Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

M.izmir

Çok geçmiş olsun babanızın durumu şuan nasıl varmı bir gelişme ilerleme ameliyattan sonra birazda olsa iyi geldi mi ameliyat bilinç durumu nasıl konuşuyor veya söylenenleri anlayabiliyor mu tekrardan çok geçmiş olsun

Çileli gül

Benim babam 50 güne yakın oldu yoğun bakımda yarın çıkaracaklarını söylediler bilinci tam açılmadı fakat seslenince felan bakıyor dedi doktor birşeyler söylemeye çalışıyormuş fakat boğazında delik ile tüp olduğu için ses tellerine baskı yapabilir dedi onun etkiside vardır muhakkak dedi eskiye göre daha iyi dedi doktor normal serviste takip edilecekmiş babam gerçekten çok dayandı buraya kadar gelmişken inşallah daha güçlü olur hergün biraz daha iyiye gidiyor sanki ilk zamanlar gözlerini bile açmıyordu doktor ben ışık görüyorum umutluyum dedi yüreğimize biraz olsun su serpti Allah tüm hastalara acil şifa versin çok zor çaresiz beklemek
@Pnrvlkn sizin hastanız nasıl oldu ilerleme varmı acaba kendine geldi mi konuşabiliyor mu bilgilendirirseniz sevinirim

BirMucizeOlsun
Benim esim palyatife ciktiktan sonra daha iyi ilerleme gosterdi surekli yanindayiz annesi ben donusumlu olarak kaliyoruz elimizi tutuyor konusuyor soylediklerimizi tekrarliyor muzik dinletiyorum bol bol kizlarimizin eski videolarini izletiyorum burnundan beslenme bitti artik pure kivaminda yiyecekler yiyebiliyor bugunde sondasi cikacak surekli seviyorum opuyorum bebek gibi tekrar ediyor herseyi onu opunce oda kolunu opuyor sadece konusmalari bilincli degil adini soruyorum hatirlamiyorum diyor ben kimim diyorum bilmiyorum unuttum diyor .Kaburgalarindaki kiriktan dolayi agrilari azalinca daha iyi olabilir belki diye umut ediyorum surekli dua ediyorum kizlarim biri 5 digeri 7 yasinda dun gece babamin sesi nasildi unuttuk dediler. Duzelicek insallah bence babanda cikinca yaninda sizi gorunce daha fazla ilerleme gostericek inaniyorum buna Allah yardimcilari olsun🙏🙏

Burak60

Suan durumu nasil nisanlinin esimle belirtiler gelismeler hemen hemen ayni esim suanda konusuyor palyatifteyiz ama bebek gibi tekrar ediyor yeni ogreniyor giibi konusmayi insallah guzel bir gelisme olmustur Allah tum hastalara yardim etsin yakınlarına guc versin

İrem 11 aydır aynı durumda gözleriyle bakiyor takip ediyor kaş kaldır dediginde kaslarını kaldırıyor dil çıkart dedigimizde dilini çıkartıyor agizini hic kapatmiyor saga sola kafasini cok az çevirebiliyor uykulari düzenli değil elleri ve ayaklarinda tepki hareket yok kasılmış şekilde boynuda ayni şekilde fizik tedavi ağız dil tedavisi görüyor doktorlar güçlü bir kız olduğunu söylüyor onlarda tepkilerinin farkinda vucuduna sıkışmış gibi stresi algılıyor mutluluğu algılıyor enfeksiyondan kaynakli yoğun bakıma girdi 2 ay ve çok geri attı iremi cok fazla yordu yoğun bakımdan çıktığında cok cok çok kötü durumdaydi kilo olarak algi olarak şimdi yavas yavas toparlanmaya çalışıyoruz sohbet ediyoruz peg ve sonda devam ediyor tarifsiz bir sınav allahim herkese acik sifalar versin beni anliyor gozlerimin içine bakıyor insanin elinden hic birsey gelememesi kadar zor birsey yok duadan başka yapabilecegimiz birswy yok vitaminler tedaviler yoğun birsekilde devam ediyor inşallah iyi olacak eski gunlerdeki gibi el ele kosacagiz ireme inaniyorum o çok güçlü bir kız ve birlikte başarıcaz allaha emanet

Merhabalar, Buradaki Tüm yorumları okudum fakat bizim durumumuza benzerlik gösteren bulamadım. Heleki şuan geldiğimiz duruma...
29 ekim saat sabah 6 sularında babamın tansiyonu 20 ye yükselmesi sonucu kalp krizi geçirdi. Öncelikle 2 dakika kadar nefessiz kalmış, evde kalp masajı yapmam sonucunda geri geldi ve nefes almaya başladı. Ambulans gelmek bilmedi. Bir kilime koyup taksiye koyana kadar da nefes vardı zorlanır şekilde.
Fakat takside kalbi 2.kez durmuş hastane bize 2 dakikalık mesafede. Doktorların hastamıza ulaşması, yol, oksijen verilme anına kadar maksimum 4 dakika geçtiğini tahmin ediyoruz.
Kriz geçirmesi, evdeki ilk müdehale, tekrar nefes alması, hastaneye varışa kadar toplamda 8 dakikada yetiştirdik
Oksijensizlik ortalama 4-5 dakika denebilir sanırım.
Hastanede kalbi 40 dakika çalıştırılmaya uğraşıldı ve hastamız geri döndü. Operasyona alıyoruz yaşamaz dediler yaşadı, 2 stent takıldı. çoklu organ yetmezliği oluşacak dediler olmadı, felç kalır dediler kalmadı, enfeksiyon var dediler CRP 200 lerdeydi şuan 30. Sağolsun doktorlar yoğunbakımda da hep çevirmişler yatak yarası yok. Yoğun bakımda 18. Günde çıkaracağız boş yer arıyoruz dediler palyatif için sıraya girdik. 25. Günde yer bulduk ve çıktık. Bu süreci herkes gibi
Atlattık trakeostomi mide peg onamları alındı hastamız uyanma eğilimi göstermedi. Fakat günden güne tüm kan değerleri düzeldi kalp kandaki oksijen herşey normal. Doktorların da dediği şu ki " hiç bir sıkıntı yok sadece beyin kaldı..."
Şuanda ise yaşadığımız durum tuhaf. Hastamız bilinçsiz değil sesli uyarana bakıyor komutlara uymuyor. kendi kendine halisünasyon görüp konuşmaları var, gülüyor, bazen bizi anladığına eminim kafa sallıyor onay veriyor. Bir kere çok şaşkın bir şekilde kimsin??? Dedi fakat 10 gündür palyatifteyiz bir tek ozaman dış dünyaya yüksek oranda döndüğüne şahit oldum. Onun haricinde hep hayal dünyasında..
Refleksleri kuvvetli en ince detay hareketleri bile yapıyor dişleriyle dudağında oluşan yara ve derileri ısırmak yolmak gibi...
Bir doktorla görüştük ve hastanın oksijensizliğe bağlı Deliryumda olduğunu ve açılabileceğini söyledi. Bunu motive etmek için söylemiyorum da dedi.
Genel anlamda umutluyum ama bazen hiç açılmayacakmış gibi geliyor. Hastası Deliryum yaşayan var mı aranızda acaba?? ya da yakın çevreden tanıdığınız bu durumları yaşamıştır duymuşsunuzdur vs açılır mı açılmaz mı diye bir fikir verme ihtimaliniz vardır belki :(

Ebrumazy
Benim babamın durumuda hemen hemen aynı sayılır sizinkiyle ama 60 günü geçti halen yoğun bakımda tam bilinci açılmadı bu sürede ama kısmende olsa tepkileri var bazen gözleriyle işaret veriyor eskiye göre daha anlamlı bakıyor söyledikleri tam anlaşılmıyor mırıldanma tarzında üzüldüğü belli oluyor önceden hiç tepki yoktu şuan biraz daha iyi gibi ama her zaman aynı durumda olmuyor inşallah biran önce düzelir allahım tüm hastalara acil şifalar versin

BirMucizeOlsun

Tekrar merhaba, bize 18.günde beyin hariç tamamen normale döndüğünü, yoğun bakımın artık fayda değil enfeksiyon açısından zarar verebileceğini söyleyip çıkardılar. Sizin babanızın oksijensizlik dakikası koma skoru da uyuşuyor mu bizim hastamızla? Şuan yanındayım mesela ilk zamanlar çökmüş ağır hasta görünümü vardı ama şuan normal bakıyor yüzü gözü rengi canlandı yanakları al al oldu.. eller kollar bacaklar kıppır kıpır.. bazen çok içten gülüyor tebessüm de değil hafif kahkaha gibi 32 diş.. komutlara uysa normal eski halinden farkı kalmayacak aslında ama hayal dünyasında.. ben her gelişmeyi yazarım size de bi umut olur umarım iyileşirler

Şimdi önceki mesajlarınızı okudum. net oksijensizlik dakikası vermediğiniz için dikkatimi çekmemiş ilk o kritere bakmıştım ama gerçekten şuanki durumları benzer görünüyor.. bir tahmininiz var mı full oksijensiz kaldığı dakikayla ilgili? İrtibatta kalalım mutlaka

Ebrumazy

Doktorlar tahminen 40 dakikadan bahsetti ama bu kesin bilgi değil ne kadar oksijensiz kaldığı beyinde bir hasar oluştu beyin odacıklar su toplamış suda çoğalma yok ama bilincide tam açık değil tahmini ne kadar sürer ne derece açılır doktorlar tam bilmemekte

BirMucizeOlsun

Babam esnerken eliyle ağzını bile kapatıyo çok ilginç.. aslında aklı eriyo çoğu şeye ama komutlara uymuyor :(

BirMucizeOlsun

Babanızın Kalbinden tekrar ritim alma süreleri dahil bilgi vermişler..Bugün doktorumuz da dedi beyin hücreleri ölmeyecek şekilde oksijen veriliyor müdehale sırasında. asıl önemli olan hastaneye kaç dakikada yetiştirildiği dedi..
İnsan okadar şok oluyor ki Biz kendimiz telefon aramalarından filan hesapladık.
Kriz ne zaman başlamış, ne zaman taksiye bindirildi, bindirirken de halâ nefes alıyormuş zar zor. hastaneye 2 dakika ve varır varmaz 10 saniye içerisinde müdehale ettiler vs...

Kesinlikle iyi olacak buna inan beyin karmasik evet ama bu tur hastalarda beden hicbirseyi unutmuyor biz palyatifte yatiik 2 hafta sonra eve ciktik bugun tam 1 hafta oldu inanilmaz ffark etti ayaga kalkti dusunebiliyormusun yurudu kizlarimizla karsilasti sarildi saclarini sevdi biz hep yanindayiz ve beden hicbirseyi unutmuyo ve cok ilginctir sevdigi sarkilari aciyorum sozlerini soyluyo hic unutmamis sanki adini soruyorum soyleyemiyo ama hastaneden cikmasi gercekten cok iyi bence bu tur hastalarin doktorlar bana demisyi bebek gibi dusunun yemek yemeyi yurumeyi konusmayi yavas yavas ogrenecek ve gercekten oylede oldu Allahim tum hastalara sifa versin cok buyuk bir sinav Burak60

Herkesin hastasına Allah şifa versin, buna çok sevinirim de.. herkes olumlu şeyler paylaşıyor. Bir tek bizim hasta mı dayanmadı? Neden benim kardeşim öldü gencecik yaşında? Nasıl oluyor hastalarınız yoğun bakımdan bu kadar kolay çıkıyor ve hatta konuşmaya başlıyor. Bizde doktorlar tek bir ümit ışığı vermediler. Hep kötü kötü diye diye evrene de negatif enerji yolladılar. Onlar öyle dedikçe ben de umudumu kaybedip ölecek diye düşünmeye başladım. Ben de negatif enerji gönderdim..2 hafta boyunca durmaksızın bu siteye yazdım. Kimseden yanıt alamadım. Şimdi herkes olumlu, herkes iletişimde.. Gerçekten suçumuz, günahımız ya da hatamız neydi? Özel hastanede tedavi görmediğinden mi yaşamadı? Keşke götürseydik özel hastaneye, cesaret edip götüremedik..

Arkdaşlar tecrübelerim bildiklerim ve bilim üzerinden yorum yapmak istiyorum,ancak sizleride üzmek istemiyorum.
Dünyada en değerli varlık ümit veya umut,

Anlatayım,
Kalp krizi geçirip veya herangi bir nedenden dolayı arrest olmuş bir vaka. Eğerki beyin 3 -5 dakika oksijen siz kalmışsa dönüşü olmayan sonuclar doğurur.kaldıki sizler 30, 40,45 lerden söz ediyorsunuz, gercekleri söylemek istiyorum,asla sizleri üzmek değil amacım .kaşını oynattı gözünü oynattı dilini çıkarttı vs. Bunlar bizlerin veya sizlerin umut bağlaması güzel bakması güzel olmasını istemesi.
Çileli gül
Çileli Gül hanım efendi sizlerin yorumlarına bakarak kardeşi adına nedenler sorguluyor,
Net olarak söylüyorum,hadi 3.5 geçtim.10 dakika oksijensiz kalmış bir beyinden hiç bir şey beklenilmez,süreç uzayabilir ancak akibet bellidir, herkesin hastasına acil şifalar diliyorum ....
Sorularınız varsa cevaplayabilirim...

OğuzHan112

Umutlarını ben de kırmak istemem. Kırılmasın da..olumlu düşünsünler. Çünkü umut insanı hayata bağlayan. Bence birçoğu oksijensiz kalan süreyi yanlış hesaplıyor. Ya söylediğiniz gibi 3-5 dakika ya da en küçük davranışa büyük anlam yükleniyor. Buradakiler lütfen alınmasın. Sözüm yanlış anlaşılmasın da ...biraz kızgınlık benimkisi, neye kızgınım bilmiyorum. Ben de acil şifalar diliyorum.

Çileli gül
Size sabırlar diliyorum :( biz 29 ekimde bu olayı yaşadık bir ayı geçti fakat bu forumu görüp okumam daha çok yeni sayılır. sizin mesajlarınızı da okudum sabırlar diliyorum gerçekten çok zor :(
Diğer yeni yazan arkadaşlara da hak veriyorum 10 dakika ve üstü oksijensiz kalmış olsa, gönlüme taş basar kabullenirdim bir mucize olmadıkça, belki yüz milyonda bir ihtimal gerçekleşmedikçe iyileşmesinin imkânsıza olduğunu.
Fakat hastamızın bir tık iyi oluşunun, yoğunbakımdan erken çıkışının sebebi cidden fazla oksijensiz kalmamış olması... ilk kalbi durdu 2 dakika içerisinde masajla hemen geri geldi ve nefes almaya başladı.
Taksiye taşıyana kadar da nefes alıyordu.

Hastane 2 dakika sürüyor doktoların müdehale etmesiyle birlikte 3 dakika diye tahmin ediyoruz ama ben maksimum 4 olsun 5 olsun diye tahminimi bile fazla tuttum yoksa cidden umut etmezdim ki oksijensiz 3-4 dakika bile bu hale soktu şuan zihinsel engelli gibi ve belkide açılmayacak böyle kalacak ve yatak yaraları, enfeksiyon.... :( şuan kendine gelmesinin hareket etmesinin anlamsız da olsa konuşup gülmesinin tek sebebi oksijensizliğin 4 dakika filan oluşu başka hiç bisey değil :(
Doktorlar bize de çok olumsuz konuştu ameliyattan çıkmaz dediler. Organlar iflas eder dediler felc kalır dediler uyanma eğilimi yok malesef dediler...

Heleki palyatife ilk girince bir doktor bizi şok etti
Annem dedi ki " iyileşince boğazındaki deliği kapatırsınız dimi hocam? "
Doktor bi döndü " neyyyyy??? Ne iyileşmesi??? Hayal dünyasında yaşama çok beklersin bilim bu biliiimm!!" Dedi tabiri caizse mahalle ağzı mı denir.... o şekilde daha hastayı bile tanımadan.
Annemi teselli etmeye çalıştım o öyle değil dedim koma skoru 12 yaşı 53 daha filan dedim.
Ertesi gün hastamızı uyanık gördü konuşurken denk geldi " aaaa konuşuyo buuuu" dedi. Balgam var mı aspire sondasıyla temizliyo musunuz dedi . Yutkunma refleksi var öksürüp yutkunuyo 6 gündür tertemiz hic bisey cıkmıyo dediğimde ozaman bir süre gözlemleyip kapatabilirriz dedi.
Çok tuhaf negatif insanlarla karşılaştık malesef..
Dediğim gibi tek umudum oksijensizliğin 4 dakika filan olmasıydı 10-15 vs. Olsa gerçekçi davranır umut etmezdim :( 7-8 dakika olsa bile umut etmezdim heralde...

Arkdaşlar tecrübelerim bildiklerim ve bilim üzerinden yorum yapmak istiyorum,ancak sizleride üzmek istemiyorum.

Dediğim gibi size de hak veriyorum, bizim hastamız 4 dakika filan oksijensiz kaldı fakat yinede zihinsel engelli gibi şuan ve belkide düzelmeyecek?? Deliryumda olduğu ve açılacağını söyledi bir doktor fakat ondan bile emin değilim belkide kalacak bu sekilde yatağa bağımlı :( karakterim doğrultusunda biraz gerçekçi bir insanımdır kafam gerçekten çok karışık ne düşüneceğimi bilemez haldeyim...4-5 dakika bile kalıcı hasar bırakır elbet 3 dakikadan sonra öluyor hücreler :(

Bu arada bizim hastamız da devlet hastanesi yoğun bakımındaydı palyatifte de şuan devlet hastanesinde sakın kendinizi suçlamayın özele götürmedik diye. bu tamamen oksijensiz kalma süresiyle ilgili birşey diye düşünüyorum :(

Öncelikle herkesin hastasına rabbim şifalar versin. Buraya daha önce yazmak istedim fakat üye olamadım anca olabildim.
Benim eşim 32 yaşında 13 Haziran Pazar gunu kalp krizi geçirdi. Önce evde ağrısı başladı ben hemen ambulansi aradım ambulans 5 dk içinde geldi hastane ulaştık hastaneye geldiğimiz de Eşiyim ağrısı hala sürüyordu fakat bilinci hala açıktı. Çok şükür ki bilincini doktorlar başındayken kaybetti hemen kalp masajina basladilar. 40 dk kalbi durmuş eşimin 40 dk oksijen gitmemiş. geri gelmesi için uğraştılar. En sonunda geri geldi ve anjuya aldılar iki stenpt taktılar sonra yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakımda 2 gün boyunca hipotermi uyguladılar eşime bu çok önemliymiş böle hastalarda. Vücut sıcaklığı düştükçe beyne daha çok kan oksijen gidermis. Banada doktor herşeyi uyanması zor dedi uyansada bebek gibi olacak vs. Dediler. ilk 24 saat önemli dediler. 24 saat geçti ve eşim uyanmadi. 3. Günde arılı uyaranlara cevap veriyo dediler yine umut vermediler. 18 gün yoğun bakımda kaldı ilk önce ağrılı uyaranlarA cevap verdi sonra gözlerini açtı. Doktorun sorularına cevap verdi sonra .Eşim uyandı çok şükür sonrA palyatif bakıma aldık. Palyatif bakıma çıktığında sadece sol kolu hareket ediyordu. Bilinç olarak ise beni ailesini arkadaşlarını hepsini tanıdı. Ama yer zaman olay kavramı yoktu çocuk gibiydi sürekli boşluğa bakıp konusuyordu. Bize yoğun bakım doktorumuz fizik tedaviye hemen başlayın dedi beyin hareketleri unutmadan geri kazansın dedi. bu arada devlet hastanesindeyiz. Dışardan özel fizyoterapist getirttim hemen başladık boş vakitlerde de ben hareket yaptırıyordum eşime. Çok şükür palyatif 5, günde ayağa kaldırdık.once workirla yürüdü sonra bize tutunarak yürüdü. Doktorlar bile çok şaşırdı. Bu fizik tedavi olayı önemli lütfen bilinç yerinde değil deyip atlamayın. Eşim 14 gün sonra eve tapurcu ettiler. Eve gelince biraz daha değişti mutlu oldu. 3 ay fizik tedaviye devam ettik. Bı ara yutmayı unutuyordu yutamiyordu eşim oda zamanla geçti şükür. 6 ay geçti aradan şimdi fiziki olarak çok şükür elhamdülillah biseyimiz kalmadı yürüyor oturuyor koşuyoruz bile. Konusmada ve yazmada sıkıntımız var. Önemli sıkıntımız beyin hala. Yakın geçmiş hariç önceden tanıdığı çoğu insanı biliyor hatırlıyor. yer mekan olarakta biliyo çoğu yeri. Ama geçmiş olaylar yok nasıl desem kişiler var olaylar yok. Ama çok şükür duzeliyo gün geçtikçe. Oğlumuz var 2 yaşında hastanedeyken onu hatirlamiyodu şimdi hatirliyo hatta oyunlar oynuyorlar beraber. Çok şükür. İnanin ve dua edin herşey rabbimin elinde inşallah tüm hastalarımıza şifa verir rabbim. Uzun yazı olddu kusura bakmayın. Bende çok yazılar okudum belki birine umut olurum. Sorularınız olursa yazabilirsiniz. engnatlgn@gmail.com

40 dakika kalbi durmamıştır,
Müdahale 40 dakika sürmüştür,bu 40 dakika içinde arrest olmuş ama müdahale ile dönmüş tekrar arrest tekrar müdahale edilmiş beyin oksijensiz kalmamıştır,"40 dakika kalbi durmuş"atım alınamamış diyorsanız buna gercekten mucize demek lazım ...

Her şey "RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ELİNDE" yoktan var eden o,öldüren can veren o.
Lakin 40 dakika arrest kalmış bir vakadan olumlu sonuçlar beklenilemez...

OğuzHan112

Tabiki 40dk durmamış ama 3 defa çalışıp tekrar durmuş ve bu süre zarfında beyne oksijen gitmemiş. doktor kalbi elektro şokla ayakta tutuyorum bıraktığım anda tekrar duruyo dedi ve 40dk böle surdu. 40 dk beyin oksijensiz kaldı beyin dedi doktor. Bize söylenilen bu. Mucize ve rabbimin elinde hersey .doktorlar anju da kaybedebilir dediler hiç umut vermediler malasef. Çok şükür eşim tutundu hayata.

40 dk kalbi durmuş eşimin 40 dk oksijen gitmemiş.

Yamışsınız,o yüzden şaşırdım,eşine acil şifalar diliyorum...

Enginsinem

Rabbim acil sifalar versin esimde 45 dk boyunca kalp masaji suresince beyne yeterli oksijen gitmemisti suan herkesi taniyor telefonla herkesle konusuyor hangi takimi tuttugunu biliyor benim nerde calistigimi biliyor kizlarimizi taniyor beni taniyor yuruyor oturuyor konusuyor duyuyor goruyor renkleri biliyor hatta 7 yasinda kizim yaninda odev yapiyoruz cikarma toplama basit islemleri soruyoruz dogru yanitliyor ama ara ara gelip gidiyor bilinc bazen nerdeyiz biz falan diyor suanda annesi ben calistigim icin kendi evinde bakmak istedi ama ben acilen kendi evimize getirmek istiyorum cunku bu hastalarda ilk 6 ay en hizli gelisme sureciymis sonrasinda kalan hasarlar kalici olabiliyormus gormesi yavas yavas azaliyor esimin suan palyatiften ciktiktan sonra ilk kontrolumuz pazartesi gunu tekrar mr cekilcek tek duam cocuklarimiz hatrina eski haline donebildigi kadar donsun istiyorum Allah tum hastalara acil sifalar versin

Pnrvlkn

Şişede geçmiş Allah tüm hastalarımıza şifalar versin inşallah
Benim eşimde aynı durumda şükürler olsun iyiye gidiyo ama bazen beni bile tanımıyor. Biraz zaman alacak sanırım . TMS diye bi yöntem var onu yaptırdım ben eşime unutkanlık ve depresyon için bi yöntem. Çok fazla işe yaramadı ama . Emari ihmal etmeyin böle olaylarda beyin ödem toplayabiliryormus. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.

tolgasyus

Çok geçmiş olsun Annenizin durumu nasıl şuanda umarım eski sağlığına kavuşmuştur. benim eşimde kalp kırizi geçirdi beynine oksijen gitmedi bir ay oldu .mesajımı görürseniz dönüş yaparmısınız lütfen.

Pnrvlkn

Merhaba eşinizin durumu nasıl emar sonuclariniz nasıl çıktı merak ettim. Bide doktorlar ne dedi sizin için geçici bu dönem dediler mi?

Enginsinem

Merhaba kontrolde dokyorlar cok umutlu konustulr mr gerek gormediler ama antidepresan psikyatri ilaclari eklendi bakalim insallah duzelicek bu arada kendi evimize getirdik artik hep bizimle daha iyiye gidiyor ama bir gun oluyor evi tanimiyor bizi tanimiyor neredeyiz biz eve gidelim falan diyor korkuyor ataklar geciriyor bir an geliyor eski anilari anlatiyor herseyi hatirliyor cok yipratici ve cok zor ama bugunlere bile gelebilmesi mucizevi rabbim yardim etsin

Pnrvlkn
Benim eşim de aynı durumda antidepresan ilaçlarina bizde başladık. Bazen çok agresif oluyo malasef. Çok şükür bu durumumuza. Önceden beni bile tanımıyordu bazen çok şükür artık beni hatta hayatına son dönemlerde giren insanları bile taniyo çok şükür. Ama zor bi süreç özellikle çocuklar için. Allah yardımcımiz olsun hepimizin. Ara ara bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Sizin eşinizle benim eşim yaklaşık aynı şeyleri yaşamışlar malasef. Tavsiyem çok yürüyüş yaptırın eşinize yürüdükçe daha çok aciliyo sanki farklı insanlarla gorusturun çok faydası oluyo. Teşekkür ederim cevap yazdığınız için iyi günler.

Üst Alt