Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

İnşallah hepimizin hastasi iyi olurda belki bir kez daha sesini duyariz dünya haliyle.

Benimde babam 51 yaşında aynı olaylar yaşandı bişey merak ediyorum beyine kaç dakika oksijen gitmdiği veya 2 dakika gitmemesiyle 10 dakka gitmemesi arasında bir fark oluyormu

Doktorlarin dedigi 3 dakikaya kadar ciddi hasar almadan atlatilabiliyormus . 3 dakikadan sonra beyin hasar almaya basliyormus . Ama suda bi gercek hastanede kalbi durupta beyni acilmayan insan var . Rabbim herseyin hayirlisini bilir

Hayirli aksamlar arkadaslar fizyoterapis hurkan akkuzu istanbuldaymis bu fizyoterapis bitkisel hayatta olan kisileri tedavi ediyormus bilgisi olan varmi bilisi olan varsa bilgi yaza bilirmi tellefon numarasi var isteyene vere bilirim

merhabalar ilk önce çok geçmiş olsun demek istiyorum .

expo_

merhabalr çok geçmiş olsun inşalllah.bizimde babamızın basından aynı bir rahatsızlık gectı çok şükür ki kurtuldu hayatta nefes alsın yeter dıyoruz. nasıl oldu annenız su anda? öğrenebilirmiyim belki bizimde eksik yaptıgımız izlememiz gereken yollar vardır.

Tam 95 gündür yogun bakimda yatiyor babamiz . Yakin zamanda mideye peg acacaklar ve palyatif odaya alip sonra evde bakmamizi isteyecekler . Babamin durumu ise gözleri açik ses duydugunda gozlerini aciyo vucudunun herhangi bir yerine dokundugumuzda gozlerini aciyo cok az da olsa gozu ile takip edebiliyor. Mentol durumu : konfüzyon yaziyor . Oksijen makinesinden yaklasik 20 gundur cikartildi . Inşallah cikinca fizik tedaviye baslatacagiz ama beyinden ciddi anlamda hic tepki alamadik

Kardesim cok gecmis olsun insallah dahada iyi olur hastaniz . Tam olarak hastaniz nasil rahatsiz oldu ve uyanmasi cok uzun sürdumü

babam 48 yaşında ani kalp durması sonucunda şuanda bilinci kapalı şekilde 35 gündür yoğun bakımda kalbi durduktan 16 dk sonra tekrar çalişmış 5 dk da hastaneye götürme yani toplamda 22 dk zaman kaybı mevcut beyin mr ciddi bir hasar görünmüyo arada gözlerini arada tam açıyo ağrıyı lokalize edebiliyo bu durumda olanlar rica etsem bana ulaşabilirmisniz?

1 Ocak 2020 de gripten dolayı babamın kalbi durdu. By-pass ve anjiyolarımız var. Yani kalp hastası. Kendini kötü hissettiği için , kalp hastanesine gidiyorlar . EKG çekiliyor , birşey yok, amca sen devlet hastanesine git diyor. Oradan devlet Hastanesine. Kan değerleri , kalp krizi geçireceğini gösteriyor. Yani gittiği kalp hastanesinde , kan alsalar görecekler. 10:34 kan sonuçları çıkıyor. 2 tane dilaltı, oksijen maskesi takıyorlar , bekliyorlar. Biz de gripten dolayı hava veriyorlar zannediyoruz. Saat 11:29 tuvalet yolunda kalbi duruyor ve annemin kucağına yığılıyor. Sedye geliyor , müdahale ediliyor. Oksijensiz geçen 6-7 dakika. Doktor yanıma gelip söylüyor ama ben hayata dönmüş olmasına o kadar seviniyorum ki , durumu kritik diyorlar ama ben mutlu. Çünkü hayata tutundu diye düşünüyorum. Hemen anjiyo olması lazım yoksa bu günü çıkartamaz diyorlar. 112 tarıyor . 2 saat geçiyor . Üniversite hastanesi acil müdahale yerinde yer açılıyor. Ama diyorlar ki , yoğun bakımda yer yok. Tamam diyoruz , ne de olsa üniversite hastanesi. Saat 14:00 ambulans ile transfer oluyor babam. Biz hala kalp diyoruz ya eve uğruyoruz kabarık dosyasını alıyoruz. Gittik , park ettik derken içeri giriyoruz ve babamın kalbi 2. Kez duruyor. Turuncu yanan sesli sesli öten makine kırmızıya dönüyor. Ve sürekli ötmeye başlıyor. Anne babam öldü diyebiliyorum . Kapı açık kalıyor, güvenlik geliyor içeri girmeyelim diye. Koskoca 8 dk. Babamın üzerinde onlarca kişi . Onu düşünüyorum, onsuzluğu düşünüyorum, böyle bitmemeli diyorum. Ömrümün yarısının gittiği 8 dk. Dönüyor , makine turuncu. Asistan doktor çıkıyor amca kötü herşeye hazırlıklı olun diyor. Bugün 2. kere duyuyorum bu cümleyi. İçeri biri girdikçe , açılan ve babamı gördüğüm acil yoğun bakım sürecimiz başlıyor. O gece önemli . Atlatıyor , makine yeşile dönüyor. Nabız 90 lara iniyor. Herşey normal. İlk imzamızı veriyoruz , anjiyoyu ertelediğimiz için . 2 gün anjiyo. Fark yok son anjiyodan . Yani babamın kalbi , gripten ve kullandığı grip ilaçlarından durmuş. Hadi bizi yoğun bakıma alırlar derken tekrar acil müdahale yeri. 5 koskoca gün ve gece geçiyor. 5 Ocak yoğun bakımda yer açılıyor ve biz oraya transfer oluyoruz. Acil doktorları amca uyanmalıydı diyorlar ama biz pek algılamıyoruz. Nasıl olsa yoğun bakımda uyanır diyoruz. Yaş 67 olması büyük avantaj fakat kalbin bu kadar işlem görmesi dezavantaj. Başlıyor yoğun bakım günlerimiz.
İlk görüş günü , hiç ümit yok hastanenin en kötü 19 hastasından birisiniz. Kalp %10 çalışıyor.
Sonra ki yoğun bakım günleri. Uyutma ilacı 4. Gün kesiliyor sonra ki 2 gün etrafa bakmış ama hiç tepki yok. Pazartesi kalbi tekliyor müdahale ediyorlar. Bize de artık bu hasta uyanmaz bakım hastası oldu diyorlar. Gelip gidiyoruz hep uyuyor.
20. Gün gözü açılıyor ve göz takibi başlıyor. Boğazından delik açılıyor . Çünkü ağzından ciğere inan cihaz en fazla 20 gün kalabilirmiş .Biz her hareketi olumlu yorumlarken , doktorumuz yok birşey diyor.
Bugün 27. Gün . Gözler açık , kim konuşsa gözler ona dönüyor. Gidiyoruz dediğim de gözleri kocaman açılıyor. Artık bizi palyatife çıkarmak istiyorlar. Cihaz raporu yazılıyor. Burada okuduklarımdan dolayı çıkmak istemiyoruz ama maalesef hastane mikrobu kapıyoruz.
Bugün görüş günü . Koskoca bir haftasonu geçirdik , telefona kilitli.
Ne yaşayacağımızı bilmiyoruz . Tek dileğim Allah yar ve yardımcımız olsun.

29.01.2020 tarihinde babam solunum yetmezliğinden acile gidiyor ve acilde kalbi duruyor 6 dakika. Sonra tekrar çalıştırıyorlar ama beyin oksijensiz kaldığı için uyanmıyor. Gözleri açılıyor ama boş bakıyor, elde, ayakta hiçbir yerinde tepki yok. Doktorlar zatürre olmuş antibiyotik başladık dediler. Enfeksiyon bitti. 3 gün geçti şimdi daha dirençli bir enfeksiyon ile karşılaştık. 3 tane antibiyotik başladılar. Şimdi gözleride kolay kolay açılmıyor. Allahtan umut kesilmez bekliyoruz bugün 29.gün. Diğer hastaların durumu nedir düzelen uyanan oldumu hiç. Rabbim şu mübarek kandil günü tüm hastalara şifa versin.

15/02/2020 maalesef babamı kaybettik. 45 gün sürdü bizim maceramız.
27/01/2020 tarihinde yazmışım buraya . 1 gün sonra Peg açıldı ve
palyatif servise çıktık. Servis maceramız sadece 2 gün sürdü.
Hastane mikrobu nedeniyle balgamımız çoktu. Sadece ilk gecemiz iyi geçti sonra aspire sayısı gittikçe arttı . Sürekli ciğer ve ağız aspiresi yapılmaya başlandı baktılar kötü tekrar yoğun bakıma aldılar.
1 Hafta sonra tekrar servise indirdiler . Geldiğinde karnı çok şişti . Hastane mikrobu nedeniyle sol akciğer sesinde azalma vardı . Batın filmi çekildi .Bağırsak tıkanmasından şüphe ettiler fakat dışkılama vardı . Ertesi gün saat 18:00 gibi kalp atışları azaldı ve kalbi durdu , 55 dakika uğraştılar . Türkiye’de müdahale etmeyin deseniz de kabul olmuyor. Ve bu sefer dönmek istemedi.

Ne öğrendim bu süreçten diye düşününce

**beyin vücuttaki en önemli organmış
**Kalp hastası nezle olsa , hemen hastaneye gitmesi gerekiyormuş.
** Kalp hastası mutlaka grip aşısını yaptırmalıymış.
** beynin oksijensiz kaldığı her dakika çok çok önemliymiş . Şimdi 2. kere kalbi durduğunda keşke gitseydi diyorum ,onu öyle bilinçsizce bizleri tanımadan görmek ölümden beterdi . Dağım , gücüm kuvvetimin , yatakta ordan oraya çekilmesini , altının temizlenmesini , bası yaralarını görmek ölümdü.

Gideli 15 gün oldu. Acıları dindi.
Bu süreç bizim için çok zordu . Onsuzluk çok acı ama , 45 gün boyunca zaten hergün ölüyorduk. Şimdi acımızı yaşayıp , kendimizi toparlama sürecindeyiz.
Allah yoğun bakım kapısında bekleyen bütün hasta yakınlarının yar ve yardımcısı olsun.

Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun. Bizimde bugün 35.günümüz hiçbir iyi gelişme yok. Hatta birde çok dirençli enfeksiyon çıktı. 5 tane antibiyotik veriyorlar. Yatak yarasıda
Oluştu. Allah yardımcımız olsun.
ozu-mustafa

Geçmiş olsun . Bağışıklık düştüğü için bütün mikroplara açık oluyorlar . Yoğun bakımlar da hastane mikrobu kapmak için en uygun yer maalesef. Birçok antibiyotik verdiler bize de . Çünkü mikrobun ne olduğu ve nerede olduğunu ilk başlarda bilmiyorlardı. Bizimki Dirençli Krebsiella . Ciğere yerleşmiş. Sonra nerede ve ne olduğu bulundu . Ama kanda Crp hiç 70'in altına inmedi. Yoğun antibiyotik böbrekleri vuruyor , böbrek değerleri yükseliyordu.

Hastanın başında yaptıkları herşeyi yazdıkları kağıtlar vardı. Bize verilen bilgi çok kısa ve net olduğu için , onları karıştırarak buluyordum . Mesela bize söylenen ; amca aynı , durumu kötü , ümitlenmeyin. Ben yara çaplarını , kaçıncı evre olduklarını , mikrobun durumunu , şekerinin ve ateşinin çıkıp çıkmadığını , yani herşeyi oradan okuyup , internetten araştırıyordum.

Yatak yaraları yoğun bakımlarda çok önemsenmiyor. Önemli olan o aşama da yaşamaları. Ağrı kesici verdikleri için canları acımıyor. Belki bu içinizi biraz olsun rahatlatır.

Asıl yara bakımı palyatif de yapıldı sabah akşam. Çok zor bir süreç . Allah dayanma gücü versin🙏

Maalesef 06.05.2020 tarihinde babamı kaybettik. 99 gün süren yoğun bakım süreci acı bir şekilde son buldu. Şanssız döneme denk geldik. Bu virüsden dolayı 45 gün boyunca ne yanına gidebildik, ne görebildik haftada 1-2 doktordan bilgi aldık. Birgün önce doktor göz takibi yapıyor soru sorunca evet hayır şeklinde göz kırpması oluyor dedi ümitlendik. Ertesi gün amcayı kaybettik dediler. Keşke palyatif bakıma çıkarabilseydik. Virüsden dolayı merkezlerde hasta giriş çıkışlarını yasaklamışlar. Son kez göremeden gitti canım babam. Ancak cenazesini görebildik. Mekanın cennet olsun babam.

Bu sürede ne öğrendim. Hastayı yoğun bakımda uzun süre tutmayacaksın. Hemen palyatif bakım merkezine çıkaracaksın. İstediğin zaman görüp ziyaret edeceksin ve enfeksiyondan uzak kalacak. Yoğun bakımda kaldığı sürece enfeksiyona maruz kalıyor. İyileşiyor tekrar hastalanıyor.

Başınız sağolsun mekanı cennet olur insallah. Malesef benım abımınde kalbı durdu 30 dakıka sonra calıstırabıldıler ve bu sure zarfında beynıne oksıjen gıtmedı. Koma skalası ılk 35 gun 3 dü suan 40. Gundeyız 6 ya cıktı sadece agrılı uyarana gozlerımı acıyor ve bos bakıyormus. Bızde malesef sızın gıbı vırus sebebıyle goremıyoruz. Zaman bızlere neler gosterecek bılmıyoruz. Sabır ve umıt ıcınde beklemekteyız.
Dnzdrn

Herkese çok geçmiş olsun babam kalp krizi geçirdi ve beyin oksijensiz kalmis 19 gündür uyanamadi hic bir tepki yok doktorlar birşey yapılamayacağını beklemek gerektiğini söylüyor başına gelen varmi ne yapmamız lazım lütfen yardım

Selam değerli aniler ablalar öncelikle herkese geçmiş olsun Y Allahtan acil şifalar dilerim
Benim annem 13 gün önce ayaktan sanki nefesim daralıyor diye hastahaneye götürdüm acilden giriş yaptım birşeyi yok dedi tansiyonu 1 derece yüksek dedi ama nefeste güçlük çekiyordu kopril 25 mg dil altı tansiyon ilacı verdi 30 dakika sonra dahada güçleşti ve oksijen mi buharmı verdi ki 1 dakikada solunumu durdu daha sonra bizi dışarı çıkardı kalp masajı falan 5 dakika sonra kalp krizi geçirmiş şuna çalıştırmışız başka hastahaneye sevk etti. 13 gün oldu kıpırdama tepki birşey yok kritik koma hali devam ediyor deniliyor ve şuur kapalı diyiyor
Son olarak doktor açıklaması kriz geçirmemiş ama durma sebebinide bilmiyorum dedi şuru kapalı tetkik yapamam diyor acil önerisi olan var mi 05522992121

Mehmet yalçın

Çok geçmiş olsun şu an durum ne kardeşim benimde babam aynı durumda 45. Gün deyiz sadece gözünü acıyor bilinç ve takip yok napacaz bilmiyoruz Allah şifa verir insallah

Babanızın son durumu nedir? Geç bir mesaj merak ettim.

Muharrem.asker
Çok geçmiş olsun şu anda abinizin durumu nasıl? Biraz bilgi verebilir misiniz? Benim de kızkardeşim yoğun bakımda bugün 6. gün doldu.Gözleri açıldı ama bilinci kapalı. Çok çaresiziz. Inşallah hepimizin hastaları şifa bulur..

@ayse5534
Ayşe hanım babanızla ilgili gelişmelerden bahsedebilir misiniz? Son durumu nasıl?

Merhaba herkese. Yüce Rabbım bütün hastalara şifa versin inşallah. Psikolojik fiziksel ve zihnen o kadar yorgunum ki... Bir umuda baglanmak istiyorum. Aynı sorunu yaşayanlarla dertleşmek ve birazcık destek görebilmek ümidiyle yazıyorum. Kızkardeşim 1 hafta önce soluk alıp vermesinin ve kalbinin durmasi sonucu hastaneye kaldırılıyor. Söylenilene göre 45 dakikada çalıştırılmis kalbi. Beyni hasar gördü doğal olarak. Şu anda yoğun bakımda 7. Gün. Sadece gözleri açıldı ama bakışlar anlamlı değil. Zaten sizi görmüyor da olabilir dediler. Kısaca bilinci yok ve doktorlar umut vermiyor. Gerçekten hiç mi umut yok? Böyle bir durumda olup da bilinci yerine gelen hastalar oldu mu aranızda?
Bu arada kızkardeşimin hiçbir hastalığı olmayan gayet sağlıklı biriyken başımıza bu geldi.

Çileli gül

Merhaba,

gücünüz yetmekte ise kızkardeşiniz için (gizlice) sadaka veriniz , Allaha duada bulununuz. İnşallah iyileşecektir , Allah'tan umut kesilmez.
geçmiş olsun.

Çileli gül Hiç bir zaman ALLAH tan ümid kesmeyiniz. Poliklinik sırası beklerken bir hasta ile konuşmuştum 1.5 sene komada kalmış. Söylenilen herşeyi duyuyordum ama tepki veremiyordum dedi.
Hatta yakınlarından birinin ölsende kurtulsan artık dediğini bile duymuş.
Ve hasta senli benli ayaktaydı sadece unutkanlığı vardı sanırım.
ALLAH a dua edin..
Ummadığınız anda gelir güzel haberler.

ALLAH a emanet,
Selametle

@nadirendd
Merhaba Nadir bey şu an hastanizin durumu nasıl? Peki şuuru yani bilinci yerinde mi? Fizik tedavi aldı mi acaba? Benim hastam 45 dakika oksijensiz kaldı. Ani kalp durması, hiçbir sebep yokken. Biz yoğun bakımda 7. Gündeyiz. Umut vermiyor doktorlar. Bekliyoruz gece gündüz dua ediyoruz. İnşallah hastaniz ayağa kalkar.

kaptansener
Merhaba,
Çok zaman geçti ama. Kardeşinizin durumu nasıl şu anda? Süreç hakkında bilgi verebilir misiniz sakıncasi yoksa sizin için? Benim de hastam var. Bugün yoğun bakimda 7. Günü. Ne zor bir durum anlatamam. Ne büyük bir çaresizlik içinde bekleyiş. İnşallah bütün hastalar şifa bulur.

@kar&yağmur
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Gece gündüz dua ediyorum. Elimden başka birşey de gelmiyor. Evet sadaka verecegim. İnşallah iyileşir..bütün hastalara Yüce Rabbim şifa versin.

@kaderimsee çekerim..
Size de çok teşekkür ederim. Böyle güzel hikayeler duyunca umutlaniyorum. Doktorlar kesin konuşunca da umudum tükeniyor. Inşallah bu mucizeyi yaşayanlardan oluruz. En kötüsü de korona yüzünden kızkardeşimle 1 senedir görüşmüyordum (ayrı şehirlerde yaşıyorduk). Şu an o kadar pişmanım ki yanına gitmedigime. Ona sarılamadigima.

@ozdemir6896
Özdemir bey. Geçmiş olsun babanızın durumu nedir şu anda? Beynin hangi bölgeleri hasar almış? Benim de kızkardeşim gözlerini açıyor ama bilinç yok. Çok üzgünüz çok çaresiziz. Ne yapılabilir bilmiyoruz.

Galiba bu foruma kimse girmiyor. Bugün yoğun bakımdaki 11. Günümüz. Dua ediyoruz gece gündüz. Doktorlar hep olumsuz konuşuyor. Akcigerde enfeksiyon da oluşmuş. Kök hücre tedavisi ile ilgili herhangi bir bilgisi başvurusu olan varsa bilgilendirebilir mi beni?

Oksijensiz kalmaktan dolayı hipoksik beyin hasarı

Kalp ve solunum durması nedeniyle beynin oksijensiz kalma durumunda uygulanan tedaviler hakkında veya bu tür vakalarla ilgilenen doktorlar hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Daha önce hipoksik beyin hasarı tanısı konmuş yakını olan veya süreci halen devam eden herkes bilgilerini paylaşırsa, birbirimize destek oluruz...

merhaba size duada bulundum ,inşallah iyileşir , yapabildiğim başka da bişey yok zaten.
Allah yardımcınız olsun. Inşallah iyileşir Çileli gül

kar&yağmur

Çok teşekkür ederim. Dualara çok ihtiyacımız var. İnşallah iyileşir inşallah...Daha önce bu konuya çok yazıp çizen olmuş. Şimdi herkes süt liman. Çoğuna da özel mesaj yazdım..Kimse yanıt vermedi.

Çileli gül
Belki sizi üzmemek için yorum yapılmıyordur:(

Hastanız hakkında kısa bir özet geçersen belki birşeyler söyleriz...

Yoğun bakımlarda belli bir süre çalıştım...

Üst Alt