Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

2015 de engelli aylığı durdurulacakmı

fısıltı gazetesinde duyduğuma göre 2015de 2022 aylıkları kesilicekmiş doğru olabilirmi

arkadaşlar kimler 2022 aylıklarını hak etmiyor bir açıklar mısınız?
nedir bu, hiçbir sorun yok da haksız alanların aylığı kesilsin işine mi döndü iş?

geçmiş mesajlarınıza bakın bi. Aracın olması vakıf aylığı için sorun olur mu diye soran siz hak etmiyor musunuz acaba 2022 aylığını şimdi? ne o daha önceden araç aldın diye vakıf aylığpı alırken haksız mı olacaksın şimdi?
ya da 120 metre kare evin rayic bedelinin gelire katılmasını sorun eden şahıs bunu hazmetmiş miydi? tabi ya ama değişti bu durum da. artık oturulan evin rayic bedeli dahil edilmiyor.

ama evde bakım aylığı gelirinin gelire katılması adalet mi şimdi? niye bu konuya da değinmiyorsunuz?

aracı olmayan evi olmayan sadece 2022 aylığı ve evde bakım aylığıyla yaşamaya çalışan insanların sorunlarını dillendirmek varken sadece sorun, şimdi haksız alıyorlar ve aylıklar kesilsin mi oldu?

ayıptır yahu!

gören de 2022 aylıkları villa sahibi arsaları tarlaları olan zenginlere dagıtılıyor sanır.

devlete yapılan saçmalıkları anlatmaya çalışırken şimdi geçmiş engellilere anlatmaya çalışıyoruz yaşanan sorunları!
iki kelam da magdurlardan yana konuşun.
devlet parasını8 öyle çar çur etmez kaygılanmayın! tasası size kalmadı!

Ağzına yüreğine sağlık melek ablacım bizim dışardan düşman aramaya gerek yok içimizdede var yazık çok yazık

Bu sitede yapılan yorumlara beğen özelliği gelsin melek hanımın yorumlarını beğenmek istiyorum

evet ıtıbar sıstemı gıbı bışey olsun ayda yılda bır gırıyor adam oda eleştırmek ıçın .
bunlarla işimiz zor ablacım :mad:..
bır engellı babası anası ve kendısı olsun babasının emeklı maaşı 1134 lıra olsun adam cadırda(teşbih) oturuyo olsun (3.dunya ulkesı burası anlayanaanlamıyına polyannanın ulkesı hersey gulluk gulıstanlık ..yuzde 50 akp kafası budur zaten) kendı evı yok arabası yok, arsa, kıra gelırı mevduatı yok vs..bu adam sısteme gırıldıgınde bırakın maaşı paşa paşa gss odemek zorundadır ha odeyımedınmı faızı ıle gerı alırlar senın cadırda oturmana kımse bakmaz.

pekı elıne kooooooooskoca 1134 lıra gecen adam arkadasın degıne gore zengındır oylemı bız zengınsek bu başımızdakılerı hangı kategorıye sokucaz.

30-40 yaşındakı adamlar babalarından analarından para ıstemek zorunda kalacaklar bır cogu psıkoljık bunalıma gırececekler yav kaç kışı hayatın ıçındekı zaten cok az bı kısım dışarda gerısı evde.
ınternet ''sanal hayat'' dıyebılrız buna o bıle 50lıra .
hayal etmek bıle 50 lira yav ınsaf edın..

şimdi ben konuyu tam olarak anlayamadım hangi engellilerin maası kesilecek 2015te ? bizim evde 4 kişi yasıyoz annem kardeslerm ve ben annem belediyede tasaronda calışıyo aylığı 900 ile 1000 lira civarı benm özür oranım 69 ewde bakım parası almıyoz benim maasımda kesilir mi ? raporumun fotografını sizinle paylaşım bir bakın ve bana bilgi verin lütfen
k1YA8A.jpg

Lugal sorun sadece zaten evde bakım aylığı alanlar değil. evinde emekli olan, çalışan olan olup da hanede kişi başına düşen aylık miktar muhtaçlık sınırını geçiyorsa 2022 aylığı kesilir.

Yukarıda Musty arkadaşımız da örnek vermiş zaten.

Senin durumuna bakalım. hanede 4 kişisiniz. 2014 yılı 31 Aralık'a kadar geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı 270,23 liradır.
Eger hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse kesilir aylıgın. annen 1000 civarı aylık alıyormuş.
4 kişilik bir hanenin toplam gelirinin 1080,92 lira altında olması lazım (2014 yılının 2. altı ayı için geçerli bu rakam da).
siz sınıra yakınsınız.
1 Ocak 2015 itibariyle muhtaçlık sınırı yeniden belirlenecek. ama annenin maaşı vs de yeniden belirlenecektir. şimdiden bir şey söylemek imkansız. ama 4 kişilik bir hanenin bu yıl itibariyle toplam gelirinin 1080,92 lira altında olması sana bir fikir verebilir sanıyorum.
2022 aylıklarında gelir hesabı yapılırken her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir, evde bakım aylıkları, ev,araç,tarla,arazi vs her şey dahil edilecektir.

yani arkadaşların dedikleri şu haksız aylık alanlar şimdi bunlar mı?

Musty'nin dediği gibi 30-40 yaşına gelmiş 18 yaşını doldurmuş engelliler babalarından annelerinden harçlık almaya mahkumlar mı?

gerçekten çok saçma ne yani ben 23 yaşında engelli bir bireyim babam zaten yok yanımızda annem gelmiş 50 yaşına hala belediyede temizlik işinde çalışıyor üstelik taşaron firma aracılıgıyla kendi evimiz arabamız arazimiz yani kısacası kendimize ait ev içinde ki eşyalar dışında hiç birşeyimiz yok annem zaten 7-8 aydır seçimlerden bu yana maaş alamıyor şimdi üstüne birde bize üç aydan üç aya verdikleri üç kuruşu keserlerse yuh derim artık ! böyle adalet mi olur ya güya iktidarda ki partinin adıda adalet ve kalkınma ama nedense ne adalet bulamıyoruz ne kalkınabiliyoruz sesimizi duyurmamız gerek bu kadarda olmaz ya 270 lirayla bu işi hesap edenler bi geçinsinde göreyim yazık gerçekten çok yazık!!

Ben yüzde 92 ağır engelliyim. Evde bakım maaşı ve 2022 alıyordum. evim kira(600tl) ve evde 3 kişiyiz, evde çalışan yok, başkada tek kuruş gelirim yok. 2022 maaşım kesildi...
şimdi ben hak etmiyorum öylemi?, öyleyse alın sizin olsun maaş. beni sınır dışı edin, sınır dışı edinki bende insanına, engellisine, yoksuluna sahip çıkan ülkelere sığınayim, belki orda bizi insan yerine koyarlar, burası suriyeli mültecilerin olsun...
Haa bu arada, ben engelli olduysam devletin sosyal devlet olmadağından ve bana çocuk felci aşısını bulamadığı için yapmadığından oldum.

gelin kimler 2022 aylığını hak etmiyormuş mevzuat açısından bakalım:

aşağıdaki miktarlar 1.1.2014 - 31.12.2014 tarihleri itibariyle geçerlidir.

tek yaşayan bir kişinin toplam geliri 270,23 lirayı geçerse 2022 aylığı baglanmaz. dolayısıyla engelliler hele de gençler tek başınıza de*ğil ailenizin yanına dönün diyorlar size.

2 kişilik hanede yaşayan bir engellinin toplam geliri 540,46 lira altında olması lazım. dolayısıyla 2 kişi ayrı evde yaşamanız zor arkadaşlar. hele de evde bakım aylığı alan evli engelliler devlet gidin aiilenizle yaşayın diyor size.

3 kişilik hanede toplam gelirin 810,69 lira altında olması lazım. 3 kişilik bir hanede yaşayan engelliler evliyse hele de bir çocugu varsa 2022 aylığı almanız çok zor.

yani kalabalık çok kalabalık ailelerde yaşayacaksınız. sosyal yaşamınız olmayacak. evlenseniz bile ailenizle kalmak zorundasınız hak ettiğiniz bu 2022 aylıklarını almak için.

cem karaca'dan bedava yaşıyoruz şarkısını dinleyeceğim biiraz ben:

toplanın norvece gıdıyoruz durulmaz bu ulkede artık hakkaten sıkıldım artık gıde bılsem yemın edıyorum hıç durmam.

Son düzenleme:
dün bursanın yerel kanalı adınıda vereim line tv de 3 aralık engelliler gününde yapılan programın tekrarına denk geldim orda ama bi arkadaş dernekleri falan anlatırken engellilerin aylık 1200 tl aldığını söyledi bunun 800 tlsi bakım aylığı dedi şimdi bu rakamı alan engelli varmı sitede merak ettim yani aylık 1200 tl yi şimdi ya bu ama arkadaşı yanlış bilgilendirmişler yada bu arkadaş bilerek yanıltıo mileti

sayın melek hanım genelde şu sorun var bana dokunmayan bin yıl yaşasın mantığı nedense engelli camiası birbirine kenetlenmemiş engelli dernekleri ne işe yarar önce onu tespit etmek gerekir engellilerin haklarını savunmakmı yoksa günü kurtarmakmı yoksa ben başkanım basamak atlayıp bir yerlere kadememi yada bürokratmı olmak.3 aralık dünya engelliler gününde ne oldu biri ağzını bantlayıp lal oldu.diğeri gözüne bant kapatıp ama oldu diğeride sandalyeye oturup bedensel engelli oldu hepsi düz yolda kameralar önünde zorlukları açıklayan basın açıklaması ana haberlerde 2 dakkalık kutlama seneye görüşmek üzere alaısmarladık. hal böyle olunca evde bakım aylıkları sınır 1 lira geçince ses yok kimseden yada engelli maaşı kesilince arkadaşının ses yok kendine kesilince feryat figan oysa bu sorunlar hepimizin o fazla almış ailesinin geliri fazlaymış yok böyle birşey herkes elini vicdanına koyacak birlik beraberlik olunacak birlik beraberlik olunmassa biz burdan sabaha kadar yazsak tartışsak yazdığımızla kalırız bu arada ben ne bakım aylığı nede engelli maaşı alıyorum verdiğim her mücadele her yaptığım şikayetler engelli kardeşlerim içindir selamlarımla

musty35;

arkadaş yol parasını ver ilk yolcu benim norveçe zaten bu ülkede devam eden bi mahkemem var beni haksız yere 20 ay yatırdı bu devlet artık burda durulmaz

anlam vermiyorum engelli engelliyi çekemiyor YUH diyorum başka da birşey demiyorum kalem hanım sizi de engelli kardeşlerime vermiş olduğunuz desteklerden dolayı ayakda alkışlıyorum saygılarımla

Rica ederim arkadaşlar, bu mücadelenin parçasıyız hepimiz. Birbirimize verdiğimiz destekle sorunları dillendirmeye ve mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz inşallah.

Arkadaşlar Star Gazetesi'nde yazar olan arkadaşıma istediği notları (Bu konuyla ilgili) gönderdim. gerekli olan notları (özellikle sizlerin sorunlarınızı anlattığınız mesaj ve başlıklar) göndermeye de devam edeceğim. Bu başlığın da linkini verdim. Arkadaşım, sorunların gerekli yerlere duyurulmasına yardımcı olacaktır.
ayrıca katılım olduğunda sorunlarımızın medyada duyulması açısından medya-yazar görüşmeleri de başlayacaktır.
engelli sorunlarının medyada ve gerekli çevrelerde bilinir duruma gelmesi çok önemli.

Son düzenleme:
Çok güzel melek abla gazete paylaşım da bulunursa burdan da bilgi alalim arkadaş lar ankarada olan ve sehir dışından ankaraya gelme ihtimali olan arkadaşlar burdan bilgi paylaşarak bir sonraki toplantı ya biraz daha yoğun katılım olursa iyi olacak tir.

kaya kardeşim ben diyarbakırdayım şun maddi olarak skıntıdayım ankaraya gelemem? sizler her zaman destekliyorum verdiğiniz mücadele için öncelikle melek abla ve sen

Kayaya,
İstanbul'dan ses yok anlaşılan:)

Ablacım Ankara'da katılım olursa buradan haberdar edersin beni. Ona göre çalışmalara devam.

Melek abla kimse destek vermiyor ki burdan katılım için kimseden bi haber gelmedi halbuki kesildikten sonra pek yapacak bi iş kalmış ama yinede burdan seslenelim arkadaşlar 2022 Yönetmeliği hakında bilgi si olan lar bilir olmayanlar Yönetmeliğe baka bilirsiniz ocak 2015 te kanun engelliler için çok zararlı olacak burdan katılım için desteği nizi bekliyoruz.

valla ablam o zaman kendini hiç yorma. İsteyen gitsin kendisi ses çıkarsın. Engelliler kendi sorunlarına bile ses çıkarmıyorsa bu yükü 2-3 kişiye taşıtmak adaletsizlik olur. hiç ugraşma ablam.
Yönetmelik ortada. bakanlık değişiklik yapar mı yapmaz mı aylık alanlar kendileri beklesin.
Dilerim bu aylık alanlara gerek kalmadan bakanlık değişiklik yapar. yapmasa da zaten herkes sonuçlarına katlanır. artık hukumete mi devlete mi nereye sovuyorlarsa sövsünler. bize ne!

her zaman söylediğim gibi işin içinde engelliler varsa varım, ama ardıma baktıgımda kimse yoksa 3 maymunu ben de harika oynarım!
mesele onun bunun çalışma başlatması değil. Kim bu konuda mucadele ediyorsa gidin katılın. hiçbir şey yapamıyorsanız geçin ilgililere mail atın. olmadı geçin bu forumlarda başlık açın tepkinizi kendiniz koyun.

her halükarda başlattıgınız çalışmalara uyarım.
ama benim en kızdıgım şeyi yapmam! gidip de kendim, sizler adına birileriyle konuşmam! siz konuşmadıktan sonra tepkinizi ortaya koymadıktan sonra ortada iki üç kişinin çabasından ne çıkar Allah aşkına ya?
efendim engellielr bu konudan şikayetçi diyeceğim ama bu konuda şikayet eden engellielr ortada olmayacak! kim gulmez bu saçmalıga ya!
hade gidemiyorsunuz mail atın. oturdugunuz yerden bilgisayardan ilgili yerlere şikayetelrinizi iletmek de mi zor?
hade maile üşendiniz burası da bir medya sayılır. Buradan yazın yahu. bu başlıgı begenmediyseniz kendiniz başlık açın. kendiniz sorunlaroı anlatın. bundan daha guzel ne isterim yahu!
ama suskunlugu ve sorumsuzlugu affetmem!

Engellileri sürekli diken üstünde tutmak siyasilereyakışıyormu.

Engellilere verilen ayda 300 lira günde 10 lira yapar,öğün başına ortalama 3 lira yapar.Eğer engelliler 300 liram kesilecek diye kara kara düşünüyorsa durum çok vahimdir hem de çok.
Kişi başına düşen gelire gelirsek. Ailede 1 engelli evlat,anne ve baba yani toplam 3 kişi yaşıyor. Kişi başına düşen gelir de 250 lirayı aşmayacakmış bu da eve giren para 3x250=750 lirayı aşmayacak anlamına gelir..İşimiz Allaha mı kalacak yoksa kendimiz birşeyler yapmalımıyız bilmiyorum.Tek bildiğim bu kişi başına düşen gelir yasalaşırsa EVDE TEK BİR EMEKLİ BİREYİN OLMASI DEMEK ENGELLİ MAAŞININ OTOMATİK KESİLMESİNE SEBEP OLACAKTIR.herhalde eve gelen heyetin çok da zorlanmayacağı bir iş olacaktır.çünkü KANUN BELLİ SONUÇ BELLİ.

Hadi diyelim eve gelen memur inisiyatif kullandı engelli maaşını devam ettirdi.YASA KABAK GİBİ ORTADA İKEN eve gelen MEMUR KENDİNİ TEHLİKEYE ATAR MI ?EĞER MADDE YASALAŞIRSA HANEDE KAÇ KİŞİ VAR EMEKLİ VAR MI MAAŞI NEDİR BİLGİSAYAR ORTAMINDA SÜZÜLEMEYECEK Mİ ?

bi akrabanın oğlu 2022 ve evde bakım maaşı alıyordu bugün postaneden para almaya gittiklerinde 2022 aylığı iptal edilmiş ödeme yapamayız die göndermişler

daha 2015 e girmedik bu kadar iptal oldu girsek nolur acaba

Üst Alt