Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Merhabalar annem hala yoğun bakımda yatıyor 11. Günü gözlerini tamamen açıp kapatıyor ama bilinci hala gelmedi doktorlar durumunun değişmeyeceğini söylüyor boynundan delik açmak istediklerini söylediler bu konuda çok korkuyoruz bilgisi olan var mı koma skalası 8 olmuş bizi hissediyor doktorda hissediyordur dedi ne yapacağımızı bilmiyoruz benzer durum yaşayanlar Allah rızası için yardımcı olsun dualarınızı esirgemeyin

Sedef1
Boğazdan delik açılması normal sedef hanım benim babamında deldiler boğazını aynı şekilde bizimdj devam ediyor uyanmadı bir türlü Allah'a dua etmekten başka bir çare yok Rabbimin izniyle olur herşey Allah şifa versin hepsine yani iki hafta sonucundü yoğun bakımda olan hastaların tümünün boğazı deliniyormuş diğier türlü solunumu için iç organlarında olan cihaz zarar vermemesi için boğaz deliniyormuş

52. Gün el ve ayaklarda azda olsa tepki var kafayi saga sola bazen cok az oynatıyor gözleriyle takip ediyor agliyor sesten etkileniyor allah herkese yardim etsin bu durumlari yeni yasayan arkadaslar sakin olun ve dua edin zamandan baska ilaci yok cok zor bir durum zaman zaman .

Sedef1 M.izmir

Hilal92 hanım malesef biz hastamızi kaybettik. 4 ay oluyor vefat edeli. Yine de arada foruma girip bakıyorum. Sizlerin yazdıklarını okuyorum. Belli bir yaştan sonra bana göre 30 yaşından itibaren kalp doktoruna yılda bir - iki kez kontrol amaçlı gitmek gerekiyor. Biz malesef şikayet olunca doktora giden bir milletiz. İhmalimizin bedelini çok ağır ödüyoruz sonra. Kendinizi kötü hissetmeyin. Kalp çok sinsi bir şekilde geliyor bazen. Benim kardeşim sadece yorgunluk hissediyordu. Nerden bilebilirdik kalple ilgili olduğunu? Çocuklari vardı yoruluyor herhalde diye düşündük. Zaten ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Telefonla durumunu hissedebilmek mümkün de değildi. Biz sigara bile içmedik hayatımız boyunca. Diyabet yok tansiyon yok. Yine de kalp kriz gecirebiliyor. Bu yüzden kontrol, şikayet olmasa bile önemli.. Hiçbirşey önemi yok hayatta. Bazen küçücük şeyleri dert diye takıyoruz. Covidi sorma nedenim de şu: acaba covid geçirdi ve belirtisiz mi atlatti? O da kalbini mi etkiledi? Diğer insanlarda durum nedir? Bunu araştırmak için sordum.. Allah yardımcınız olsun

Çok üzüldüm :( Allah rahmet eylesin. Sizlere de sabır diliyorum. Hâlâ buralarda olup, insanların dertlerini dinliyorsunuz, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Allah razı olsun. Söylediklerinizde haklısınız. Sağlık şakaya gelmiyor ve başımıza gelmedikçe de durumun ciddiyetini anlayamıyoruz. Covid olmasaydı, muhtemelen hastaneye zorla da olsa götürürdüm. Ama yaşı 68 ve virüse yakalanırsa atlatamayacağını düşündüm. Evden sadece 1 saatliğine hava almak için çıkardı babam. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Diğer arkadaşlara da yardımcı olabilmeyi, en azından sorularını biraz olsun yanıtlamak isterdim. Ama bizim için de çok yeni ve hiçbir şey bilmiyoruz. Tüm hastalarımız için dua ediyorum.

Seni çok iyi anlıyorum. Aslında benzer şeyler yaşamışız. Benim kardeşim ve biz de çok korkuyorduk covidden. Eşi kronik bir rahatsızlığa sahipti. O nedenle dikkat ediyordu herseye. Eşinin belirttiğine göre kriz geçirdiği gün yorgun ve rahatsız imiş ama yine de hastaneye gitmemiş. Korkmuş virüs alırsam diye. Bize anlatılan bu. Biz de net bilmiyoruz. Eşinin anlattığı kadarını biliyoruz. Çoğu kişi bu nedenle hastaneye gitmeyi reddetti. Ya kalp krizi ya da kanser son evre olunda gitti. Çok acı gerçekten, dayanmasi zor. Çok gençti. Annem için özellikle zor. Aile hekimleri de sorumlu bu durumdan. İnsanları kalp hastalığına yönelik kontrollerini yaptırıp yaptirmadiklarini takip edebilir, tavsiye edebilirler kontrol olmayı. Allah sizden de razı olsun.

Merhabalar bugün 12. Gün annem yanına girdiğimizde heyecanlanıyor hadi kalk evimize gidelim dediğimizde kalkmaya çalışıyor gibi yaptı elimizi sıkmaya çalışıyor ama hala bilinci gelmiyor yarın PEG takılacakmış form imzalattılar

Sedef1
Sizi görüp heyecanlanmasi, elinizi sıkmaya çalışmasi. Gidelim deyince kalkma çabası bilinci olduğunu gösteriyor. Konuşma vs. Çok sonra gelişecek şeyler. Çevresinin az çok farkında..ben böyle düşünüyorum doğrusu.

Bu çok güzel bir haber. İnşallah gün geçtikçe daha iyi olacak. Sormak istediğim bir şey var. Yoğun bakımdaki hastanızı nasıl görüyorsunuz? Hastaneniz izin veriyor olmalı. Pandemiden dolayı bizi içeriye kesinlikle almıyorlar. 8 gündür babamı hiç görmedim

çileli gül İnşallah iyi olucak , sizin de başınız sağolsun Allah yardımcınız olsun
Hilal92 merhaba Hilal hanım annem özel bir hastanede yatıyor biraz esneklik sağlanabiliyor bu konuda eğitim araştırma gibi olmuyor yanlış hatırlamıyorsam sizin babanız eğitim araştırma hastanesinde yatıyordu
çileligül çok destek oluyorsunuz bu konuda size minnettarım insanın bu durumda desteğe çok ihtiyacı oluyor çok sağolun çok teşekkür ederim size

Önce eğitim araştırmadaydı. Ama oradaki yoğun bakım dolu olduğu için özel bir hastaneye sevk edildi. Demek ki her hastanenin kuralları farklı :( sizin için çok sevindim

@Hilal92

Biz de göremedik hiç hastamizi. Annem sadece 1 kez girdi. Pandemi var diye izin vermediler. Şanssız olduğumuz birde bu zamanda olması. Bu dönem hasta olmamak özellikle yoğun bakımlik olmamak gerek. Elimizde değil bizler malesef yoğun bakıma düştük. Ben şunu anlayamıyorum. Neden önleyici bir tıp yok. Kalp hastası olmadan kalple ilgili şikayetler hakkında bilgilendirici broşür, kamu spotu veya aile hekimlerinin doğrudan iletişimi olsa birçok hayat kurtulurdu.

@Sedef1

Rica ederim Sedef hanım. Çok iyi anlıyorum sizi. Aynı şeyleri yaşadim. Ben malesef destek pek göremedim. Çok aktif değildi bu forum. Ümidinizi kaybetmeyin. Ümitsizliğe düştüğüm çok oldu benim. Doktorlar çok sert ve katilar. Onlar için biz sadece vakayiz. Duyguları sıfır. Benim bulunduğum hastane öyleydi. Meram Tip fakültesi idi. Allah düşürmesin kötüydü. Çok hijyenik değildi yine de izin vermediler hastamizi görmeye. Allah hepinizin yardımcısi olsun.

Çileli gül
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Belli bir yaştan sonra, insanların takip edilmesi bilgilendirilmesi şart. Yaştan dolayı evden çıkamıyor çoğu yaşlımız. Psikolojileri tamamem bozulmuş durumda. Çok kötü bir dönemdeyiz. Keşke kardeşinizi görebilseydiniz, dokunabilseydiniz. Sizi anlayabiliyorum. Her şeye hazırlıklıyız ama telefonum her çaldığında yaşadığım korkuyu tarif etmem mümkün değil. Hakkımızda hayırlısı artık. Yaşayanlar için de, ölmüşlerimiz için de dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz.

Bu gün 84.gün anneme ağrıları için arvales veriyorlar kasılmaları kesildi pk merz ilacina devam ediyoruz bilinc hala gelmedi uyku uyanıklık normal bir insanın ki gibi gece 12 de uyuyor sabah 8 de uyanıyor onunla hep güzel şeyleri konuşuyorum bu gün tikinap diye bir mama getirdiler ağzından ver 10 cc kadar dediler çay kaşığı ile verdim yuttu yoğun bakımdan ilk çıktığında kasilmalarindan dolayı ağzını actiramiyordum artık 10 cc kadar da olsa çorba mama verebiliyorum günde 2 kere ara ara idrar sondasini kıvırıp idrarını tutmasını sağlıyoruz sıkıştığında belli oluyor açıyoruz bunu da doktorumuz söyledi bilinc normal hale geldiginde idrarını tutabilsin diye şarkılar müzikler dinletiyorum onunla eski günlerdeki güzel anılarımızı konuşuyorum evet biliyorum bana cevap vermiyor ama hof lama puflama yapıyor allahım inşallah hepinizin hastalarına sifa verir yuvalarina geri donmelerini sağlar 22 yaşında hayatin sadece aileden ibaret olduğunu anladım bu kara günde kimin dost kimin düşman olduğunu anladım bu covid evimize ateş düşürdü can parçam annem covidi yendi hastane enfeksiyonunu yendi minimal bilinc halinde ilk ciktigind hiç bilinc yoktu umudumuzu yitirmeyeceğiz biliyorum ki bir gün o bilinc de açılacak çünkü beyinde hiç hasar yok anlık kalp durmuş ve lezyon toplamış onun dağılması uzun bir süreç bu sürede ailenizin yanında sıkı durun bir anlık zayıflık sizi çok yorar güzel şeyleri düşünün inanın ise yarıyor herkese sabır ve sifa dileklerim ile hayırlı günler

Vay be 2 ay olmuş vefat edeli.Her yol ölüme gidiyor bir şekilde.Hasta olanlara şifa diliyorum.

@Sedef1
Sizin nasıl durumu benim babamı servise aldılar fakat uyuyor yine ama artık ziyarete giriyoruz refakatçı olarak annem yanında konuştumuzda gözlerini bir müddet açıyor fakat bilinçi yerindemi bilmiyoruz dün alındı sirvise ilk gün bu şekilde geçti daha önce yoğun bakımda bukadar tepkileri yoktu ayaklarında tepki var sol kolunda da var sağ kolda yok onuda hareketsizliğine vuruyoruz ayaklarında his yoktu hiçbiyerinde yoktu artık var inşallah kısa sürede daha iyiye gider

Bu iki aydan bu yana kalp krizi geçiren kişilerin sayısı belki de koronadan ölenlerden daha fazladır korona değil hareketsizlikten insanlar gidiyor stresten çok şaşırdım Çok duyuyorum bu aralar kalp krizi geçirenleri

M.izmir

Doğru söylüyorsunuz. Aynı fikirdeyim. Corona ön planda ama yaşattıkları stres ve panik insanlarda kalp krizine yol açtı. Üstelik hastanelere gelmeyin çağrısı yapan doktorlar oldu. Kızkardeşim hem corona virüs nedeniyle panik ve korku yaşıyordu hem de şikayeti olsa bile gitmedi hastaneye. Şikayeti de sadece yorgunluk idi. Bunun için de doktora gitmeyi nereden akıl etsin. Bu kadar insanın acı çekmesine sebep oldular. Hiçbirini affetmeyeceğim. Vakaların en yoğun olduğu dönemde hastane köşelerinde corona virüs bulaşmadi bana. İnsanlari korkutmaya hakları yoktu. Olan bize oldu.

M.izmir merhabalar annem hala yoğun bakımda bakılıyor Gözlerini açıyor neresine dokunursak hissediyor hisleri kuvvetli hemşireler tahminimize göre hiçbir yerinde felçlik yoktur diyor ama doktorlara kalsa her gün aynı değişiklik yok diyorlar balgam oluşumu var dediler elini tuttuğumuzda elimizi ilk günlere göre daha kuvvetli sıkıyor

Ama bilinci hala gelmedi onu bekliyoruz inşallah en kısa sürede oda gelecek bugün miraç kandili bol bol dua edelim rabbim inşallah yanımıza olur herkese şifalar diliyorum

Çileli gül abla nasıl oldun toparlayamadın mı kendini? Ben çok şükür toparlandım, seni merak ettim.Dayım hiç yaşamamış modundayım şu günlerde.Baya kendime geldim.Ölen candan bir parça götürüyor ama ölmüyoruz, yaşamak zorundayız.Gerçi geriye birşey kalmadı ama ne yapalım, sıra bize gelinceye kadar devam bu hayata.

Ama şunu öğrendim, hayatın tadını çıkarmamız gerekiyor, zaten kısa ve ansızın bitiyor, yaşayabildiğimiz yere kadar devam.En yakının bile olsa devam etmek zorundasın.Başka çaren yok çünkü.Başka bir çaren olsa birşey demeyecem ama cidden yok.Gideni geri getiremiyorsun, Kendinide öldüremiyorsun :).Ama kendimi iyice saldım, hayat-ölüm umrumda değil.İçkiye verdim iyice kendimi.Gerisini sallamıyorum.Sonuçta hayat bir kere ve sonrası yok.Hergün ağalayarak, üzülerek, dertlenerek bir yere varılmıyor neticede aynı yere gideceğiz.Artık sıkıntılarıda dert etmiyorum, bu hayatı fazla ciddiye almaya gerek yok :) gidenler geldikleri yere gittiler, abla olur, anne olur, baba olur fark etmez. yokluğa karıştılar, onlar öldüğünün bile farkında değiller, acı çekmiyorlar, algıları hiçbirşeyleri yok artık.Bizde her gün ölüyoruz bi bakıma, aynı sona ulaşmak için :) son gün varacağız :)

Rmzn33

Sağol sorduğun için Ramazan kardeş. Sevindim toparlanmana. Ancak saldım demişsin salma kendini. Zamanla daha iyi olacaksın. Ben eskisi gibi değilim tabi. İşe gidiyorsun mecbursun hayata devam ediyorsun bir şekilde. Ama her gün aklımda, hiç aklımızdan çıkmıyor. Konuşmalarımız kardeşim üzerine hep. Annem daha kötü tabiki, babam yıllar önce vefat ettiği için dayanabilecegi biri yok. Hele de bu salgın döneminde kimse ne geliyor ne arıyor. Herkes birbiri için iyi olmaya çalışıyor bu dönemde. Ama gerçekte hepimizin içinde derin bir acı var. Gözyaşlarımızı saklıyoruz birbirimizden. Başka birçok şey de var tabi herşeyi burada anlatmam mümkün değil. Şu pandemi ilk çıktığında epey yaşlı olan dayım için endişe etmiştim. Hayat bize ters köşe yaptı. Gencecik kardeşimi aldı götürdü ne diyeyim. Kısa ömürlerinin bedeli olarak Allah inşallah cennetine kabul eder. Ben de sıkıntıları dert etmiyorum. Aslında dert sandıklarının ne boş olduğunu kayıp yaşayınca anlıyorsun. Uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum sana Ramazan kardeş...

Doğru bu dönemde anca ararlar gelip giden yok hiç ben işe gidiyorum kardaşimle annem hastaneye nöbetleşe gidiyor annemde kendini kötü hissettiği zaman kardeşim 24 saat kalıyor taburcu olacak sabırla bekliyoruz evde daha iyi olacak hem bakanlar için hem babamın kendi için hastane ortamı hijenik değil zaten diğer arkadaşların yakınlarını da gidişata göre taburcu edecekler babamın bilinci ara sıra gelip gidiyor henüz bizi sevindirecek bir şey olmadı kolunu kaldırması,gözlerini yumup acması dışanda bişey olmadı henüz vücutta hissiyatı var sonraki aşamalırını evde tamamlayacagız artık bir ay süre doldu hastanede

Gün geçtikçe daha iyi oluyor bilinci hala kapalı ama esnemeye felan başladı Denizli deki doktor bakım hastası olarak kalır deyince Antalya’ya aldırdık buradaki doktorlarda çok fazla tedavi yöntemi var deneyeceğiz hepsini diyor bakım hastası değil ilgi hastasıymış ilginizi verdiğinizde düzelme olasılığı fazla diyor çok ümitliyiz bekliyoruz inşallah eski sağlığına kavuşacak annem 5 dakika oksijensiz kalması çokta uzun bir süre değil bizim 15-20 dakika oksijensiz kalıp 2-3 ay sonra eski hayatına devam eden çok hastamız var dedi doktorumuz beyin akıllı ilaçlar sayesinde 3 ila 5 ay arasında kendini yeniliyormuş dualarınız eksik etmeyin🙏🏻

sedef.
Peki size tepki veriyormu konuştunuzda gözünden yaş akıyormu duygulanıp birde vücudunda hareket varmı kollar ayaklarda oynama
Babam ayağını sürekli sallıyor hareket olsun diye sanırım bizimki de 8 dk veya biraz üstü oksijensiz kalmış evrakta 8 yazıyor bazen işte telefonda yakınlarımızla görüştürüyoruz görüntülü duygulanıyor boğazı delik oyüzden konuşamıyor nadir olarak konuşmaya yeltendi bikaç kez yutkunmaları var arada uyanıyor bi saate yakın uyumuyor daha öncesi zatan bunlar yoktu babamda zamanla inşallah hepsi atlatcak el ayak masajları yapın egzersiz hareketleri vs boğazdaki delik nezaman kapanır bilmiyorum bilinci tamamen gelince sanırım uykulu durumları bitince olabilir

Hangi hastane Antalyada

Sedef1

Sedef hanım belki anlattıniz ama unutmuş olabilirim. Hastamız sadece 5 dakika oksijensiz kaldı dediniz merak ettim. Ambulans hemen mi geldi yoksa hastanede mi kalp krizi geçirdi anneniz? Bu arada sizin adınıza çok sevindim.

Tekrardan merhabalar bu tip hastalar için fizik tedavi ve başka tedavi yöntemleri uygulayan hurkan akkuzu diye biri varmış duydunuz mu bana bilgi verebilirmisiniz eğer daha önce tecrübeleriniz var ise

hurkan akkuzu diye biri varmış duydunuz mu

Youtube yorumları falan iyi diyo herkes ama biliyoruz tabi gerçeğini

Arkadaşlar babamı taburcu ettik eve çıkardık eve gildikten sonra yarım saat içinde daha bi morelman etkiledi gibi bir tepkilerle karşılaştık hastanedeki vermediği tepkilerini eve gelir gelmez yaptı ev ortamı daha güzel hijen ve morel olarak da iyi olur diye düşünüyorum Allahın izniyle ilerleyen günlerde durumunu sizlere bildiririm

Çileli gül
Bende sana mutlu bir ömür diliyorum ablam.Belki elimizden tutan yok, belki kimse bizi anlamıyor ama hayata devam etmek zorundayız kimsesizde olsak.Unutmak imkansız zaten sadece alışıyoruz.Bende isterdim dayım iyileşsin, iyileşmiyorsada beraber ölelim ama olmuyor işte.Ölenle ölünmüyor ablam.Heryerde söyledim dayım benim babamdı, annemdi, kardeşimdi.Herşeyimdi yani ama gitti.Kardeşinde olsa alışacaksın.Hergün onları düşünüp ağlamakla geri gelmiyorlar.Kendini iyice toparla burda samimi olduğum tek insansın, halimden anlayan, ve benimde halini bildiğim tek insansın.Ne olur kendini toparla.Ara ara kendini salabilirsin insanız sonuçta ama ne olur kendini hergün aynı dertle yıpratma.Bak biz sonsuza dek mi yaşayacağız sanki? Bizde aynı sonu paylaşacağız.Ölüm bizide bulacak birgün.Biliyorum o kadar zorki anlatılmaz, kolay kolay kimsede anlamaz bunu, ama bir çaresi yok.Herşeyin çaresi var ama ölümün yok.İnşallah alışır ve normal hayatına dönersin bir an önce.Hem kendim hem senin için dua edeceğim.Allah büyük.

Üst Alt