Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

Engelli maaşı kesilen vatandaş yardım istiyor ]Diyarbakır’da yüzde 84’lük engelli raporu olan 52 yaşındaki Mehmet Emin Sertdemir, ağabeyinin emekli olması nedeniyle 3 aylık engelli maaşının kesildiğini belirterek, yetkililerden yardım isted

Diyarbakır
[FONT=Arial]’da yüzde 84’lük engelli raporu olan 52 yaşındaki Mehmet Emin Sertdemir, ağabeyinin emekli olması nedeniyle 3 aylık engelli maaşının kesildiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.[/FONT]
[FONT=Arial]Diyarbakır’da yüzde 84 engelli raporu olan ve 3 aylık engelli maaşı alan Mehmet Emin Sertdemir’in maaşı, ağabeyinin emekli olması ile birlikte kesildi. “65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşları ile özürlü ve muhtaç Türk vatandaşlarına aylık bağlanmasına ilişkin yönetmelik” çerçevesinde maaşının kesildiğini belirten Sertdemir, söz konusu duruma tepki gösterdi. Evde 6 nüfus yaşadıklarını belirten Sertdemir, “Maaşlar birleştirip yapılan hesaplama sonucunda kişi başına gelir 272 lirayı geçtiğinden dolayı maaşım kesildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile [/FONT]Maliye Bakanlığı[FONT=Arial]’nın ortak hazırlamış olduğu yönetmelik hangi akla hangi zihne göre hazırlandı. TÜİK’in diğer kurumların görüşü alınmadan, bir kişi nasıl geçinebilir hesaplanmadan nasıl böyle bir karar verildi. Bu durumun düzeltilmesini istiyorum" dedi. [/FONT]http://www.milliyet.com.tr/engelli-maasi-kesilen-vatandas-yardim-diyarbakir-yerelhaber-519396/[FONT=Arial] [/FONT]

bir de şuradaki uygulamaya bakın:http://www.engelliler.biz/forum/202...3-2022-maas-kesilmesi-sorunu.html#post1526849

tek kişi kalıyor. hiç geliri yok. geliri olmayınca aylık harcamaları dikkate alınıyor. aylık harcamalar ortalaması da 270,23 lira üstünde çıkarsa bu engelliye tek kişi kaldıgından dolayı 2022 aylıgı baglanmaz. aylık harcamaların gelirden yüksek çıkması durumunda gelir olarak harcamaların dikkate alınması gerektiği yönünde Yönetmelikte bir hüküm var.

Örnek:
Ahmet tek başına kirada yaşıyor. hiç geliri yok. ailesi başka hanede kalıyor. Ahmet'e aylık yardım yapıyolar.
Gelir hesabı şöyle yapılıyor Yönetmelik'e göre Ahmet'in:
1. hanede tek kalıyor. hiç geliri yok.
2. aylık harcamalarının ortalaması 270,23 lira ustunde.
Dolayısıyla Ahmet'in aylık harcamaları gelirden yuksek çıktıgından harcamalarının aylık ortalaması gelir olarak dikkate alınır ve kişi başına düşen aylık gelir 270,23 lirayı geçtiğinden bu engelliye 2022 aylığı baglanmaz.
böyle hesap yapılmasını da yönetmelik diyor. böyle bir uygulamaya ne denir karar sizin.

yaşanan bir örnek. ne o tek yaşaması çok mu garip? ailesinden 2-3 kuruş alabiliyor diye 2022 aylığı baglanamaması çok mu adil?
35 yaşındaki adam geçecek ailesiyle istemse de yaşayacak öyle mi?
Ailesi de tabi milyonlarca yardım yapıyor sanki. topu topu aylık 275 verse zaten 2022 aylığı baglanmıyor!

saçmalık asıl Yönetmelikteki o hükümde!

madem maas kesılıyor madem maas vermıyorlar iş versinler

ailesi yardım ediyor tabi 2022 aylığı baglanmadığı için.

derdiniz nedir sizin? ha 35 yaşına gelmiş adamın ne işi var ayrı evde otursun ailesiyle ve ailesinden harçık almaya devam mı etsin diyorsunuz?
ailesiyle oturacak ve emekli aylıgıyla geçinen yaşlı babasından harçlık alacak?
buna hayret etmezsin sen sadece.

dur bis n sen arkadaşım.

unfeeling,
vakıf aylığı almışsın bir süre. sonra işe girmiş ve vakıf aylığını kestirmişsin.
Tabi işte çalışırken 22 bin liralık araba almışsın alnının teriyle.
Sonra da işsiz kalmışsın ve işsizlik maaşı alıyorken tekrar vakıf aylığına başvurmak istemişsin. 22 bin liralık aracının sorun olup olmayacagını sormuşsun.
http://www.engelliler.biz/forum/202...-tekrar-nasil-baglatabilirim.html#post1398596

şimdi yaşanan her örneğe bu sorunları birebir yaşayan biri olarak neden hayretle bakıyorsun? tek başına yaşayamaz mı bir engelli sana göre?
ailesinden harçlık yerine devletten aylık almak isteyemez mi?
sen de aylıklara başvurma o zaman. geç ailenden harçlık al! bu hoş mu sence?
bir engelliyi ailesine harçlıga mahkum etme anlayışına saçma demiyorsun da rahatlıkla engelliyi ailesine harçlık isteyecek düzeyde nasıl yakıştırıyorsun arkadaşım ya?
sen işsizlik maaşı alıyorken vakıf aylıgına başvurabilmeyi düşünüyorsun da hiç geliri olmayan biri niye 2022 aylıgına başvuramasın? geliri yok diyoruz hiç. ailesinin yanında kalsa da ne değişecek? ailesi verecek harçlık yine!

yukarıdaki örnekteki vatandaş hak etmiyor mu peki? geliri mi vardı gelip dalga geçer gibi bir de tek başına mı kalıyor vs diyorsun.

demişsin ki:

"evde sadece babam calısıyordu oda askarı ücretin biras üstünde bir maaşla annem ev hanımıydı ve başka tek kuruş gelirimiz yoktu ben gittim arnımın akıyla aldım o maaşı cünkü hak ediyordum ve kriterlerim tutuyordu."

gelir kriterlerin önceden o şekilde tutuyordu! şimdi aylık alıyor olsan o şartlarda senin de aylıgın kesilirdi.
baban asgari ücretin biraz ustunde çalışıyorken alnının akıyla hak ettim maaşı diyorsun ama aynı senin durumunda olanların şimdi aylığı kesilecek diyorum ben de!

en başta dedin suistimal olayını. lakin bu iş suistimal konusunu çoktan aştı!
yahu sen baban asgari ücretle çalışıyorken tek maaşı odur derken ve alnının hakkıyla maaşı hak ediyorken,
sırf evde bakım aylıgı alıyor diye , tek geliri bu olanlar hak etmiyor mu yani?

suistimal edenler var diyorsun, tamam.
,suistimal edenler var diyorsun, tamam,suistimal edenler var diyorsun tamam kardeşim!

burada aylığı kesilme tehlikesi olanlardan hangisi suistimal örneği?
sadece suistimal suistimal diyorsun da 2 kelam et bu haksız yere aylıkları kesilenler için.

yukarıda bir örnek veriyorum. başka yerde soru gelmiş cevaplamışım. linkini buraya atıyorum. bu örnek nerden çıktı diyorsun?

dur son örneği de senden vereyim senin hikayenden yola çıkarak.
hade buna da gel atla!

18 yaşını tamamlamış bir engelli genç çalışmamaktadır. Tek gelir kaynakları babasının aldıgı asgari ücrettir.
evde babası ve annesiyle yaşayan bu gencin gelir hesabı yapıldıgında muhtaçlık sınırını geçtiği görüleceğinden aylıgı kesilir.

suistimalmiş! bizim burda derdimiz muhtaç oldugu halde aylıgı kesilenlerin durumu!
senin gibilerin durumu!

demişsin ki:

"neden anlamak istemiyorsun madur edebiyatı yağığ taraftar toplamaya calışıyosun ? "

bunu da not edeyim kenara:)

UnFeeLinq
Yeni çıkan yönetmelikle 2015 te başlayacak 2022 maaş yeniden değerlendirme süreci binlerce engelinin maaşı kesilecek örnekle ben abimle yaşıyorum iki kişiyiz yüzde 70 raporluyum evimiz kira eve giren tek gelir abimin asgari cüreti eski uygulamada eve giren gelirden kira fatura mutfak masrafları gibi giderler düşülüyor kalan miktar evdeki kişi sayısına bölünüyordu yeni uygulamada ise eve giren gelirden giderler düşülmeden evdeki kişi sayısına bölünüyor kalan miktar muhtaçlık sınırını aşıyorsa 2022 maası sonlandırılıyor şimdi evimizde giren asgari ücreten giderler düşülmeden ikiye bölünecek ve muhtaçlık sınırı olan270 tl aşacağı için maaşım sonlandırılacak sadece benim değil binlerce engelli vatandaşların maaşı bu şekilde gasp edilecek.... yeni çıkan yönetmelik söz konusu etiğiniz istismarları önlemek için değil açıkça 2022 maşını tammen kaldırmak almayı imkansız kılmak için çıkarılmış adeta bu uygulama ne vijdanı nede hukuksal açıdan kabul edilebilir bir ugyulama değildir zaten çok zor şartlarda yaşamlarını idame eden engellilerin yaşam standartlarını iyileştirmek onların üretime ve sosyal hayatta katılımı için gerekli ve zorunlu şartları yerine getirmek için çalışmalar yapılacağı yerde tam aksi enggeli bireyi aileye bağılı kılan var olan kısıtlı haklarınıda gasp edip sosyal yaşamdan tammen izole etmeye çalışan egemenlerin sanki bir lütüfmüş gibi bize sundukları 2022 maaşının gaspına yönelik uygulamaya karşı çıkacağınıza istismarlardan bahsediyorsunuz... 18 yaşını aşmış reşit bir engeli bireyin gelirine değilde ailesinin gelirine bakılması engeli bireyi aileye bağımlı asalak bir insanmış gibi görülmesi adaletsizlik değilmidir tammen kaldırılması gerekilen muhtaçlık kriterinin çeşitli katakülilerle içine bakım maaşı vb. gelirlerinde katılarak evdeki hiç bir gider göz önünde tutulmadan evdeki kişi sayısına bölünmesi adaletsizlik değilmidir... bu yağma ve soygun düzeninde en çok madur edilen kesim engeli vatandaşlarıdır çünkü örgütsüzdürler yaldızlı laflarla meydanlarda miting meydanlarında engelileri kaldındırcağız yaşam koşularını iyileştireceğiz ekonomik anlamda rehabilite edeceğiz yalanları ile engeli vatandaşları aldatanlar şimdi var olan haklarınıda gasp etmek istiyorlar bu adaletsizliğe herkes sesini yükseltmelidir...

Bizim anlatmak istediğimizde bu yeni uygulamanın istismarları önlemek için değil açıkça bütün engelli bireylerin maaşlarını kesmek için çıkarıldığıdır yoksa istismarlara pekala hepimiz karşıyız yeni yönetmeliği incelerseniz bunu açıkça görürsünüz, kılı tüyü bahane edip yüzbinlerce insnaı madur etmenin başka bir izahı yoktur...

koray26;

yüreğine ağlık kardeşim aynen katılıyorum, ama, imam gazalı demişki cahil ile tartışmayın ben hiç galip gelmedim...
şimdi bir örnek vereceğim, bir arkadaşım var 32 yaşında ve bekar anne babası olmadığı için ablasında kalıyor eniştesi emeklı ve üç yeğenide asgari ücretle çalışıyorlar, bu arkadaşımın 2022 maaşı kesildiş soruyorum bumu adalet?
Mevlana ne güzel demiş, bir delil ile kırk alimi yendim ama kırk delil ile bir cahili yenemedim...

evde bakım aylıkları=potansıyel oydur onlara asla ve asla dokunamazlar !

doguda g.doguda bu maaşı alanların haddı hesabı yoktur. evde engellısı olsun olmasın haketsın haketmesın hepsıne verırler . fakırdırler bırcogu hakeder zaten ama engellısı olmıyanada vermesınler o kadar suıstımale acıkkı bu bakım aylıkları.

(150,000lık arac soruyor adam gordunuz başka konuda ,nenemın adına arac alabılrımyım konularınıda gorduk burda
tum suıstımaller kaldırılsın bu adamlar yuzunden devlet otv dende zarar edıyor olan gene bıze oluyor devlette para bıttı artık.)

ılla doguda mı degıl kuçuk yerlerde çogu kışının aldıgını bılıyorum adam dışarıda gezıyor ama evde ona bakılıyo gozukuyor bu adam akpyı sevmedınde kımı sevsın sız soyleyın bu nasıl iş .onların yerıne bızım gıbılerın 2022 lerını keserler işte boyle.

asıl mesele haksızyere alınan evde bakımcıları bulmak olmalıydı.
onların yerıne bızımkılerı kesıcekler alamıyacagım maaş ve verecegım tum gss prımlerı onlara haram zıkkım olsun!:mad:

ben açık açık yazıyorum eger dışarıda gezebılen sapa saglam adam bakım parasını bışekılde baglatmış ıse sureklı evde oturan bızler hangı gruba gırıyoruz ben cozemedım bu işi anlayan banada anlatsın bı zahmet.

sizin aylıklarınızla neden uğraşıldığına yukarıda değinilmiş ya devlette para bitti demiş arkadaş!
eh 1150 odalı sarayımız olduğuna göre paramız vardır,yanılmış olmayasınız?
(şimdi siyaset yapıyorsun demeyin bana maksat doğruluk aramaksa evet yapıyorum)

Ya arkadaşlar bu ülkeyi yöneten partinin gerçekten ADALET ve KALKINMA PARTİSİ (AKP) İsminde anlaşıldığı gibi ADALETli davranıyormu?

bülent arınç demiş ki; Milletvekilleri aldığı maaşla geçinemiyorlar (14.000 TL) mış:):)
maaşlarına enaz 1000 tl zam yapılmalıymış.
tatil paraları devletten olmalıymış,
milletvekili,eşi ve çocuklarınada kırmızı pasaport verilmeliymiş (rahat tatil seyahat için)

AMA BENİM GİBİ EnGeLlinin 3 kuruşuna göz dikiyor nasıl adalet bu

moraliniz bozulmasın ama realiteyede kendinizi alıştırınki hayal kırıklıgına ugrayıp daha fazla magdur olmayın ne yaparlarsa yapsınlar ben hükümete oyumu verecem diyen insanlar varken kimse 2022 şu bu kaale almaz umursamaz bile Bülent arınç mecliste ne açıklaması yaptı daha 2 gün önce bildiğimizi yaparız üç gün konuşur dördüncü gün susarlar bu zihniyete siz biz hepimiz çanak tuttuk ceremesini çekecez kaçarı yok bunları kabul edelim kendimizi yormayalımda üzmeyelimde gerçeklerle yaşamaya çalışalım

UnFeeLinq;

Bülent Arınç'ın dediği gibi bu halk 3 gün konuşur 4. gün unutur
anlıyacağın hiç bişey olmaz,bizlere müstehaktır
daha bunlar iyi günlerimiz

Sevgili UnFeeLing, Kalemşör hanımın verdiği örnekler çok açıklayıcı. Ama senin deyiminle geliri olmayan reşit bir insanın tek başına yaşama şansı yok sanırım.
Çünkü geliri olmayan birisi nasıl ayrı eve çıkıyor demişsin. Birde suistimallerden bahsetmişsin. Suistimale hepimiz karşıyız, bence bunları sorgulayacağına birazda, Sağluk Kurulu Rapor Yönetmeliği ni değiştirip puantajları düşürenleri, kamu tüzel kişiliği olmamasına rağmen denetleme yetkisinin SYDV lere verenleri, bu suistimalleri yaan görevlileri ve engellileri 270 tl ye mahkum edenleri sorgulasan iyi olur diye düşünüyorum.

Bir o kalmıştı zaten almadıkları,calıştığım icin ben almıyorum gerçi ama alanlar adına üzüldüm,hakkımız olanlar neden elimizden alınıyor buna bi dur demenin yolu olmalı.

Her yer karanlık
nerde insanlık
nerde aklık
aklığın böylesine yazıklar olsun...

maaşı kestirmeye gittiğimde bana ssitem bozuk 1 hafta sonra gelin dedi yılbaşı geçsin diye mı bekliyorlar bilmiyorum

mevzu mühim, başlık yukarıda kalsın. Lale devri bitti, imkanı olanlar iş arasın bulan da 3 e 5 e bakmasın çalışsın arkadaşlar. çalışamayan arkadaşlarda mutlaka herhangi bir sivil toplumun çatısı altında toplanıp haklarını öylece arasın. velev ki ülkede artık o ekonomik bolluk yok ve olası krizler değip değil delip geçecek, tasarrufa kemer sıkmaya başlanacak yer engellinin aldığı 3,30 para mıdır? unutmayın dinsiz bir millet yaşamış ama adaletsiz bir millet yaşamamıştır...

Devlet Kürtlerden korktuğu için direk evde bakım maaşını gözü kapalı bağlar ama vergisini borcunu zamanında veren vatandaşa çile çektirir seçim zamanı ders vermek lazım ozaman belki dinlerler milletin dertlerini

Devlet önce evini arabasını arsasını uzak akrabasının ustune yapıp sonrada buyuk sehirlere gelipte
sırtını devlete verip fakirim coluk cocuguma bakamıyorum yardıma muhtacım deyıpte beleşe hayat surenlerle ugraşsın ilk önce onları temizlesin
2022 maaşını baglatana kadar soyumuzu sopumuzu araştırıyolar ama 4 - 5 katlı binasını akrabasının ustune yapıpta devletten
beleşe gecinenleri neden incelemeye almıyoyolar anlamış degilim
Turkiyede engelli'lerin sayısı hızla artıyorsa bunu biz istiyerek secmiyoruz.
KADER SATILMIYOKİ İYİSİNİ ALALIM
Anlımıza ne yazılmışsa onu yaşamaya calışıyoruz...

musty35 cok guzel söylemişsin agzına eline saglık
ben bire bir şahitim birtakım olaylara bak anlatayım neler dönuyor bu guzelim ulkemizde
ben pisikiyatriye yattım 6 ay önce ruhsal sorunlarım cok artmıştı neyse konuya giriyorum hemen
devlet hastanesinde hemde istanbulda
kadın oglunu getirdi pisikiyatriye doktorun ayaklarına kapandı
ne olur ogluma özurlu raporu verin cok magdur durumdayım diye yalvardı kadın
doktorda 23 yaşındaki cocugu 6 gun pisikiyatride yatış verdi
ve sonra cocuga ileri duzeyde bipolar dehşisi koydu afif özurlu %70 rapor verdi :))
yani devlet bu sahte engellilerin peşine düşecegine bizim gibi gercek yardıma bakıma muhtac engellilerden calmaya bakıyor
tek diyecegim yazıklar olsun...

Chp nin Sundugu teklif kabull edildimi 379 tl aylık olacakmi takip eden varmi ????

fılmın sonunda ''THE END'' yazdı sız daha gelişme varmı dıyosunuz .

ben bugün 2022 maaşını iptal ettirmek için dilekçe verdim

malasef 2015 e giriyoruz çoğumuzun maaşı kesilecek?

Üst Alt