Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

yok yani anlamadığım suriyeli kardeşlerimiz demişin
benim kardeşim falan deil onlar
sığınmacı olarak türkiyeye gel sonra türkiye vatandaşını öldür
öldürdükleri insanlarda 60 70 yaşında insanlar

arkadaşım konu başlığına göre elimizdekilere ŞÜKÜR edelim diyen arkadaşların , ŞÜKÜR zihniyetlerinin nasıl olması gerektiği hakkındaki yazım ile onlara söylemek istediklerimi anlamışsındır inşallah.

kardeş kelimesine gelince : allah hiç bir kuluna savaş ortamı göstermesin . bulundukları durum gerçekten çok vahim . bırakın kardeş olmayı insan olmamız sebebiyle bile onlara yardım etme zorunlluluğumuz var . müslüman olmasalar dahi dünyadaki tüm insanlara yardım etmemiz bizim insani görevimizdir . bu çerçevede onlara yapılan yardıma karşı değilim . benim karşı olduğum olgu : onlara yapılan yardım ve insaniyet karşısında kendi vatandaşlarımıza yapılan kısıtlamalar . ör : tirilyonları onlara harca ama engellilerin bakım paralarına göz dik kısıtla . bir de istatistiki bilgilerle bunu açıklamazlar mı ? deli oluyor insan . onlara yapılan yardımları anlatırken gururla söyle , engellilerin haklarını kısıtlarken istatistiklerle masrafların çokluğundan bahset , birde bu sitedeki aklı evveller çıksın '' buna şükür '' diyerek kraldan çok kralcı olsun . ortada iki olgu var : onlara yardım etme konusunda kesinlikle onlara kardeş demem sorun olmamalı . onların yaptıkları ve sitedeki şükür kralcılarının yaptıkları için ise işte onlara kardeş demiyorum zaten .

saygılar

iyide hertürlü yardım suriyelilere yapılıo
mesela ayda 1000 lira alıolar
biçok engelli insan maaşa başvuruyo yok evde emekli var yok sigortalı çalışan var die maaş alamıolar
benim demek istediğim ilk önce kendi engelli vatandaşına yardım yapılmalı suriyelilere sonra
zaten söledim türk vatandaşını kimse sığınmacı olarak kabul etmez etseler bile yardım yapmazlar

belki bi kuru ekmek verirler
bide suriyeye sığıncan
tarihi bi araştır istersen dadaş kardeş suriyelilerle neler yaşanmış

mesela hatay ı kendi haritalarında kendi toprakları olarak gösteriolar

Ülkemizin insanına Zuüm eden bir siyasi iktidar başka ülkemin hırsızı uğursuzunu ülkemize doldurarak ülkemizi yaşanmaz ediyor. asla krdeş değiliz ben ülkesini savunmak yerine topraklarını bırakıp birilerinin verdiği vaatlerle. ülkesine ihanet edenler benim kardeşim olamaz Esat ne yaptı da bu duruma geldiler. sokakta bir çocuk dövülüyor olaylar balıyor amaç esat hükumetini yıkma planları sürsün Ama Esat Onurlu bir şekilde ülkesini korumaya devam ediyor, bu katliamın asıl sorumlusu __BOP__ pilancılarıdırlar
Şükretmek seni kullanaları güçlendirir

Ülkemizin insanına Zuüm eden bir siyasi iktidar başka ülkemin hırsızı uğursuzunu ülkemize doldurarak ülkemizi yaşanmaz ediyor. asla krdeş değiliz ben ülkesini savunmak yerine topraklarını bırakıp birilerinin verdiği vaatlerle. ülkesine ihanet edenler benim kardeşim olamaz Esat ne yaptı da bu duruma geldiler. sokakta bir çocuk dövülüyor olaylar balıyor amaç esat hükumetini yıkma planları sürsün Ama Esat Onurlu bir şekilde ülkesini korumaya devam ediyor, bu katliamın asıl sorumlusu __BOP__ pilancılarıdırlar

Şükretmek değil Kendini satmayacaksın insan gibi yaşayacaksın. bunun içinde AKP Hükümetine son vermeliyiz İŞTE ENGELLİLERE ASIL SAHİP ÇIKACAK LİDER.. alttaki ling i dinleyin

https://www.youtube.com/watch?v=gU0t4C04mGE&feature=youtu.be İŞTE ENGELLİLERE SAHİP ÇIKACAK LİDER

güzel.. adam birilerinin yaptığı gibi metne bakıp konuşmuyor engellilerin sorunlarını benimsemiş ve seçim bildirgesine aldığını söylüyor
fakaaat bu videoyu bugüne kadar sadece 204 kişi izlemiş :confused: vahim bir sonuç..

ben bunların tamamını söylediğimde henüz kesilmeler yeni başlamıştı tsd samsun şubesine durumu bildirdim üye değilim diye bi kovulmadığım kaldı akparti engelliler koordinasyon başkanına bildirdim mabadını dönerek konuştu benle chp deki tek engelli millet vekiline ulaşmaya çalıştık gezi eylemlerinde gençlerle şarap içip toma önünde yatmayı daha uygun buldu tsd genel merkezi her nasıl oluyorsa bu konuya daha yeni ilgi duymaya başladı

inşallah adam doru sölüo

neymiş evde emekli varmış çalışan varmış
sanki emekli çalışan engelliye bakmaya mecbur
koca devlet varken
ben bu yasanın deişcene eminim seçimde var

ya gerçi bizim evde ne çalışan var ne emekli bide kira
ama bu yasa engellilere büyük haksızlık
bencil düşünmüom yani

onun için deişmesi lazım bu yasanın yasanın sonucuda kalıcı olmalı
zaten anayasa mahkemesi muhtaçlık kararını sydv lere verilmesini iptal etmişti

AKP biliyorki bu insanlara ne kadar zulüm edersen o kadar oy alırsın öylede oluyor Emeklilerine bile saldırarak donuna kadar soyan bir akp hala detek alıyor olması herkesime zulüm ederek istediğini yapacak hükü
metin yerinde kim olsa verilmiş hakları alır ve engelli_emekli_asgari ücretlileri açlıktan kıvrandırır daha çok ay alır. bu yüzden AKP oy deposu olan emekli engelli öaürlü asgari ücretliye elinden geldiğince zulum etmeli ki Oy oranını % 70 lere çıkarsın bizin insanımız böyle istiyor..

sayın vurguni
akp yi eleştirmek için her şeyi söyleyebilirsiniz bu sizin hür iradeniz yanlız eleştirirken gerçekleri ispat etmeniz gerekir yoksa kimseyi inandıramazsınız . yukardaki eleştirinize katılırım yada katılmam bu da benim hür iradem . size asıl eleştirmeniz gereken ve ispatlı bir bilgi vereyim ( belkide biliyorsunuzdur )

1 ) 4 tane izmirlinin oyu 1 tane bayburtlu oyuna eşit kıssaca izmirde 125 bin oyla bir millet vekili çıkar bayburtta 26 bin oy ile bir m.vekili çıkar
2 ) edirnede 100 bin oy ile 1 m.vekili çıkar gümüşhanede 50 bin oy ile 1 m.vekili çıkar
3 ) muğlada 106 bin oyla 1 m.vekili çıkar nevşehirde 67 bin oy ile 1 m.vekili çıkar
4 ) tekirdağda 106 bin oy ile 1 m.vekili çıkar rizede 80 bin oy ile 1 m.vekili çıkar

internete girin bütün rakamsal verileri göreceksiniz . hatta ve hatta chp ve mhp nin oylarının çok olduğu büyük şehirleride kıyaslayabilirsiniz

1 ) adana 1.456 milyon seçmen 14 m.vekili yaklaşık 100 bin oy ile 1 m.vekili
2 ) ankara 3.607 milyon seçmen 32 m.vekili yaklaşık 115 bin oy ile 1 m.vekili
3 ) izmir 3.030 milyon seçmen 26 m.vekili yaklaşık 125 bin oy ile 1 m.vekili
4 ) antalya 1.513 milyon seçmen 14 m.vekili yaklaşık 110 bin oy ile 1 m.vekili
5 ) istanbul 9.997 milyon seçmen 88 m.vekili yaklaşık 113 bin oy ile 1 m.vekili

burdan şu sonuç çıkıyor

1 ) büyük şehirde yaşayan 4 adam küçük şehirde yaşayan 1 adam kadar ancak edebiliyor
2 ) neden izmirde çok seçmen sayısı ile az m.vekili çıkarılıyor ?

saygılar

Arkadaşlar Facebook'tan engeli aylığının kesilmemesi için grup kuruldu katılmanızı destek vermenizi bekliyoruz grup adı: 2022 ve evde Bakım

merhaba arkadaşlar 2022 maaşlarında yapılan incelemeler ertelenmiş buna göre ben 2022 tekrar baş vursan ala bilirmiyim

Kim dedi ertelendiğini hakan

YENİ BAŞVURULARDA İNCELENİO BENİM BİLDİĞİM

[FONT=Tahoma][SIZE=3]65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarıyla engelli ve muhtaç Türk vatandaşlarına aylık bağlanmasına ilişkin hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Buna göre, yönetmeliğin adı, ''65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik'' şeklinde değiştirildi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Yapılan değişikliğe göre, yönetmelik sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar veya nafaka bağlanmış ya da nafaka bağlanması mümkün olanlar hariç olmak kaydıyla, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden az olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarını kapsayacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca muhtaç olduğuna karar verilen, 65 yaşını doldurmamış olmasının yanı sıra ilgili mevzuatı çerçevesinde yetkili hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu ile toplam olarak en az yüzde 70 oranında engelli olduğu belirlenmek suretiyle başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde engelli olduklarını kanıtlamış ve 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlar ile 65 yaşını doldurmamış olmasının yanı sıra ilgili mevzuatı çerçevesinde yetkili hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu ile toplam olarak yüzde 40 ila yüzde 69 arası engelli olduklarını kanıtlamış, 18 yaşını doldurmuş ve talebine rağmen Türkiye İş Kurumu tarafından işe yerleştirilememiş olan Türk vatandaşlarını da içerecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Nafaka bağlanan veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ile sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanan durumunda ya da uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışan durumunda kendisine bakmakla yükümlü bir yakını bulunan engelli çocuklar hariç olmak kaydıyla; Türk vatandaşı olan, 18 yaşını tamamlamamış ve ilgili mevzuatı çerçevesinde yetkili hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu ile toplam olarak en az yüzde 40 oranında engelli oldukları kanıtlanmış durumundaki engelli yakınlarının bakımını fiilen yürüten Türk vatandaşlarından, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden daha az olduğu ya da aynı tutardan fazla gelir sağlamasının mümkün olmadığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit olunarak muhtaçlığına karar verilenlerde bu yönetmeliğe dahil olacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]-Aylığa hak kazanamayacaklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden az olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlar, 2022 sayılı Kanun'un uygulanmasında muhtaç sayılacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar, herhangi bir şekilde hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı, birinci fıkrada belirtilen tutara eşit veya üzerinde olanlar ile aynı tutara eşit veya üzerinde gelir sağlaması mümkün olanlar da aylığa hak kazanamayacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Kişinin, 65 yaşını doldurmuş olması ya da yüzde 40 ila yüzde 69 oranlarında engelinin bulunması sebebiyle bu yönetmelik çerçevesinde aylık alması, fiilen bakımını üstleneceği engelli yakını bulunması durumunda 18 yaş altı engelli yakını aylığı bağlanmasına engel teşkil etmeyecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]-Aylıklar üçer aylık dönemlerde peşin ödenecek[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Aylık başvurusunda bulunan kişiye Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddesine göre tespit edilen yakınlarından nafaka bağlanmasının mümkün olup olmadığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Mütevelli Heyeti tarafından tespit edilecek. Nafaka bağlanması mümkün olduğu belirlenenlerin aylık başvurusu reddedilecek. Nafaka bağlanması mümkün olmadığı belirlenenler hakkında ise, bu yönetmeliğin durumlarına uygun hükümler çerçevesinde işlem tesis olunacak. Mütevelli Heyetinin kararları 2022 modülü kullanılarak sisteme işlenecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenecek. Bu ödemeler hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı 2022 sayılı kanunda belirtilen gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda ödenecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]-Periyodik sosyal incelemeler[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Muhtaçlık hesaplamasında, vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120'de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Yönetmelikte yer alan ''özürlü'' ifadeleri ''engelli'' olarak değiştirildi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Yönetmeliğin ilgili hükmü çerçevesinde yapılması gereken ''ilk periyodik sosyal incelemeler'', 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında sonuçlandırılacak ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olan sosyal incelemeler dahil müteakip tüm incelemelere 1 Ocak 2016 tarihinden sonra başlanacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.[/SIZE][/FONT]

gogleden yazınca çıkıyor

2016 dan sonramı incelemeler onu anlamadım

ilgili Yönetmelik'e göre tüm 2022 aylığı alanların sosyal incelemeleri 1.1.2015- 31.12.2015 tarihleri arasında yapılacaktır. yukarıdaki alıntılanan yönetmelik ile ilgili kısım da onu soyluyor. bu sosyal incelemelerden sonraki sosyal incelemelr de 1 Ocak 2016'da başlayacak.

Yönetmelik bu konuda şöyle der:
Periyodik sosyal incelemeler
GEÇİCİ MADDE 3 – (Ek:RG-25/3/2014-28952)
(1) Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde yapılması gereken ilk periyodik sosyal incelemeler, 1/1/2015 ile 31/12/2015 tarihleri arasında sonuçlandırılır ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olan sosyal incelemeler dahil müteakip tüm incelemelere 1/1/2016 tarihinden sonra başlanır.

erteleme yok yani. yanlış yorumlamayın lütfen bu madde hükümlerini. evde bakım aylıklarının da gelire dahil edilmesiyle yapılacak sosyal incelemeler zaten 1 Ocak 2015'e ertelendi bu yönetmelik geçici maddesiyle. anlatılan da bu. bu da 31 Aralık itibariyle tamamlanacak. sonraki sosyal incelemeler de 1 Ocak 2016 itibariyle başlayacak. her yıl sosyal inceleme yapılacak.
mevzuatta sizlerin lehine açık kapı yok.
2022 aylıklarında ilgili yönetmelik gereği her yıl sosyal inceleme yapılır.

yanlış yorumlarla mucadelenizi yarım bırakmayın. mevzuat değişikliği olmadan aylıklarınızı almanız mümkün değil
mevzuat açısından yapılabilecek bir şey olsaydı yazardım. mevzuat değişmedikçe aylıklarınız kesilmeye devam edecek. kendinizi kandırmayın boşuna.
ilgili Kanun ve Yönetmelik değişmedikçe hanede kişi başına düşen aylık geliri muhtaçlık sınırını geçenlerin aylıgı kesilecektir.
bu gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahildir.

hazırandan sonra yenı yonetmelık cıkmasa gecmış olsun hepımıze .
secımın arkasından hemen başlarlar bence kesmeye ama ev zıyaretı zorunlu ıse herkesı tektek gezmek bayabı sure alır onu nasıl çozecekler onu anlamadım... :confused:

Bende bu yasadan muzdaripim engelli maaşı kesilmesinden hc265tl gecinebilirmi ey millet vekilleri duyun sesimize kulak verin bizide görün insafa gelin avrupada engelli böyle mi oluyor türkiyede engelli yok sayilip hor görülüyor ama dur demenin zamanıdır arkadaşlar1lik olnanın zamanı geldi artık arkadaşlar devlet duysun görsün bizleri de

Allaha çok şükür ki bu güne kadar 2022 maaşının en yükseğini son hükümetimiz yaptı ,allaha çok şükür ki geçmiş yıllara kıyasla en iyi yaşam bizde ,allaha çok şükür ki dünyadaki en iyi devlet'i (osmanlı)yı biz kurduk yine kuruyoruz allahın izniyle, allaha çok şükür ki inandık ve başardık daha iyisi yok diyeceğimiz günler çok yakın.bunun içinde 2023 ü felanda beklemeyeceğiz inşallah...bu kadar güçlü devletimiz varken kimse ezilip büzülmesin lütfen...şükretsin allaha...

Arkadaşlar evde Bakım ve 2022 in basın toplantısı Ankara'da yer ve adresi katılmanızı bekler bu yasa Değişikliği için katkı vermenizi bekliyoruz Adres:
Ankarada,Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No:72 Maltepe adresinde TSD Ankara şubesi önünde olacak basın açıklaması Saat:13:00 da

Son düzenleme:
Ben ağır engeliyim oyüzden gidemem seyehat özgürlüm yok musait olanlar gitsin inşallah toplantı verimli olsun inşallah duam bu yönde

İyide cumali bey önce verip sonra geri almanın neresi iyi tamam bu hükümet bize sahipçıktı dedik ojlara güvenerek evlenip yuva kurduk çocuklarımız oldu ailelerimize muhtac olmadan yasayıp gidiyorduk.şimdi nolcak yuvalar yıkılacak ailelerimize muhtac olacaz sığıntı gibi onların yanında kalacaz bana söyleyin bunun neresi iyi napalım siz söyleyin demesi kolay durumunuz iyiki bu sözleri söyleyebiliyorsunuz hem allaha şükretmeyi sizden öğrenecek değiliz :mad::mad:

ne dio bu dengesiz ya
engelli maaşı alan kimse kalmadı
hala yalakalık yapıo

şimdi bişey dicektimde atılırım siteden diye bişe demiom

:)en cok güldügüm yerde osmanlıyı yeniden kuruyomuşuz bazı bölgelerde pkk vergi topluyor yol kontrolu kimlik kontrolu yapıyor kendi mahkemelerini kurup ceza veriyor o bölgelere polis giremiyor görüntüleri çıkıyor resimler gosteriliyor şahitleri anlatıyor osmanlıyı böyle mi kuruyosunuz:)) bence arkadaşta inanmıyorda espri olsun diye kinaye yapıyor öyle tahmin ediyorum

Son düzenleme:
Üst Alt