyon değerleri düşüşe geçti ama hala normal değil. Yutma kabiliyeti olmadığı için ilk önce burundan mama veriliyordu. Ancak geri tepme ve balgam yaptığı için damar yoluyla beslenmeye geçildi. Damar yapısını bozduğu gerekçesiyle tekrar burundan beslenme denendi gene olmadı. Bu nedenle midesine PEG takılması düşünülüyor.

Babam arkasında kendisine muhtaç küçük yaşta birini bırakmadı şükür. Torunlarını da gördü. Emekli öğretmendi. Sevilen de birisiydi çevresinde. Hayata bağlıydı. Bu tür hastalara çok üzülürdü. Bu durumu yaşamayı asla kabul etmezdi. Her konu açıldığında bir gün bu duruma düşersem imkanınız varsa hiç tereddüt etmeyin imkanınız varsa fişimi çektirin der dururdu. Onu böyle görmek gerçekten çok üzücü. Vefat etmiş olsa acısını unutmamıştık ama alışmıştık. Şimdi hergün cenaze çıkıyor evden.

Sizin kardeşinize çok üzüldüm. Gencecik yaşta veda etmiş hayata. Geride muhtaç bırakmış:( Sizin acınız daha büyük benden. Unutmazsınız ama umarım biraz olsun alışıp normal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Çünkü olması gereken de bu malesef. Gerçekten gani gani sabır diliyorum size.

Zamancı

Çok teşekkür ediyorum. Amin. Mekanı cennet olur inşallah. Yakını vefat herkesin de başı sağolsun. Size de acil şifalar diliyorum. Iki kez mesaj gönderdim size almadınız galiba..

Sanırım iletimle ilgili sıkıntı var. Mesajlar doğru düzgün gitmiyor ve gelmiyor.

Merhabalar sizlerin hastasına beyin ölümü testi yaptılarmı?babam hala bilinçsiz yatıyor mr a baktığımda beyin sapı normal deniliyor ve korona tedavisi bitmedi neden beyin ölümü testi düşünürlerki?

Canımbabam

Hayır yapmadılar öyle bir test. Çünkü beyin ölümü olmadı. Kızkardeşimin iç kanaması olmuş...Eğer iç kanama olmasaydı şu an yaşıyor olacaktı.

Canımbabam

Benim babam içinde beyin ölümü testi yapılmadı. Ağrılı uyaranlara tepki verdiği için yapılmamış olabilir. Hiç tepki alamadıkları hastaya beyin ölümü testi yapıyor olabilirler. Ama beyin sapı normal diyorsunuz. Doktorunuzdan nedeniyle ilgili bilgi almayı denediniz mi?

teyzem kalp krizi geçirdi yoğun bakımda?

70 yaşında teyzem diyaliz hastası.3 gün önce kalp krizi geçirmiş,beyin 30 dakika oksijensiz kalmış. şu an hastanede yoğun bakımda. gözünü bile açmıyor biz çok ümitsizdik ama internette bulduğumuza göre kurtulma şansı varmış galiba. 1 2 ay kadar sonra kendine gelir mi acaba?

volkano39

Çok geçmiş olsun. Biz iki ayı geride bıraktık. Malesef şu an için bir gelişme olmadı. Umudunuzu kırmak istemem ama zorlu bir süreç. Umarım sizin hastanız kendini toparlar.

Babamın çok az yok denicek kadar ışık refleksi varmış,corona da negatife dönmüş ama hala bilinçsiz ve beyin hasarı çok ,2 haftadır hiç bir gelişme yok 😭

Canımbabam

Doktorlar istatistiklere göre konuşuyor. Bu tür hastaların geri dönme ihtimali malesef çok düşük. Geri dönende de mutlaka bir hasar kalıyor. Tabi bizler ona da razıyız. Yeterki bilinç yerine gelsin. Gülümsesin yeter diyoruz. Umarım hepimizin yüzü güler.

Zamancı

Bilmediginiz birseyi istemeyin...

Bende ayni seyleri yasadim, babam gözlerini acsin bana baksin yeter, diyordum.. ama isin rengi oyle degilmis... Hasar babami zihinsel (bilissel) engelli yapti, inan bana ölümden beter... 24 saat bakima muhtac.. Tam 1 yildir hergun ölüyoruz...

sadece 20 dakika oksijensiz kalmisti...

İtiraf etmeliyim ki size sonuna kadar hak veriyorum. Böyle bir yaşam benim gözümde de yok. Sağlıklı hali ile şimdiki hali arasında hiç bir şekilde benzerlik yok. Babam aslında öldü. Biz nefes alan cenazesi ile baş başa kaldık sadece. Amacım bir nefesi yeter diyenlerin umutlarını kırmamaktı. Kendi adıma babamın acısını toprak alır diyebiliyorum çok üzülerek.

yemyesil

Ben de nedense size katılamıyorum. Babanız fiziksel olarak iyiydi galiba...Tamam bilişsel anlamda da iyi olmasını ister kişi. Biz de tersine bize baksın, bilinçli olarak anlasın gülümsesin istedik. Önemli değildi yürümesi, hatta belki de konuşması..Ama yaşamadı malesef.

Merhabalar. Öncelikle rabbim bütün hastalarımıza şifa versin. Bizlere de güç kuvvet sabır metanet versin inşallah. Sayfayı görünce yazmak istedim. Belki bir umut kapısı arıyorum.
Babam 19 ekimde mide ağrısıyla doktora gitti kalp ritminde bozukluk farkedilince siyami ersek hastanesine yönlendirilmiş. Ayaklarıyla gitti acil anjioya aldılar. Bir damarına stent takıldı. Herşey iyiydi. Bir hafta hastanede kaldı çok iyiydi durumu. Daha sonra kapalı iki damarın daha olduğunu bypass yapılması gerektiğini söylediler. Kendisi de ameliyat olmak istedi ve girdi. Ameliyatı çok uzun sürdü. Kanamasını durduramadıklarını damarların çok ince ve kireçlenmiş olduğunu söylediler. Kanama durmadığı için göğsünü bile ertesi gün kapatabildiler. Uyanmasını bekledik olmadı. Beynine pıhtı attığını söylediler. Ve babamın bilinci yok şuanda. Pıhtı çözüldüğü zaman yavaş yavaş fonksiyonlarını tekrar kazanır mı. Bilinci açılır mı? Bugun tam 28 gün oldu. Perişan durumdayız. Kardeşlerim var bekar. Birisi üniversite okuyor birisi üniye hazırlanıyor.
En azından bu durumun seyrini nasıl bir yol izlememiz gerektiğini öğrenmek istyorum.
Tekrardan çok geçmiş olsun rabbim şifa versin. Yakınını kaybedenlerinde başı sağolsun. Mekanları cennet olsun inşallah.

Şehadet

Çok geçmiş olsun. Kendi ayakları ile hastaneye gidip bu şekilde kalması acı olmuş. Beynine giden pıhtının ne kadar hasar verdiği ile ilgili bir durum söz konusu. Yani tıkanan damarın beynin hangi bölümlerini okjisensiz bıraktığı veya başka türlü hasar verdiği ile ilgili. Pıhtı nedeniyle beyinden ameliyat edilmedi anladığım kadarıyla. Sabrınız ve azminiz bol olsun. Umarım çok bir hasar almamıştır ve kendini hızlıca toparlar.

Zamancı

Allah razı olsun. Şuanda da balgamla savaştıklarını söylüyorlar. Covid dolayısı ile hiçbirşekilde yanına da giremiyoruz. Doktorlarla yüzyüze bile konusamıyoruz telefondan bildi veriyorlar. Hastaneye gelmeyin diyorlar. O kadar zor bir zamanki. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Şehadet

Balgam sorunu bu şekilde yatan hastaların neredeyse tamamında var malasef. Yatmanın ve yoğun bakımda kapılan hastane enfeksiyonların etkisi. Bizim hastamız da iki aydır balgam sorunuyla uğraşıyor. Yeni gerilemeye başladı. Salgın nedeniyle vaka sayısının yüksek olduğu yerlerde ameliyatlar, anjiyolar falan da durduruldu. Çok kötü bir dönemden geçiyoruz.

Bugun farklı doktorlarla da konuştuk. Kimse umutlu konuşmuyor. Beyin ameliyatı olmaz diyorlar. Sizde kabullenin gibi şeyler söylüyorlar. Çok acı verici olsada evet kabullendik. Şuanda öğrenmek istediğim hastaneden eve neye göre yolluyorlar. Şuan onlar için ev ortamı tehlikeli değil mi ayrıca babam bypasslı. Solunum cihazına bağlı boğazından. Bu tarz hastaların evde bakımı nasıl oluyor?

Şehadet

Yoğun bakımda ise zaten taburcu edilme durumu olmaz. Yoğun bakımdan çıktığındaki durumu önemli. Burundan ya da mideden delik açılmak suretiyle beslenebiliyorsa ve enfeksiyonu yoksa eve gönderebilirler. Cihaz desteğiyle nefes aldığını yazmışsınız. Bu şekilde devam edecekse eve de aynı teçhizatı kurdurmanız lazım. Evin tehlikeli olup olmayacağı hastanın durumunun kritikliği ile ilgili. Anladığım kadarıyla şu an için eve göndermezler. Yoğun bakımdan çıkarsa palyatif üniteye alabilirler ve bakımı orda devam eder. Tabi bunun için de yanına sürekli bir refakatçi istiyorlar. Bizim hastamız oksijen maskesi desteğiyle nefes alıyor. Enfeksiyon için antibiyotik serum veriliyor ve burundan beslenme sıkıntılı olduğu için damardan sıvı besin veriliyor. Enfeksiyon(balgamın ana nedeni) değerleri düştüğünde midesini delerek peg takacaklar. Şu an için alın evinize götürün şeklinde bir talebi olmadı hastanenin. Çünkü durumu müsait değil henüz. İlerde durum ne olur bilemiyorum.

Babama verdikleri ilaçlar yüzünden beyin kanaması geçirmiş ve şu an kritik durumda olduğundan da cerrahi müdahale yok sadece ilaç tedavisi ve çok az zamanı kaldı diyor dr😭

Canımbabam

Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne kadar zor bir durum olduğunu biliyorum. İnanın acınısı en içten hissediyorum. Rabbimin taktiri. Maneviyatımıza sığınmaktan başka birşey gelmiyor elimizden.

Şimdi herkes yazdiklarimdan sonra beni belki kinayacak veya bana kızacak. Çoğu kişinin hastası zor durumda. Yaşasalar bile makinelere bağlı olacaklar veya sürekli bakım isteyecekler. Bu bakanlar için zor olacak zamanla. Yanlış anlaşılmasin çoğunun hastası babası annesi teyzesi..kısaca belli yaşa gelmiş kişiler. Acılar karşılastirilmaz deniyor. Ama bazı acılar diğerlerine göre daha acı. Benim kızkardeşim daha 37 yaşında idi ve iki çocuğu vardı. Malesef 1 ay önce yaşamını yitirdi. Buradaki çoğu yaşlı ve kronik hasta kadar bile dayanmadı. Biz çok istedik yaşasın hatta bitkisel hayatta olsun bakarız diye. Olmadı. Içimiz yanıyor. Bu kişi eğer babam veya annem olsa bu kadar üzülmezdim. Beterin beteri var diyerek acıların acısı var diyerek herşeyin hayırlısını isteyin bence..

Babamın midesine PEG takılabilmesi için enfeksiyon değerlerinin uygun seviyeye inmesiz bekleniyordu ve indi. Yarın yapılacak bir operasyonla PEG takılacaktı ki bugün yapılan son enfeksiyon testinde covid 19 pozitif çıktı. Palyatif servisinden alınarak Covid servisine nakledildi :(

Zamancı

Çok geçmiş olsun. İnsan ne diyeceğini şaşırıyor. Çok zor kötü bir zamandayız. Birde covid ile mücadele ediyorlar allah hastalarımızında bizimde yardımcımız olsun 😞

Şehadet

Teşekkür ederim. İşte dertler sıraya girmiş resmi geçit yapıyor resmen.
OğuzHan112

Evet hastanede enfekte olmuş. Yanındaki ücretli hasta bakıcı ve ben(son 15 gündür yanına benden başka ziyaretçi girmedi) negatif çıktık. İşin saçmalığı ise corona servisinde yatan bir hasta için bile refakatçi isteniyor. Yani resmen sağlam yakınınız gelsin onu da hasta edelim diyor hastane. Yanındaki hasta bakıcıya iki kat ücret ödeyerek corona servisinde de yanında kalmasına ikna ettim. Şu an için babamın durumunda her hangi bir olumsuzluk yok. Pozitif çıkmasının 4. günü.

Üst Alt