Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

senveben;
2015 ortasından sonra lale devrının bıttıgını resmen goreceksınız katılıyorum.+++++

yerel milletvekili seçimleri yaklaşırken maaşlar kesilmez 1980 den beri ne artıyor ne çıkıyor hep 8.5 milyon engelli var yaşayan 2 kişi ile çarpın 17 milyon 3 le çarpın ortalama 25 milyon kaç milletvekili yapar hesaplayın şu an kesemezler risk alınmaz ancak olursa erteleme olur

sosyal medyada paylaşalım nasıl yapalım bilmiyorum ben

Herkes bir mesaj yaz sa yetkili bi yeri arasa yine yeter ücretsiz olarak sms ata bilirsiniz cep tlf dsn 144 ve 183 bimer ve cumhurbaşkanı na yazın işte boş durma yın son 1 ay iş işten geçmeden birlik olun sesini zi duyurun ankarada ki arkadaş lar aile Bakanlığı nin yanında nöbet te varmı siniz hadi kolay gelsin.

Arkadaşlar, bu konuya olan tepkilerimizi yazılı dilekçelerle yetkili makamlara yazıp iadeli taahhütlü olarak postalayin, ben öyle yaptım...
Ayrıca konuyu görsel basına taşımamız lazım, yoksa sesimizi duyuramayiz...

Teror magduru sivil engellıye trılyon tszmınat verıyor,2.maası baglıyor,6-7 bın gelırı olandan bıle esırgemezken.zaten herseyı haksız adaletsız ki adalet ve kalkınma partısının .bunlar ıyı gunler .

Arkadaşlar, konuyu fatih portakal'a yazdım ama sadece benim yazmam olmuyor lütfen sizlerde yazın, feceden fatih portakal yazın, sayfanın mesaj bölümüne konuyu
yazın.
ne kadar çok kişi yazarsak o kadar dikkate alınır, haydi durmak yok...

hacer demirbilek;

Aile bakanlığına diekçe yazın durumu beyan edip itirazda bulunun....

azad21;

azad21, bakanlığa dilekçe yazdınmı?

ne gerekiyorsa zaman kaybetmeden yapmamız gerek.....

dostempati;

aynen katılyorum kalperen,siz löküs hayat yaşayın %50 zam alın gerisin boşverin,engellilerinn raporuyla uğraşın asgari ücrete ve emekliye %3 çok görün,oh ne güzel dünya demicem,bir yer biri ona bakar kıyamet ondan kopar,kıyamet kopacak ama şükürcü ve sabırlı bir milletiz ondan kıyamet kopmuyor,soğan ekmekçiyiz,bu milletin kıymetini bilin,sayın seçtiğimiz millet vekilleri,kimi ser sefalet içinde,kimi parayı götürecek yer bulamıyor,bankada parası unutluyor,vs,gelir dağılmında uçurm var,bi çare,ama ne çare,

arkadaşlar yazın bütün makamlara lütfen sesinizi duyurun. çok zor bi iş degil

sayın akp yetkilileri engellilerin aylıkları kesiliyor. son yönetmelik öyle ustaca hazırlanmışki akp ye yazıklar olsun 2022 maaşını engellilere vermemek için düzenlenmiş ali cengiz oyunu oynanmış resmen. AKP soruyorum sana lütfen soruma cvp ver. 3 kişilik bir aile var 2 engeli çocuk bir ane geliriniz 270 tl yi geçiyor diye engelli çocukların maaşı kesildi. 3X270=810 lira. anne 850 lira emekli maaşı alıyor eşinden kalan. 2+1 kutu gibi evde oturuyor kira 600 tl sağ olun sizin getirdiğiniz suriyeliler sayesinde. şimdi kalan 250 tl ile nasıl geçinecek bu aile bana bunun bir hasabını yaparmısınız...

kopyalayıp yollayın nütün millet vekillerinie kurumlara bimere. birde herkez kendi memletin dedi derneklere masj atsın. sizin görev nedir diye sorun.

Allah yardımcınız olsun söyleyecek söz bulamıyorum.

benim maaşı aralık 2013 te kestiler.şimdi inceleme 2015 te başlıyacak diyolar o zaman beni neden erken inceleyip maaşımı kestiler

erken inceleme diye bir şey yok yalnız. sosyal incelemeye luzum duyulmuş o zaman. zaten senin aylığın yönetmelik değişikliğinden önce kesilmiş. yönetmelik değişikliği mart 2014'de yapıldı ve yeni yönetmelik değişikliğinden sonra tüm sosyal incelemeler 1 ocak 2015'ten itibaren yapılacak.
bundan önce adres değişikliği yapanlar (vakfın görev alanı dışına taşınanlar)
sgk kaydı tespit edilenler vs şimdi bile tespit edilirse aylıkları kesilir/durdurulur.

muhtaçlıkları incelenecek olanlar 1 Ocak'tan itibaren sosyal incelemeye tabi olacak. muhtaçlık tespiti için yapılacak gelir hesabına da evde bakım aylıgı da dahil edilecek.
bu arada ta mart 2014'ten beri evde bakım aylıgı zaten 2022 aylığı için gelire dahil.
ilk başvuranlar evde bakım aylıgı alıyorsa bu sure içinde gelirlerine evde bakım aylıgı da dahil edildi yani.
ya da engelli adres değiştirmiş başka ilçeye taşınmış. e aylıgı durduruldu. bu vatandaş tekrar başvurdugunda gelirine evde bakım aylıgı da dahil edildi. ve evde bakım aylıgıyla birlikte sınırı geçtiyse 2022 aylıgı baglanmadı.

diğerleri de aylık almaya devam edenler yani, 1 ocak'tan itibaren elenecek yani binlerce engelli.
yavaş yavaş dozaj ayarlandı.

peki sizler mart'tan beri evde bakım aylıgı 2022 aylığı gelir hesabına niye dahil edildi diye itiraz ettiniz mi? hayır etmediniz.
ben mart'tan beri bangır bangır evde bakım aylıgı 2022 aylığı için gelire dahil edildi dediğimde ne sözler işittim.
sizlere bunları anlatmak ayları aldı.
şimdi tek tek aylıklarınız gidecek yine anlamayacaksınız bile.
bu tehlikenin farkında bile değilsiniz halen. ona yanıyorum.

2015 ocak'tan sonra görüşürüz! kimse aglamasın aylıgım kesildi diye! neyin mücadelesini verdiniz hangi tepkiyi verdiniz de sızlanacaksınız sonra?

önümüzde 1 ay kadar zaman kaldı. binlerce engellinin aylıgı sırada beklior kesilmek üzere. belki bundan dolayı ses edersiniz diye umuyorum. çünkü sıra hepinize geldi.

Allah aşkına 3 kişilik aile başvuruyor. "evde bakım aylıgı alıyor diye muhtaçlık sınırını geçior diye 2022 baglanmıyor" dedik duydunuz mu? onca kişiye bu yuzden aylık baglanmadı! şimdi sıra size geliyor işte. evde bakım aylıgı ile birlikte sınırı geçiyorsanız 2022 aylıklarınız kesilecek sizin de.

yönetmeliğin değiştirildiği gun 25 mart'ta açtım şu başlığı ben:http://www.engelliler.biz/forum/202...sabina-dahil-edilecek-onemli.html#post1406636

binlerce engellinin aylıgı kesilecek dedim. o vakitten beri ben de bu konuya vakıf tum arkadaşlar da açıklama yaptı.
2022 aylıgına evde bakım aylıgı dahil diye.
ses etmediniz. ciddiyetini anlamadınız. aylarca sırf konunun ciddiyeti anlaşılsın diye bekledim.
artık geri sayım başladı!

evde bakım aylığı 2022 aylıgı gelir hesabına dahil edilmemelidir! eger edilirse binlerce kişinin 2022 aylığı kesilecek! bu değişiklik durudurlmalıdır! ve bu değişiklik mart'tan beri yururlükte! yani yönetmeliğe göre evde bakım aylığı 2022 gelir hesabına dahil ediliyor. (sadece sosyal incelemesi 1 ocak 2015'ten itibaren başlayacak. buna aldandınız sizler de işte! )

siz tepki vermezseniz niye mevzuat değiştirsin ya? niye? herkes memnunsa engelli menunsa niye değişiklik yapılsın?

yapmayın Allah aşkına yapmayın, rahatsızsanız sesinizi duyurun. yok aman banane diyorsanız sonsuza kadar susun artık!

Türkiye'de ADALET sadece bir kadın ismidir:(

eylem yapalım biri öncülük yapsın?

konu sadece bakım aylıklarının gelıre dahıl edılmesı mı...
yoksa 270lıra gıbı sacma rakamın
(31,12,2014'e kadar)olmasımı?
ben evde bakım alamıyorum aslında şuna kadar almam gerekırdı .
2006dan sonra rapor sıstemı degışıp ben saglam sayıldıgım için hıç başvurmadım butun işlerımı bızımkıler goruyor içerıde ve dışarıda, kendı kendıme çay bıle yapamıyorum ayakta duramıyorumkı yanı benım suçum ne bu saatten sonra hangı ışe gıdıcem tek.sandelye ılemı gıdeyım .
sadece 2022 alanlar daha magdur !.gıder var gelır 0 olacak.yanı derdımız ıkısını bırden almakmı olmalı sızce?
neden asgerı brut ucretın 3/2oranı 2022 lerede uygulunmazki tamamen sacmalık.

mart 2013 te kanun çıktı. kişi başı gelir 255 tlyi gecince maaşı kesiyolar. beni o kanuna göre incelediler.adres degişikligi yada sgk kaydı falan cıkmamıştı. zaten bi benim degil ıspartada bi cok kişinin maaşı kesildi. o mart 2014 te cıkan kanun bakım maaşının 2022 engelli maaşına gelir hesaplamasına dahil edilmesiydi. önceden bu maaşı ankara baglıyor ve sadece engellinin kendi gelirine bakılıyodu. fakat şimdi yetki illerdeki sydv bırakıldı inceleme ve denetim onlarda. bence artık bu maaşı cok az kişi alabilecek. 11 yıldan fazladır alıyodum.

[SIZE=4]*[/SIZE] Kendi ilinize ait İl Müdürlüğünü seçip, Web Sitesine girip İletişim bölümünden E-Posta ya da Telefonla sesimizi duyuralım

[SIZE=5]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri Web Site Adresleri:[/SIZE]

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Elazığ İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü |
Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
http://kırsehir.aile.gov.tr
Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Konya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
T.C. MALATYA VALİLİĞİ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Sakarya İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü |
Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tokat İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tunceli İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü
Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü |
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü YOZGAT |
Batman Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |
Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |

birlik olalım sesimizi duyuralım arkadaşlar 1 ay kaldı?

aylardır haykırıyoruz 2015 ocak ayında maaşlar kesilecek ama birliktelik yokki?

etrafa bakmaya gerek yok arkadaşlar.
bu mücadelenin en önemli temel ayagı sizlersiniz. bir karar alınacaksa bu karar size ait olmalı.
etrafa bakmaktan başkalarını öne çıkarmaktan vazgeçin.
bir liderlik gerekiyorsa bu liderlik size aittir.
her ne adım atarsanız atın sonuna kadar destek vereceğimi bilin. yer ve zaman duyurusu kafi benim için. gelirim.
onca çileyi sıkıntıyı çeken sizler varken sizin adınıza karar vermeyi kendim için haddi aşmak olarak yorumlarım.
sadece karar vereceksiniz ve çağıracaksınız hepsi bu.
gelen gelir gelmeyen keyfi bilir.

Teşekürler Mustafa, sadece kızmanın bir anlamı yok evet bu yöntem geçerli teşvik edelim yol gösterelim ve elimizden gelen tüm uyarıları yapalım.

ama ne yapalım, nereden başlayalım diye önerimi merak ediyorsanız önerim şudur:
öncelikle medyayı harekete geçirmek gerekir. 10 kadar bir grup bile gazetelere, tv'lere ziyaret gerçekleştirip demeç verse bile, bu demeç dikkate alınır. öncelikle bu aylıkların kesileceği ile ilgili haberin yayılması şart ve medya bunun için gerekli.
eylem sonraki iş. önce ön hazırlık şart ve kulakları alıştırmak gerek.

Bendenden de bir öneri

Tv lerin aynı zamanda facebook ve tvter gibi anında mesaj iletim yoları ve e mail leri sürekli yeni habere açıktır yoğun habere karşı mecburen başka habere kaptırmamak için yer verirler,

Zaten ölçümüz yok elimizden gelen her hareket bize çıkar yoldur

Toplanacak bi grup arkadaş ile aspb aike bakanligi önünde toplan maya nedersiniz acaba yada Başbakan lik ta

ankarda ve istanbuldaki arkadaşlar siz neden ses vermiyorsunuz. ulusal kanallar isbulda gidip demeç verin ankaradaki arkadaşlar sizde eylem yapabilirsiniz tolanın meclisin veya başbakanlığın önünde eylem yapın çokmu zor bu iş.

ankarada aile sosyal politikalar bakanlığının orda bir eylem düzenliyelim ben ta diyarbakırdan gelmeye razıyım?toplanalım? birlik olalım 1 ay kaldı allah peygamber aşkına maaşlarımız teredütsüz kesilecek?

aile ve sosyal politikalar bakanlığına bende sorayım dedim telefonları cevap vermio erdoğan cumhurbaşkanı oldu milleti unuttu başka ne deyim yani ey erdoğan zalimin zulmü varsa garibanın allahı var bunu unutma hesabını vericeksin

Üst Alt