Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

M.izmir
Sizin hastanızin oksijensiz kaldığı süre ne kadar? Hatice hanımın hastası oksijensiz mi kaldı yoksa anestezi ile ilgili net anlaşılamadı. Bypass yaptıktan sonra kalp durması oldu ise belki. Acil şifalar diliyorum.

Benimde annem kalp krizi geçirdi yoğun bakımda hipotermi tedavisi uyguluyorlar 19 Şubat sabah Denizli özel Egekent hastanesinde şuan beyin kendisi oksijen alıyor kalbine 2 tane stent taktılar beyni 5-6 dakika oksijensiz kalmış beyinde kanama yok sadece ödem olmuş bu konu hakkında bilgisi olan 05422964846 bana ulaşabilirmi

Sedef1

Sedef hanım öncelikle geçmiş olsun. 5-6 dakika oksijensiz kalmasi nispeten iyi. Normalde 4-5 dakikadan sonra beyin hasarı oluyor. Iyileşme ihtimali daha yüksek. Ödem olması normal. Ödemi azaltmak için ilaç tedavisi uyguluyorlardir. Hipotermi tedavisini internette okumuştum. Özel hastaneler mi yapıyor bilmiyorum ama bize yapılmadı. Tip fakültesinde yatmıştı bizim hastamız. Asla tavsiye etmiyorum Konya Meram tip fakültesini. Özel de tedavi görsek daha iyiydi..bildiğim kadarıyla yoğun bakım süreci uzun sürer. Sonra palyatif bakım merkezine alıyorlar diye biliyorum. Tabi biz yaşamadik bunu. Yaşayanlar daha iyi yardımcı olur. Biraz da hastaya bağlı bu süreç. Örneğin yutkunma refleksi olursa ve kendi kendine nefes almaya çalışırsa oksijen desteğinden ayırırlar. Yutkunma refleksi önemli. Hem kendi kendine yiyebilir demek hem de oksijen desteğinden ayrilabilir demek bu. Beyinde hasar hangi bölgede olmuş onu sorun siz. Beyin sapı hasar görmüş mü? Beyin sapı önemli çünkü. Yaşamsal faaliyetlerle (solunum, dolaşım gibi) ilişkili sinirlerin bağlantı yeri geçiş noktası bir nevi.bir de koma skalasi var. Onu sorun doktora koma skalasi kaç öğrenin. Koma skalasini internetten araştırın. Doktorlar ellerinden geleni yapıyordur. Sizin bu aşamada güvenmekten başka çareniz yok, bekleyeceksiniz sabırla. Benim de bilgim kendi deneyimimle ilgili. Sağlık uzmanı değilim yanlış yönlendirmek istemem. Anneniz kaç yaşında? Daha önce kalple ilgili şikayeti var mıydı? Bir de merak ettim covid geçirdi mi?

çileligül. Babamın kalple ilgili bir sıkıntısı yoktu hiç hatta kalpten ekk çekildi bikaç ay öncesi temiz çıktı sadece yüksek tansiyon hastasıydı ilaç kullanıyordu gün içinde alışverişten geldi keyfi yerinde 65 yaşına yeni girdi dağ taş demezdi odununu getirir dinç adam ama işte alışverişten geldi kahvesini bitirdi birden yığılıp kaldı kalbi birden durmuş sonra solunumu durmuş ilkyardım yapmaya çalışmış kardeşim annem falan ambulans gelene kadar kalbini döndürememişler ambulans 15 dk kadar gelmiş oksijensiz kalmış yani sonra kalp döndürülmüş hastaneye alınıyor tek damarı tıkalıymış ekk de bu görünmemiş demekki damar açıldı kalbi normale döndü sağlıklı bedeni fakat işte beyin oksijensiz kaldiği için babamın refleksleri az oyüzden uyanamadı henüz bugün 13 gün oldu yanına biri girdiğinde dürtekleyince çok kısa göz açıp kapatıyormuş yüksek sesle konuşmak gerekiyormuş sanırım doktorlar ne derece denedi uyandırmak için bilmiyorum doğru düzgün bilgide vermiyorlar asistanlara bırakıyorlar doktorlar yönlendiriyor asistan ilgileniyor Allah yardımcısı olsun hastaların şifa versin

M.izmir

Allah yardımcıniz olsun. Gerçekten ilginç. Üzüldüm kontrollerini de yaptırmış üstelik babanız. Bu kalp gerçekten ilginç bir organ. Ne kadar kolay kalp krizi geçiriyor insanlar. Ekk nin tıkalı damarı görmemesi şanssızlık mi doktorlarin ihmali mi yapılan ișlemin güvenilir olmaması mı bilmiyorum. Benim kızkardeşim de ne sigara içti ne diyabeti var ne obezite var ne de tansiyon hastası. Durup dururken kalp krizi geçirdi ve en kötüsü bu kriz sabaha karşı oldu. Gündüz olsa daha az vakit kaybı olurdu. Ambulans geç gelmiş size. Bize de öyle oldu. 13 dakikada gelmiş ki kalp için dakikaların hayati önemi var. İnşallah iyileşir babanız. Tip fakültelerini bilirim. Hep asistandir ilgilenen. Proflara ulaşmak ne mümkün. Doğru düzgün bilgi bile verilmez. O yüzden sizi anlıyorum. Beyin sapı hasar görmüş mü onu sorun siz. Bizi o konuda yanılttılar. Ilk MR sonucunda beyinde hasar yok dediler. 2. MR için az hasar var ve önemsiz dediler. Daha sonra çok hasar var durumu kritik dediler. Niye böyle 3 farklı şey söylediniz deyince: ödem nedeni ile hasarı göremediklerini söylediler. Yani MR da görememişler hasarı. Oysa bize şöyle demeleri gerekirdi: "Beyindeki hasarı ödem nedeniyle tespit etmemiz mümkün değil. Ödem geçince söyleyebiliriz.". Iletişim konusunda sıkıntılı oldukları için boş yere ümitlendirdiler bizi..birde merak etttim babanız covid geçirdi mi?

Benim araştırmalarım sonucundairde tavsiyem olacak sizlere hastanızı görüp konuşabiliyorsanız yanına girebilme şansınoz varsa girip konuşun sevginizi gösterin morel verin ağlamayın yanında üzgün oldunuzu belli etmeyin pozitif yaklüşon sizin enejinizi hissediyorlarmış yanlız eldiven maske önlük hijene dikkat edin hasta en ufak şeyde enfeksiyon kapabilir hasta sizin yaklaşımızla çok çabuk düzelebilir
Çileli gül

Hayır covid geçirmedi sağlıklıydı gayet hiçbirimizde covid geçirmedik çok şükür beyinin hasar almasını henüz söylemediler mr çekilmedi tomokrafi çekildi mr için sıradaymış babam

Çileli gül

Annem 46 yaşında daha önce kalple ilgili hiçbir sıkıntısı yoktu beyin kendisi oksijenini alıyor dediler beyinden başka hiçbir yerinde sıkıntı yok kalbi normal insan gibi sağlıklı olduğunu söylediler hipotermiyi kestiler pk merz infüzyon uyguluyorlar beyinden tepki bekliyoruz kendisi oksijen alabiliyor daha önce covid geçirmedi burundan mama ile besliyorlar koma skalası 4

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sedef1
Aynen aynı şeyi bizde bekliyoruz sadece beyinle alakalı durum var uyanmasını bekliyoruz inşallah iyi haber gelirse bizimle paylaşın burdan Allah şifa versin geçmiş olsun

M.izmir
Sizin durum nasıl oldu süreciniz nasıl ilerlerdi ne kadar zamandır bekliyorsunuz bilgi verir misiniz

Çileli gül

Annem 46 yaşında daha önce kalple ilgili hiçbir sıkıntısı yoktu beyin kendisi oksijenini alıyor dediler beyinden başka hiçbir yerinde sıkıntı yok kalbi normal insan gibi sağlıklı olduğunu söylediler hipotermiyi kestiler pk merz infüzyon uyguluyorlar beyinden tepki bekliyoruz kendisi oksijen alabiliyor daha önce covid geçirmedi burundan mama ile besliyorlar koma skalası 4[/QUOTE
Gençmiş anneniz inşallah iyileşir. Oksijensiz kaldığı süre az olduğu için beyindeki hasar daha azdır. Gençlerin ve kadınların kalp krizini hissetmeleri daha geç oluyor. Yani kalp krizi genç ve kadınlarda belirti vermiyor. Yaşlılar kalp krizini daha kolay atlatiyor.. Bir gelişme olursa yazarsınız..

Sedef1.
Beklemeye devam ediyoruz fakat sizin oksijen miktarı bizim ki kadar tükenmemiş.olabilir siz 5 6 dk diyosunuz bizim 10 dk ambulans geldi 15 dakikada kalp döndürüldü yani Allah biliyor biz bunu bilamayiz bizim bugün 14.gün malesef hergün haber bekliyoruz Allah onları bize bağışlasın bağışlayan ismi ile

Arkadaşlar merhaba;
Ben yeni katıldım aranıza.Benim de kardeşim kalp durması sonrası uyanamadı 2,5 yıl oldu evde bakıyoruz.
Acaba Ankara'da bildiğiniz iyi Nörolog veye Nörologlar var mı? kardeşimi muayene ettirmek istiyoruz da.

çileligül M.izmir
Bugün 5. Gün annem kendisi solunum sağlayabiliyor bugün yutkunmaya başladını söyledi doktorlar beyin sapı sağlammış beyinin birkaç noktasında ödem varmış ilaç tedavisi halen devam ediyor pk merz infüzyon diye bir ilaç 3 gün sabah akşam serum şeklinde verilecek daha sonra ise tablet olarak ama onu nasıl verecekler bilmiyorum şuanda burundan mama ile beslenmeye devam ediyor halen bu konuda bilgisi tecrübesi olan bizi arayabilir Dualarınızı esirgemeyin Annemden Allah rızası için

Sedef1

Senin adına çok sevindim. Beyin sapı sağlam bu iyi birşey. Dediğim gibi oksijensiz kaldığı süre az olduğu için daha az hasar gördü. Ödem olması normal, onu ilaçlarla tedavi ediyorlar. İnşallah iyi olur hastanız.

Herkese merhaba arkadaşlar bu gün 75.gün annem soru sorduğumuzda yavaş yavaş inlemelere başladı beyinde hasar yok pk merz ilacı sabah akşam tablet veriliyor antibiyotik tedavisi bitti sabah kan aldılar doktorlar tekrar bakacaklarını söylediler inşallah uyanacak diye bekliyoruz ellerini ayaklarını çekiyor hiçbir kasılması kalmadı ara ara yatakta pozisyon verilirken çok ensesini kasıyor allahım inşallah herkesin şifasını verir hayırlı günler

@çileligül Teşekkür ederim annemden hala bir tepki bekliyoruz kollarını oynatıyor ama doktorlar bunun önemsiz olduğunu söylüyorlar önemli olan gözünü açmasıymış ilacının 2. Günü yutkunuyormuş lütfen dualarınızı esirgemeyin

Bugün 6. Gün annem gözlerini açıp kapatıyormuş bacağına krem sürerlerken hareket ettiriyor iki gözünün arasını sıkınca kafasını çekiyor gibi yapıyor doktorlar yine olumsuz konuşuyor ama biz inancımızı kaybetmeyeceğiz bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi dualarınızı esirgemeyin

Koma skalası 7 ye yükselmiş bilincinin açılmasını bekliyoruz

Sedef1

Güzel haberler geliyor. İnşallah iyileşir hastanız. Doktorlar genel olarak olumsuz konuşurlar umut vermemek için. Sizin adınıza sevindim..

Annem bir aksam otururken ses cikartip yan yattı kaldı bir anda kalp krizi geçirmiş dudaklarının morardigini görünce suni teneffüs yaptım hemen vücudu tepki verdi kendi azda olsa nefes almaya basladi babam kalp masajı yapti 112 gelene kadar ben en basta 112 yi aradim hemen zaten saglik ekipleri gelince kalbi durdu 10 dakika kadar sonra çalıştırdılar kalp masajı yaparak ama yolda hsstaneye gidene kadar bi 10 dakika daha durmus çalışmış yoğun bakıma geçince bir daha durmus toplamda 5 kere kalbi durmuş 45 dakika kadar bize sabaha çıkmaz dediler ama 21 gün geçti annem hala savaşıyor beyinde ne kadar hasar var uyanmadan bilemiyoruz bütün organları iflas etti dediler sonra kalp damar olaya el koymus orda her organa makina takmışlar toparlamis biraz ama şuan böbrek komple gitmis akcigerde sıkıntı var kalpte %50 miş atak geçirmiş dün baya nasıl bir atak bilmiyoruz annem çok iyi bir insan mahallenin hatta semtin kedilerine o bakardı bi kere bayıldı uyandı kedilere mama vermeyi unutmayın dedi ah benim gariban annem dua edin anneme lütfen adı zehra yoğun bakıma gidiyorum ne zaman alırlarsa kedilerden bahsediyorum ona göz kapakları kıpırdıyor hissediyor anlıyor lütfen hastanızın yanına gidin hatta bir ara gözlerinden yaş aktı biraz uyutuluyor anlamaz diyenlere bakmayın hissediyorlar varlığınızı herkese geçmiş olsun

Bugün 8. Gün annemin yanına girince heyecanlanıyor nefes alışverişi hızlanıyor göz kapaklarını açıyor ama bilinçli açış değil bilinçli tepkiler bekliyoruz ağrılı uyarılara tepki veriyor pk merz tablete geçtik biz girince yanına gözünden yaş geliyor lütfen dualarınızı esirgemeyin

Yok bypass olmadı annem covid pozitifken ani kalp durmasi yaşadık hastanede 10 dakika cpr yapıldı

Herkese merhaba. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hastalarımıza şifa versin. Babam, kalp krizi geçirdi. Bugün 6. gün ve yoğun bakımda uyuyor. Kriz geçirdiği esnada dışardaydı. Ne olduysa 1 saniye olmuş ve düşünce de başını yere vurmuş. Şunu belirteyim, babam 68 yaşında. Bilinen hiçbir hastalığı yoktu. Düştüğünde, yanından bir sağlık çalışanı geçiyor ve anında kalp masajına başlıyor. Hastane babamın evine çok yakın. Ambulans da 5-6 dakika içinde babama ulaşıyor. Söylenilene göre, kalp 15 dakika boyunca durmuş ve beynine oksijen gitmemiş. Fakat tanıdık bir doktorun söylediğine göre, kalp masajı yapılırken, beynine bir miktar da olsa, oksijen gitmiş olabilir. Önce koroner yoğun bakımda yattı 2 gün. Kalbe giden iki ana damar tıkalıymış. Bir yere kadar açabilmişler ve sitent takmışlar. Bu konuda detaylı bilgiye sahip değilim. Beyninde nokta kadar kanama varmış. Fakat hiçbir doktor bu kanamayı sorun etmiyor. Çünkü babama sürekli kan sulandırıcı veriyorlar ve kanama muhtemelen bundan kaynaklı diyorlar. Beyindeki kanama büyümediği müddetçe bize sorun yaratmayacak. Her neyse... Koroner yoğun bakımda yapıpacak bir şey kalmadı ve babamı özel bir hastanenin yoğun bakımına sevk ettiler. 4 gündür burada yatıyor. Haftada 3 gün arayıp bilgi veriyorlar. Cuma günü bilgilendirildim ve doktor hiç umut vermedi. Hastanız uyuyor ve uyanabileceğini zannetmiyoruz dedi. Beyni 15 dakika oksijensiz kaldı, hasar ne boyutta bilmiyoruz dedi. Detaylı bilgi almak imkansız, çünkü ne olduğunu onlar da bilmiyor. Biz de başka bir tanıdık doktordan rica ettik. Babamı gidip gördü ve ağrıya tepki verdiğini, kolunu oynattığını söyledi. Durum ne iyi ne de kötü dedi. Uyanırsa, her şey belli olacakmış. Ve ben dk başı e-nabızdan kontrol ediyorum. Kan sonuçları normal. Emar ve tomogragi görüntülerini de incelettim, beyinde hasar görünmüyormuş. Delirmek üzereyim. Hastane doktoru neden bu kadar umutsuz konuşuyor? Madem beyinde fazla hasar yok, babam neden uyanmıyor? Ve kalbi şuan %20 çalışıyormuş. Bi uyansa bypas yapılabilirmiş ama uyanmıyor. Çok üzgünüm. Bugün babamın sakalını kesmek için beni arayıp izin istediler. Telefonu açarken ölüm haberini alacağımı zannettim. Pandemiden dolayï zaten görüştürmüyorlar. Rabbim kimseye yaşatmasın

Ve eklemeyi unuttum. Kendi başına nefes alamıyor. Solunum cihazına bağlı entübe durumda şuan

Hilal92

Yazdığın her harfte 2012 de kaybettiğim babamın yaşadıklarını yazmışsın rabbim yardımcınız olsun:(

Bio
Allah rahmet eylesin :( ve sizlere de sabır diliyorum. Acını tekrar hatırlatmak istemem. Mümkünse devamında neler yaşadınız, anlatır mısın? Şuan bizi neler bekliyor hiçbir fikrim yok. Her hasta farklıdır elbet. Ama bilinmezlik çok kötü :(

Hilal92
Sabır etmekten ve dua etmekten başka çaremiz yok rabbim sizlerinde sabrını artırsın babanıza güç versin

Hilal92
Geçmiş olsun Allah şifasını versin bütün hastalarımıza , babanızın şansı bağlık çalışanı denk gelmiş anında müdahale herzaman önem taşır her dakika her saniye önemlidir bunun için fakat yüce Allah her şerde bir hayır verir bizimde babamız aynı şekilde hiçibirşay yokken oldu 18 gündür uyuyor hiçbir sıkıntı yok ama uyanmadı henüz babamda evde geçirdi kalp krizi geçirmedn önce marketten çarşıdan geldi yani annemle kardeşlerimin yanında geçirmiş krizi sizinki gibi 15 dk üzeri geçmiş bakalım araştırma hastanesi olduğu için asistanlar ilgileniyor oyüzden birazda onlardan kaynaklı ilgiye bağlı herşey aynı diyor halen uyanmadı diyorlar biraz yalan söylüyorlar kimi tepki veriyor çok az diyor kimide vermiyor diyor Allah'a emanetlar artık Allah şifa versin pek inanmayın söylenenlere inancınızı kaybetmeyin bu formda 45 gün yatıpta düzelen yorumlar gördüm

İnsan sadece kendi başına geliyor sanıyor. Meğer ne çok varmış bu tür vakalar. O sağlık çalışanı kadın olmasaymış, durum kötüydü. Yaşaması mucize diyorlar. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Babanız için de dua edeceğim. Rabbim şifasını verir inşallah :(

Hilal92

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım hastanız sağlığına kavuşur. Birşey sormak istiyorum. Babanız covid geçirdi mi? Geçirip iyileşti mi merak ettim? Birde kalple ilgili şikayeti var mıydı? Yani kollarda, sırtda veya göğsünde ağrı var mıydı?

Teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Babam covid geçirmedi. Son zamanlarda göğsüm ağrıyor, sırtım ağrıyor diyordu. Birkaç kez kolunun uyuştuğunu söylemişti. Pencere açık yatıyorum ondandır dedi. Meğerse hepsi kalbin habercisiymiş. Babam çok sigara içer. Biz hep buna bağladık. Belki de kötüsünü düşünmek istemedik. Ne büyük bir hata yaptığımızı şimdi anlıyorum. Resmen hastane fobisi var. Kan verirken bile bayılıyor. Birkaç defa üsteledik, hastaneye gidelim dedik ama kabul etmedi. Yani bu kalp krizi anlık değilmiş. Doktor bunun 1 senelik bir şey olduğunu, damarların 1 sene içinde tıkanarak bu hale geldiğini söylüyor. Şimdi kendimize kızıyoruz ama ne çare.

Üst Alt