Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

Arkadaşlar devlet yeni bir uygulama yapacakmış engellilerin devletle olan bütün işlerini sydv üstlenecekmiş nereye gitmek istersek onlar götürüp getireceklermiş vb işler için

hacer abla mart ayı maaşını alabilcekmiyiz?

Azad kardeşim burdaki sydv müdürü marttaki maaşlarımızı alabileceğimizi söyledi ama yinede güvenemiyorum.

2015 sydv tarafından sosyal incelemesi yapılan oldumu?

Melek abla bizim burdaki sydv müdürü bizleri ilgilendiren yeni bir yasa çıktığını ve bu yasanın hafta içinde resmi gazetede yayınlanacagını söylemiş bir yakınıma yardım istemeye gittiğinde ama ne olduğunu söylememiş sizin bir bilginiz varmı
bu konuyu oğrene bıldınız mı?

Evet bu yasayla resmi dairelerde olan bütün işlerimizi takip edeceklermiş bizim adımıza hastane vb yerlere onlar götürecekmiş bir sydv çalışanıyla beraber bunlar vb işler içeriyormus yasa

inşalah hacer abla mart maaşını alırız inceleme yapılmadan.

inşallah azad kardeşim ama yinede pek güvenemiyorum.bu yüzden alamıyacağız gibi davranıyorum

hacer hanım (Evet bu yasayla resmi dairelerde olan bütün işlerimizi takip edeceklermiş bizim adımıza hastane vb yerlere onlar götürecekmiş bir sydv çalışanıyla beraber bunlar vb işler içeriyormus yasa)demişsiniz de bunlar seçim yarımı gibi kokuyor engellinin ulaşım hakkını elinden alanlar maaşlarını kesmeye kalkanlar daha öncede buna bezer vaatlerde bulunmuşlardı mesela hastanelere ben niye iyleşemiyorum servisi konacaktı hayaldi hayal kaldı sizin anlatıklarınız seçim yatırımı kokuyor sizi eleştirmek için değil size o bilgiyi verenlere sözüm

Orasını bilemem muntada al ansar arkadaşım sadece bana müdürün söylediğini paylaştım istedikleri kadar seçim yatırımı yapsınlar artık bu tür vaadlere karnımız tok sandıkta görüşeceğiz

benim maaş gıderse gss için sydv ye gıtmek ıstemıyorum gelsınler benı alsınlar da gorelım hep yalan hep yalan bunların işi.

ali tezel çok güzel anlatır ama anlattıklarının hiç biri uygulanmaz ki ali tezele çok ta inanılmaz kendisine bir soru sorulduğunda hemen hesap numarasını verdiğini duyduk, hakan kardeş hep cak cek ama iş gerçeğe geldimi,cak ceklerde hayaldi hayal kalır

Helal Olsun sana Kardeşim. biz böyle sus pus durmaya devam edelim. .. ben şahsen Cihan Haber Ajansıyla İrtibata geçtim 3 gün önce . yazılı basına ve televizyonlarda haberlerde dile getirttirmeye uğraşıyorum. durun bakalım . İnşallah tepkiler kısa zamanda artarsa mecbur bu adilikten geri adım atacaklardır... yoksa 10 Milyon Oy yabana atılacak bir miktar değil... Aklınızı başınıza alın ve bana bişe olmaz demeyin. ve zaman kalmadı gittikçe daralıyor. Hükümet şu anda nabız yokluyor tepkilere bakıyor. ona görede istedikleri gibi bu süreç giderse herkesi dallıyacaklar...

ben 2.5 yıl 2022 maaşımı alamıyorum gerekçeleri babamın üzerinde araba traktör dükkan ve tala olmasıydı şimdi hiç biri kalmadı arabayı traktörü dükkanı kardeşime devretti kardeşim evli ilçede yaşıyor babam bağkurdan emekli oldu ben köyde yaşıyorum tarla var dediler tarlada amcalarımında hakkı var babam üzerindekileri devrettikten sonra yine baş vurdum yine olumsuz cevap geldi bimerede yazdım orada gelir vazla dedi peki anne babamız olmadığını var sayalım ozaman bizim halimiz ne olacak bunu hiç hesaba katmıyorlar bu nasıl adalet bu nal devlet milyon dolarları evde para kasaları para sayma makinaları çıktı okadar paraları yediler gözleri doymadı bizim aldıüımız maaşlara göz diktiler

konuya gelelim arkadaşlar herkes burda engelli maaşı kesliyor diye yana yana düşünüyor.. Sayın Cumhurbaşkanımız en büyük bitçeyi eğitime aktardığını seve seve söylğüyor Allah razı olsun eğitim önemli .. ama bukadar para nereye gidiyor diye düşünen yok nereye gidiyor .. türkiye genelinde binlerce özel rehabilitasyon merkezleri var ve bunlarda okadar büyük yolsuzluk oluyorki ben duyduğumda engelli olduğuma utandımmm resmen.. rehabilitasyon merkezlerindeki bu yolsuzluğa dahil olan engelli ve engelli aileleri kadar adi zihniyetsiz insanlar yokdur..... olay şöyle engelli diyorki zaten ileşmiyecem rehabilitasyon merkezinden ayda 100 tl alıyorum diyor evrakları eve getiriyorlar diyor eğitim aldım diye imza atıyorum diyor paramı alıyorum bu şerefiszliği yapan engelli okadar şçokki bütçeyi boşaltıyorlar 250 öğrencisi olan rehabilitasyon merkezinde en az 100 engelli okula gelmeden ve onlara ayda 50-100 tl arasında para vererek şerefisz engellileri satın alarak bunuda kendini 50 tl görecek kadar zihniyetsiz olan engelli ve aileleri bu döngüde rehabilitasyon merkezlerinin sahiplerini zengin ediyor .. ve d,ğer tarafdanda engelli maaşı kesildi diye bağıran engelliler oluyor bir okulda 250 öğrenci var 100 ü okula gelmeden kurum sahibi 1 tl yakıt yakmadan ayda 55 milyar cebine para giriyor 100 öğrenciye ayda 100 tl verse 10 bin tl yapar geriye kalır 45 milyar ve raporunu fatura edip haberi olmayan aileler var .. yyılda 600 milyar yapar 50 okul bunu yaparsa 30 trilyon yolsuzluk bir şehirde türkiye genelini hesaplayalım milyon dolarlar noldu bu para çıkmasa engelli maaşı zamda alırdı kimseninde kesilmezdi .. buna dur diyelim arkadaşlarrrrrrrr dur diyelimm ben ssk engelliyim engelli maaşına gerek yok ama ben sizleri düşünüyorum bu konuda milletvekillerine bu konuyu açıyorum benimle olmuyor sadece buuuuuuuuu bu yolsuzluğa dur diyin btün şehirlerde

Kalemşör;

Bu organizasyonu başlattınız.ilk ayağı olan vekille de görüşmeyi yaptınız.çabanız için çok tşkler..fakat devamı gelmedi..takip ettiğim kadarıyla da bu konuda 1 bilgide paylaşmadınız...Ne oldu,yeteri kadar engelli katılımcı mı olmadı? yoksa sizde mi siyasiler v basından umudu kestiniz?

3 kişilik bi ailede engelli maaşı alıp bakım maaşıda alan varmı?
bu yeni değişen yasadan sonra engelli maaşı ve bakım parasını alanlar varmı?

Bu hükümet engellilere maaş bağlayan ilk hükümet mi ? Daha önceki hükümetlerde engelli maaşı veriyorlarmıydı ? Daha önceki hükümetler engelli maaşı veriyorsa kaç kişiye kaç TL daha az veya daha çok veriyor bu güne göre ? Engelliye en fazla iş imkanı tanıyan bu hükümet mi ?
Her şeye yok o Avrupa Birliğine girmek için aslında bizi düşünmüyorlar gibi yorum yapan arkadaşlar var. Günahlarını alıyorsunuz başka bir şey yapmıyorsunuz.
Bu hükümet daha fazlasını verir ileride engellilere. Çok fazla olumsuz yorum var. Zaman kimin haklı olduğunu gösterecek.

kardeş kendi vatandaşını ezip benim vatanıma sığınmış kişileri doyurmaktan fazlasını yapıp helede bakıma muhtaç engelli vatandaşlarını mağdur edecek onların hayatını söndürecek kararlar alınıyorsa ben bu hükümeti bırak babam dahi böyle bir düşüncesizlik yapsa. bundan önceki tüm yaptıklarını yerin dibine gömer, ve sabahdan akşama kadarda bedduamı ederim... anlayana bu yorumum. bugün benim verilmiş hakkım olan özürlü maaşımı kesip suriyeden gelenlere 1000 Tl ye kadar yardım maaşı bağlanıyorsa. ben bu hükümeti bırak babam dahi olsa ona bedduamı ederim... bu alınan aylıkların kesilmesi sonucu binlerce engelli ve ailelerinin ne duruma düşeceğini sen hiç düşünmüyormusun. sen nasıl böyle bir yorum yaparsın. önceden iyilik yapıp sonradan millete düzen kurdurduktan sonra geri almakda neyin nesi. bu düpedüz vijdansızlık düpedüz ahlaksızlık, düpedüz insanlık dışı bir olaydır.....

kaplan kardeş bu yazıyı yazan şahsiyetin tuzu kuru galiba yada biz engellilerin yaşadığı zorluklardan yaşam şartlarından haberi yok demektir senin tüm bu yazdıklarına aynen katılıyorum

tıpık ben memur oldum banane sızın halınızden konuşması bırgun hıç dışarıya çıkamıyacak kadar engellı olursan ozaman anlarsın işin bı boka yaramadagını.

https://www.facebook.com/groups/415442195278153/?fref=nf Arkadaşlar merhaba bu grupta 2022 maaşı ile ilgili kısa bir süre önce başlatılan mücadelede bazı gelişmelerin olduğu gözlemledim bilinçli arkadaşlar gruba bir göz atıp değerlendirme yapabilirmi acaba.

GÜNCEL

Koray arkadaşın önerdiği bu siteye bir bakın derim..bU GRUPtaki arkadaşlara engelli derneklerinden ve STK lardan destek var..Vekillerle de iletişim halindeler..ilgi göstermenizde fayda var..

evet destekleyelım ılk başlık acıldıgında 1000 kişi ıdı şimdı 3000 olmuş başka arkadaşlarada onerelım.

csharpci;

senin tuzun kuru boş boş konusuyorsun sadece... dişe dokunur birşey söylediğin yok! bu ülkede 8-10 milyon civarı suriyeli var bu hukumet her suriyeli mülteci için avrupa fonlarından para alıyor ve sırf bu para için kendi vatandaşından önce onlara ne gerekiyorsa yapıyor evet belki bu hukumet ilkkez engelliye maaş bağlamış olabilir peki kaç engelli adam akıllı bu maaşı alabiliyor söyler misin ? üselik maaşta denmez üç aylık adı üstünde her ay bile değil zaten bu hukumeti bunları yapsın diye halk seçmiş oturup seyredecek değildi helede batılı ülkeler bu tür çalışmalarda ilerlemeye çalışırken 21. yy.'da bu yapılmazsa zaten hukumetin bir ayıbı olurdu.. kısacası hükümet iyi birşeye imza atmış eyvallah teşekkürler ama şimdi kalkıpta en düşük gelir hesaplamasına göre gariban, çaresiz, kimsesiz ve engelli insanlara verdiği maaşı kesecekse ve o kestiğini kendi ülke vatandaşından kesip suriyelilere yedirecekse tamamen yanlış bir yol izliyordur...! ayrıca ben son 3 yıldır kömür yardımı alıyordum maddi durumumda herhangi bir değişiklik olmamasına ragmen bana verilen kömür yardımı bu yıl verilmedi benden kesip suriyelilere dağıttılar biz ne yapacaz peki ? çıkıp başka ülkelere mi gideceğiz kendi toprağımızı suriyeliler gibi arkamızı dönüp terkmi edeceğiz aslaa!

Üst Alt