Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

Çileli gül
merhaba ilginiz için teşekkür ederim. babam kaç dakika kaldığını tam olarak bilmesekte tahminime göre yaklaşık 10 il e15 dakika diye düşünüyorum.çünkü düştükten sonra arabamız fazla uzakta değildi.hastanede fazla uzak değildi.en fazla 15 dakika.

rmznckr

Geçmiş olsun Allah cümlemize şifa versin sabredin eski sağlığına kavuşması zamana bağlı bizim babamızda aynı şekilde oldu 2 ay hastanede yattı 2 ay sonra eve aldık toplamda kalp krizi geçirdiği günden bugüne 6 ay oldu değişen oldumu diye sorarsanız bazı ilerlemeler tabiki oldu ilk zamanlar hissiyat yoktu şükür heryerihde hissiyat var ayaklar bacaklar haraket arttı kollarda çok az gelişme var ara sıra oturtuyoruz bahçeye hava aldırmaya çıkartıyoruz tekerlekli sandalyeyle tepkilerine gelince bizlere cevap ara sıra veriyor yani bilinç tüm olarak var diyemeyiz o yüzden fiziğede başlatamadık kendimiz yapıyoruz harektelari youtubedan bakarak boğazdaki hortum burundaki hortumları duruyor dediğim gibi zamana ihtiyüç var sabırlı olmak gerekiyor kendinizi perişan etmemalisiniz sizlere ihtiyacı çok olacak çünkü

M.izmir
Allar razı olsun.sağolun rabbim tüm hastalara şafi ismiyle şifa versin.babam bugün 57.gününde.doktorla dün konuştum.günde bir defa arayıp bilgi veriyorlar.babam gözlerini açıyor fakat tepkisi net değil.anlamlı bakmıyor.birde aileden biri seslendiğinde gözlerini açıyor.ellerinde ayaklarında hiçbir tepki yok.kan değerleri bazen yükseliyor düşüyor.şuan çokşükür değerleri iltihabı falan iyi dediler.sana zahmet kardeşim.numaramı yazacam beni arayabilirmisin.no:5394485421

babam mart 2017 de kalp krizi geçirdi.67 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra mayıs 2017 de vefat etti.çok zor bir durum.Allah kimseye hastane yolu göstermesin.

Arkadaşlar babamız geçen hafta rahatsızlandı titreme belirtisi solunum yetmezliğiyle beraberinde geldi kalp krizinden sonra beyin hasar gören dostlara uyarımdır ...! Siz siz olun kontroller için rahdevu alın doktorunuz umursamaz sizi tedavi amaçlı olarak hiç kimse yardımcı olmuyor sizin gidip her ay kontor için randevu almanız gerikir kontrol dediğm de beyinden tomokrofi çektirin gidişat önemli babamız o beyin hasarından sonraki 6 ay içNde kontorollere gitmesine rağmen hayvan doktorları tomografi çekmedi ve babamda sıvı oluştu beyinde bu sıvıda bilinç yetersizliği hafıze kaybı ,görmeme gibi belirtiler yapıyor sıvı beynindeki damarları genişletiyor buda olumsuz etkiliyor yakınınz için bu kontrolü her ay yaptırtın ..

Babam 27 Eylül de kalp krizi geçirdi hastaneye kaldırıldı ve yaklaşık 40 dk sonra kalbi tekrar canlandırıldı ve hemen anjiyo yapıldı 2 damarı yüzde yüz tıkandığını balon ve stent takıldığını söyledi doktor kalbi ritmi normale döndü kornerden normal yoğun bakıma alındı beyni oksijensiz kaldığı için hasar görmüş olabilir denildi ve hasarın boyutunu şuan için görmemiz imkansız söylendi tahminen ortalama 30-40 dk oksijensiz kaldığını tahmin ediyoruz uyutularak hipotermi yani soğutma işlemi uygulandı beyine oksijen verildi 1. Günün sonunda kasılmalar varmış 48 saat uyutuldu dün doktor ilaçlar kesildiğini ve kasılmaların devam etmediğini söyledi uyanmasını beklediğini söylediler ne zaman uyanacağı hakkında bilgi vermiyorlar 1 günde 1 haftada sürebilir dediler tansiyon ve kan şekerleri normal beyin tomografisinde herhangi hasar veya ödem olmadığını belirtti beyin sapında herhangibi bir hasar söz konusu değil şuanlık dedi yarın uyanmazsa MR çekileceğini orada daha net bilgi verebileceğini belirtti şuan yapabileceğimiz şey sadece beklemek dedi komo skalasını sorduğumda şuanlık 3 ama bunu fazla takılmayın daha yeni yanıltır değişebilir dedi ne yapacağımızı bilmiyoruz daha önce böyle birşey başımıza gelmedi ne kadar Zor ne kadar çaresiz bir durummuş allahım başta babama ve tüm yoğun bakımdaki hastalarımıza acil şifalar versin bizi böyle çaresiz beklemek kahrediyor bol bol dua ediyoruz böyle bir durum ile karşılaşan bilgisi tecrübesi olan lütfen bilgilendirsin 🙏🙏🙏

Seymakement
Babanızın durumu nasıl oldu bir gelişme var mı acaba üstünden çok zaman geçmiş ama şuan bizde aynı durumdayız lütfen cvp 😞😞😞

rmznckr
Allah acil şifalar versin babanızda bir gelişme oldu mu acaba aynı durumdayız şuanda 7 gündür yoğun bakımda bilinci kapalı
Lütfen bilgi verir misiniz

Babanız kaç yaşında ve kaç dakika oksijensiz kaldı? Kaç dakikada ambulans geldi? Daha önce kalp rahatsızlığı var mıydı? Covid geçirdi mi?
BirMucizeOlsun

Son düzenleme:
Çileli gül

Babam 45 yaşında covid hiç geçirmedi doktorlar 35-40 dk kalbinin durduğunu sonra tekrar hayata döndüğünü belirtti bu süre zarfında beyinde hasar oluşmuş kalp rahatsızdı yoktu ama şah damarında tıkanma vardı babamda hastanede kalbi çalıştıktan hemen sonra anju oldu stent ve balon takıldı şuan halen bilinci kapalı 15 gün oldu yoğun bakımda 10. Günde felan gözlerini kısıkta olsa açtı ağrıları uyaranları çok hafif cumartesi ben görüşe girdim dokunduğum dürttüğüm zaman kasılıyor kolunu felan geri çekiyor vücudunu geri alıyor seslendiğimde gözlerini tam açamasada kısık açıyor ve hissediyor dokunduğum ama bilinci kapalı boğazı delindi rahat nefes alsın diye solunumu kendi yapıyor kalp ritmi değerleri felan iyi dedi doktor ama bilinci kapalı olduğunu söyleniyor her seferinde uyanmasını birazda olsa kendine gelmesini bekliyoruz allahım acil şifalar versin gerçekten çok zor bi durum 😔😔😔

BirMucizeOlsun

Allah dayanma gücü versin. Zor bilmez miyim? Aynı şeyleri yaşadık bizde. Şu önemli: kalbinin çalışmadığı süre boyunca az çok yapılan kalp masajı dolaşım sağlar ve o sırada oksijen desteği alırsa hasar daha az olur. Ama hiç oksijen desteği almadı ve 40 dakika boyunca oksijensiz kaldı ise ciddi hasar görmüştür. Ben kendi hastami beklerken şöyle anladım. Beyin sapı denen bir yer var. Hayatî bütün fonksiyonları sağlayan sinirlerin birleşim noktası. Ayrıca reflekslerle ilgili bir yer sanırım. Burada hasar yoksa daha iyi. Hasarın nerede olduğunu sorun. Babanız çok gençmiş bu arada üzüldüm. Genç yaşlarda kalp krizi daha zor atlatıliyormuş. Allah yardımcınız olsun. Umarım iyileşir, başkalarına umut olur bu babanız.

BirMucizeOlsun.
Geçmiş olsun Allah şifasını versin hastaneden taburcu olduktan sonra birkaç haftaya taburcu ederler evde iyi bakılması gerekiyor balgamı varmı babanızda aspire ediliyormu gün içinde taburcu olduktan sonraki aylarda mutlaka kontroller için randevu alın götürün hastaneye ve hastanede beyin tomogrofisi çektirin bize yardımcı olan olmadı başımıza gelmediği için bilemedik başımıza yeni geldi yani beyin hasarlı olduğundan sıvı miktarı fazlalaşmış beyin damarları genişlemiş buda gözlerin görmemesine sebep oluyor bulantı kusma yapıyor şikayet üzerine çekildi tomografi bu tanı konuldu şimdi ameliyat edilcek profosör tuttukeyindeki fazla sıvı çekilcek tek umudumuz bu sıvı çekildikten sonra düzelirmi umudu azda olsa gözünzgörmesi bizimle iletişim kurmasını da olsa çok şey değişir iyileşmesi yönünde inşallah bakalım Allah bizlere bağışlasın onları tomografisini her ay çektirtin beyindeki sıvı fazlalığı olmaması için ..

@M.İzmir
Babam şuan yoğun bakımda bilinci kapalıyken nasıl taburcu edecekler ki bir ara kendi nefes alabiliyordu şuan desteğe ihtiyacı olduğunu düşündükleri için tekrar solunum cihazına bağlamışlar babam 16. Gündür yoğun bakımda bilinci kapalı bir şekilde uyuyor gözleri çok kısık açıyor dokunulup dürtüldüğü zaman kollarını vüdücünü geri çekiyor kasıyor beyinde ciddi hasar var dedi doktor ama ne kadar hasar var bilgi verilmiyor tomografi çekildiğinde beyin sapında bile hasar gözlemledik dedi doktor ozon tedavisine başlayacaklar karaciğer enzimlerinde enjeksiyon başlamış babamın boğazı delik rahat nefes alsın diye ve balgamını tükürüğü temizlemek için babam yaklaşık 40 dakika kalbi durdu stent ve balon takıldı kalbe kalp ile ilgili bir problem olmadığını biliyorum tüm sıkıntının beyin hasarı olduğunu söylüyor doktor azıcık kendine gelse gözlerini tam açsa belki gerisi gelecek Allah’ın izniyle tedaviyle ama böyle uyurken yapılabilecek hiç birşey kalmıyor bize 4-5 doktora sorduk farklı hastanelerde ama hepsi aynı şeyi söyledi uyanmasını beklemekten başka çare yok dediler sizin hastanız uyanmışmıydı durumu nasıl şuanda sizede çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin tüm hastalara çaresiz beklemek gerçekten çok zor

Babamız dün ameliyatını oldu beyinden çok şükür bi olumsuz bişey olmadı ameliyatı başarılı geçmiş yarın taburcu olacak kısmet olursa bilinci şuanda varmı yokmu ayırt edemiyıruz serum takılı yarı baygın seslenince bakıyor etrafına gözleri beyin hasarından görmüyordu o fazla sıvıdan dolayı sanki görür gibi sezinledik doktorda söyledi ameliyattan önce o sıvıyı normal seviyeye getirdimizde gözlerin görme olasılığı yüksek demişti algılamasıda öyle bakalım bir ay kontrol edeceğiz evde bi ay snra tomografi tekrar çekilicek beyinden one göre tekrar ameliyata alıp şaft ameliyatı yapacağğnğ söyledi beyinden düzelme olmaması durumunda o şaft daha iyi gelicek dedi baştan neden yapmadı onu anlamadık hayırlısı bakalım inşallah ikinciye gerek kalmaz

Merhaba esim 18 ekimde yuksek dozda madde almis ( bunu yazmak bile zor) ve kalbi durmus yaklasik 45 dakika kalp masaji ve sokla tekrar kalbi geri dönmüş ama beyin oksijensiz kaldigi icin bilinc kapali doktorlar mr ve tomografide herhangi bir bulgu olmadigini bilincin gelmesini beklediklerini ilettiler organlari calisiyor solunum cihazina bagli degil iltihap odem yok gozlerini aciyor hareket ediyor kasilmalar var ayaklarini ellerini bilincsizce hareket ettiriyor ama sorulara yanit yok bilinc kapali bugun tam 13 gun oldu bizi nasi bir surec bekliyor okuduklarima gore yillarda suruyor kisa surede de gelebiliyor ama beklemek cok aci Allahim tum hastalara yardimci olsun sifa versin yakinlarina sabir versin cok zor bir surec

BirMucizeOlsun
Suan nasil babanizin durumu nasil tetkikler yapiliyor acaba bilgi verebilirmisiniz

Pnrvlkn

Babam 1 ayı aşkın süredir yoğun bakımda bilinci halen yok gözleri açıyor etrafı izliyor ama kendinde değil ilk MR sonuçlarında bir bulgu görünmemişti ama geçen hafta çekilen MR beyin odacıklarının su topladığı gözlemlenmiş doktor suyun artması bilincin daha kötüye gitmesi durumunda beyine şaft takılıp suyu tahliye edeceklerini söyledi şuan hiç bir şekilde elimizden birşey gelmiyor babam 1 aydır yoğun bakımda oldukça zayıflamış diğer organlarında bir sıkıntı yok kan testleri iyi bilinci kapalı bir şekilde bir ayı aşkın süredir yoğun bakımda yatıyor gerçekten çok zor bir durum orada bekleyip herşeye hazırlıklı olmak bir taraftan umudumuzu kaybetmemek çok zor Allah kimsenin başına vermesin bir çeken bilir Allah tüm hastalara acil şifalar versin

BirMucizeOlsun

Merak ettim babanız özel bir hastanede mi yatıyor? Yoğun bakımda hastaların geneli hastane enfeksiyonu oluyor. Hastanızda enfeksiyon yoksa gerçekten iyi bir durum bu...

Çileli gül

Babam özel hastanede enfeksiyon durumu çok olmadı ilk haftada biraz var demişti doktor ama sonradan toparlandı enfeksiyon ile ilgili bir sıkıntı yok dedi doktor şuanda bilincide biraz yerine gelse büyük aşama kaydetmiş olacağız dualar ile bekliyoruz burundan ve damar yoluyla besleniyor beyin hasarları herşeyi etkileyebiliyor ilk zamanlarda ateşi yükseliyordu hasara bağlı şu sıralar ateşlenmeside yok

Esimde suanda ozel hastanede bugun aradilar evde bakim icin egitim almaniz gerekiyor ve artik yogun bakimdan cikaricaz dediler evde nasil bakicaz bilinci olmayan hastaya en azindan serviste devam etmeli tedavisi sanki alin goturun eve kaderine teslim edin seklinde bir tip anlayisi nasil mumkun olur

BirMucizeOlsun
Babanizla esimin durumu hemen hemen ayni bilinc yok beyinde hasar yok organlar saglam esim solunumu var hareket ediyor Allahim lutfen mucize olsun guzel haberler paylasalim

Pnrvlkn

Tıpın beyin hakkında çok geride olduğunu düşünüyorum hastanızda bilinç yoksa fikrimce beyinde illaki hasar vardır çünkü bizde ilk zamanlar doktorlar beyinde hasar göremedik demişlerdir tomografide birşey yok dediler fakat daha sonraki MRlarda hasar var demişlerdi ilk zamanlar kendini göstermiyor mu anlaşılmıyor mu bilmiyorum ama bilinç yoksa muhakkak biryerde sıkıntı vardır takibine dikkat edin hastanızın inşallah tüm hastalara acil şifa verir allahım beyinin oksijensiz kalması çok zor bir durum ele alınacak bir tedavi şekli bile yok resmen ne yazık ki belli süreden sonra hastanızla sizi baş başa bırakıyorlar araştırmalarım hep böyle mucize olarak geri dönenler var çok araştırdım okudum diğer formlardan felan ama dediğim gibi çok az sayısı inşallah bizlerin hastaları diğer hastalara umut olur bugün 33. Gün 😞😞

BirMucizeOlsun

Aynen katılıyorum. Sadece beyin değil, her alanda iyi olan doktor sayısı çok az..Aynı şeyi bizde yaşadık: Beyinde hasar yok dediler. Sonra az bir hasar var dediler. Sonra hasarı çok dediler...Bunun nedeni şu: Beyinde ödem olduğundan beyindeki hasarı MR ile göremiyorlarmış. Ne zaman beyindeki ödem azalıyor, o zaman hasar ortaya çıkıyormuş. Sanırım uyutulunca da hasar tam belli olmuyor. Sizin hastanızın durumu iyiye gidiyorsa her zaman umut vardır. Geçmiş olsun dileklerimle

Çileli gül

Hastamızın halen bilinci kapalı ama böyle dokunduğunmuzda gözlerini açıyor öksürmeye felan çalışırken vücudunu kaldırır gibi oluyor ayaklarını çekiyor ama anlamlı bakmıyor hasara bağlı beyin odacıkları su toplamış göz bebekleri hareket ediyor gözlerini bazen çok güzel açıyor esniyor ama kendinde değil bu durum ne kadar sürecek doktorlarda bilmiyor süreç nasıl ilerleyecek kimsenin fikri yok biraz olsun bilincinin açılmasını bekliyoruz umutla 😔😔

Esimi pazartesi gunu palyatif merkezine yatiriyoruz epikriz raporuna gore yapilacak birsey olmadigini durumunu izleyeceklerini soylediler bugun ama cok guzel bir haber aldim bir kac kelime soylemeye calismis kosarak geldim hastaneye birazdan yanina alacaklar yogun bakima beni Allahim mucize olsun tum hastalarimiza yardim et

Bugun palyatifte 6. Gunumuz surekli konusuyorum kizlarimizin videolarini seslerini dinletiyorum dun gece beni hatirliyormusun diye sordum seni hatirliyorum dedi iyilesicekmisin dedim evet dedi kaburgalarinda kirik var sanirim oda uzun sure kalp masaji yapildigi icin eliyle agriyan yeri gistermesini istedim parmagiyla gosterdi bilinc tam acildi diyemem ama konusmalar her zaman olmuyor uyku uyaniklik hali gibi bi gelip bi gidiyor 2 gun hic konusmuyor doktorlar 2. Mr dada bi sorunla karsilasmadik diyorlar zamanla acilabilirde diyorlar ama cok zorlaniyorum kizlar artik cok ozlediler babalarini cokta kucukler anlatamiyorum senin babanda hic konusma oldumu nasil durumu sizi taniyomu

Pnrvlkn

Sizin eşinizde baya ilerleme var inşallah daha iyi olur benim babam konuşamıyor bizi tanıyıp tanımadığı bile belli değil konuşacakmış gibi oluyor ama dili dönmüyor sanki bizi duyduğunu düşünüyoruz gözleri hep açık etrafı izliyor dokunduğunuzda hissediyor belki refleks ama ayaklarını oynatıyor vücudunu kaldırmaya çalışıyor ama net hiç tepki vermiyor

Pnrvlkn

Bence bu kadar değildir. Ya da oksijen desteği ve dolaşım az da olsa eşinizde vardı. Çünkü 45 dakika beyin oksijensiz kalsa değil konuşma, gözlerini bile zor açar. Bitkisel hayata girer. Şu anda komadan çıkmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Umarım çok daha iyi olur... Benim kızkardeşim de 40-45 dakika oksijensiz kaldı ama maalesef vefat etti. Dayanamadı. Ne konuştu ne hareket etti.

Çileli gül

Kız kardeşiniz ne kadar yoğun bakımda kaldı gözlerini açtı mı çilelgül benim babam 47. Günde halen yoğun bakımda gözlerini açtı ama bilinci kapalı doktorlar uzun sürebilir dedi beynindeki hasardan dolayı benim babamda 40 dk oksijensiz kaldı 46 yaşında

BirMucizeOlsun

Kızkardeşim malesef 19 gün dayanabildi sadece. Keşke bitkisel hayat bile olsa yaşasaydı...Çünkü en azından uyanma ihtimali olurdu..Uzun süreli oksjiensiz kaldı diye biliyorum ama süre net değil...Çünkü sabaha karşı oluyor, ambulans geliyor ve 15 dakika kalp masajı uygulanıyor. Ama ambulans gelmeden önce kaç dakika geçti bilinmiyor. Doktorun biri 45 dakika dedi bize...Babanız iyi dayanmış bana göre umut var...Hayata tutunmuş...Gözlerini 3. gün açtı kardeşim...Ama sesle veya hareketle bir tepki vermediğini söyledi doktorlar...Beyin sapında hasar var mı babanızın? Beyin sapı önemli..Moral bozmak istemem ancak oksijensiz kalan süre uzunsa hayata tutunma şansı zor...Okuduğum yabancı bir makalede komaya giren hastaların %68'sinin hastaneden taburcu olmadan veya 1 yıl içerisinde hayatını kaybettiği, %9'nun kalıcı bitkisel hayata girdiğini, %23'nün tam iyileşme gösterdiği yazıyordu...

Üst Alt