Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

maaşı bırakın bırde alıenızın tum gelırlerı en ınce ayrtıntısına kadar araştırıp gss odemek zorunda kalacaksınız suan için 378lıra asg.ucretın 3/1i. yanı babanızın veya annenızın emeklı maaşı 1135 olsun evde 3 kişi isenız başka gelırnız olmasa bıle alt lımıtı astıgınız için bırde gss cıkacak .muhtemlen banada cıkacak ben maaşı alamayacagıma uzulurken bırde gss odeycegım nasıl oduyceksem artık .stresım artı bı haftadır. panık atagım patlamak uzere ben neyapayım ölelımmı yanı .yanlış bışey yazdıysam moderotorler duzeltebılır.

ablacım sımdı muhtaclık sınırını daha da mı dusurcekler:(

hayır, ablacım.
ben mevcut muhtaçlık sınırının düşüklüğüne atıfta bulundum. Zaten bugünkü muhtaçlık sınırı düşük. böyle olunca evde bakım aylığı gelire dahil olunca ya da herhangi bir gelir değişikliği olunca, maaş tehlikeye giriyor.

evet oda var gss ile uğraşacaz. onu düşünmemiştim hem alt gelirlisin hemde devlet gelir seviyesini aştığın için maaşını kesiyor bu sefer alt gelirli deyip gss ye bağlıyor mantığa bak afrika yamyamları bile daha mantıklı kanun çıkarılardı resmen milleti zora sokmak

burada bireysel değil de grup olarak hareket etmek gerekir..bunun da öncülüğünü engelli dernekleri yapmalı..bu dernekler ne amaçla kurulmuş ne iş yaparlar? sokaklara inip sesimiz oldular mı? sağa sola mesaj atmakla olmuyorrrrrr,kimse takmıyor engellileri.........2013 ten beri akp vekilleri dahil bir çok vekil,bakan,cumhurbaşkanı ve gazeteciye mesaj attım tek cevap veren chp vekili şafak pavel di,,O da mecliste yeterli çoğunluğa sahip olmadıkları için bir etkinlik gösteremediklerinden yakındı...dediğim gibi engelli dernekleri sokağa inmeli, sesimizi haykırmalı...

ufaktan ufağaaa 2022 engelli maaşına el sallamaya başlasak iyi olur günden güne daha iyi olacak derken herşey daha berbat olmaya başladı allah sonumuzu hayreyleysin bugünümüzü aratmasın yarabbim !

Fok tv mesaj yazdım bugün dikkate alacağız dediler engelliler için bakalım ne olacak fok tv gece Haberleri ni takip edin

fox tv haberleri diğer kanallara nazaran daha tarafsız izleyenler bilir,
en azından havuz medyası ya da yandaş kanal olmadığı adından da anlaşılabilir.. muhalefetin de , iktidarın da eksikliklerini ekrana getiriyor..

bugünkü ana haberinde yarın taksim'de engellilerin toplanması konusunda yazılan twitteri okudu spiker..

evet arkadaşın dediği gibi ben maaş için başvurdum şimdi gss li oldum ayda 45 tl para ödüyorum :)

Yarın ki taksim toplu lugun da aranızda katılan kimse varmı arkadaş lar kalem ablanın bi bilgi si varmi acaba.

GSS Prim borçları yasası sacmalıktan başka bişey değildir
Bir kişi zaten işsiz calışmamaktaysa
Siz devlet olarak birde gel baba borclusun diye kişiye ödeyemeyeceği borç miktarı çıkartılamaz
Bu adil devlet anlayışına yakışmayan
Bir yasa tasarısıdır !

Savaş nedeniyle onca göçmene ilgi ve alaka gösteren
Devlet
Kendi vatandaşını
"GSS BORÇU"
Adı altında
madur bir duruma düşürmemelidir

Bu yasa
("GSS YASASI")
Biran önce
İPTAL edilmelidir !..

ah kardeşlerim ah hiç bir sosyal güvencem yokken mecburen adana numune ve araştırma hastanesine gittim dr emar ve tahlil istedi muayene 30 tahlil 25 emarda 130 tl dedilerben bu parayı temin etm ek için cırmalarken hastaneyi dolduran yüzlerce suriyeli tepeden tırnağa kuruş vermeden her işini görüyordu kendimi kendi vatanımda 3. sınıf biri olarak gördüm gerçekten çok acı bir durum

sormayın bende çok üzgünüm bu konuda çok haksızlık benim 2 oğlum var 26 ve 30 yaşlarında %95 zihinsel ve ben çok zor şartlarda çalıştım 21 yıl çocuklarımın geleceği için nelere katlanmadım evimizi aldık çünkü zihinsel engelli çocuğun varsa her evde oturamazsın,toplu taşıma araçlarına binemezsin arabada şarttır çok zorlıuklar çektim bakıcı gelmediği zaman daireye götürdü masa üstlerinde yatırdım neler yaşadım anlatmakla bitmez şimdi emekliyim tabiki eşimde eh ev araba var maaş kesilecek muhtemelen bide engelli çocuk doğurduk diye üstüne para verecez ,eve kapalıyız ,sosyal hayat yok sayılr,maddi manevi yük tonla var çıldırmak içten değil bu çocukları ben zincirleyip bu yaştan sonra çalışmayamı gideyim bunu istiyorlar herhalde bir çok yerede yazdım ama kimsede ses seda yok allah onları bildiği gibi yapsın diyorum.

atalayxx;

sizin durumunuz yine çok iyi tamam belli şeyler yaşamışsınız ama şükür gene geliriniz var ya geliri olmayanlar ne yapsın yada çok az olanlar ne yapsın sadece bu maaşa bakanlar var inanın hiç geliri olmayanları bile evirip çevirip gss li yapıyorlar

Moral bozmak gibi olmasın ama yüzlerce işçi göz göre göre kanunsuzluktan, kontrolsüzlkten, vurdumduymazlıktan, yandaşçılıktan can verirken kılı kıpırdamayanlardan olumlu hareketler beklemek ütopya gibi bir şey. Yapılan haksızlıkları ulaşabildiğimiz herkese anlatmalıyız. Aklı örtülmüşlerin aklını başına getirmeliyiz... Bir karanlığın içindeyiz ama unutmayalım ki Güneş karanlığın en derin yerinde doğmaya başlar... Allah yardımcımız olsun...

eylemmi var biz engeliler olarak taksimde?

bu günki eylemde 2022 maaşı yeni yönetmelik dille getirilecekmi? bu saçma yönetmeliğe bir an önce dur demek lazım?

bu gün engelli dernekleri ve engelli arkadaşlarım 30 kasım saat 2de eylem yapmış bu eylemin içeriği ne?2022 maaşındaki yeni yönetmelikmi?

arkadaşlar bu konuyu Ak Parti milletvekillerine en kısa zamanda ulaştıracam inşallah bu sorun benize üzüyor malesef inş elimizden geleni yapacağız

Arkadaşlar ne yapacağımız konusunda aklıma gelen şunlar:

1. 2022 ve evde bakım aylığı alan arkadaşlardan oluşan bir grubun Başbakanla görüşüp sorunları direkt anlatması.
2. Gazetelerle yine aynı şekilde bir grup oluştup görüşme yapmak ve yayınlanmasını sağlamak
3. Ankara ve İstanbul'da eylem yapmak.
İŞi dolandırmayalım direkt hükümetle görüşelim Başbakanla vs diyorsanız ona da varım.

dernek vs başkaları aracılığıyla mücadeleyi yürütmek yerine sorunun asıl muhatabı olarak sizlerin devreye girmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu konularda hemfikirseniz ve önceliği belirlerseniz (ya da başka şey yapalım diye bir öneriniz varsa) ona göre ben de üstüme düşenleri yapacağım. Fakat sizler olmadan olmaz bu işler söyleyim. Elbette gider kendim de görüşme yapabilirim gerekli yerlerle ama bu işin başında sizler olmak zorundasınız.
Bizzat kendiniz mücadeleyi üstlenmekle mükellefsiniz.

malulen emekliler de 2022 maaşı alabiliyor mu? Aydınlatırsanınz memnun olurum. Teşekkürler.

malulen emekli olan biri 2022 aylığı alamaz maalesef.

Melek kalem abla bence de en uygun olanı direk Başbakan ve cumhurbaşkanı ile görüşmek sen burdan bi kaç uygun kişi ile ziyaret ederek bu konuyu gündeme getire bilirsiniz en uygun olanı şimdilik bu.

Gedikpaşa yukarıda yazdım ama sanırım görmediniz... Malulen emekli olan birine 2022 aylığı baglanmaz.

Kayaya, benim de aklımdan geçen direkt muhataplarıyla (Başbakan gibi) görüşme yapılması. Fakat bunun için 2022 ve evde bakım aylığı alan engellilerin olması gerekiyor. Bu sorunların muhatapları sizlersiniz. Aracısız olsun bu iş diyorum.
O yüzden bu fikrime katılanlar ve böyle bir görüşmede yer alacak olanlar varsa belirtsin.
ne kadar kişi var görelim. Ben de çalışmalara başlayım buna onay veriyorsa herkes.

EKİM 2014
AÇLIK ve YOKSULLUK SINIRI
DÖRT KİŞİLİK AİLENİN HANESİNE GİRMESİ GEREKEN TOPLAM GELİR:
AÇLIK SINIRI 1.205 LİRA, YOKSULLUK SINIRI 3.926 LİRA
MUTFAK HARCAMASINDA AYLIK ARTIŞ YÜZDE 1,29 ve ONİKİ AYLIK ARTIŞ YÜZDE
13,26 ORANINDA…
BİR KİŞİNİN YAŞAM MALİYETİ 1.426 LİRA
ÇALIŞANLARIN YOKSULLUĞU MAKUL DEĞİL…
Ülkenin sürekli değişen gündeminde değişmeyen tek konu, çalışanların içinde bulunduğu
geçim şartları olmaktadır. Yapılan kimi düzenlemelerde ‘makul’ kriteri aranır ve ön plana
çıkarken, çalışanların içinde bulundukları yaşama koşullarındaki olumsuzluk, karşı karşıya
kaldıkları yoksulluk düzeyinin makul olmadığı göz ardı edilebilmektedir.
TÜRK-İŞ tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç
maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla 27
yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının 2014
Ekim ayı sonuçlarına göre:
 Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması
gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.205,43 lira,
 Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim,
sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı
(yoksulluk sınırı) ise 3.926,47 liradır.

Asgari ücretin 891 tl olduğu ülkemizde, bir engellinin muhtaçlık sınırı aylık 274 tl olarak belirlenmiş. Ne yaparsan yap artık, sosyal hayata mı katılırsın, sinemaya mı gidersin, sevdiklerinle güzel vakit mi geçirirsin, yada karnını doyurmaya mı çalışırsın seçim sana kalmış. İstediğin her şeyi yapma özgürlüğün var, çünkü hepimiz 274 liralık insanlarız, 275 tl olduğu zaman muhtaç değilsin zenginsin, artık başının çaresine bakabilirsin.

İster engelli ol ister sağlam ol birilerinin umurunda değilsin, olay sadece maddi yönden bağlıyor birilerini, ve hep birilerine muhtaç olmamız, bağımlı olmamız isteniyor. Hani bir söz vardır, sen ne kadar anlatırsan anlat, anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır. Biz ne yaparsak yapalım hep bildiklerini yapacaklar, ama pes etmek yok.

Not: Yukarıdaki veriler Türk-iş in Ekim 2014 verilerinden alınmıştır.

Arkadaşlar sanırım Direkt muhataplarıyla görüşme işine alışık değilsiniz, kendi sorunlarınızı anlatmaya. ama mücadeleye alışmak zorundasınız. O yüzden aklıma bir fikir geldi.

Hükümetle görüşme yapıncaya kadar tecrübe kazanmanız açısından milletvekilleriyle görüşmeye ne dersiniz?

Bir arkadaşım Ak Partili Milletvekili Cuma İçten'in danışmanı. Demin onunla görüştüm randevu ayarlaması için, ayarlayacak.
Cuma İçten Hafta sonu Diyarbakır'da hafta içi ise Ankara'da.
Nerede görüşme yapmak istiyorsanız bu iki şehirde bulunan arkadaşlar ses etsin lütfen. Randevuyu MV mi versin siz mi?
Bu şekilde çalışmalar başlasın artık diorum.
Evet, bu görüşme nerede olsun? Diyarbakır mı, Ankara mı? katılmak isteyen arkadaşlar belirtsin ona göre randevuyu kesinleştirelim.

Ayrıca Hükümete yakın medya ile de görüşmeleri başlatmak gerek diye düşünüyorum.

Star Gazetesi'nden bir arkadaşla görüşme ayarlamaya çalışacagım bunun için. Kendisi yazardır o gazetede. Bunun için İstanbul'daki arkadaşlar ses versin lütfen.
Bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. sonuç alıncaya kadar hükümetten muhalefete kadar tam gaz başlatalım artık mücadeleyi. buradan yazıp çizmekle olmuyor!

kalem abla ben diyarbakırdayım diyarbakırlıyım elimden ne gelirse yapmaya hazırım? tek kişiyle olacak iş değil.

Ablası aylarca bu başlıklara yazıp duruyorsun. Diyarbakır o yuzden aklıma geldi. İstersen Diyarbakır'da randevu ayaralayalım. Oradan aradaşlar da bul tüm sorunlarınızı iletin. Haklarınızı artıkı çoğunuz ögrendiniz. her konuda bilgilendirici yazılar var sitede. Hangi sorun varsa dile getireceksiniz. bunlara alışmalısınız artık.
Eger randevu Diyarbakır olsun derseniz bana uyar. Randevuyu orası için alırım. Hafta sonu olur ama. Önemli olan artık bir yerden başlamak ve her şehirden her görüşten arkadaşların mücadeleye dahil olması. aracısız, kendi işinizi görmek zorundasınız.

Ankara'da olan arkadaşlar da Ankara'dan görüşsün. ben başka milletvekilleri ve gazetelere geçeceğim sonra. Devamında her partiden MV ve her görüşten medya olacak.

çalışma grupları bu şekilde oluşmaya başlayınca başbakanla görüşmeye geçilir. hem bu milletvekili ve medya görüşmeleri hazırlık süreci olur alışırsınız.

Son düzenleme:
Üst Alt