erken inceleme diye bir şey yok yalnız. sosyal incelemeye luzum duyulmuş o zaman. zaten senin aylığın yönetmelik değişikliğinden önce kesilmiş. yönetmelik değişikliği mart 2014'de yapıldı ve yeni yönetmelik değişikliğinden sonra tüm sosyal incelemeler 1 ocak 2015'ten itibaren yapılacak.
bundan önce adres değişikliği yapanlar (vakfın görev alanı dışına taşınanlar)
sgk kaydı tespit edilenler vs şimdi bile tespit edilirse aylıkları kesilir/durdurulur.
muhtaçlıkları incelenecek olanlar 1 Ocak'tan itibaren sosyal incelemeye tabi olacak. muhtaçlık tespiti için yapılacak gelir hesabına da evde bakım aylıgı da dahil edilecek.
bu arada ta mart 2014'ten beri evde bakım aylıgı zaten 2022 aylığı için gelire dahil.
ilk başvuranlar evde bakım aylıgı alıyorsa bu sure içinde gelirlerine evde bakım aylıgı da dahil edildi yani.
ya da engelli adres değiştirmiş başka ilçeye taşınmış. e aylıgı durduruldu. bu vatandaş tekrar başvurdugunda gelirine evde bakım aylıgı da dahil edildi. ve evde bakım aylıgıyla birlikte sınırı geçtiyse 2022 aylıgı baglanmadı.
diğerleri de aylık almaya devam edenler yani, 1 ocak'tan itibaren elenecek yani binlerce engelli.
yavaş yavaş dozaj ayarlandı.
peki sizler mart'tan beri evde bakım aylıgı 2022 aylığı gelir hesabına niye dahil edildi diye itiraz ettiniz mi? hayır etmediniz.
ben mart'tan beri bangır bangır evde bakım aylıgı 2022 aylığı için gelire dahil edildi dediğimde ne sözler işittim.
sizlere bunları anlatmak ayları aldı.
şimdi tek tek aylıklarınız gidecek yine anlamayacaksınız bile.
bu tehlikenin farkında bile değilsiniz halen. ona yanıyorum.
2015 ocak'tan sonra görüşürüz! kimse aglamasın aylıgım kesildi diye! neyin mücadelesini verdiniz hangi tepkiyi verdiniz de sızlanacaksınız sonra?
önümüzde 1 ay kadar zaman kaldı. binlerce engellinin aylıgı sırada beklior kesilmek üzere. belki bundan dolayı ses edersiniz diye umuyorum. çünkü sıra hepinize geldi.
Allah aşkına 3 kişilik aile başvuruyor. "evde bakım aylıgı alıyor diye muhtaçlık sınırını geçior diye 2022 baglanmıyor" dedik duydunuz mu? onca kişiye bu yuzden aylık baglanmadı! şimdi sıra size geliyor işte. evde bakım aylıgı ile birlikte sınırı geçiyorsanız 2022 aylıklarınız kesilecek sizin de.
yönetmeliğin değiştirildiği gun 25 mart'ta açtım şu başlığı ben:
http://www.engelliler.biz/forum/202...sabina-dahil-edilecek-onemli.html#post1406636
binlerce engellinin aylıgı kesilecek dedim. o vakitten beri ben de bu konuya vakıf tum arkadaşlar da açıklama yaptı.
2022 aylıgına evde bakım aylıgı dahil diye.
ses etmediniz. ciddiyetini anlamadınız. aylarca sırf konunun ciddiyeti anlaşılsın diye bekledim.
artık geri sayım başladı!
evde bakım aylığı 2022 aylıgı gelir hesabına dahil edilmemelidir! eger edilirse binlerce kişinin 2022 aylığı kesilecek! bu değişiklik durudurlmalıdır!
ve bu değişiklik mart'tan beri yururlükte! yani yönetmeliğe göre evde bakım aylığı 2022 gelir hesabına dahil ediliyor. (sadece sosyal incelemesi 1 ocak 2015'ten itibaren başlayacak. buna aldandınız sizler de işte! )
siz tepki vermezseniz niye mevzuat değiştirsin ya? niye? herkes memnunsa engelli menunsa niye değişiklik yapılsın?
yapmayın Allah aşkına yapmayın, rahatsızsanız sesinizi duyurun. yok aman banane diyorsanız sonsuza kadar susun artık!