Çileli gül
Size sabırlar diliyorum
biz 29 ekimde bu olayı yaşadık bir ayı geçti fakat bu forumu görüp okumam daha çok yeni sayılır. sizin mesajlarınızı da okudum sabırlar diliyorum gerçekten çok zor
Diğer yeni yazan arkadaşlara da hak veriyorum 10 dakika ve üstü oksijensiz kalmış olsa, gönlüme taş basar kabullenirdim bir mucize olmadıkça, belki yüz milyonda bir ihtimal gerçekleşmedikçe iyileşmesinin imkânsıza olduğunu.
Fakat hastamızın bir tık iyi oluşunun, yoğunbakımdan erken çıkışının sebebi cidden fazla oksijensiz kalmamış olması... ilk kalbi durdu 2 dakika içerisinde masajla hemen geri geldi ve nefes almaya başladı.
Taksiye taşıyana kadar da nefes alıyordu.
Hastane 2 dakika sürüyor doktoların müdehale etmesiyle birlikte 3 dakika diye tahmin ediyoruz ama ben maksimum 4 olsun 5 olsun diye tahminimi bile fazla tuttum yoksa cidden umut etmezdim ki oksijensiz 3-4 dakika bile bu hale soktu şuan zihinsel engelli gibi ve belkide açılmayacak böyle kalacak ve yatak yaraları, enfeksiyon....
şuan kendine gelmesinin hareket etmesinin anlamsız da olsa konuşup gülmesinin tek sebebi oksijensizliğin 4 dakika filan oluşu başka hiç bisey değil
Doktorlar bize de çok olumsuz konuştu ameliyattan çıkmaz dediler. Organlar iflas eder dediler felc kalır dediler uyanma eğilimi yok malesef dediler...
Heleki palyatife ilk girince bir doktor bizi şok etti
Annem dedi ki " iyileşince boğazındaki deliği kapatırsınız dimi hocam? "
Doktor bi döndü " neyyyyy??? Ne iyileşmesi??? Hayal dünyasında yaşama çok beklersin bilim bu biliiimm!!" Dedi tabiri caizse mahalle ağzı mı denir.... o şekilde daha hastayı bile tanımadan.
Annemi teselli etmeye çalıştım o öyle değil dedim koma skoru 12 yaşı 53 daha filan dedim.
Ertesi gün hastamızı uyanık gördü konuşurken denk geldi " aaaa konuşuyo buuuu" dedi. Balgam var mı aspire sondasıyla temizliyo musunuz dedi . Yutkunma refleksi var öksürüp yutkunuyo 6 gündür tertemiz hic bisey cıkmıyo dediğimde ozaman bir süre gözlemleyip kapatabilirriz dedi.
Çok tuhaf negatif insanlarla karşılaştık malesef..
Dediğim gibi tek umudum oksijensizliğin 4 dakika filan olmasıydı 10-15 vs. Olsa gerçekçi davranır umut etmezdim
7-8 dakika olsa bile umut etmezdim heralde...
Arkdaşlar tecrübelerim bildiklerim ve bilim üzerinden yorum yapmak istiyorum,ancak sizleride üzmek istemiyorum.
Dediğim gibi size de hak veriyorum, bizim hastamız 4 dakika filan oksijensiz kaldı fakat yinede zihinsel engelli gibi şuan ve belkide düzelmeyecek?? Deliryumda olduğu ve açılacağını söyledi bir doktor fakat ondan bile emin değilim belkide kalacak bu sekilde yatağa bağımlı
karakterim doğrultusunda biraz gerçekçi bir insanımdır kafam gerçekten çok karışık ne düşüneceğimi bilemez haldeyim...4-5 dakika bile kalıcı hasar bırakır elbet 3 dakikadan sonra öluyor hücreler
Bu arada bizim hastamız da devlet hastanesi yoğun bakımındaydı palyatifte de şuan devlet hastanesinde sakın kendinizi suçlamayın özele götürmedik diye. bu tamamen oksijensiz kalma süresiyle ilgili birşey diye düşünüyorum