Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

20gün oldu babam hala yoğun bakımda bilinç kapalı tükendık artık Rabbim kimseye yaşatmasın

Abim 28 yaşında 20 gün önce kalp krizi geçirdi 4 kere kalbi durdu anjio yapıldı stent takıldı damarı tamamen tıkanmıştı açıldı ancak hala uyanmadı beyninin oksijensiz kaldığını söylüyor doktorlar. Şuanda gözlerini açıyor kırpıyor, ellerini falan atıyormus aniden doktorlar öyle söyledi. Glaskow koma skalası ilk getirdigimizde 5 di şuanda 9. Bir ümit uyanmasını bekliyoruz. Bizimle aynı durumda olup iyileşenler var mı veya bir tedavi yöntemi önerenler var mı lütfen

Arkadaşlar kalp krizi sonrası beynine oksijen gitmeyip iyileşenler var mı

Zehraaa_4555

Çok geçmiş olsun kaç dakika oksijensiz kalmış abiniz benim babamda 6 ay önce kalp krizi sonrası beyin oksijensiz kaldı ve o günden beri bilinç kapalı komada ne yazık ki böyle durumlarda beyin hasarları çoksa uyanması mümkün olmuyor çok zor bir durum Allah herkesin yardımcısı olsun tüm hastalara şifa versin rabbim

BirMucizeOlsun
öncelikle çok geçmiş olsun beyin 3 5 dk arasını tolere edebiliyor ama ondan sonra geçen her dakika kötü benim eşim 30 dk canlandırma yapıldı 2,5 yıl bitkisel hayatta kaldı. çok zor durumlar Allah sabır versin.

BirMucizeOlsun

Sanırım 45 dakika tam olarak kaç dakika kaldığını bilmiyorum. Peki herhangi başka bir belirti var mı babanizda gözlerini açıyor mu elini kolunu hareket ettiriyor mu veya mırıldanma falan var mı acaba

Zehraaa_4555 çok geçmiş olsun öncelikle.. Çok genç yaşta kalp damarı tıkanmış, çok şaşırdım..İyileşmesi oksijensiz kaldığı süreye bağlı sanırım.
Ne kadar süre oksijensiz kaldı bu önemli. Doktorunuza sorun bunu. Benim kardeşimin oksijensiz kaldığı süre fazlaydı. Malesef dayanamadı...Allah yardımcınız olsun, çok zor biliyorum. Yoğun bakım önünde beklemek, küçük bir umut için doktorları beklemek çok zor...
İyileşenler var, okudum burada ama oksijensiz kaldıkları süreler daha az...

45 dakika müdahale yapıldıysa oksijensiz kalmamıştır o kadar. Önemli olan müdahale öncesi süre...Çünkü kalp masajı yapılırken az çok kan dolaşımı sağlanıyor. Oksijen desteği veriliyor.

MRM
Evet malesef öyle bir çeken bilir çok çekmiş olsun 2,5 yıl sonra ne oldu peki şuan hayatta mı yaşıyor mu.

Zehraaa_4555
Gözlerini açıyor etrafa bakıyor bazen üzülüyor gibi ama tam bilinçi açık diyemeyiz hiç bir şekilde temas kontak kuramıyoruz hayatta ama yok gibi 6 aydır bazen bişiler söylemeye çalışıyor mırıldanarak ama ne söylediği anlaşılmıyor allahım çok zor durum allahım sen büyüksün 3-4 dakika çok diyorlar biz 40 45 dakikadan bahsediyoruz allahım herkese hayırlı ölümler versin

Merhaba arkadaşlar ben uzun bir aradan sonra sayfayı incelemek için giriş yaptım babamız kalp krizi geçirmişti beyni oksijensiz kalmıştı bir aydan fazla yoğun bakım sürmüştü konunun özeti bu şuan evde bakım süreci bir yılı tamamladık babam o beyin hasarı beyindeki sıvının fazla olmasından dolayı yani kalp krizi geçurdikten sonra oluşan hasar beyindeki sıvının akışını bozuyor oda iyileşme sürecini uzatıyor ve yaşam riski artıyor bizde bu süreçte babamı iki kez ameluyat ettirdik beyin cerrahi doktoruna doktorumuzda çok iyi biriydi ilgilendi sağolsun ikinci ameluyatından sonra babamda gelişmeler olmaya başladı bir buçuk ay oldu ikinci ameliyatını olalı bakalım inşallah daha güzel geluşmeler olacak inşallah ağzını açamıyordu hiç bir tepkisi yoktu şimdi ağzını açıp konuşmala çalışyor boğazında hortum olduğu için tübi ses yok çorba su içeribiliyoruz hiç ağladığını görmedim bir yıldır giçende hüngür hüngür ağladı bilinci yerine geldi yani hastası yeni kalp krizi geçirip giren dostlar öğrinsin süreci diye yazdım ama tabi her hastünon farklıdır Allah şafi ismiyle şifa versin hepsine hayırlı Ramazanlar ...

29 gün oldu bugun hala bilinç kapalı yanına girdiğimde nefes alıp verısı değişiyor heyecanlanıyor göz bebeği sağa sola kayıyor.

Merhaba benim abimde şuan aynı durumda yoğun bakımda 27.günümüz bilinci hala yerine gelmedi gözlerini açıyor bizi duyup tepki veriyor ama konuşmadı hala. Haftaya palyatif bakıma alacaklarmis. Yürümesine konuşmasına çok sevindim inşallah benim abimde zamanla iyilesir

35 günlük yoğun bakımdan sonra babamı kaybettik 20 nisan gecesi çok zor rabbım kimseye vermesın ciğerimiz yandı tükendık canım babam bıraktı bizi. Rabbim sizinkileri size bağışlasın

Benim yazım biraz uzun olacak Merhabalar, Allah herkese şifa versin öncelikle Annem 15 Nisan Tarihinde Forumda yazanlarla birebir durumda bir rahatsızlık geçirdi hastanede calisiyorum pandemi vs derken işlerimin yorucu olmasından kaynaklı uyanma güçlüğü çekiyorum akabinde 15 Nisan tarihinde annem bana bağırarak kalk oğlum ise gecikiceksin dedi ve beni kaldırdı beni kaldırdığında hiç birseyi yoktu evden çıktım, benden sonra biseyler atistirip lavaboya giriyor ve lavabodan çıkıyor kardeşime bağırıyor oğlum koş yetis nefesim kesiliyor diye kardesim hemen alıp 5-20 dakika arasında en yakın hastaneye yetiştiriyor, kalbi duruyor yolda kalp mesajıyla şükür geri dönüyor ilkte akcigerlerinden köpük geliyor ng yi takınca sonra ilk 6 gün doktorlar hiç olumlu şeyler söylemedi bize akabinde tomografide ilk çekilen tomografi de birsey cikmadi akciğeri ve kalbi düzene girdi 3 hafta sonra yatak yaraları oluşmaya başladı ve benim bulunduğum hastaneye aldık. Suan kendi solunumunu yapiyor , troidlerini aldırdık(Trakestomi) açılmadığı için. Trake Açıldı, gözlerini açıyor ağzını oynatiyor yutkunuyor, öksürüyor , gözlerini kırpıyor. Fakat tepkisi yok bakışları bos, saçlarının orda geçen bir kıl çıkmıştı çekiyim dedim kendini çekti kafasını oynattı 1 ay 20 gün oldu. Belirsizlik insanın içini kemiren en büyük düşman sabrediyoruz zamana bıraktık bekliyoruz. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz.

benim teyzem için beyin hasarı denildi 1 haftadır herhangi bir tepki vermiyor

Teyzeniz nasil oldu

Benim yazım biraz uzun olacak Merhabalar, Allah herkese şifa versin öncelikle Annem 15 Nisan Tarihinde Forumda yazanlarla birebir durumda bir rahatsızlık geçirdi hastanede calisiyorum pandemi vs derken işlerimin yorucu olmasından kaynaklı uyanma güçlüğü çekiyorum akabinde 15 Nisan tarihinde annem bana bağırarak kalk oğlum ise gecikiceksin dedi ve beni kaldırdı beni kaldırdığında hiç birseyi yoktu evden çıktım, benden sonra biseyler atistirip lavaboya giriyor ve lavabodan çıkıyor kardeşime bağırıyor oğlum koş yetis nefesim kesiliyor diye kardesim hemen alıp 5-20 dakika arasında en yakın hastaneye yetiştiriyor, kalbi duruyor yolda kalp mesajıyla şükür geri dönüyor ilkte akcigerlerinden köpük geliyor ng yi takınca sonra ilk 6 gün doktorlar hiç olumlu şeyler söylemedi bize akabinde tomografide ilk çekilen tomografi de birsey cikmadi akciğeri ve kalbi düzene girdi 3 hafta sonra yatak yaraları oluşmaya başladı ve benim bulunduğum hastaneye aldık. Suan kendi solunumunu yapiyor , troidlerini aldırdık(Trakestomi) açılmadığı için. Trake Açıldı, gözlerini açıyor ağzını oynatiyor yutkunuyor, öksürüyor , gözlerini kırpıyor. Fakat tepkisi yok bakışları bos, saçlarının orda geçen bir kıl çıkmıştı çekiyim dedim kendini çekti kafasını oynattı 1 ay 20 gün oldu. Belirsizlik insanın içini kemiren en büyük düşman sabrediyoruz zamana bıraktık bekliyoruz. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz

Ufuk bey kardeşim.. Aşağıda yazacaklarım moralini bozabileceği için yazıp yazmamakta açıkçası kararsız kaldım ancak her ne olursa olsun bizim yaşadıklarımızı kısaca özetlemek istedim.
Peder beyin kalbi kalp krizi neticesinde duruyor. Karısı (ikinci eşi olduğu için karısı diyorum) ambulansa haber vermekte gecikince (belki bilerek gecikti, pis günahı boynuna) ambulans 20-25 dk sonra eve geliyor. Karısı kardeşimi –babanız vefat etti—diyerek arıyor. Gelen sağlıkçılar kalp masajı ile peder beyin kalbini tekrar çalıştırıyorlar ve evlerinin yanı başındaki hastaneye kaldırıyorlar. Yoğun bakımlık olduğu için devlet hastanesi yerine hemen 20 metre yanlarındaki özel hastaneyi tercih ediyor sağlıkçılar. (YOĞUN BAKIM GEREKEN DURUMLARDA İLLE DE DEVLET HASTANESİNE GÖTÜRMEK YERİNE EN YAKINDAKİ SAĞLIK KURULUŞUNA GÖTÜRMEK ZORUNDALARMIŞ.) Yoğun bakımda 5 gün kaldı. Doktor durumun umutsuz olduğunu, yoğun bakımdan çıksa bile tamamen bitkisel bir hayat süreceğini ifade etti. Neticede 5 günün sonunda kalp krizinin neden olduğu çoklu organ yetmezliğinden geçen sene ağustos ayında vefat etti. Bu vesile ile Rabbim hem anne ve babama hem de grupta yakınları vefat edenlere rahmet etsin. Selametle.

alifatih1958
ambulans olayıda kader benim eşim hastanedeayak kırığından emboli atması gerçekleşti mesai saatiydi eğt araştırma hastanesi mavi kod verildi 2 dk 10 doktor geldi 30 saat canlandırma sürdü 2,5 sene bitkisel hayatta kaldı yani anlatacağım bazen hastanede bile olsa vayda etmiyor yazılmışsa ne desek boş. tekrar hasta olanlara acil şifa kaybettiklerimizin yakınlarına başsağlığı dilerim.

Peki kulaklarinda yara çıkmaya başladı 3 pozisyonda yatiyor sadece hareket edemediği için aynı durumu yaşayan arkadaşlar ne gibi bi önlem aldı acaba

Ufuk2434
Ufuk bey madikasol sürün kulak dışındaysa yara nemlendirici kraem kullanın el yüze

Allah şifa versin her hastaya hastalık hastane çok zor hasta birde konuşamıyor derdini anlatamıyorsa bu dahada zor sevdiklerinden uzak diyarlandasın düşünün iletişimsiz bir yaşam Allah sabır versin herkese babamız iki gün önce titremeyle rahatsızlandı nöbet geçirdi üç gündür hastanedeyiz tüm tahlilliri temiz ama normalde solunumda sıkıntı yoktu şimdi solunum sıkıntısı çekiyor biraz sebebi belli değil araştırılıyor önceki mesajlarımda var babamın hikayesi kalp krizi geçrp beyni oksijensiz kalmıştı ağlama tepkisi yoktu bir kez ağladı geçende türküden dolayı işte iki gündürde hastanedeyiz iki gündür gözleri kapalıydı ilaçlardan dolayı açamıyırdu bugün açtı ve her konuşmadan sonra ağladı ara ara ağlama hissi geliyo kısa süre ağlyo susuyo anlamadım durumu tepkiselmi yoksa ağrısımı varda yepıyor çözemedik ağrı olsa rahatsızlanır sürekli yapar diye düşünüyorum uyuyor arada tepkisel olma ihtimali daha yüksek geldi bana sizce

Babam 47 yaşında 1.75 boyunda 70-75 kilo aralığında günlük hayatı aktif ağır işte çalışıyor günde 2 paket sigara içiyordu 4 gün evvel gece 4 gibi uyurken kalp krizi geçirdi annem kesik ve gür sesle nefes aldığını söyledi ve beni hemen odaya çağırdı biz ilk defa yaşadığımız için öldü sanıp panikle ambulansı aradık haliyle ilk yardım işlemini uygulayamadık 5 dakika sonra ambulans geldi ve kalp krizinden 10 dakika sonra nefes alıp vermeye başladı ilk yardım ekipleri verdiğimiz iğnelerden dolayı olabilir şu anlık net bir şey söylemek olmaz hastaneye götüreceğiz dediler gitti ve anjiyo yapıldı stent takıldı soğumaya alındı 4 gündür bilinci hala kapalı tomografisi temiz çıktı doktorlar ne olumlu ne olumsuz konuşuyorlar sabırla bekleyin dediler hayatımın en zor günlerini geçiriyorum Allah büyüktür sizde dualarınızı eksik etmeyin babamı 2 küçük kız çocuğuna bağışlasın bu aşamalardan geçen varsa babamın yaşadığı durum hakkında bizi bilgilendirebilir mi

diyorumki
İlk öncelikle Allah acil şifalar versin ama bu durumda gerçekten elden birşey gelmiyor kalp krizi sonrası beyin oksijensiz kalması çok kötü bir durum benim babamda aynı şekilde oldu ve 9 aydır yoğun bakımda bitkisel hayatta allahtan umut kesilmez ama herşeyede hazırlıklı olmak gerekiyor sonuçta ölümde bir gerçek bu hayatta

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim Allah bu illeti yaşayan herkese şafi ismiyle şifa versin inşallah... İnsan yaşamadan bilemiyor işte ben babamı ambulansa ölü taşıdım ve hiç umudum yoktu şuan en azından bir umudumuz var o da güzel ama burada gördüğüm yorumlar kafamı çok karıştırıyor 40-45 dakika beynine oksijen gitmeyip 2 hafta sonra yürümeye çalışanlar da var 15 dakika beyni oksijensiz kalıp 1 senedir bitkisel hayattan çıkamayan da var, delirende var. Allahım yaşatmasın bize bunları... Bekleyip göreceğiz güncellemeler oldukça bilgilendireceğim sizleri dualarınızı eksik etmeyin.

Babamı kaybettik mücadelesi erken bitti bu süreci geçiren herkese Allahtan acil şifalar dilerim... Mekanın cennet olsun baba.

Üst Alt