Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

csharpci arkadaşımın söylediklerine bende sonuna kadar katılıyorum.Hep hükümetimizin olumsuz yönlerinden bahsediliyor.Hiçmi olumlu işleri yok bu hükümetimizin.Bu güne kadar faydalandığımız imkanlara ve hala yararlandıklarımıza neden şükretmiyoruz ki.Şükredelimki o hep şikayet ettiğiniz 1000 tl maaş bağlandığını iddia ettiğiniz Suriyeli mazlumların durumuna düşürmesin ALLAH kimseyi.Aynı durumda siz olsanız ve suriyeye kaçmış olsanız 1000 tl.maaş vermiş olsalarda, yinede şu halimize dua etmemize gerekmezmi sizce.Ve ben ce de Hükümetimizin bizlere ilerde daha fazla imkanlar sağlayacağına inanıyorum İnşallah.Zaman kimin haklı olduğunu elbet gösterecek arkadaş....

bende katılıyorum arkadaşlara hükümet bugun canına okusada herkesin 2023 te hatta 2071 de daha guzel gunler gelecektir tamam bugunun keyfi sarayı herturlu luksu sefası baskalarına cefası sıradan halka dussede onumuzdeki 2023 ve 2071 yıllarına sabredersek millet olarak bizde gulecegiz insaallah ac olan belediyeden vakıflardan yardım dilenenler dusunsun

[FONT='inherit'][FONT='inherit']AKP seçmeni kadar kendi hırsızına,rüşvetçisine,kul hakkı yiyene sahip çıkan başka bir seçmen kitlesi daha görmedim.[/FONT]Cahil duyarsızlığı azımsanamaz. Şükreden, sorgulamayan bir topluluk istiyorlar al işte birkaç tane cahil,nasıl öve öve bitiremiyorlar.[/FONT]Dindarlık kisvesi altında yetiştirilmek istenen sürekli şükreden köleler oldunuz.Belki de hep öyleydiniz.Kabullenip şükretme arkadaş,sesini çıkar daha iyilerini hakkediyorsun çünkü.
AKP öncesi engelliysen çalışmıyorsan babanın maaşına bakmaksızın engelli maaşı alabiliyordun,şimdi bunu da engellediler üç kuruş verilen paraya göz koydular.Eve bir maaş giriyorsa çok zenginsin engelli de olsan bu parayı alamazsın deniliyor.AKP öncesi bu kadar pahalılık mı vardı zamlar yüzde 5 iken son 12 yılda yüzde 500 arttı.Vergiler yüzde yüz arttımasına rağmen maaşlara verilen zam 20-30 tl.Bu mudur ilerleme?
Bir ülkede gelişmeyi,o ülkenin yollarına bakarak "aa ne güzel yollar yapmış hükümet çok iyi"diyemezsin.Gelişmeyi,eğitime bakarak,üretime bakarak,demokrasiye bakarak,hukuğa bakarak görebilirisn.12 yılda bu hükümet satacağını sattı yollar köprüler fabrikalar akarsular..Say say bitmez.Herşeyleri şov,hep hava.

[FONT='inherit'][FONT='inherit']Ülke IŞİD hücreleriyle dolu.[/FONT][FONT='inherit']AKP karanlığı ülkemizi giderek sarıyor millet birbirini boğazlıyacak iç savaş geldi gelecek hala 2023-2071 naraları atıyor utanmadan![/FONT]Laiklik olmadan demokrasi olmaz.Devletin gözünde partiden veya onun yörüngesinden değilsen, ne olduğun önemli değil. Muhalifsin ve bertaraf edileceksin.[/FONT]Gazeteciler,hakimler,savcılar işlerinden atılıyor,sürgün ediliyor,hapse atılıyorlar.Herşey bir adamın iki dudağının arasında,o ne derse o olacak.Bu mudur demokrasi?Türkiye sana göre cennet olabilir çünkü sen Türkiyeyi 3.dünya ülkeleriyle kıyaslıyorsun.Git bakalım batıya asgari ücret ne kadar,eğitim sağlık hukuk demokrasi nasıl işliyor.[FONT='inherit']Anaokulunda dini eğitim veriliyor ,haremlik selamlık eğitim önerildi son anda ertelediler.[/FONT]Şimdi düşünün;kayseri'de malatya'da zorunlu karma eğitim kalktıktan sonra karma eğitime gönderilen kızlara direk .rospu denecek. Ankara da,istanbul da demokrasi dediğin şey anadoluda faşizm haline geliyor.80 yıllık yasakları kaldırıp 1400 yıllık yasakları getirmenin adı demokratikleşme oldu. Adam 1994te karma eğitime karşıyız demiş demokrasi tramvaydır istediğimiz durakta ineriz demiş bale günahtır demiş ama yok anlamamakda ısrar edin siz.Milli irade diye diye tepemize ayetullah humeyni-hitler karışımı bi diktatör dikildi.
Manevi değerleri okulda öğreteceğim deyip, ideolojine uygun öğretmeni mülakatla alırsan, öğrettiğin manevi değer değil, ideoloji olur.Bu ideoloji ile yetiştirdikleri nesil işidden farksız olur,kendinizi düşünmüyorsanız çoluk çocuğunuzu düşünün.Bu söylediklerim size şaka gibi gelebilir ama yazın bir kenara şaka mı gerçek mi göreceğiz.

Yarın öbür gün tayyip evet lan çaldım dese
harbidende delikanlı adammış dicek bi seçmeni var

biraz daha iyimser bakın olanlara kozanlı arkadaşımızın dediği gibi kötüleri düşünerek kendinizi iyi hissedin ya bizdede demokrasi olmasaydı ve suriyedeki gibi bir iç savaş yasasaydık ve mülteci durumuna düşseydik yada ülkemiz bi anda afrika kıtasına ışınlanıp kuraklıktan kırılsaydık yada yada yöneticilerimiz 1.5 katirilyonluk değilde 10 katirilyonluk bikaç saray yaptırıp maliyetini bize yükleselerdi emekliye 25 lira zam yapmışlar ya hiç yapmıyorum ve ayda değil 3 ayda bir veriyorum deseydiler biraz olaylara güzel yönden bakın ve 2071 e gülümseyerek girin ;)

murat kardeşim ne güzelde düşünüp yazmışsın:):):)
yada IRAK gibi olsaydık saddamı astılar yuvalar dağıldı ekmek,namus ,şeref diye bişey kalmadı:((
bardağın dolu tarafına bakmak lazım dimi:)

türkleri kimse mülteci olarak kabul etmez ama

enes doğruya doğru kardeşim herzaman umut satmanın getirisi iyidir 2071 e nede olsa çoğumuz yaşamayız ölür gideriz çocuklarınız torunlarınız mutlu mesut yaşayacaklar herşey onlar için dedin mi olay bitmiştir ;) bu arada konu başlığı maaşlar kesilecekti demi gören duyanda ayda 2000 lira maaş veriyolarda o kesilecek sanacak yöneticilerimizin bi akşamlık çerez parasını tartışıyoz ve şunuda diyim ben ne 2022 alıyorum nede bakım maaşı isterlerse kessinler zerre dokunmaz bana zaten vermiyolar gelir düzeyimiz geçiyo diye benim Allah şahit tek derdim üzüntüm evlerinde iki duvar arasında yaşayıp bi yandan sağlığk sorunları yaşarken diğer yandan da maddi zorluklarla ugraşan ve hayatı böyle nihayet bulacak kardeşlerimiz için işte onlar bizim gibi bardağın dolu kısmına bakamıyor malesef. onlara da ne diyelim erken doğmussunuz 2071 e kadar sabretseydiniz herşey düzelecekti olmuyor işte

cahıllık mutluluktur !

Son düzenleme:
Yani musty
halkının 100 de 60 ı cahil ülkelerde
en geçerli meslek din tüccarlığıdır

KOZANLIM;

öncelikle şunu belirtmek istiyorum birincisi bizim ülkemizde savaş olsa bizim halkımız topragını vatanını terk edip kaçmaz sonuna kadar mücadele eder çünkü bu ülkede korkaklara yer yok öleceksekte vatanımızda ölürüz, ikincisi varsayalım ki öyle bir şey oldu ve biz savaştan kaçıp suriyeye sıgındık afedersin ama suriye hükümeti keriz değildir kendi halkı dururken savaştan kaçmış bi halka yardım etmez nerden biliosun ki suriye devletinin sana bana o yardımları yapacağını ? şunu asla unutmayın ne olursa olsun daima bir ülkenin halkının önceliği ön plandadır o halk o hükümeti seçmişse o hükümet o halka bunu borçludur yapmayacaksa zaten o koltukta oturmasınlar ha bundan önce yok muydu yaşlı aylığı v.b yardımlar ? yine vardı ama daha düşüktü yoktu diyenler yalan söylerler tabi o zamanlar ki ekonomik ve bütçe durumlarını göz önüne alanlar yok varsa yoksa şu an ki yapılanalrı konusuyorsunuz sadece hiç oturup düşündünüz mü o zamanlar türkiye ekonomisi nasıldı diye ? şu an ki ekonomiye önce ki yıllarda sahip olunsaydı şu an yapılanın kat be kat daha iyisi yapılabilirdi buna emin olun...!

Lugal senin gibi düşünen vatan evlatlarıda varmış sitede
hep akp yalakası görmekten
adama maaşa az zam yapıldı dion nankörlük yapmayın dio
bu arada chp mhp li falanda deilim

Merak ediyorum acaba üst düzeydekilerin maaşlarına yoksulluk sınırını geçiyor diye el koysalar neler olur. Emekli ya da çalışan memurların aylıkları 100 tl kadar düşse ülke birbirine girer sanırım. Verilen bir hakkın geri alınması kadar saçma bir şey olamaz. Yapılması gereken bir düşüş olacaksa bu ülkede yaşayan herkesi etkilemeli. Çalışacak durumda olan hiçbir engelli devlet bana maaş versin de ben evde yatayım demez.

Koş koca bir ülkeyi kaçaksarayın girdabına sokan siyasi iktidara karşi tüm insanlık güç birliği yaparak bu insanların tekrar seçim kazanmasının önü kesilmeli yoksul emekçilere ve emeklilere düşman tavrıyla açlık sınırının altında bir yaşamı reva gören iktidardan Engelliler için iyi bir şey yapacağını beklemek biraz hayali oluyor bu yüzden Bu yağma imparatorluğunu oylarımızla ya şimdi yıkarız yada sonsuza kadar rezil yaşarız 2023 ten sonra belki oy kullanma hakkını da elinden alacaklar.. bu Haziran seçimi son seçiminde olabilir...Üyan Türkiye..

bu kadar adamın vebalı bundan sonra akpye oyverenlerın olacaktır.
30-40 yaşında adam babasından anasından paramı dılenecek en basıt ıhtıyaclarını gormek ıçın bu pskolojıyle adam kendıne bışey yapsa hesabını kım verecek çok buyuk vebal var tum akplılere duyurun.

ya şimdi şöle bişey var benim yaşım 38
ırak müslümanmı müslüman akp müslümanmı müslüman
benim anlamadığım abd ıraka saldırırken akp niye abd ye yardım etti üs bölgesi incirlik falan
yani demek istediğim akp gerçekten müslüman olsa ben oy verirdim onuda bırak ıraklı kadınlar karnımızda abd askerlerinin çocukları var diye feryad etmişler
yani demek istediğim akp ye oy vermek ıraklı müslümanların ahınıda almaktır

seçim hileleri olduğu sürece bana göre oy kullanmak da muamma artık..
bknz: kedilerin trafolara girip elektirkleri oy sayımı sırasında kesmesi :confused:
,çöplerde atılmış bulunan muhalefete ait ve yakılmış bulunan oy pusulaları vs.vs.

ne değişikliği miş

onu anlamadım

eskisi gibimi olcak yani
engelli kişinin gelirinemi bakılcak

Dikta yönetimin ayak sesleri çoktan duyulmaya başlamakla kalmadı o dikta ayağın kaldırdığı tozlar engellilerin üzerlerine toprak olup yağıp engelliyi gömmeye geçti allah sonumuzu hayreylesin bakalım daha bu iyi günlerimiz olmasından korkuyorum allah bugünümüzü aratmasın

madem 2022 aylıklarını keseceksin tm biz demiyoruz 50 yerde yardım alalım ozaman evde bakım maaşı alma kıritallerini genişletippp engeliye bakanın adına dedğilde direk engellinin adına vereceksin evde bakım maaşını kiiii engelli bireyde biryerde kendi öz iradesinle hareket alanı açabilsin

bu sitede bazı arkadaşlar ipin ucunu epey kaçırmış . neyin kafasını yaşıyorlar anlamış değilim .

şükür ?

ya suriyedekiler gib olsaydık , BUNA ŞÜKÜR !
iyide suriyedeki iç savaştan kaçan kardeşlerimiz neden kaçtı ? siz bu ŞÜKÜR kelimesini onlara öğretmedinizmi ? onlara neden demediniz '' iş savaşa ŞÜKÜR ya afrikada yiyecek bulamadığından ölen çocukların başlarında akbabalar var '' ? yada o kardeşlerimiz '' filistinde israilin uygulamalarıyla zorluk çeken filistinlileri düşünerek buna ŞÜKÜR '' diyerek ülkelerinde kalmadı ? çinde yaşayan uygur türklerine yapılan eziyet karşısında ŞÜKÜR burda rahatız diyerek mutlu olabilirmisiniz ? bakın ıraktakiler zamanıda saddama ŞÜKÜR diyorlardı sonra abd ye ŞÜKÜR şimdide hayattayız ya diye ŞÜKÜR ediyorlar , neden acaba bu ŞÜKÜR ler hep kötü olaylar sonucu ?

YADA SİZ ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR DAHADA İYİSİNİ BİZ YAPARIZ , ÇOK ŞÜKÜR EN İYİ YAŞAM BİZDE , ÇOK ŞÜKÜR DÜNYADAKİ EN İYİ DEVLET BİZİZ , ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR İNANDIK VE BAŞARDIK DAHA İYİSİ YOK demeyi beceremeyen eziklerden misiniz ?

ŞÜKÜRÜ kötüyle kıyaslarsanız başkalarının kölesi - ŞÜKÜRÜ iyi ile kıyaslarsanız birey ve mutlu OLURSUNUZ

SAYGILAR

KaRe;

bende bunu savunuyordum engelliye cep harçlığı verip bakıcı parası adı altında bakan kişiye asgari ücret kadar para verilmesi çok yanlış kes engelli maaşını ver bakıcı parasını engelliye onda o para olunca zaten bakıcısı olacaktır hiç bakanı olmasa bile bu işleri yapan özel yada kamuya bağlı bisürü yer var zaten medyadan ve güncel olaylardan takip ettiğim kadarıyla bu bakıcı parası o kadar süistimal ediliyorki anlatamam aile içinde engelliyi alıp kaçıran bile var düşünün yani zihinsel engenli ve çocuk engelliler hariç bence artık bu sistem deişmeli çünkü kokuşmaya başladı

asıl iş yaşlı ve engellı bakım merkezlerınde donuyo şu haberı koydugumda super zekalının bırı bana kufur etmıştı şimdı 1lırayla neden maaşlar kesılıyo anladınızmı..çok hayırsever kurumlar var memlekette gozlerım yaşarıyor bunları gorunce..:mad:
Engelli ve Yaşlıya Destek
35766.jpg

16 Ocak 2014 Perşembe 09:03
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı torba tasanda yer alan düzenlemelerle engelli ve yaşlılara ilişkin bir dizi yeni düzenlemeye giderken, sağlanacak yardım ve teşviklerin maliyeti 264 milyon 739 bin 797 lira olarak hesaplandı. Tasarı ile koruma karan ol

Torba tasarının 32 bin 540 kişiyi etkilemesi bekleniyor. Tasarı ile sağlanacak yardım ve teşviklerin maliyeti ise yaklaşık 265 milyon lira. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı torba tasanda yer alan düzenlemelerle engelli ve yaşlılara ilişkin bir dizi yeni düzenlemeye giderken, sağlanacak yardım ve teşviklerin maliyeti 264 milyon 739 bin 797 lira olarak hesaplandı. Tasarı ile koruma karan olan çocukların istihdamının desteklenmesi, korumalı işyerlerine prim ve ücret teşviki, yaşlı ve engellilere harçlık verilmesi, yaşlılara özel kuruluşlarda bakım hizmeti verilmesini içeren söz konusu düzenlemelerden 32 bin 540 kişinin yararlanması bekleniyor.
Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen maddeler çerçevesinde, haklarında korunma veya bakım tedbir kararı olup da reşit oluncaya kadar Bakanlığın sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklann özel sektörde çalıştınlması halinde sigorta primlerinin sigorta işveren payı ile işsizlik sigortası primi 5 yıl süreyle hazine tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre, 2013 yılı itibariyle işe yerleştirilmek için bekleyen çocuk sayısı 4 bin 200. Bu çocuklardan ilkokul mezunu olan 626'sının tamamının, ortaokul mezunu olan 2 bin 700 öğrencinin ise yansınm 2014 yüında özel sektörde işe yerleştirilmesi planlanmakta. Bu varsayım çerçevesinde ise bir yıllık maliyet 9 milyon 773 bin 811 lira olarak hesaplanıyor.
Korumalı işyerlerine prim teşviki Torba tasanda yapılan düzenlemeyle korumalı işyerlerinde çalışan engellilerin işsizlik sigortası işveren payı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. 240 kişi bu düzenlemeden yararlanacak. Yıllık maliyeti 65 bin 495 lira olacak. Diğer bir düzenlemeyle, kontenjan fazlası olarak ya da yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştıran işverenlerin sigorta primine ait işveren hisselerinin yansı yerine tamamı hazine tarafından karşılanacak.
Yıllık maliyeti 5 milyon 510 bin 143 lira olarak hesaplanan düzenlemeden 3 bin 694 kişi yararlanacak. Korumalı işyerlerinde çalışan engellilerin ücretlerinin belli bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin düzenlemenin ise yıllık maliyeti 1 milyon 326 bin 490 lira olarak hesaplanırken 240 kişinin bu düzenlemeden faydalanması bekleniyor. 650 yaşlıya harçlık ödenecek
Tasarıda yer alan bir madde ile aynca Darülaceze'de kalan yaşlı ve engellilere de harçlık verilmesinin yolu açılmakta. 650 yaşlıyı kapsayan düzenlemenin yıllık maliyeti 972 bin 947 lira olarak hesaplandı. Aynca yaşlılara özel kuruluşlarda bakım hizmeti verilmesi yönündeki bir diğer düzenlemeden 840 yaşlı faydalanacak, yıllık maliyeti ise 17 milyon 21 bin lira olacak.

kim olacak ? şükür kelimesiyle kandırılıp köle yapılan ŞÜKÜRZEDELERE

yukarda eklemeyi unutmuşum . nerdeyse bu şükürzedeler '' ölmeden mezara girdik buna çok şükür '' diyecekler . doğru ya , ya ölselerdi ?

saygılar

yok yani anlamadığım suriyeli kardeşlerimiz demişin
benim kardeşim falan deil onlar
sığınmacı olarak türkiyeye gel sonra türkiye vatandaşını öldür
öldürdükleri insanlarda 60 70 yaşında insanlar

Yazık günah allahını seven hiç bir canlıya eziyet çektirmez.

Üst Alt