Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

krız sonrası beynın oksıjensız kalması..

oncelıkle herkese acıl sıfalar..
10.01.2022 tarıhınde annem neden oldugunu suan ıcın bılmedıgımız sebeb ıle kalbı 2 kere kalbı durdu ve bundan kaynaklı beynı oksıjensız kaldı avcılar murat koluk hastahanesı yogun bakımda ve suuru kapalı doktorlar cok kotu konusuyorlar olay cok yenı oldugu ıcın ne yapacagımızı da bılmıyoruz bızı nasıl bır surec beklıyor ne yapmalıyız nasıl yapmalıyız elımız kolumuz baglı gerı donus olurmu allahtan umıt kesılmez dusuncesıyle mucıze beklıyoruz bızı aydınlatırsanız cok sevınırım tekrardan herkese acıl sıfalar..

kemal89 öncelikle çok geçmiş olsun anneniniz kalbi kaç dakika durdu beyin kaç dakika oksijensiz kalmış benim babamda aynı durumdan geçti beyinde hasar oluştu kalp krizi sonrası

Arkadaşlar bundan 9 gün önce eniştem kalp krizi geçiriyor yaklaşık 45 dakika yerde kalıyo hiç kimse gürmüyor 45 dakika sonra farkediliyo hemen kalp masajı yapıyo orda ilk yardım çalışınları varmış orda onlar kalp masajı yapıp ambulansta geç kalmış hastaneye gütürüyorlar anju yapıyorlar ama damarları açıkmış tıkanık değilmiş yani tahminen 1 saat beyin okjisensiz kalıyor yoğun bakımda yatıyo 3. Gününde güzlerini açıyordu ufak ufak elleri ayakları çok hareket ettiriyodu bedeni sağlam oturuyuda ama beyninde iki tane damarı kapalı bilinci yarı var yarı yok halde yanına gittiğimizde elini tutuyuz oda elimizi sıkıyor çağırdığımızda güzünü açıp kırpıyo sağa sola bakıyo konuşmak için çabalıyo mırıldanıyo ama konuşamıyo bu arada eniştem daha 27 yaşında büyle bi durumda olanlar varmı varsa hastalarınız nasıl oldu yazarsanız sevinirim allah her kese şafi ismiyle şifa gündersin inşallah

erkannyaşar14

öncelikle çok geçmiş olsun Allah şifalar versin yerde kaldığında kaç dakika beyne oksijen gitmediği önemli vücut en fazla 5 dk tolere ediyor ondan sonra geçen her dk beyinden bir şeyler götürüyor. benim eşim 2017 yılında 46 yaşında ayak kırığı ve akciğere emboli atması sonucu yarım saat canlandırma ardından 45 gün yoğun bakımda kaldı ve bitkisel hayatta eve çıkardık. hiç bir hareket ve tepki yoktu karından besleniyor ve trakelektomi si vardı ve devamlı aspire ediyorduk. o şekilde 2,5 yıl yaşadı. şimdi beyin kapalı bir kutu hiç bir beyin cerrahıda size şöyle olur böyle olur diyemez çünkü onlarda bilmiyor her kişi farklı tepkiler verebilir bunu unutmayın karamsarlığa kapılmayın bir de yoğun bakım doktorları her zaman en kötüsünü söylerler onlara da pek takılmayın. tekrar acl şifalar dilerim.
kemal89

öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. ne kadar süre oksijensiz kaldığı çok önemli bur da bir de yaşlılar kalp krizini daha rahat atlatır gençlere göre yoğun bakım doktorlarına takılmayın onlar hep en kötüsünü söylerler. acil şifalar dilerim.

Üncelikle allah bütün hastalara şafi ismiyle şifa gündersin inşallah arkadaşlar daha önce yazmış eniştem 27 yaşında kalp krizi geçirdi bu gün 12.günü kalp krizi geçirdiğinde yaklaşık 45 dakka sonra farkediyorlar kalbi 45 dakika duruyu 50 dakika beyin oksijensiz kalıyor hasteneye gütürdüklerinde doktarlar bize beklemeyin kalkmaz dediler kalksa bile ömrü boyu yatalak kalır dediler eniştem 3. Gününde nefesini kendisi alıp solunum cihazından çıkardılar 4.gününde biz onu çağırdığımızda bize bakıp konuşmaya çalışıyodu elini tuttuğumuzda oda elimizi sıkıyodu çocuklarını getirelim dediklerimizi gözleriyle bize işaret verip evet demek istiyordu bu gün 12.günü çok şükür bilinci yerine geldi doktorlar inşallah en kısa zamanda kendini toparlayıp kalkcak diyorlar gerçekten arkadaşlar allahtan ümit kesilmez dualarınızı eksik etmeyin o can o bedenden çıkmayınca allahtan ümit kesilmez bol bol dua edin hastalarınıza inşallah daha güzel haberler alacaz allahım derdi verende sensin dermanı verende sensin allahım sen hiç bi kuluna dermansız dert verme gerçekten arkadaşların inancınızı yitirmeyin allah ol diyince oldurundır tekrardan allah her kesin hastasına bizimde hastamıza şafi ismiyle şifa gündersin inşallah

Beyin hasarı

Merhaba benim teyzem için beyin hasarı denildi 1 haftadır herhangi bir tepki vermiyor daha evde bakım hastalığına gelmediği söyleniyor 10 dk oksijensiz kalmış organlar iyi fakat beyinde hasar var doktor yatak hastası dışında bir gelecek göremiyorum dedi aynı süreçten geçenler ulaşabilir mi lütfen?

merhaba benimde teyzemin 10 dk kalp durması sonucu ciddi hasar olduğu söyleniyor biz de çaresiz bekliyoruz iyi bir haber

merhaba kök hücre tedavisi için bilgileriniz nelerdir?

öncelikle geçmiş olsun acil şifalar dilerim. beyin 5 dk oksijensiz kalmayı tolare edebiliyor ama ondan sonrasını artık Allah biliyor iyileşenler varmı var ama zor süreçler şu an büyük bir ihtimal burundan besleniyor trakeostomi açılmış veya açılmak üzeredir (boğazına delik açılması) çok zor süreçler hepsini yaşadım. inşallah toparlar ama Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin.

merhaba biz de aynı durumdayız bir gelişme var mk

evet trakeostomi zaten kovid tedavisi süresinde açılmıştı ses tellerini koruma amacıyla denmişti. evet iyileşenlerin olduğunu görmek tabiki baya umut oluyor ama bilinmezliğin içerisindeyiz.

zaten o bilinmezlik insanı kötü ediyor ya yoğun bakım dr ları hiç iyi konuşmazlar ve öyle gider 5 dk görür çıkarsınız 45 gün yaşadım aynı şeyleri eşimde sonra eve gönderdiler 2,5 sene bitkisel hayatta kaldı 2020 mart ayında kaybettim. şöyle bir süreç düşünün ya iyiye gidecek ki o da en fazla bir kaç ay içinde olur yada kötüye ortası yok. inşallah toparlar ama Allah ta çektirmesin diyelim. çok zor süreçler en iyi ben bilirim inanın benim eşim 47 yaşındaydı

Çok üzüldüm gerçekten eşiniz de çok gençmiş.Başınız sağolsun umarım ışıklar içinde uyuyordur.Peki 2,5 sene içerisinde hiç gelişme olmadı mı, aynı mı gitti.Biz bir de kovid dönemine denk geldiğimiz için sadece öğlen 12-1 arası 1-2 dk bilgi veriyorlar hele bir doktor var sanki bir şey soruyoruz diye dövecek azarlayacak bizi zaten hiç olumlu konuşmuyor iyi bir şey olsa bile.Yani iyiye gitmesi bile birkaç ayı bulur diyorsunuz doğru en ufak bir tepki için bile birkaç ay bekliyormuşuz.Allah tüm hastalara hayırlısını versin diyelim.

Teyzem 63 yaşında covid yoğun bakımda entübeydi 3 hafta.Maalesef ki aşı olmamıştı.İlk zamanlar aşırı ümitsizlerdi doktor ciğerleri mahvolmuş ağır tutulum var durumu çok kritik dendi fakat o savaştı ve hastalığı yenmişti artık eğer o gün kalp durması olmasaydı diğer hafta normal odaya alabilceklerdi.Sonra bunu öğrendik ve yıkıldık.1 hafta geçti kalp durmasından sonra doktor bundan sonra en fazla yatak hastası olur dedi zaten çok sert ve keskin konuşan bir doktor.Bekliyoruz.. elimizden hiçbir şey gelmiyor.

yardımeli13

Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı süreçlerden geçtik ailecek. Kızkardeşimi kaybettim. Malesef iki ağır şey yaşamış teyzeniz. Hem covid hem kalp krizi. İnşallah iyileşir..burada 10 dakika kalp durması yaşayıp iyiye giden örnekler var. Benim kızkardeşimin oksijensiz kaldığı süre daha fazlaydi
ve dayanamadi. Elden birşey gelmez çaresizce dua edersiniz sadece. Ben vedalasamadim bile. Doktorlar çok katıydı. Görüşmemize izin yoktu. Kök hücre yapıyorlar ama kesin sonuç alınacak diye birşey yok. Yine de araştırın. Liv hospital yapıyordu bunu.

Evet burdaki çoğu şeyi okudum nerdeyse, sizi de sık sık gördüm okudum yazdıklarınızı.Annemle paylaştım sürecinizi gerçekten çok üzüldük beraber.Genç ölümü hele hiç beklenmedik bir an olunca çok çok yaralıyıcı oluyor.İnşallah ışıklar içinde uyuyordur.. bu kalp krizi öyle bir şey ki doktor bize de dedi neden olduğuna değil artık sonuca odaklanacağız diye.. ama insan hep merak ediyor..

yardımeli13
teşekkür ederim hep aynıydı 2,5 yıl boyunca bizim bir ayak kırığı ile başımıza bu olay geldi akçiğere empoli attı ve 30 dk canlandırma yaptılar. 45 gün yoğun bakım 2,5 yıl bitkisel hayat dua edin zaten sadece o geliyor o an elimizden

Biz teyzemi dün kaybettik.Tekrar kalbi durdu ve çalıştırılamadı.26 gün önce de dayımı kaybetmiştik korona sebebiyle organ yetmezliği olmuştu.Üst üste 2 büyük acı yaşadık.Çok zor.

yardımeli13
başınız sağolsun mekanları cennet olsun inanın geri dönse bile hem onun için hem sizin için çok zor olacatı.

yardımeli13

Başınız sağolsun. Sözün bittiği yer malesef. Işıklar içinde uyusun her ikisi de...Annenizin yanında destek olun. İki kardeş acısı yaşadı, çok zor bir durum. Kardeş acısı evlat acısından sonraki en ağır acıymış..Malesef ben de bu acıyla çok erken yaşta tanıştım. Tekrar başınız sağolsun.

@ÇileliGül

Teşekkür ederim.Oluyorum tabii 5 kardeşlerdi 3 kaldılar.Oğlu,eşi,bizler,hepimizin kanadı kırıldı.Yoğun bakım ünitesi çok başka bir yer,ne yapıldığı belirsiz.İnsanın kafasında çok fazla soru işareti var.Sizin gibi biz de çok sorguluyoruz.
MRM

teşekkür ederim.evet biz diyorduk ne olursa olsun bakarız diye fakat işte öyle de elbet çok zor olcaktı keşke kalp durması olmasaydı.her şey iyiye gidiyordu.çok zor. beyin çok ama çok önemli..

yardımeli13

Teşekkür ederim.Oluyorum tabii 5 kardeşlerdi 3 kaldılar.Oğlu,eşi,bizler,hepimizin kanadı kırıldı.Yoğun bakım ünitesi çok başka bir yer,ne yapıldığı belirsiz.İnsanın kafasında çok fazla soru işareti var.Sizin gibi biz de çok sorguluyoruz.

Haklısınız, insan sorguluyor. O sorgulamalar bir süre sonra azalıyor ama hiç bitmiyor. Şöyle teselli edeyim sizi: Teyzeniz zaten covid nedeniyle yorulmuştu. Yorgun düşen bir beden bir de kalp krizi geçiriyor. Kolay değil dayanması. Yoğun bakımda dediğiniz gibi "acaba ihmal var mı?" diye hep düşündürüyor insanı. Bunu bilmek de imkansıza yakın (çok bariz, görünen bir durum olmadıkça). Kayıtlara zaten hastaların durumları hakkında "kötü" diye geçiyorlar. Mesela mahkemede hak aramak istesek bile çok zor..Hastanede bize "hastanız covid olursa hastane sorumlu değildir" kağıdı imzalattılar. İmzalamak istemedik önce "ne demek bu diye?". Doktorun verdiği cevap şu: "O zaman getirmeseydiniz hastaneye hastanızı, hastane bir risktir covid açısından" diyor. "Eee tamam da senin görevin bu riski elimine etmek değil mi? Hastamız yoğun bakımda mecbur gelecekti hastaneye ne demek getirmeseydiniz" dedik. Ama kurallar bu deyip imzalattılar. Yani her koşulda kendilerini koruyan bir sistemi kurmuşlar zaten. Benim arkadaşımın babası teyzenizin tam tersi bir durum yaşadı. Önce kalp krizi geçirdi adamcağız, 2-3 ay yoğun bakımda yatarken covid oldu sonradan. Covid nedeniyle vefat etti. Çoğu kişinin hayatını bu pandemi mahvetti. Tekrar başınız sağolsun.

Çileli gül

Evet teyzem çok mücadele etmişti, çok iyi haberler almaya başlamıştık kovid bitmişti.Yavaş yavaş kendine geldikten 3 saat sonra kalbi durdu,acaba çok mu panik yaptı içinden,kendini orda görünce çok mu korktu bilmiyoruz çünkü panik atağıda vardı fakat doktor burda panik atak olmaz diyordu.Ben 20 yaşındayım ve 25 gün içinde hem teyzemin hem dayımın ölümünü gördüm.Dayanılması çok zor bir acı,ikisininde hiçbir sağlık sorunu yoktu ama kovid her vücutta farklı seyrediyor işte ölümle sonuçlandı bizim sevdiklerimizde de.Entübe süreci zaten çok sıkıntılı bir süreç, kovid sürecinde verdikleri ilaçlar o kadar ağır ki,kalp zaten bir süre sonra dayanmıyor.Kovid gitse dahi kalp duruyor illa.Nasıl alışacağız bilmiyorum,siz nasılsınız? Kardeşinizin çocukları, eşi nasıl toparlanmaya çalışıyorlar? Hayat devam ediyor diyorlar ama nasıl ediyor işte,hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ne yazık ki ve hayat herkese eşit değil.

yardımeli13

Zor olmaz mı? Çok zor hem de....Kalbi zaten yorulmuştur. Covid mi kullanılan ilaçlar mı bilmiyorum hepsi kalp durmasına yol açıyor galiba. Acıya alışmaktan ziyade dayanıyorsun, zamanla kabulleniyorsun. Hayatına mecburen devam ediyorsun. Sizin de zamana ihtiyacınız var. Tabiki hiçbirşey eskisi gibi değil, hiçbirimizin tadı yok. Her daim aklıma geliyor kardeşim. Eşinden ziyade biz sarsıldık. Eş ne kadar üzülse de kendi canı, kanı olmayınca kolay toplarlandı bize göre. Asıl acı çeken annem ve biz olduk. Ateş asıl anaların yüreğini yakıyor. Evlat acısından sonra kardeş acısı geliyor. Geçen gün bir arkadaşım ile konuştum. Annesi kaybettikten 3 ay sonra babasını kaybetmiş. Üstelik annesi hasta filan değilmiş, durup dururken 1 gecede olmuş herşey. TV başında çay, kahve içerken annesi fenalaşıp vefat etmiş. Çok travmatik bir acı. Malesef hayat herkese eşit değil...Zaten eşit olmadığını da söylüyor "kutsal kitaplar". "İmtihan" adı altında çeşitli acılar yaşayacağımızı söylüyorlar..Tekrar başınız sağolsun...

Babanız nasıl oldu aynı şeyleri benim babamda yaşadı suan onbir gündür yoğun bakımda bilinci kapalı bir şekilde uyuyor Canımbabam

Merhaba arkadaslar. Öncelikle Rabbim burada umut arayan herkesin hastasına acil şifalar versin🙏Birkac gündür konunun takipcisiyim. Anladığım kadarıyla 10-15 ve daha fazlası dakikalarda oksijensiz kalmak pek hayırlı sonuclanmıyor öyle mi? 🥺
Babam 64 yasında.20 şubat Pazar günü pazardan dönerken aniden düşmüş. O an kalbi durmus ve ambulansta 15 dakikalık müdahalenin sonunda tekrar calısmıs. Ambulansın gelmesi kac dakika sürmüş bilmiyorum 😔 Hastaneye gittiğinde bilinç kapalıymıs. Suan yogun bakımda ve bilinc kapalı. Tepki yok. Doktor kademe kademe uyandıracagını, buna ragmen bilinc acılmazsa trake takıp o sekilde evde bakıma göndereceğini söyledi. Okuyup gördüğüm kadarıyla fazla dayanamaz ya da eskisi gibi asla olamaz öyle mi? 🥺
Busme Sizin babanız ne durumda suan durumunda var mı bir değişiklik ?

Busme

Babası ile ilgili en son forumun 49. Sayfasında birşeyler yazdı. Babasını kaybettiğini belirtmiş. O günden sonra da siteye giriş yapmamış.

Arkadaşlar daha üncede yazmıştım eniştem bundan 2 ay önce nedeni belli olmayan bi sebeple kalbi durdu 50 dakika oksijensiz kaldı 20 gün yoğun bakımda yattı sonra palyatif bakımda 2 hafta yattı eve gütürdük şu an yürüyor yemesi içmeside geldi gücü kuvvetide yerinde her şeyide biliyor sadece insanları tanımıyor konuşmasıda yok konuşuyu bişiler süylüyor tam anlaşılmıyor ve sürekli beni burdan gütürün diyor evde durmuyu büyle durumda olan arkadaşlar cevap yazarmısınız 2 ay 7 gün oldu bu gün

erkannyaşar14

Ayni seyleri bende babamda yasadim,
kalp durmasi, 23 dakika oksijensiz, 10 gun yogun bakim, palyatif bakim, fizikterapi ve sonrasinda yurume yeme icme hareketleri geri geldi, fiziksel olarak eski haline geldi.
Ama ileri derecede hafıza kaybı ve geçmişte yaşama yani Demans oldu ve bir daha iyileşemedi şu an maalesef bakımevinde.

Sa benım babam 3aydır Çorum’da diyabetık ayak servısınde yatıyordu ayağın altı komple kazındı 3kere işlem gördü yarası yaraları iyi olsun diye beklerken babam 10gun önce kalbı durdu beynı 25dk oksijensiz kaldı buna bağlı olarak iç organları da hasar gördü babam şuan 55yasında 34yasında by-pass geçirmişti diyecegım o ki 10gn önce biz babamın cenazesını dıye almaya geldık 24saat krıtık dedıler 10.gün bilinç hala kapalı ama ışık var dedı Dr sadece ben girebiliyorum benı duyuyor hissediyorum heyecanlanıyor ayak parmağını oynat baba dedım oynattı umudumuz Rabbımden herseyın en ıyısını bılır dr genel durumu kötü heran vefat edebilir dedı ama böylede kalablır dedı çoklu organ sorunu var dedı ayağı yara enfeksiyon içinde Allah rızası için konu hakkında tecrübesi bilgisi olan yazsın biz yoğun bakım önünde yatıyoruz 10gundur gece gündüz Rabbim kimseye yaşatmasın buralara düşürmesin çok zor .

Svtp
öncelikle çok geçmiş olsun ama zor bir durum diabet var o başlı başına bir bela benim akrabam parça parça kesildi organları kötü bir durum kalp durması 25 dk uzun bir süre muhakkak iyileşse bile büyük hasarlar bırakır geçen bir tanıdık annesini kaybetti sadece ayağını vurmuş tırnağı kalkmış ve ayak kesilmiş çok zor ne denir bu durumda Allah yataklara düşürmesin hayırlısı ne ise o olsun ama siz bence yoğun bakımda beklemeyin çünkü yapacağınız hiç bir şey yok ziyaret saatlerinde gidin çünkü sizinde dinç olmanız sağlıklı olmanız gerekiyor benim rahmetli eşim 45 gün kaldı yoğun bakım çok iyi biliyorum bu durumları zaten doktorlar hiç iyi bir şey söylemez hep olumsuz onlarada hak veriyorum tabi sonuçta ölümden bir önceki nokta ama siz dinç olun beklemeyin hastanede zaten bir şey olunca anında çağırıyorlar. tekrar geçmiş olsun

Üst Alt