Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Ne yazıkki hiç bir gelişme yok peg yapılacak ve sonrasında odaya çıkartılacak 😞

Aynur doğan

Öncelikle çok geçmiş olsun. Peg için erken değil mi sanki. Boğazında tahriş var mı. Solunumu normal ağrlı uyarıya tepkisi var bunlar iyi şeyler gibi duruyor. Malesef çoğumuz bunları bile göremiyoruz olması için dua ediyoruz. Allah hastanıza şafi ismi ile şifa versin inşallah

Teşekkürler allah bütün hastalara şifa versin
Boğazında trakeostomi var burundan besleniyor
Enfeksiyon kapmaması için peg in daha güvenli olduğunu söylüyorlar
Bu konularda hiç bir bilgimiz yok maalesef 😞

Aynur doğan

Evet doğru, belli bir süre sonra burundan beslenme bırakılıyor...Size muhtemelen peg yolu ile beslenme nasıl olacak onu anlatacaklar veya palyatif de bunun eğitimini verecekler.

Çileli gül

Muhtemelen yoğun bakımdan çıkarmak için peg için biraz acele ediyorlar. Babamın bir buçuk ayı geçti henüz peg için acil değil diyorlar.

tüm hastalarınız için dua ediyorum , inşallah hepsi ayağa kalkar şifa bulur

Direnbabam

Doğru söylüyorsun belki. Daha kızkardeşimin daha hayati tehlikesi varken PEG takma konusunda onay istediler...Acaba çıkarmak için miydi? Yoksa enfeksiyon kapmasın diye mi bilmiyorum. Mecburen doktorların her söylediğine güvenerek hareket ettik...Ne yazık ki o duruma gelemedi...Gelse idi ona gözümüz gibi bakacaktık.

@Çileli gül
Amin inşallah, Teşekkür ederim

Arkadaşlar hepinizin bayramını kutlar sizlere, ailenize ve sevdiklerinize sağlıklı huzur dolu mutlu nice bayramlar dilerim.

Direnbabam

Kimse yazmamış. Benim için bayramların anlamı yok... umarım sizin babanız iyileşir ve bu sizin bayramınız olur. Bayramınız kutlu olsun.

Çileli gül

Bizim içinde bayram birşey ifade etmiyor, buraya yazan diğer arkadaşlara bayram olmasını, sevdikleriyle sağlıklı bayramlar geçirmelerini temenni ederek yazdım. Güzel temenniniz için teşekkür ederim umarım şifa bulurda çifte bayram olur.

Hipoksik beyin hasarı sonrası düzelen şifa bulan sağlığına kavuşan hasta yok mu? Ölüm tek kader mi bu hastalıkta. Hastalarının durumunda gelişme olan yok mu Allah için

Direnbabam

Sanırım var ama buraya girmezler. Ben yurt dışı kaynaklı bir makale okumuştum. Hipoksik beyin hasarı olanların %9 u kalıcı bitkisel hayata giriyormuş. %63 tam hatırlamıyorum malesef kaybediliyor imiş. % 28 tam iyileşme gösteriyormuş. O dönem çok makale okudum. Gerçi ne işimize yaradı, hiçbir şey...onun yerine keşke doktorların kapısına gitseydim.. Kisaca durum çok zor...beyin hasarı ve inme merkezleri var büyükşehirlerde. Onlarla görüşün. Felçli hastaları iyileştiren güzel merkezler var. Özellikle İstanbul'da.

İleride tedavisi bulunacak ama şimdilik kısıtlı bir tedavisi var beyin hasarının. Ve şunu farkettim. Eğer beyin hasarı dışsal bir faktörden kaynaklı ise daha çabuk iyileşiyorlar. Örneğin başını bir yere çarpma, beyin kanaması, trafik kazası vs. Bunlara travmatik beyin hasarı deniyor. Ama içten kaynaklı ise iyileşmesi zor... hücre ölüyor çünkü. İnşallah babanız iyileşen gruba girer..

Direnbabam

Benim babamin 2 yil once kalbi durdu ve beyne 20 dakika oksijen gitmedi.. 3 hafta sonra uyandi ve beyni ciddi hasar aldi... Hasar aldigi bölgeler bilissel yeteneklerini alip götürdü, tamamen bir demans hastasi ile ayni belirtiler ile gözünü acti.. suan bakimevinde, yer mekan zaman kavrami yok.. gecmiste yasiyor.. alip basini gitme potansiyeli var ve surekli huzursuz neyseki ilaclarla "uyusturuluyor" maalesef ..

Anliyacagin babam hayatta ama aslinda degil... fiziksel olarak geri döndürdüler ama ruhu coktan ucup gitti..

yemyesil

Merak ettim o dönemde babanıza kök hücre tedavisi, hipotermi veya başka bir tedavi uygulandı mı?
Zaten iyileşme olsa bile muhtemelen başka hasarlar da olabiliyor. Beynine sadece 5 dakika oksijen gitmemiş biri ile yazışmıştım. Sadece 5 dakika oksijensiz kalmasına rağmen kaç ay yoğun bakımda yattığını, şu anda bile konuşmada ve yazmada bazı sıkıntılar yaşadığını belirtmişti..Sadece 5 dakika için bile bunları yaşamış.
Hani filmlerde kalbe kaç dakika elektro şok uygularlar sonunda kahraman bir doktor son hamle ile kalbi çalıştırır ya?..Ne kadar gerçeklerden uzak senaryolarmış. Bu olay başımıza gelmeden önce ben de filmlerdeki gibi sanıyordum, beynin bu kadar kısa sürede öldüğünü bilmezdim...

Çileli gül

Hipotermi uygulandi..
Beyin 3 dakika sonra geri dönülmez birsekilde hasar aliyor... sadece 3 dakika, en hassas organ beyinmis ve ayni zamanda en karmasikta...

gunumuzde hala sirri cözülmüs degil... noronlar, baglantilar, köprüler, hicbir saglik calisani öngöremiyor, ne hasarin boyutunu nede hastanin uyaninca ne durumda olacagini... tamamen bir bilmece...

Çileli gül
İleride tedavisinin bulunması ve babam için herşey için artık çok geç kalınmış olması en büyük korkum. Dünyada kalp krizi riskinin ve oranının bukadar yüksek olduğu bir zamanda böyle bir sorun yaşanması hipoterminin her yerde uygulanmaması yada herhangi bir tedavi bulunamamış olması daha da enteresan. Babam oralara götürebileceğim kadar iyi değil henüz. 70 gün oldu ama hala bilinci kapalı ve entübe

yemyesil
Hangisi daha acı bilemedim, ölmesi mi olur yada yaşarken ölmesi mi.. bu cümleyi kurmak bile çok acı. Allah sabır versin sizlere ve mucizeler gösterip babanıza şifa versin inşallah. Ancak genel olarak anladığım kadarıyla hipoksik beyin hasarından dönüş yok. Olumlu güzel yorum yapan neredeyse milyonda bir

Sistemde, tıpta o kadar çok sıkıntı var ki... kızkardeşim Konya'da tedavi oldu, tıp fakültesinde. Güya Konya büyükşehir..koskoca hastanede hipotermi uygulanmıyor. Neler eksik değil ki?.. bu siteye girdiğimde hiç cevap veren olmadı. Birçok doktora ve hastaya mail attım, mesaj yazdım kimseden ses çıkmadı. Bir öneri duysam belki birşeyler yapmış olurdum. O nedenle her sorunuzda size yazıyorum. Biliyorum o duyguyu çünkü. Birde canlı kalıyor burası. Ben beyinle ilgili , doktorlarin birşey bildiğini sanmıyorum. İleride tedavisi olur dediğim bir temenni. 70 gün dayanması güzel mesela. Size şunu diyorlar mi doktorlar: durumu kritik, hayati tehlikesi var gibi..yoksa hayatı tehlikeyi atlattı ama bilinç yok mu diyorlar sadece? Mesela benim kardeşim için hayati tehlikesi var dediler, hiç ümit vermediler bize. Süreye bağlı, oksijensiz kaldığı süre ne kadar az ise o kadar çabuk iyileşiyorlar sanırım. Kalp krizi bu kadar yüksek oranlarda. Ama devlet covid kadar önemsemedi, önemsemiyor. Kalp krizini 50 yaş üstü erkeklerin hastalığı olarak topluma lanse ediyorlar. Halbuki 30 lu yaşlarında birçok kişi ve hatta kadınlar kalp krizi geçiriyor. Kamu spotu yaygınlaşmalı ve insanlar bilinclendirilmeli. Sizin için en hayırlısı neyse o olur umarım Direnbabam

Çileli gül

Hayati tehlikesi tabiki var çünkü krizden sonra ileri derecede kalp yetmezliği oluşmuş, evet 70 gün dayandı bizde diyoruz direniyor dayanıyor ama bilincide açılaydı keşke bu sürede, hane uyansa ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz belki ama babamız nefes alsın bize baksın konuşsun istiyoruz bizimle istiyoruz. Kalp krizi meseleside resmen bir grip gibi ortalıkta yayılmış gidiyor acaba bana mı öyle geliyor diyordum ama öyle değil ciddi bir sağlık sorunu ve tehdit olarak duruyor. Yaşınız ne olursa olsun brn daha gencim dememeli gidip bir sağlık kontrolünden geçmelisiniz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Benim babamınsa 45 dakika sonra kalp çalıştırıldı doktorların soyledigine göre beyinde bayağı hasar var 28 gün oldu halen uyanamadı bekliyoruz umutla bir mucize 😥😥😥

Babamı kaybettik... Allah sizin hastalarınıza şifa versin inşallah...

Direnbabam

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin ve sizlere sabır versin. Ne Zaman vefat etti? Bir süredir siteye girmeyince merak etmiştim. Acınızı paylaşıyorum. Yazmak, konuşmak isterseniz özelden yazabilirsiniz..

Selemun aleykum arkadaşlar.18.07.2021 tarihinde babam kalp krizi yaşadı.sonra kendi aracımızla en yakın hastaneye kaldırdık.orda yaklaşık 50 dakika bekledikten sonra bizi devlet hastanesine gönderdiler.yolda babamın bi daha kalbi durmuş yine masajla döndürdüler.şuanda 43. güne girdik babamım genel durumu aynı.doktorlar kalp durması sonrası beyne oksijen gitmemiş diyorlar.mr çekildi.2 yerde hasar diyorlar.bilinci hala açılmadı.sadece gözlerini ara ara açıyor.etrafa anlamsız bakıyor gibi.bu durumu yaşayan varsa ne yapabiliriz.yardımcı olurmusunuz allah rızası için.sağolun.

@DİRENBABAM çok üzüldüm.allah rahmet eylesin.başın sağolsun.

rmznckr
Merhabalar,
Babanız kaç dakika oksijensiz kaldı bilginiz var mı? Kaç dakikada kalbi çalıştırıldı? Oksijen desteği hızlı bir şekilde sağlandı mı acaba? Oksijensiz kaldığı süreye bağlı sanırım. Süre uzunsa iyileşme şansı daha zor oluyor. Allah yardımcınız olsun..Elden fazla birşey gelmez beklemek dışında. Doktorlar ile sürekli irtibat halinde olun, hastanızı takip edin, ilgili olduğunuzu gösterin. Onlara da sorun ne yapabiliriz diye...

Üst Alt