Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

bu kadar memur+ emeklı+ asg.ucretlı+ engellı +işsiz guçsuz bır suru adam cıkan sonuç gene akp%50 bu işte bı sacmalık yokmu?

melek hanım milletvekili ve gazetecilerle görüşmeler ne durumda? bir gelişme yok muuu.......

arkadaşlar herkes Tvlerin haber müdürlerini arasın . bunu görsel medyada gündeme getirmek için çalışalım.. ben yarin kanal D ve Atv haber müdürlüğünü arayıp konuyu bildireceğim gündeme taşımaları için...

Bunu yaparlarsa bunlara lanet olsun verdiğimiz oylar haram olsun.. yukarda arkadaşında dediği gibi Suriyelilere yalakalık yapılmak için bi,zim maaşlarımızı onlara peşkeş çekecekler. bunu düşünen gündeme getiren hangi İnsansa Allah onun belasını versin.. onuda Allah kolunu bacağını kopartıp engelli yapsınki belki insanların hayatlarıyla oynamak ne demektir farkına varsın...

aldığımız bu iki, maaşlarla biz yaşıyoruz vede nasıl yaşadıklarımızıda gelsin görsünler.. bunlar hangi akla hizmet edipde böyle bir karar alabiliyorlar. ben yatıp kalkıp bunu gündeme alıp işleme koymaya çalışan siyasetçilere beddua ediyorum.. Allah onların belasını versin.

Tüm kanalların Haber dairesi telefon numaralarını bilen arkadaşlar varsa lütfen burada paylaşsınki Milletde o numaraları arasın.. Bakın arkadaşlar çok kişinin hayatı sönecek. bu çok ciddi bir olay lütfen yol yakınken hepimiz birşeyler yapamaya çalışalım...

Devleti yöneten o engelli düşmanları, kendilerine milletten habersiz maaşlarına %100 zam, yeşil pasaport, mavi pasaport, trafikte geçiş üstünlüğü, örtülü ödenekten sınırsız harcama, yol harcırahı, toki'nin yaptığı bloklardan maaliyetine daireler, villalar, saraylar, torpille eşine çocuğuna dayısına emmisine halasına eniştesine bacanağına kardeşine kaynanasına kayınbabasına sülalesine torpille devlette herhangi birimde memurluk müdürlük müşavirlik ve daire başkanlığı, kısacası her türlü rahatlık var onlara gelince oooo bütçede çok para var..........

Gelelim taşrada,köyde, kasabada, köşede bir yerde geleceğe umutla bakan garibim vatandaşım naapsın iş yok, bütçe açık veriyor, ekonomi iyi gitmiyor, bankalar faizleri indirmiyor, şimdiye kadar 35.000 engelliyi devlete yerleştirmişler ve bunun devlete getirdiği masraflar, evde bakım ve 2022 maaşı alan engelli çokmuş bunun parası karşılanması çok güçmüş para yokmuş, kısacası biz engelliler sürünmeye devam... İŞTE DEVLETİMİZİN SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI BUDUR...

Bu böyle giderse İnsanları kendi elleriyle sahtekarlık yapmaya teşvik edecekler.

arkadaşlar herkes tvlerin haber müdürlerini arasın . Bunu görsel medyada gündeme getirmek için çalışalım.. Ben yarin kanal d ve atv haber müdürlüğünü arayıp konuyu bildireceğim gündeme taşımaları için...

Bunu yaparlarsa bunlara lanet olsun verdiğimiz oylar haram olsun.. Yukarda arkadaşında dediği gibi suriyelilere yalakalık yapılmak için bi,zim maaşlarımızı onlara peşkeş çekecekler. Bunu düşünen gündeme getiren hangi insansa allah onun belasını versin.. Onuda allah kolunu bacağını kopartıp engelli yapsınki belki insanların hayatlarıyla oynamak ne demektir farkına varsın...

Aldığımız bu iki, maaşlarla biz yaşıyoruz vede nasıl yaşadıklarımızıda gelsin görsünler.. Bunlar hangi akla hizmet edipde böyle bir karar alabiliyorlar. Ben yatıp kalkıp bunu gündeme alıp işleme koymaya çalışan siyasetçilere beddua ediyorum.. Allah onların belasını versin.

Tüm kanalların haber dairesi telefon numaralarını bilen arkadaşlar varsa lütfen burada paylaşsınki milletde o numaraları arasın.. Bakın arkadaşlar çok kişinin hayatı sönecek. Bu çok ciddi bir olay lütfen yol yakınken hepimiz birşeyler yapamaya çalışalım...
yandaş medya ve gazeteler bunu haber bıle yapmazlar ancak sarayın onune gıdıp bırı kendını yakacak belkı haberlerde cıkar.

Son düzenleme:
Sitede bir suru engelli var sadece 58 kişi imza kampanyasına katılmış . ben boşa konuşuyorum maalesef. Gidip farkli imza kampanyaları acacaginiza tek bir imza kampanyasına destek vermeniz daha mantıklı değil mi . fakat herkes kendi kafasına gore takılıyor . devlet malını biliyor ve tanıyor . ne kadar yapsa azdir. Bence biz hak ediyoruz. . . iyi forumlar

Aynen öyle burda mesaj yazarak bi yere varamazsınız bi imza metni açıldı kimse destek vermedi oysa aylardır diyoruz birlik olun dıye ama malesef kimse Oral'ı bile olmuyor destek olma zamanı imzanızı atın geleceğiniz için.

Arkadaşlar sizden bir ricam var, binlerce engellinin aldığı engelli maaşlarının kesilmesine neden olan genelge, mevzuat yasa yada resmi gazete yazısını bana burda yayınlar mısınız çok rica ediyorum, çünkü muhalefet eden arkadaşlarıma delil gösteremediğim için bana gülüyorlar sen onun bunun ağzına bakarak yorum yapıyorsun diyorlar o yüzden bana tapu gibi belge gönderin lütfen sağlıcakla kalın...

Arkadaşlar isteğime cevap veren yok mu..? Çok mu zor soru sordum sadece etrafımdaki yandaş arkadaşlara burada yazılan haksızlıkları dile getirdiğim zaman bana inanmıyorlar benden delil istiyorlar yok öyle birşey diyorlar bende sayfaları inceledim ama bulamadım , lütfen bana bir delil, genelge, yasa yada prosedür gösterin de yanımdaki arkadaşların gözlerinin önüne seriyim, lütfen bilen arkadaşlar cevap verin...!

Sevgili Murat6677 işte aradığın kanun:
5129
65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK
BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 2022
Kabul Tarihi : 1/7/1976
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 10/7/1976 Sayı : 15642
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 15 Sayfa : 3254
Madde 1 – (Değişik: 12/7/2013-6495/73 md.)
Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından
yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar veya nafaka
bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar hariç olmak kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe
(1.620) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.
Birinci fıkra kapsamına girenlerden, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle,
hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net
tutarının 1/3’ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve
kendilerine aylık bağlanamaz.(Ek cümle: 20/2/2014-6525/11 md.) Ayrıca, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler
Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler de muhtaç olarak kabul edilemez ve kendilerine bu Kanun hükümlerine göre
aylık bağlanamaz.
65 yaşın tespitinde, doğum tarihlerinde yapılmış düzeltmeler nazara alınmaz.
Madde 2 –(Değişik: 12/7/2013-6495/73 md.)
65 yaşını doldurmamış olmasının yanı sıra;
a) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde engelli olduklarını ilgili mevzuatı
çerçevesinde alınacak sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, 18 yaşını dolduran Türk vatandaşı engellilerden; sosyal güvenlik
kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli
sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar veya nafaka bağlanmış ya da nafaka
bağlanması mümkün olanlar hariç olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna
karar verilenlere muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (4.860) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından
bulunacak tutarda,
b) İlgili mevzuatı çerçevesinde alınacak sağlık kurulu raporu ile engelli olduklarını kanıtlayan, 18 yaşını dolduran ve
talebine rağmen Türkiye İş Kurumu tarafından işe yerleştirilememiş olan Türk vatandaşlarından; sosyal güvenlik
kuruluşlarının herhangi birinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli
sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar veya nafaka bağlanmış ya da nafaka
bağlanması mümkün olanlar hariç olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna
karar verilenlere muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (3.240) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından
bulunacak tutarda,
aylık bağlanır.
5130
Nafaka bağlanan veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ile sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden her ne
nam altında olursa olsun gelir veya aylık hakkından yararlanan durumunda ya da uzun vadeli sigorta kolları açısından
zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışan durumunda kendisine bakmakla yükümlü bir yakını bulunan engelli
çocuklar hariç olmak kaydıyla; Türk vatandaşı olan, 18 yaşını tamamlamamış ve ilgili mevzuatı çerçevesinde alınacak sağlık
kurulu raporu ile engelli oldukları kanıtlanmış durumundaki engelli yakınlarının bakımını üstlenen Türk vatandaşlarından,
her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık
gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden daha az olan ve Sosyal
Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilenlere muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe ve
bakım ilişkisini fiilen gerçekleştirmeleri kaydıyla, (3.240) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından
bulunacak tutarda aylık bağlanır.
Birinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamına giren engellilerden veya ikinci fıkra gereğince aylık bağlanacak engelli
yakınlarından, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen
ortalama aylık gelir tutarı, 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden fazla olanlar
ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve kendilerine aylık bağlanamaz.(Ek
cümle: 20/2/2014-6525/12 md.) Ayrıca, 2828 sayılı Kanun hükümlerine göre harçlık ödenenler de muhtaç olarak kabul
edilemez ve kendilerine bu Kanun hükümlerine göre aylık bağlanamaz.
65 yaşın doldurulmasından önce bu madde hükümlerine göre bağlanmış olan aylıkların aynı şekilde ödenmesine
devam olunur. Bu Kanunun 1 inci maddesine göre aylık bağlananlardan başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam
ettiremeyecek kadar engelli olduklarını ilgili mevzuatına göre alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayanlara da birinci
fıkranın (a) bendine göre aylık bağlanır. Aylık bağlanmasına esas teşkil eden engellilik oranı değişen kişilerin aylıkları
durumlarına göre yeniden tespit olunur. Engellilik oranı, bu Kanuna göre aylık bağlanması gereken oranın altına düşen kişiler
ile üçüncü fıkrada belirtilen aylık ortalama gelir tutarından fazla gelir elde etmeye başlayan kişilerin aylıkları kesilir.

Son cümleye dikkat et, gelirleri toplamı muhtaçlık sınırını geçenlerin maaşları kesilir.

Sevgili Nuri arkadaşım teşekkür ederim, sağlıcakla kal...

murat6677 yandas dediğin kişiye ne gösterirsen göster inanmaz kanunu görse bu seferde ona bi kulp bulur mecbur olmasalar yapmazlarmış derler bugune kadar bende eleştiriyordum bu hükümet politikalarını ama forumdada cevremdede yandaş çok vazgeçtim kendimi yormaya gerek yok emekliye 20 lira zam yapılıyosa engelliye maaş kesse yeridir herkes işin ucu kendisine dokununca bağırıyor kendinizi boş yere yormayın bu kanun oldugu gibi uygulanır kimsede çıkacak sese kulak vermez iş işten geçti artık herkes kendi başının çaresine baksın demekten başka yapacak bişey kalmadı

sukut (murat) arkadaşım biz sosyal medyada orda burda hep laf yetiştirme yarışı içine giriyoruz, ne oluyor bir şey değişiyor mu yok, kendi kendimizi elaleme rezil ediyoruz. Ama ben şuna inanırım eğer gerçekten bu forumda sistemi eleştiren bütün engelliler birarada toplansak çalışma bakanlığın önünde hakkımızı arasak vallahi billahide dediğimizi bir nebze de olsa yaparlar, ama yok, arkadaşımızın biri tarih ve yer veriyor oraya toplasan 3-4 kişi gidiyor, şahsen ben utanıyorum onları orada yalnız görünce demekki biz klavye şövalyeliğini, ona buna taş atmayı çok seviyoruz. Yaa arkadaşım tren bedava, otobüs bedava bin gel yaa ne kaybedeceksin toplanalım şöyle 1000 kişi 2000 kişi bu kadar mı yüreğiniz yetiyor polisten mi korkuyorsunuz, devletten mi korkuyorsunuz paralel yapıdan yada iktidardan mı korkuyorsunuz..! Bi kere biz kendi aramızda organize olamadıktan sonra bizden çok özür diliyorum bi çöp tenekesi bile olmaz. Bu sitenin önemli editörleri var önemli üyeleri var maalesef onlar bile bize uygulanan ızdıraba seyirci kalıyorlar...

(Arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın yazılarımda elimden geldiğince hakaret etmemeye özen gösterdim sadece kişisek düşüncemi açıkladım)

ağzına sağlık murat kardeşim? bizde birlik yok

1.2 Milyon Engelli Varmış Sadece 200bin engelli ve onların yakınları imzalasa 1milyondan fazla imza toplarız . o zaman tek Türkiye değil dünya duyar sesimizi. Linki yeniden veriyorum. Pes etmeyin gayret edin. Annenize babanıza teyzenize ve kuzenlerinizede imza attirin . yani tanıdığınız herkese imza attirin. https://www.change.org/p/turkiye-bu...lan-gelir-testi-kaldırılsın?just_created=true
arkadaşlar bir an önce bu saçma yönetmeliğin değişmesi için imza atalım sesimizi duyurma vakti

Bende imzaladım kampanyanızı destekliyorum arkadaşlar...

arkadaşlar beni bir konuda aydınlatırsanız sevinirim. babam 2022 alıyor anne bakım maaşı alıyor bende asgari ücretle çalışıyorum başka bir şehirde okuyan kardeşim 330 tl burs alıyor oturduğumuz ev benim üzerime.ailede 5 kişiyiz durum ne olur şimdiden teşekkürler.

ramazan kardeşim aylık kazancınızı yani eve giren gelirleri 5 e böl 286 tlyi geçmiyorsa 2022 maaşınız kesilmez bakım maaşınız kesilmez ama 286 tlyi geçiorsa kişi başına düşen gelir 2022 maaşınız kesilir.

Bende imzaladım ve arkadaşlarımdan imzalayanlarda oldu inşallah emeklerimiz boşa gitmez allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun

bu kadar dernek nerede saklanıyorlar acaba işin ucunda kendılerı yok cunku tumu memur olmuş bı yerlerde akşamı edıp gerı donuyorlar iş ekpps olunca açlık eylemı yapanlar neredesınız ?
Aldıgınız maaş helal mı sanıyosunuz bu kadar adamın hakkı var içinde afiyet olsun hepınıze...

Son düzenleme:
melek abla bir gelişme yokmu mart ayı 2022 maaşını alabilecekmiyiz?

hayır bir gelişme yok halen durum aynı değişeceğini de sanmıyorum.

bu arada arkadaşlar ben halen Seca'nın başlattıgı imza kampanyasını imzalayamadım. sorunum şu: sayfa açılıyor ama imza at kısmını göremiyorum sayfa aşağıya inmiyor. en son doldurulan yer gözüktü doldurdum altta kırmızılı bir butonun ucu görünüyordu sadece orasıdır imza yeri dedim tıkladım bunda da kampanyanız başlamıştır yayınlamamız için şunu yapın diye bir mesaj geldi ve açılmadı sayfa. butonu tam göremiorum. sorun nedir anlamış değilim. halen de ugraşıorum. benim bilgisayardan kaynaklı olabilir mi?
ya da doğru mu yaptım işlemi siz söyleyin?
https://www.change.org/p/turkiye-bu...lan-gelir-testi-kaldırılsın?just_created=true
burayı tıkladım. sağdaki yerleri doldurdum altta da kırmızılı bir butonun ucu görunuyordu tıkladım. ama ne yazıor goremedim yine de oraya tıkladım.
yaptıgım işlem doğru mu?

gelişmeleri takip etmedim işin açıkçası. bu konuda açıklama yapmıştım zaten en son.

Melek abla bizim burdaki sydv müdürü bizleri ilgilendiren yeni bir yasa çıktığını ve bu yasanın hafta içinde resmi gazetede yayınlanacagını söylemiş bir yakınıma yardım istemeye gittiğinde ama ne olduğunu söylememiş sizin bir bilginiz varmı

arkadaşlar nereye atılacak imzalar acıklarsanız imzalarım.

Birlikte harket etmenin zamanı

arkadaşlar bakın ben gördüğüm kadarıyle kimse umursamıyor. binlerce Aile sönecek. bakım parası ve 2022 ye dayalı düzen kurup gıt kanaat yaşamaya çalışan Aileler perişan olacak çaresiz kalacak. siz daha neyi bekliyorsunuz . arayın arkadaşlar bimeri cumhurbaşkanını . ulusal kanalların haber dairelerini arayın. böyle burada birbirimize yazmakla bu iş halledilmez. bizim başımızda beş para etmeyen engelli derneyi altındaki kurumun bizim sırtımızdan derneye bağışlanan paralar yardımlarla yiyip içenlerden. geziler düzenleyenlerden bize fayda yok. yazın arkadaşlar bimere Cumhurbaşkanlığına durmayın yârin geç olacak ve Milyonlarca bu iki maaşla yaşayan Aileler yıkılacak... ev tutup evlenip eşya alıp borç ödeyenler mahvolacak.. benim dememle bişe olmaz demeyin. birlikte hareket edersek başarırız çünkü azımsanacak bir sayıda değiliz. birlik olamadığımız için sesimizi duyuramıyoruz...

sosyel patlama olur.eşler ayrılır çocuklar yetimhaneye bırakılır.bakım aylığı zaten kişi engelli olan bir kişiye bakıp dışarda başka bir iş yapmasın hastasına iyi baksın diye verilen bir teselli bu yakını olucak diye bi durum yokki eşi vefat eden yanlız kalan bir engelli dışarıdan bir bakıcı tutup bu para ile kendine günü birlik bakıcı tutsun diyerekten verilir.bu koşullara göre değişir yani hane içi biri olur yada bir yakını.bunu hiç bir türlü engellinin aldığı paradır diye görüp 3 aylığı da kesilirse başında bakıcı parasını alan hasta bakıcı önünde açlıktan ölüme terk edilen engelli olur.engelli aylığına haciz bile konamazken kurum bunu keserse sokaklarda dilenci gücün varsa hırsızlık gasp yap yada öl diyor anlamına gelir.

Hayat arkadaşım kalemşör ablanın üsteki yazısında linki var orayı tıkla adını soyadını epostanı şehrini yaz imzala yazan yere tıkla istersen arkadaş larınada bu linki yolla kampanyaya katılsınlar

hacer abla keşke araştırsaydın bizleri ilgilendiren yasayla konu neymiş?

Üst Alt