Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

Melek ablam bilgileri aldim arkadaş larımizdan isteğim ankarada ki tanıdık engelli arkadaş varsa yönlendirin buraya toplanti icin birleşelim.

Ablacım teşekkür ederim öncelikle sana, tüm çabalarından dolayı. ta başından beri sorunları duyurmak için çabaladın şimdi de koşturuyorsun.
...
Direkt tanıdıgım yok ablam. Ama duyuruyu dur tekrar yapayım.

Arkadaşlar,
4 Aralık Perşembe günü engelli arkadaşlar, TBMM'nde AK Partili Milletvekili Cuma İçten ile sorunlarımızı iletmek için görüşme yapacaklar. Ankara'da olup da katılmak isteyen engelli arkadaşlarımız bu görüşmeye katılmak istiyorlarsa belirtsinler lütfen.

Nedemek melek ablam asıl sana teşekkür etmek lazim adının anlamıni taşıyan melek gibi insansın tüm engelliler adına sana ne kadar teşekkür etsek azdır burda twitter da yaptık ların için Allah seni hiç bir zaman Darda bırakmaz inşallah. Ankarada olan veya tanıdık lari olan arkadaşlar lütfen persembe günü için gelmeye çalışın ve burdan adınız paylaşın geleceğinize dair engelliler için güzel bir gelecek için birleşin.

kaya arkadaşım sanada ben teşekkür ederim verdiğin mücadele için ben uzağım diyarbakırdayım keşke ankarada olsaydım?

Sağol Azad keşke daha fazlası elimden gelse ama en çok teşekküru melek ablamiz hak ediyor Azad arkadaş im Diyarbakır daki arkadaş veyâ engelli tanıdık ların ile orda da bi gorusme yapıla bilir cevren ile görüş sana ordan bi randevu alalim.

kaya kardeşim melek ablam ne yaptınız umut verici bir şey varmı 2022 maaşıyla ilgili yeni yönetmelik?

az önce tbmm tvde engelliler günü için konuşmalar yapıldı fakat somut bişe olmadı

meclis sadece kendilerine zam yapmak için var milletin ne durumda olduğu umurlarında değil

kaya kardeşim melek abla ne yaptınız bir gelişme yokmu miletvekiliyle görüşecektiniz?

Arkadaşlar bugün ku görüşmemiz akp milletvekili cuma içten ile başladı görüşlerimizi dile getirdik not alındi görüşmeler devam edecek yalnız katılım kalabalık olsa daha iyi olacaktır.

evet, arkadaşlar Yalçın'ın da dediği gibi bugün 6 arkadaş Meclis'te AKP milletvekili Cuma İçten ile görüştüler ve sıkıntılarımızı anlattılar. Vekil de gerçekten ilgilenmiş. Arkadaşlar aynı vekille tekrar görüşecekler inşallah. ve diğer milletvekilleriyle görüşmeye de devam edecekler.
Katılım oldukça AKP milletvekilleriyle görüşmeler devam edecek yani. Görüşmelerin Meclis'te değişik milletvekilleriyle olması sorunların duyulmasını ve görünmesini sağlayacak.
Bu arada İstanbul'dan katılım yok anladığım kadarıyla:)
o yüzden madem Ankara'dan katılan arkadaşlar var gazete görüşmesi için de Ankara olsun diye düşünüyorum.
Bu konuda çalışmalara başlayacağım. İstanbul katılım olmadıgı sürece iptal. Katılım olunca İstanbul'da gazete ve yazar görüşmeleri başlayacak bilginize.
......
Yahu aylarca ordan burdan şikayet yazan arkadaşlar iş çalışma yapmaya gelince ortadan kayboldular. Birkaç kişi dışında anladığım kadarıyla maaşların kesilmesinden ya da başka şeylerden şikayet eden sorun yapan yok:)
peki öyle olsun bakalım:)

NOT: Ankara için başlangıçta Yenişafak ve Star Gazeteleri için görüşme ayarlamaya çalışıyorum. bu konularda arayı soğutmamak ve seri hareket etmek gerekiyor.

Ankara'dan sıkıntılarını duyurmak isteyenler varsa bu görüşmelere katılabilirler.

Ankaralı arkadaş lar ve şehir Dışı gelmek isteyenler için burdan haberleşme sağlaya biliriz unutmayın ki ocak 2015 ten sonra geç kaldık diye üzülmeyin .

Sikintilarimizi dile getiren arkadaşlardan ALLAH razı olsun bende katilmayi isterdim fakat özel sektörde istediğiniz zaman malesef izin alınamıyor hem engelli olmak hemde özel sektörün zorluklariyla çalışmak gerçekten çok zor rabbim cumlemize sağlık ve sabir versin

lütven 2022 maşımıza dokunmasın devletimiz bizim gibi engelli insanların hakkı bu

inşallah sesimizi duyarsın sayın hükümatimiz 2022 maaşımızıda elimizden almayın nolur bu maaşla geçınen yüzlerce engelli var arkadaşlar sizde çağrılarınızı yapın sesinizi duyuralım haydi yarın geç olmadan

katılmayı çok isterdim ama çocuklardan bazan balkona bile çıkamıyorum hayatım ev hapsi gibi çıkmamız gerekiyorsa bile dörtlü çıkıyoruz eşim ,ben ve iki oğlum oda çok sıkıntı oluyor isyanımda bu sebeptendir zaten ve ayrıca forma hergün göz atıyorum sizi takip ediyorum üyelik girişi yapdanda izliyorum giden arkadaşların eline yüreğine sağlık lütfen yakın olan ve durumu müsait olan arkadaşlar cesaretlerini göstersinler.

ben diyarbakırdayım? yoksa teredüt etmeden katılırdım? arkadaşlar 1 aydan az süre kaldı sydv memurları kapıya dayanacak? maaşlarımız teredütsüz kesilek her ailede çalışan veya emekli var. bütün engelli arkadaşlarım birlik olma dayanışma sesimi ilgili mercilere duyurma zamanı bu 2022 maaşındaki yeni yönetmeliğin bir an önce iptal edilmesi için çaba gösterelim özelikle ankaradaki istanbuldaki arkadaşlara sesleniyorum.

SUDE-06;

sude bacım melek ablayla irtibata geç ankaradasın sende katıl onlara

çok degerli gönul dostlarım ben kayserideyim salı perşembe cumartesi pazar ankara veya istanbula gelebilirim diyaliz hastasıyım engelli kardeşlerim için elimden geleni yapmaya hazırım

Lütfen 2022 maşımıza dokunmasın devletimiz bizim gibi engelli insanların hakkı bu

melek hanım diğer engellilerle ilgili sitelerdeki arkadaşlarla da irtibata geçilse..sizinle irtibat için bir mail adresi verseniz de oralarda duyursak,birlikte hareket edersek katılımcı arkadaşların sayısıda artar..sorun hepimizinnn....

ablam mail adresine gerek yok ki. buradan duyuru yapıyoruz. görüşmelere engelli olan herkes katılabilir. başka siteden olması vs sorun asla olmaz. sorun hepimizin sorunudur.

Eyüp,
"ama"dan sonra ihtiyaç sahiplerine değinmişsin ama bunu da geçersiz kılmışsın "ama"dan önce söylediklerinle.

1. zaten tüm 2022 aylığı alanların sen istesen de istemesen de denetimleri yapılacak.
2. 2022 aylığı alanların derdi bine katlanmışken geçip de önceliği haksız alıyor dediklerine vermen ayıp.

merak etme zaten şu an mevzuat açık ve muhtaçlık sınırını geçen herkesin aylığı kesilecek. burda sorun yok ki!

sorun muhtaçlık sınırında yaşayan engellilerin ne olacagı?

Örnek1: 30 yaşına gelmiş bir engelli yaşlı babasının emekli aylıgı yuzunden aylık alamıyor. mahkum mu babasının gelirine?
hanede 3 kişiler. baba emekli aylığı alıyor. 30 yaşındaki delikanlı 2022 aylığı alamıyor bu yuzden alıyorsa aylığı kesilecek. sınırı geçiyor diye.

örnek 2: evde 4 kişiler. gelirler sadece şu: 2022 aylığı ve evde bakım aylığı. bir de annesinin dul aylığı. eşi evde bakım alıyor kendisi 2022, bir de çocogu var. bu mu zengin şimdi? evde bakım ve dul aylığı gelire dahil edilecek ve muhtaçlık sınırı geçtiğinden 2022 aylığı kesilecek.

örnek 3:
eşi agır yatalak hasta evde bakım aylığı alıyor evde 3 kişiler. çocuk 12 yaşında okula gidiyor. yatalak hasta oturamıyor bile. hastaneye vs giderken araç temin edemiyorlar. cepten harcanıyor taksi için. evde bakım aylığı gelire dahil edildiğinden ve sınırı geçtiğinden 2022 aylığı baglanmamış.

örnek 4:
18 yaşını doldurmuş genç üniversite okuyor açık ögretimde. evde bakım aylığı alıyor. 2022 aylığı alamamış. baba emekli. ama bugunlerde bası yarasından başı dertte. bir havalı yatak almak istiyor 3 bin lira!
okulunu istediği şartlarda okuyamamış ayrı. cebinden taksi parası çıkartmışlar ayrı. gerekli araç gereçler için fazla para gitmiş cepten ayrı. evleri 3. katta asansör yok ayrı. asansörlü eve geçse pahalı ayrı.
bunları bilmiyor musunuz?

ama dert sadece durumu iyi olanlar var ve onların aylıgı kesilsin öyle mi? bunu sizin düşünmenize gerek yok. zaten onların aylığı kesilecek.
ama hanesinde babası kardeşi biri emekli ya da çalışan diye gençlerin engelli aylığı alamamsına da hak etmiyor diyorsanız bilmiyorum ben.

ailenizle degerlendiriliyorsunuz. hanede kim varsa onlarla. birey kabul edilmiyorsunuz. hanedeki herkesin geliri hesaplanıyor. "hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırnı 1 lira bile geçiyorsa sana engelli aylığı baglanmaz" kardeşim diyorlar!
"gidersin harçlık alırsın artık abinden babandan! "
böyle deniliyor kısacası.
18 yaşından ufak çocuklar gibi sizi ailenize mahkum ediyorlar!

ben de diyorum ki zaten 1 ocak 2015 itibariyle tum aylık alanların denetimi yapılacak ve sınırı geçenlerin aylıkları kesilecek zaten. sizin sorun ettiğiniz şeyin çözümünü devletlü düşündü zaten. yormayın kendinizi.

demişsiniz ki: "önceki mesajımda belirttigim gibi hak eden vatandaşlarımızın anasının ak sütü gibi helal sonuna kadar alsınlar."
hak edenler alsınlar da bu hak edenlerin aylığı da kesilecek diyorum. devletlü bunları da zengin buluyor.

var mı anlaşılmayan bir durum?

yukarıda dört örnek verdim. o durumda olanların da aylığı kesilecek. onlar da mı aylığı hak etmiyor şimdi?

hak etmeyenlere nasıl bağlanmış bu maaş, niye daha sonra ihbarlar gelmiş..
suç, kriterleri sağlıklı araştırıp değerlendirmeyen sistemde olsa gerek o zaman..

ne demek 3 evi olan bu maaşı alabiliyormuş çok şaşırtıcı bir durum..

3 evi olan adamin evleri sistemde görünür 2022 veyq evde bakim maasi baglanmaz

Evde bakım maaşıda bağlanır 2022 de arkadaşlar art niyetli düşünmeyin diyelimki 60 yaşında bir adam dört tane çocuğu var sağlığı yerindeyken çalışmış 3 tane daire almış cocuklarinin 2 tanesini evlendimis dairelerde onlar oturuyor ve adam buzaman zarfinda hastalığından dolayi bakima muhtaç çalışamaz hale gelmiş olsa bu adam 1000 lirada emekli maaşıyla geri kalan cocuklarini nasil okutacak nasil geçimini saglicak

Önemli olan hane halkinin toplam gelir kriteri ve vermiş olduğum örnekteki adam hem evde bakim maasi almaya hemde 2022 maaşı almaya hak kazaniyor bu sayede maddi olarakta devlet destek veriyor

Ama 1 ocaktan itibaren çıkacak olan yasa itibariyle evde bakim ayligida gelire dahil edileceginden vermiş olduğum örnekteki gibi bir çok engellinin 2022 ayligi kesilecek hem unutmayalim bugün iyiyiz ama yarin ne olacağımız belli degil

İçimizden çıkan birkaç kendini bilmez gözünü para hırsı bürümüş hak etmediği halde bu ücreti alan kişiler yüzünden 1 ocak itibariyle yürürlüğe girecek yasayi engellemek için köstek degil destek olmamiz gerekir diye düşünüyorum saygilarimla

aliozdemir_57;

arkadaşım senin verdiğin örnek teki şahıs benim yanımda trilyonluk gibi olur kalem bilir onunla zamanında yazışmıştık bana yol göstermişti bende sydv den müracat edip 2022 almaya çalıştım sonradan engelli oldum hiçbir malım mülküm ve hiçbir gelirim olmadığı halde sadece eşim basit usulde vergi mükellefi olduğundan yapılan gelir testinde 60g1 olarak tescil yapıldı hanede 4 kişiyiz ev kira işyeri kira ve hiçbir gelirimiz yok bende çalışamıyorum ben devletten yardım alayım derken devlet tuttu beni gss primi ödemeye mahkum etti şimdi bide prim ödüyoruz yani şimdi anlatabildimmi senin örnekteki kişinin durumunu

FHanedeki gelir testinde yapilan harcamalar (ev kirası,isyeri kirası vb.) Diğer ödemeler malesefki dikkate alınmıyor

sizin gelirtestinde belirttiginiz kisi basina düşen aylik geliriniz g1 tescilli295,50 - 886,50 TL(295,50*%12=35 TL)
2022 maaşını almanıza engel olmuş

Bu sartlara göre sizin aylik geliriniz ya 295.5×4
=1,182 yada
886.5×4
=3,546 hem ev kirası hem dukkan kirası düşünüldüğünde 1182 lirayla bunlarin yapılması biraz zor gibi ALLAH yardımcıniz olsun ne diyim

Fakat bu olay benim yukarida vermiş olduğum örnekteki kişinin durumunun sizden daha iyi sartlarda olduğunu kanitlamaz

Şu ötv indirimli alınan araçlarda da keşke bu denetimi yapsalar adam babasının üzerine annesinin üzerine kardeşinin üzerine v.s araç almış ancak farklı şehirde kullanıyor. engelliler kendi haklarından faydalanamazken densizler maalesef çok rahat araç alabiliyor umarım bununda denetimini yaparlar. Çok ciddi cezalar kesilir.

Üst Alt