Herkese merhaba. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hastalarımıza şifa versin. Babam, kalp krizi geçirdi. Bugün 6. gün ve yoğun bakımda uyuyor. Kriz geçirdiği esnada dışardaydı. Ne olduysa 1 saniye olmuş ve düşünce de başını yere vurmuş. Şunu belirteyim, babam 68 yaşında. Bilinen hiçbir hastalığı yoktu. Düştüğünde, yanından bir sağlık çalışanı geçiyor ve anında kalp masajına başlıyor. Hastane babamın evine çok yakın. Ambulans da 5-6 dakika içinde babama ulaşıyor. Söylenilene göre, kalp 15 dakika boyunca durmuş ve beynine oksijen gitmemiş. Fakat tanıdık bir doktorun söylediğine göre, kalp masajı yapılırken, beynine bir miktar da olsa, oksijen gitmiş olabilir. Önce koroner yoğun bakımda yattı 2 gün. Kalbe giden iki ana damar tıkalıymış. Bir yere kadar açabilmişler ve sitent takmışlar. Bu konuda detaylı bilgiye sahip değilim. Beyninde nokta kadar kanama varmış. Fakat hiçbir doktor bu kanamayı sorun etmiyor. Çünkü babama sürekli kan sulandırıcı veriyorlar ve kanama muhtemelen bundan kaynaklı diyorlar. Beyindeki kanama büyümediği müddetçe bize sorun yaratmayacak. Her neyse... Koroner yoğun bakımda yapıpacak bir şey kalmadı ve babamı özel bir hastanenin yoğun bakımına sevk ettiler. 4 gündür burada yatıyor. Haftada 3 gün arayıp bilgi veriyorlar. Cuma günü bilgilendirildim ve doktor hiç umut vermedi. Hastanız uyuyor ve uyanabileceğini zannetmiyoruz dedi. Beyni 15 dakika oksijensiz kaldı, hasar ne boyutta bilmiyoruz dedi. Detaylı bilgi almak imkansız, çünkü ne olduğunu onlar da bilmiyor. Biz de başka bir tanıdık doktordan rica ettik. Babamı gidip gördü ve ağrıya tepki verdiğini, kolunu oynattığını söyledi. Durum ne iyi ne de kötü dedi. Uyanırsa, her şey belli olacakmış. Ve ben dk başı e-nabızdan kontrol ediyorum. Kan sonuçları normal. Emar ve tomogragi görüntülerini de incelettim, beyinde hasar görünmüyormuş. Delirmek üzereyim. Hastane doktoru neden bu kadar umutsuz konuşuyor? Madem beyinde fazla hasar yok, babam neden uyanmıyor? Ve kalbi şuan %20 çalışıyormuş. Bi uyansa bypas yapılabilirmiş ama uyanmıyor. Çok üzgünüm. Bugün babamın sakalını kesmek için beni arayıp izin istediler. Telefonu açarken ölüm haberini alacağımı zannettim. Pandemiden dolayï zaten görüştürmüyorlar. Rabbim kimseye yaşatmasın
Ve eklemeyi unuttum. Kendi başına nefes alamıyor. Solunum cihazına bağlı entübe durumda şuan