Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

@Üzgünüz Mahmut kardeşim tekrar merhaba, bana söylenen ne kadar iyi bakılırsa o kadar yaşar, diye. Bahsettiğin konu için ben bir şey duymadım, bilen bir arkadaş varsa bilgilenmiş olalım. OğuzHan112 Abicim bu konu hakkında sen ne dersin? Bilinci giden kişinin, zamanla beyin ölümü olur mu? Rica etsek bizi aydınlatabilir misin?

OĞUZATAY
Emrah soru neydi.

Kalp krizi sonrası beyin hasarını ve sürecini mi soruyorsunuz ?

Bunu soruyorsanız,
Kalp krizi veya herangi bir nedenden dolayı beynin oksijen siz kalması yaşamı tehtit eden ciddi sağlık sorunlarına neden olur.oksijen siz kalan beyinde ilk ödem oluşur, buna bağlı koma hali gelişir, veya bitkisel hayat.

Kalp krizi sonra en fazla 5 dakika deniyor,ancak buna katılmıyorum,gözlemlediğim kadar beyim 3 dakikadan daha fazla oksijensiz kalmamalı,4.5 dakika oksijen siz kalan beyinden artık bir şey beklenemez. Mucizeler bunun dışında. ALLAH istese her şey olur. Ama genel durum bu şekilde...

OĞUZATAY
Emrah soru neydi.

Kalp krizi sonrası beyin hasarını ve sürecini mi soruyorsunuz ?

Oğuzhan bey iyi günler ben kısa özet geçeyim babam bir sene önce kalp krizi geçirdi yaklaşık bir senedir yoğun bakımda yatıyor sürekli enfeksiyonu yükseliyor alçalıyor geçen gün tekrar bir atak geçirmiş solunumu Durmuş kısacası vefat etmiş tekrar canlandırmışlar bir senedir gözlerini açıp kapatıyordu bu ataktan sonra artık hiç açmamaya başlamış ve solunumunu kendi yapamamaya başlamış bundan önce %50 solunumunu kendi yapıyordu bilinçsiz bir şekilde de gözlerini açıyordu acaba bu ataktan sonra beyin ölümü gerçekleşmiş olabilir mi yani beyin ölümü zamanla olacak bir şey mi ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Olur evet.malesef.
Kalp krizi sonrası oksijen siz kalan beyin hasar alıyor zaten,
Tedaviye yanıt almak çok zor.
Uzun bir süre yatağa bağlı koma durumu şeklinde kalabilir, sonuç olumsuz olarak gelişir,
Beyin ölümü hırzlı da gelişebilir zamanla da olabilir,

Zaten hastaların çoğu enfeksiyondan ex oluyor.

Peki, bana dediler ki ne kadar iyi bakılırsa o kadar çok yaşar. Beyin ölümü gerçekleşmeyen bir hasta için, bu bilgi doğru mu abi? Ben de bunu merak ediyorum. OğuzHan112

Üzgünüz Hayır beyin ölümü gerçekleşmemiştir,
Beyin ölümünde tablo farklı olur,
Zaten hekimler bunu size söyler.

Enfeksiyon malesef, steril ortamda yaşayabilen hastane enfeksiyonları var, yoğun bakım enfeksiyonu mesela. Tıbbi adını yazmıyorum.
Babanıza ALLAH şifalar versin,fakat durumu iyi görünmüyor,herşeye hazırlıklı olun.
ALLAH şifa versin

OĞUZATAY

Aldığı hasara bağlı biraz,
Evet iyi bakılırsa belki biraz daha uzun yaşar.
Ancak yatalak bir hastada yatak yarası ve enfeksiyon olacağı için beklenen taplo hırzlanır,

Yaşatan ALLAH dilerse yaşatır,dilerse öldürür,bu şekilde inanıp o yönde kabullenin...

Ölen beyin hücrelerinin canlanmayacağını ben de biliyorum denediğimiz yöntem canlı beyin hücrelerinin ölen beyin hücrelerinin görevini üstlenmesi, başarırız başaramayız taktir Rabbimin ben elimden geleni yapayım keşkelerim olmasın.

Dediğiniz durum bana da söylendi; %1 ila 3 arasında ihtimal verildi, biz de çok uğraştık ama olmadı. İnşAllah sizin hastanız iyileşir.

Âmin, yalnız şunu da bilin: Bilinci gelecek olsa bile başlangıçta anne-baba hariç hiç kimseyi tanımayacak ve ne kadar bilincinin geleceğini kimse bilemez, buna karşı da hazırlıklı olun.

Herşeye hazırlıklıyım. Eşim olmasından yanı sıra o benim çocuklarımın babası, dediğim gibi elimden geleni yapayım takdir Rabbimin..

Nmt16 İnşAllah iyileşir, çok çok üzüldüm. 😔 Duadan başka elimizden gelen bir şey yok. 🤲

Üzgünüz

Allah razı olsun, Aminn inşallah.. Gelişmeleri paylaşırım sizinlede. Rabbim Babanızada çok çektirmesin inşallah.

OĞUZATAY
bitkisel hayatta 10 seneden fazla yaşayan bildiğim hastalar var tabi evde bakılıyor ne kadar iyi bakılırsa o kadar uzun yaşıyor tabi yaşamaksa :( benim eşim evde 1 sene baktım hiç bir şeyi yoktu 1,5 yıl özel bir bakım evinde kaldı yatak yarası oluştu enfeksiyonlar ve kaybettim. birde benim eşim 30 dk canlandırma yaptılar şimdi düşünüyorum bu kadar zorlamasalar mı biliyorsun hasta bağımlı olacak hem ailesi hem kendi yıpranacak ben 2,5 sene her gün öldüm ama şimdi biliyorum huzura kavuştu acıları yok.
Nmt16
ben 2,5 yıl bitkisel hayatta baktım eşime umudunuzu kaybetmeyin kaybederseniz zaten bakamazsınız Allah şafi ismiyle şifasını verir inşallah

@MRM Beyefendi öncelikle başınız sağ olsun; eşinize Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin, mekânı cennet olsun. Benim kız arkadaşımın Kasım 2019'da kalbi durdu ve bilincini kaybetti, bu yılın ortalarına kadar, Deniz Baykal'ın doktoru Sayın Profesör Doktor Uğur Türe başta olmak üzere, pek çok profesörle ve doktorla temaslarım oldu. Hepsi aynı şeyi söyledi, burada yazılan her şeyi yaptık ve ne yazık ki bilinci gelmedi. :( Şimdi tabiî ki o yönden hak veriyorum; zorlamasak mı diye ama insanın içinde ukde kaldığı zaman onunla yaşamak daha zor oluyor, keşke yapsaydık belki düzelirdi durumu oluyor. Bundan dolayı her rahatsızlıkta olduğu gibi bu rahatsızlıkta da sonuna dek uğraşmak gerekiyor. Tabiî ki beni de çok etkiledi/yıprattı. Ben İstanbul'da yaşıyorum, o Bursa'da git/gel, görüş, araştır, derken 2.5 sene çok yorucu geçti ve ne yazık ki olumlu bir neticeye erişemedik. :( Buradaki yazdığım şeyler, sanki "felaket tellallığı" gibi geliyor ama benim yaşadıklarım yaşanmasın istiyorum, amacım bu. Uğur hoca dedi ki "Orada devam etsin, bana hiç getirme" dedi. Başka profesörde, "Bana değil, uzaya götürsen çaresi yok. Müzik dinletin, şunu bunu yapın." dedi. Hepsini yaptık nafile. Tek bir şekilde bu kızın bilinci gelir, dedi. Sağlam beyin hücreleri, ölen beyin hücrelerinin olduğu bölgeyi de çalıştırırsa o zaman gelir bilinci, dedi. Ama ne kadar iyileşme olur, bu bilinmez, seni tanır mı, onu da bilemezsin, bu durumun gerçekleşme olasılığı da %1 ila 3 arasında ihtimali var. Böyle yani maalesef. Dediğiniz gibi buna yaşamak denirse, yaşıyorlar. :( Allah hiç kimseye böyle bir şey vermesin.

Bende ilk başta yaşasın da yeter diyordum şimdi o yatak yaraları enfeksiyonlar hissetmiyor ama dusuncemin çok bencilce olduğunu düşündüm maalesef bu hastalığın hiçbir dönüşü yok bunu kabul etmek beni olaya daha sağlıklı bakmamı sağladı. Günahlarının kefaletini ödüyor sonunda huzura kavuşacak diye kendimi avutuyorum.ama güçlü kalmak şart çünkü başka sorumluluklarimizda var Allah'ım iyilesiceklere sagliklarini iyilesmeyeceklere cennetin en güzel yerini versin çünkü az bir bilincleri gelse kendilerini öyle görmeye dayanamazlar

Merhaba arkadaşlar Eşim bu hafta çok hareketlendi. Kolları, kafası, nerdeyse hiç durmuyor. Yatagını fazla kaldırdığım zaman kendini düşürecek diye korkuyorum. Hala görme yada algılama yok o yüzden bu haraketlerin bilinçsiz olduğunun farkındayım aspire ederken kendi sesiyle öksürüyor, ağızdan nefes alma pratiği yaptığım zamanlar aaaa diye sesler çıkarıyor. Evde bakımı yaşayan arkadaşlar budurumları yaşadınız mı? Yarın nöroloji randevumuz var Mr isterse bu haraketlilikte nasıl çekilir bilemiyorum.

OĞUZATAY
aynen Emrah bey bende elimden geleni yaptım kuzenim beyin cerrahı prof ne proflara gittim ne doç geldi baktı evde ama maalesef kapalı bir kutu uzayı ne kadar biliyorsak beyni de o kadar dediler inanın o 2,5 yılda onla beraber ben her gün öldüm sonra dua etmeye başlıyorsunuz hayırlısı ne isi o olsun 2 rahmetin biri diye çok zor olaylar yaşamayan kesinlikle bilmez kız arkadaşınız yaşıyorsa Allah acil şifalar versin kaybettiyseniz başınız sağ olsun. Allah kimseye yaşatmasın böyle acılar selamlar

@Nmt16
merhaba öyle hareket çok olmadı bizde evde baktiğım sürece ama altını değişirken bacaklarını kapatırdı hemen belki utanma duygusuyla yapıyordu ama kötü olduğunda ona ilk dans müziğimizi dinletirdim çok rahatlardı bir de bakım evine gittiğimde son zamanlarda ordaki hemşireler sizi kesinlikle tanıyor tepkileri farklılaşıyor derlerdi elimizden geleni yaptık ama maalesef hatta bakım evindeki hemşire bir kız vardı Allahıma dua ediyorum hep banada sizin gibi bir eş nasip etsin diye çok duygulanmıştım. bu arada mr isterlerse hocaya söyleyin olmadı uyutarak çekerler

Nmt16

Bir haber var mı nimet hanım ne dedi doktorlar

Dünki doktor görüşmesi çok olumlu geçmedi MR gerek görmedi daha geçen ay çekildiği için erken olduğunu söyledi. Ben de bu sabah özel bir hastaneyle görüştüm pazartesi günü evde fizik tedaviye başlanacak şuan önceliğimiz kasılan bacaklarını açmak ve fizyoterapinin beyinede çok iyi geldiğini gözlemledim sonra uygun görülürse yatış ile tedavi yapılacak. Tabi bu arada araştırma devam..

Merhaba
Ablam 44 gün önce rahim aldırma ameliyatı oldu. Başarılı geçen bir ameliyat sonrası biz eve gitmeyi beklerken sabahı yürürken hemşire bankinin önünde fenalaştı . Hemen müdahale edildi ama kalbi 25 dk sonra çalıştırıldı . Akciğer embolisi kalbi durdurmuş. Beyin 25 dk oksijensiz kalmış . 43 gündür yoğun bakımda . Bilinç kapalı glaskow koma skalasi 4 . Entube ve mide tüpü var . Ev tipi solunum cihazı aldirdilar . Enfeksiyon var crp 100 enfeksiyon yok edilirse palyatife göndereceklermis . Oradan gerekli eğitimi verip eve yollayacaklar . Öğrenmek istediğim beyin oksijensiz kaldığında modern tıp çaresiz ama deneysel tıp çalışmaya devam ediyor bu araştırmalara katılabileceğimiz bir üniversite veya bir hastane hakkında bilgisi olan var mı . Önerilerinizi benimle paylaşırsanız minnettar kalırım. Herkese sabır ve sağlık diliyorum

Emel3444 Öncelikle çok geçmiş olsun; ne yazık ki yok, 2.5 senedir çünkü bakmadığım hiçbir şey kalmadı. Glasgow Koma Skalası demek: Hastanın yaptığı hareketlere göre, puan verip bilincini değerlendirmek demektir. 4 ise en yükseğin 1 altı oluyor. 25 dakika inanılmaz bir süre, kanunen 35 dakika kalp masajı yapmaları gerektiği için, yaptılar. Ne yazık ki imkânsız duruyor bilincinin gelmesi. :( Allah sabırlar versin.

oğuzatay teşekkür ederim. Kök hücre tedavisi uygulayan bir yer var mı Türkiye'de bilginiz var mi

@oğuzatay teşekkür ederim. Kök hücre tedavisi uygulayan bir yer var mı Türkiye'de bilginiz var mi

Bu konuyla ilgili şu an için hiç duymadım, sadece çok ilerleyen dönemlerde, insan beynini bir yere kopyaladıktan sonra, sizin belirttiğiniz kök hücre tedavisinin yapılacağı söylendi, fakat bunu görmeye ömrümüz yetmez. Şu an için hiçbir çaresi yok, tek ihtimal sağlam beyin hücreleri, ölen beyin hücrelerinin de bulunduğu yeri çalıştırırsa, bilincinin geleceği: Ama böyle durumda gelen bilincin ne kadar gelir, kimi tanır, orası muallak.

Üst Alt