Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

diyorumki

Başınız sağolsun Allah sabır versin sigara illeti zaten kalp krizini getiren ilk madde ikincide bu bize vurdukları korona aşılerı aşı maşı dedilir hepumize yedirdiler bunlerda erken yaşta kalp krizi riskini artıyormuş

diyorumki
başınız sağ olsun mekanı cennet olsun Allahın takdiri yaşasaydı da eski babanız olmuyacaktı hem onun için hem sizin için çok zor süreçler geçirecektiniz. tekrar başınız sağ olsun

Kimsenin moralini bozmak istemem ama yaşama şansları düşük malesef. Kalp ve beyin en onemli iki organ. En hayati organlar. Kendimize iyi bakmamız ve düzenli doktor kontrolü yapmalıyız. Hem sevdiklerimizi hem de kendimizi kontrol ettirmeliyiz

Çileli gül
Bu ülke şartlarında böyle bir ortamda dedikleriniz önerileriniz gerçekten zor ama haklısınız öngörünüzde
Üzgünüz
Babamın durumu aynı yoğun bakımda bakım hastası olarak yatmakta bilinç kapalı hiç bir reaksiyonu yok gözler açık ama boş bakmakta enfeksiyon değerleri yükselip düşüyor ara ara makinaya bağlı nefesi makina destekli alabiliyor

BirMucizeOlsun
Durum tamamen birebir aynı bizimde kaslar tamamen erimiş elleri çarpıldı babamın :'( enfeksiyon değeri yükseliyor alcaliyor bizde de nereye kadar gidecek artık huzur bulsun çekmesin istiyorum 😢

Herkese çok geçmiş olsun Allah tüm hastalara Şafi adı altında Şifa versin inşallah.
Kayınpederim onkoloji hastası yaklaşık 1.5 yıldır. Midesinin tamamı alındı son pet ile vücudun her yerine sardığını öğrenmiş bulunmaktayız. Son 4 gündür şekeri hiç olmadığı kadar düşüyordu ve 2 gün önce şekeri ani düşüp kalp krizi geçirdi. Beynin oksijensiz kaldığını iletti doktorlar. Aynı gün içinde kalp bir kaç kez duruyor birinde 15 saniye sonra tekrar çalışmaya devam ediyor 10 dakika sonra tekrar durup yaklaşık 30 dakika daha kalp durduktan sonra tekrar çalışıyor. Acil alanda ki doktor ile konuştuk oksijen yetmezliği var + kanser tüm vücuda yayılmış durumda yoğun bakıma kaldıracağız şuan solunum cihazına bağlı deyip pek ümit olmadığını söyledi. Yoğun bakım doktoru da beynin dakikalarca oksijensiz kaldığını ve kanser hastası olduğundan dolayı herşeye hazırlıklı olmamızı söyledi. Hafta sonu oluşu sebebi ile hasta hakkında hastaneden herhangi bir bilgi alamadık fakat e nabız üzerinden yapılan değerlere baktık hepsi oldukça yüksek durumda. Daha önce başından geçmiş bir yol gösterecek az da olsa bilgisi olan hasta yakınlarından yardım bekliyoruz hastanın düzelme ihtimali var mıdır bu yaşananların beyne herhangi bi zararı olur mu?

Merveşafak Merve Hanım çok geçmiş olsun, durum çok üzücü. Benim kız arkadaşımın da 18 dakika kalbi durdu, beyine oksijen gitmediği için bilinci gitti ve 2.5 senedir bitkisel hayata girdi. Bu tarz hastalarda ne yazık ki durum çok iç açıcı olmuyor. Çünkü oksijensiz kalan süreçte, beyin hücreleri ölüyor ve ölen beyin hücresi hiçbir şekilde geri gelmiyor. Allah'tan ümit kesilmez tabiî ki ancak, beyinin hiç zarar görmeme ihtimali ne yazık ki çok düşük.

Allah razı olsun sizin hastanıza ve tüm hastalara Allah şifa versin inşallah. Hastamızı ne yazık ki kaybettik sabah 07:25 de hastaneden aradılar. Teşekkür ederim cevabınız için.

Merveşafak
İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Allah rahmet eylesin; mekânı cennet olsun, taksiratı affedilsin inşAllah, başınız sağ olsun. Rica ederim.

Mucizeler bitmesin

Merhaba Eşim de aynı şekilde kalp krizi sonrası beyin hasarı 2 haftadır palyatifteyiz yoğun bakım süreciyle birlikte tam 2 ay oldu. Dokunulduğunda hisler var her yerini hissediyor ellediğimizde, ama bilinç tamamen boş, boş bakıyor, duymuyor, konuşamıyor, Bursa’da yaşıyoruz iyi bir nörolog, tedavi vs önerilerine açığız 2 tane çocuğumuz var Rabbim şifa versin tüm şifa bekleyenlere çok zor bir durum en zoruda çaresizlik..

Nmt16
öncelikle çok geçmiş olsun benim eşimde 30 dk canlandırmadan sonra 45 gün yoğun bakım 2,5 yıl bitkisel hayatta kaldı. sonra kaybettim. şöyle bir şey beyin çok farklı bir organ tamamen kapalı bir kutu ne nörolog ne de beyin cerrahları net bir cevap veremiyorlar uzay gibi düşünün ama ne kadar hızlı düzelme olursa hasar o kadar az oluyor ama muhakkak oluyor. eşinizde trakeoskopi açılmıştır peg ile besleniyordur büyük bir ihtimal çok zor süreçler ama size tavsiyem öncelikle kendinize çok iyi bakın sonra 2 tane çocuğunuza çünkü sizin güçlü olmanız lazım zor süreçler bekliyor sizi eşiniz içinde bekleyip dua etmekten başka çare yok maalesef inşallah Allah Şafi ismiyle acil şifalar versin çocuklarına bağışlasın tekrar geçmiş olsun.

Allah razı olsun. Toplamda 30 dakika yazıyor ama bence daha kısa bi süre, çok araştırdım burda yazılanları olayın başından beri takip ediyorum evet beyin çok karmaşık gerçekten içine girip çözebilsem keşke. Başınız sağolsun sizinde. Güçlüyüm zaman zaman gücümü kaybettiğim anlar oluyor ama yaşıyor nefes alıyor onu gördükçe tekrar güçleniyorum. Yoğun bakımdan çıkmadan 2 hafta önce solunum makinasından ayrıldı. Peg ile besleme yapıyoruz.

Nmt16
inanın sizi çok iyi anlıyorum bire bir 2,5 yıl yaşadım şöyle dua edin Allah sağlıkla eski haliyle dönmeyi nasip etsin bende nefes alsa bile yeter diyordum ama hiç öyle değilmiş ben 2,5 sene boyunca her gün öldüm. birde 11 yaşında bir evlat tam anneye ihtiyacı olduğu zaman ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.

Amin…
Umudumuzu kaybetmedik ama kasılmaları olduğunda, aspirede zorlandığında kendime çok kızıyorum Rabbimden hayırlısını istemeliymişim nefes alsın yeter demek sadece bencillikmiş. Siz de güçlü bir Annesiniz Rabbim evladınızı size sizi ona bağışlasın inşallah. Benimkilerde 13 ve 14 yaşındalar Rabbimden hayırlısını diliyorum artık. Elimizden gelen bişey malesef yok..

Amin…
Umudumuzu kaybetmedik ama kasılmaları olduğunda, aspirede zorlandığında kendime çok kızıyorum Rabbimden hayırlısını istemeliymişim nefes alsın yeter demek sadece bencillikmiş. Siz de güçlü bir Annesiniz Rabbim evladınızı size sizi ona bağışlasın inşallah. Benimkilerde 13 ve 14 yaşındalar Rabbimden hayırlısını diliyorum artık. Elimizden gelen bişey malesef yok..

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin.Allah yar ve yardımcınız olsun dualarımızdasınız..Rabbim o iki sebinin yüzü suyu hurmetine eş şafi ismiyle eşinize şifa versin size de güç kuvvet versin asla umutsuz karamsar olmayın Allah büyükk..her zorluğun sonunda bir kolaylık vardır üzülmeyinn..

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin.Allah yar ve yardımcınız olsun dualarımızdasınız..Rabbim o iki sebinin yüzü suyu hurmetine eş şafi ismiyle eşinize şifa versin size de güç kuvvet versin asla umutsuz karamsar olmayın Allah büyükk..her zorluğun sonunda bir kolaylık vardır üzülmeyinn..

Ah ne güzel dediniz. Allah razı olsun Rabbim tüm hastalarımıza Şafi ismiyle şifa versin inşallah.

O zaman maalesef yukarıdaki MRM arkadaşın izah ettiği gibi ne yazık ki bilincin gelme olasılığı yok. Çünkü beyin hücreleri ölüyor ve ölen beyin hücreleri geri gelmiyor. Günümüz tıbbında ne yazık ki bu rahatsızlık için çözüm yok. Çünkü söz konusu organ beyin olduğu için müdahale edilebilecek durum yok. Sabırlar diliyorum. Arkadaşın eşine de Allah rahmet eylesin.

Nmt16

teşekkürler ama ben baba olarak bunları yaptım daha da zor ama yine de ayaktayız şükür

MRM
Zor..
Rabbim sabır versin hayırlı güzel ömürler versin size ve evladınıza inşallah.

2.5 senedir Deniz Baykal'ın doktoru Uğur Türe'de dâhil olmak üzere, pek çok doktor ve profesörler ile görüşmeler yaptım. Bunun çaresi yok. Vücudun kendini toplamasına göre %1-3 arası ihtimal veriliyor. Bilinç gelse bile, ne kadar kişiyi tanır ne durumda kalır. O da bilinmiyor. :( Yani nörologların en iyisi bile olsa müdahale edemiyor. :(

İyi günler benim babamda aynı şekil ve zaman olarak 9 aydır yoğun bakımda şuan babanızın durumu nasıl acaba @BirMucizeOlsun

BirMucizeOlsun hastanızın durumu şuan nasıl

Babam şuan 1 sene 1 ayı bitirdi hastanede. İnanılmaz derecede zayıfladı bilincinde acilmaya dair en ufak bir gelişme yok. 2 kere büyük bir atak geçirdi ve ataklardan sonra refleks olarak açılan gözleri de açılmamaya başladı. Hastalarınizin son durumları nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim

Üzgünüz Çok geçmiş olsun, eğer beyin hücreleri öldüyse ne yazık ki düzelme ihtimali çok zayıf. :(

Bız düzelme ihtimali olmadığını artık kabullendik maalesef 😢 artık çekmesin istiyoruz bedeni huzur bulsun

Üzgünüz

Her şey takdiri ilahi, yapacak bir şeyimiz yok. Hakkında hayırlısı olsun. Benim ne araştırmadığım ne de konuşmadığım doktor kaldı. Maalesef şu anın tıbbında bu rahatsızlığa hiçbir müdahale edilemiyor. Çok ileride belki insan beyninin içindeki bilgiler bir yere kopyalanabilirse, o zaman bir şeyler yapılabilirmiş. Tabiî ki bu çok ileri süreçte plânlanan şeyler, biz göremeyiz.

Merhaba 1 aydır evdeyiz ufak tefek değişiklikler var seslere tepkisi başladı ani seslerde sıçrıyor ama bilinçli görme ve konuşma hala yok. Elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Nöroplastisiteyi deniyoruz ama evde yetersiz kalıyor bir kaç hafta içinde fizik merkezine yatırmayı planlıyoruz umarım iyi gelir. Çaresizlik çok zor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun Şafi ismiyle şifa versin inşallah..

Nmt16
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun; eğer ki hastanızda beyin hücrelerinin ölme durumu varsa, iyileşme olasılığı ne yazık ki çok ama çok düşük. :( Ölen hücreler hiçbir şekilde geri gelmiyor çünkü.

Üst Alt