Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Rmzn33

Teşekkür ederim. Benimde kardeşim dert ortağımdi. Aramızda bir yaş vardı. Ikiz gibi büyüdük. O kadar acı ki anlatamam. Birlikte yașlanip teyzem ve annem gibi olacağımızi sanıyordum. Hani hasta olsaydı bir nebze daha kolay alışırdik duruma. Buradaki çoğu kişinin ya annesi ya babası...o yaştakilerin kalple ilgili bir rahatsızliginin olması ihtimal dahilinde. Kardeşm genç olunca hiç ihtimal vermezdim. Sigara bile içmiş değiliz hayatımızda.. Ama bu sorgulamalarin anlamı yok. Söylediğin gibi giden gelmiyor. İnşallah seni de bundan sonra daha iyi yaşam bekler. Özelden de mesaj yazabilirsin dertleşmek istediğinde...bir de sen sen ol geride kalan sevdiklerini ihmal etme. Fırsat buldukça görüş, ara onları. Yoksa çok pişman oluyorsun yapmadigin şeyler yüzünden. Kendine çok iyi bak.. Allah'a emanet ol.

Arkadaşlar hastalarınızın durumu nedir benim babam bir buçuk ay sonra eve çıkardık genelde bilinci yerinde kollar kuvvetsiz kafa kuvvetsiz şekilde yatıyor zamana ihtiyaç var zamanla yemek yemeye başladığı zaman kuvvetleneceğini
Düşünüyorum

Herkese merhabalar Çileli gül evet annem 5-6 dakika oksijensiz kaldığını düşünüyoruz evde kalp krizi geçirdi ambulans 5 dakika içerisinde eve gelmişti ve oksijen takviyesi yapılmaya başlanmıştı şu an Antalya Kepez devlet hastanesinde yoğun bakımda yatıyor normalde servise çıkacaktı ama yoğun bakım enfeksiyonu varmış ondan dolayı çıkarmadılar annemin genel durumu iyi gözleri açık sesin geldiği yöne bakıyor ağrılı uyarılara tepkisi var ayağının altına kalemi sürdüklerinde dizinden yukarıya doğru çekiyor oksijenini kendisi alıyor makinadan çıkardılar boynundaki açılan delik halen duruyor birkaç gün daha bakacağım zorlanmazsa bu şekilde devam ederse kapatırız dedi doktor sürekli esniyor ve yemek yiyormuş gibi ağzını oynatıyor kas kaybı oldu yoğun bakım enfeksiyonundan dolayı antibiyotikler böbreklere zarar veriyormuş antibiyotikleri kestiler başka bir ilaç kullanıyorlarmış eğer sonuç vermezse geçici diyalize bağlarız dedi doktor inşallah daha iyi olacak dualarınızı esirgemeyin

Doktorlar genç hasta olduğu için ümitliyiz ama sizde Ümit vermek istemiyoruz diyorlar birde hastadan birkaç kelime bekliyoruz bilgisini vermişlerdi

#sedef1.
Allah şifa versin hepimizin hastasına annenizin durumu maşallah iyiye gidiyor tepkilerini verdiğine göre servise çıktığında daha da güzel tepkiler verir daha sonrada eve çıktığında daha da iyi olur geçmiş olsun gündelik yaşantınızdan bahsedin yaptıklarınızı ona iyi gelir

merhaba,

çileli gül, kızkardeşiniz nasıl oldu aceba?
Allah yardımcınız olsun inşallah iyileşir.

kar&yağmur

Ah keşke iyileşmesini bekliyor olsaydık. 5.5 ay oldu vefat edeli, malesef kurtaramadik. Çok teşekkür ederim sorduğunuz için. Yine de takip ediyorum burada olanların deneyimlerini. Acaba ne yapılsa idi kardeşim hayatta olurdu ve neden bu krizi geçirdi nedenlerini araştırıyorum. Bu kadar genç yaşta hiçbir şikayeti olmadan durup dururken kaybetmeyi kabullenemiyorum.

Arkadaslar benim babamda 15-20 dakika oksijensiz kaldı. 20. Gün şükür normal odaya alındı ve hepimizi hatırlıyor. Umudunuzu yitirmeyin bol dua edin dua toplayın. Allah büyüktür. Ya Şafi ya Allah. 05318509374 müsait olduğum her an mesajlarınıza sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap veririm. Allah cümlemize şifa versin.

Herkesin hastasına Açil şifalar diliyorum.

Çileli gül
Hocam merhaba,nasılsınız ?
Biraz toparlanabildiniz mi ?

Sedef1
Sedef Hanım dualarım annenizle...İnşallah iyi olur anneniz...

OğuzHan112
Birazcık toparlandım ama genel olarak kötüyüm.. Her gün aklımda yaşadıklarım, yaşayamadıklarım...Hastane süreci...Ardı arkası kesilmeyen sorgulamalar, keşkeler...Devam ediyor herşeye rağmen hayat..

Sizin nezdiniz'de tüm hastalara şifalar yakınını kayabenlere sabırlar diliyorum,:(

Nacizane önerim,isterseniz bir süre bu başlıktan uzak durun, yaşamın hayatın daha doğrusu dünyanın bazı gercekleri var,kabullenmek elbette çok zor,dua sabır ALLAHA sığınmak başka bir şey gelmiyor elden :(
ALLAH sabırlar versin... Çileli gül

OğuzHan112

Teşekkür ederim ilginize. Dikkate alacağım önerinizi. Ancak buraya bakmak daha iyi geliyor doğrusu. Birşeyler de öğreniyorum. Amin inşallah Rabbim sabır verir herkese.

Çileli gül
üzüldüm doğrusu :(
çünkü sizin çok üzüldüğünüze eminim.
Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun.

dua edin bol bol. Allah sabır versin size ve ailenize. Başınız sağolsun.

kar&yağmur

Teşekkür ederim. Amin. Hem de nasıl üzülüyoruz. Hayata dair bütün ümitlerim soldu. Hayatta iken keşke şunu yapsaydık, keşke şuraya gitseydik, keşke bunu görseydi düşünceleri hep aklımızda. Onu hatırlatan herhangi bir şeyle karşılaşınca gözler doluyor. Ölenden daha ölüyüz kısaca. İnşallah atlatırız bir gün...

Merhabalar
Kalp durmasi sonucu beyin hucrelerinin ölmesiyle olusan zihinsel tahribat/ demans durumuyla karsilasanlar var mi?
lutfen tecrubelerinizi paylasirmisiniz..

Benim babamin 20 dakika kalbi durdu ve tekrar calistirildi ama velakin beyin cok hasar gordu, akil sagligini kaybetti ne yazikki.. suan bakim evinde..

M.izmir

Evet.. Bilissel yeteneklerini tamamen kaybetti, gecmiste yasiyor, zaman, mekan kavrami yok... 2 yil oldu..

komadan 10 gun sonra cikti ve gozlerini actiginda bu haldeydi.. beynin sol tarafi tamamen sönmüs dediler...

20 dakika oksijensiz kaldigi icin beyin hasarindan kurtulamadi, vucudunu kullanmasina ragmen yeme icme durumlari olmasina ragmen, maalesef akli dengesini kaybetti..

Hilal92
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Allah hepimizin hastalarına şifa bizlerede sabır versin. Babanızın durumunda bir gelişme oldu mu? Benimde babam sizin babanızla çok benzer bir durum yaşıyor. Babanızın son durumu nedir

Annemi kaybettim allah hepinizin hastasına acil şifa versin

Allah sabır varsin mekanında rahat uyusun rahmeti bol olsun

Direnbabam

Ben de sizin gibiydim. Kardeşim kriz geçirince herkesten bir söz duymak istedim. Herkese yazdım kimse yanıt vermedi. Yazdıkları zaman da çok geç olmuştu. O nedenle çok beklentiniz olmasın. Belki bu siteye girerlerse yazarlar. Çoğu kişi birkaç mesaj atıyor, sonra unutuyor burayı. Umarım iyileşir babanız.

Çileli gül

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin sizlerede sabır ve dayanma gücü versin. İnsan ancak başına gelince anlıyormuş daha öncesinde başkalarının acılarını sadece anladığımızı sanıyormuşuz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Gerçekten tek bir söz duymak için en azından belki umut olması için hergün giriyor bakıyorum. Baştan sona her mesajı okudum herkesin acısını yüreğimde hissettim. Allah hepimize sabır versin

Direnbabam

Teşekkür ederim evet malesef başa gelmeyince insan anlayamıyor m. En küçük umut parçası için sürekli girdim siteye. Kimse yazmadı. Şansımdan herhalde. Ama kardeşimi kaybettikten sonra yazan çok kişi oldu. İş işten geçmişti tabi benim için. Yine de bir süre yazılanları okudum ve yanıt verdim. Çok zor bir süreç. Beklemek ve çaresizlik insan bunları hissediyor. Dua ediyorsun belki faydası olur diye. Babanız kaç yaşında? Kaçıncı günü kalp krizi geçirdiğinden beri? Oksijensiz kaldığı süre ne kadar?

Biraz babamın durumundan bahsedeyim. Tecrübe ve bilgi sahibi olanlar düşüncelerimi paylaşabilir mi. Hiçbir rahatsızlığı olmayan ömründe neredeyse ağrı kesici bile atmamış olan 61 yaşındaki Babam öğlen saat 12 civarı kalp krizi geçirdikten sonra şahsi araçla hastaneye götürülüyor. Kriz geçirip düşmesi ile hastaneye yetişme süresi 25-30 dakika kadar. Hastaneye geldiğinde kalp masajı ile kalbi geri dönderdiler. Sonrasında bi 15 defa kadar daha durmuş kalbi ama en son kalbi yine çalıştı ve yoğun bakıma aldılar. Durumu biraz stabil hale gelince başka bir devlet hastanesine sevk edildi saat 17.30 civarıydı. Geldiği hastanede anjiyo oldu ve ana damarının %100 tıkalı olduğunu söylediler damarı balon yöntemiyle açmışlar. Koroner yoğun bakımda 72 kaldı uyanmayınca genel yoğun bakım yane anesteziye devredildi. Ağrılı uyarıya sıfır tepkiydi. Şuan 23. Gün hala entübe durumda solunumu kendisi yapamıyor. EF:%20 bilinci kapalı. Son 5-6 gün içinde ağrılı uyarıya çok çok az tepki verdiğini söylediler. Birkaç defa yanına girme fırsatımız oldu. Gözlerini aç dediğimizde açıyor ama göz bebekleri yukarı doğru kaymış. Tabi bu her girişimizde olmuyor. Onun dışında anlamlı bir tepki alamıyoruz. pk merz kullanıldı ama etki alınamadı. Sizce babam uyanır mı ya da uyanma şansı nedir? bilgi ve deneyimleriniz ile cevaplayabilir misiniz?

Çileli gül

Kardeşiniz için çok üzüldüm. Beklemek ve çaresizlik elinden hiçbirşey gelmemesi insanı en çok kahreden yıpratan şey olsa gerek. Tekrardan başınız sağolsun

Direnbabam

Çok teşekkür ederim..Çok yıprandık. Hep birşeyleri eksik mi yaptık diye kendimizi sorguladık halen de sorguluyoruz...25-30 dakika oksijensiz kalmış ise fazla bir süre...Buna rağmen ağrılı uyarana tepki vermesi iyi birşey. Siz beyindeki hasarın ne kadar olduğunu sorun doktorlara? Örneğin beyin sapı zarar görmüş mü? Beyin sapının zarar görmemiş olması önemli...Bütün hayati fonksiyonları (Solunum, dolaşım) içeren sinirlerin geçtiği yer...Koma skalası kaç puan onu sorun. Gerçi okumuşsunuzdur hepsini..

Çileli gül

Bu gelişmeşerden önce glaskow 7 demişlerdi. Tabi şuanda ağrılı uyarıya çok az da olsa bir tepki var, sözlü uyarıda gözlerini açıyor ama her zaman değil. Beyin hasarının ne düzeyde olduğunu bilemiyoruz diyorlar. Ama 23. Gün uyanmıyor olması ciddi bir beyin hasarının olduğunun göstergesi diyorlar. Bu şekilde olupta çeşitli hasarlarla olsa bile kalkan uyananların olduğunu burada da okudum başka yerlerden duyuyoruzda. Ama zaman geçiyor hala uyanmıyor. Covid sebebiyle görevilmek seslenmek dokunmakta çok zor oldu. Hangi kapıyı çalsak doktorlar çok zor diyorlar.

Üst Alt