Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binlerce engellinin aylığı kesilecek, ailelerine mahkum edilecek! Buna dur de!

döndürüp dolaştırıp ille de meseleyi saraya bağlamak zorundamısınız hak aramaksa protesto etmekse bunu "sarayın borçları ödenecek" seviyesine indirmeden de yapabiliriz saygılarımla

nereden çıkardınız saraya bagladığımızı? Ordan AKP'li gibi mi duruyoruz sence?

ılk yazınızı akpyı korumak için yapmanız nekadar manıdar.bakinanlı

Katılım ne kadar fazla olursa o kadar iyi olacaktır bu ay içinde ne yaparsaniz çünkü zaman değerli biraz hızlı davranmaya karar vermeye gayret edin.

Akp ye oy veripte burda veryansın edenler size mustehaktır

bence 2015 de oyunuzu vermezseniz keseriz gibisinden tehdit içerior bu konu inceleme falan olmaz gelmeyelim oyuna pisliklerini ak ismiyle kabatmaya calışanlara malzeme cıkarmayalım ekpss sınavına yogunlaşalım bu arada 5 gün kaldı maaşa ( türkiye gov tr de hazırda bekliyor yazısı ayın beşindemi yoksa ay başımı cıkıyordu )

melek hanıma destek verilmeli.diyarbakır ve ankaradaki arkadaşlar vekille görüşme ayarlamalı..muhalefet vekilleriyle olacAk iş değil..
3-4 ay önce CHP Milletvekili ŞAFAK PAVEY e mesaj atmış ve cevap vermişti..Maalesef bizlerinde tahmin ettiği gibi Muhalefet partilerinin TBMM de oy oranları yeterli olmadığı için girişimlerinin sonuçsuz kaldığından yakınıyordu...Lehimize sonuç çıkarılacaksa bunu yapacak olan yine iktidar partisi vekilleridir..Yani onların insafına kalmışşş.Mesajları iktidar milletvekillerine v Cumhurbaşkanlığına yoğunlaştırmamız daha doğru olur gibi.. 4 ay sonra seçimler var v belki oy kaygısıyla insafa gelirler..geerçi onların engellilerden yöne oy kaygıları olsaydı 2014 deki seçimlerinden önce bizlere kulak verirlerdi...suriyeli göçmenlere vatandaşlık verildiği söyleniyor, engellilerden alamayacağı oyları suriyelilerden alırlar.. :)

ŞAFAK PAVEY in cevabı:

Sevgili Deniz

İlgili yönetmeliğin geri alınması için soru önergesi verdim Ancak hiç
umutlu değilim. Hükümetin bugüne kadar en ihtiyaç halindeki konuda dahi
muhalefetin öneri, tavsiye ya da uyarısını dikkate aldığını görmedim. Ne
yazık ki TBMM deki oy oranımız da kanun değiştirmeye yeterli değil. Eğer
siz dava açarsanız ben takipçisi olurum.
Saygıyla
Şafak Pavey.

akp,mhp,chp vekilleri,cumhurbaşkanı ve 2 köşe yazarı dahil CHP li şafak pavey dışında cevap veren olmadı.......

2016-2018dekı e-kpssyı bekleyenler husrana ugrayabılır şimdiden yazalımda aklarını başlarına alsınlar.2019 kadar secım yok cunku, ozaman zaten bıtık engellı polıtıksında kaç kışı alınır sız hesaplayın artık.akp 12senede cok yol aldı kandırmaca konusunda prof.oldu adeta ...
inşallah aym den secım barajı duşurulsun yonunde karar cıkar sız o zaman gorun bunları bu karar işlerı degıştırır.
bırde sakın boş oy atmayın her boş oy akpye yazılıyo mv.olarak.

Arkadaşlar ilk görüşme için randevu ayarlandı.

Ak Parti milletvekili Cuma İçten ile Perşembe günü Meclis'te görüşme yapacaksınız. Lütfen Ankaralı arkadaşlar size sesleniyorum, bu görüşmeye katılacak olanlar lütfen buradan yazsınlar.

Görüşme tarihi: 4 Aralık 2014 Perşembe
Saati: 10.00- 14.00
Yer: TBMM

Arkadaşlar Meclis'te Milletvekili Cuma İçten'in makam odasında görüşme olacak. Görüşme öncesinde isimlerin yazılması ve bildirilmesi gerekiyormuş.
Meclis'te kontrolden geçtikten sonra isimlerinizi danışmaya verip Cuma İçten ile görüşeceğinizi soyleyeceksiniz. Danaışma da milletvekilini arayıp isimleri bildirecek ona göre alınacaksınız içeri.
Fakat ben beklemnizi istemediğimden dolayı arkadaşla görüştüm bu sorunu. Eger görüşmeye katılacak olan arkadaşlar isimlerini ve soyadlarını buraya yazdırırlarsa Çarşamba akşamına kadar, listeyi arkadaşa vereceğim randevu işlemlerinizi gerçekleştirecek o da. böylece sadece kimliklerinizi göstererek beklemeden girebileceksiniz.
Kimler katılır bilemediğimden -tekerlekli sandalye vs erişim açısından değerlendiremedik- ama bir sorun olursa oradaki görevlilere yardım talebinizi ilettiğinizde yardımcı olurlar size. Meclik alanı büyük oldugundan yurume vs sorun yaşayan arkadaşlar çekinmeden görevlilerden yardım istesin. Böyle sorunu olanlar buradan bildirirse ona göre bu sorunu da konuşurum arkadaşla.

Evet, Ankaralı arkadaşlar özellikle 2022 ve evde bakım aylığı alanlar, aylığının kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalanlar ya da bu konulara vakıf arkadaşlar sorunlarınızı iletmek ve görünmek için lütfen katılın.
sadece maaşlar değil yaşadıgınız, bildiğiniz ve tanığı oldugunuz her sorununuzu iletmeye çalışın.

evettt melek hanımın çabaları boşa çıkmasın..ankaradaki arkdaşlar lütfen ilgi gösterin

Arkadaşlar gazeteci arkadaşla görüştüm. Bazı yazarlarla görüşme ayarlayıp yazı yazmalarını sağlayacagız. Medyayı hareketlendirelim/çalıştıralım biraz.
Bu konuda İstanbullu aarkadaşlardan ses bekliyorum. Gazete görüşmelerinde -İstanbul olduğu için- ben de bulunacagım.

Perşembe Ankara Meclis'te MV görüşmesi için Ankaralı arkadaşlar sizden ses bekliyoruz.

NOT: Arkadaşlar taleplerinizi buradan yazın ayrıca. Bu talepler görüşmelere katılan arkadaşlar tarafından iletilir hem. Böylece herkes dahil olmuş olur. Önemli olan hepinizin katkısı ve sizin bizzat kendinizin sürece dahil olması.

Siz bu sorunların asıl muhataplarısınız. Sizin her bir sözcüğünüz onlarca kitaptan kıymetlidir.
Engelliler kendi sorunlarını sahiplenmezse kimse sahiplenmez. Kimse sizin kadar sorunları iç içe yaşamıyor. Lütfen taleplerinizi ve sıkıntılarınızı paylaşın ki görüşmeye katılacak olan arkadaşlar ve bizler bunu asıl muhataplarına iletelim.

Başbakanla görüşme ayarlamayı önerdi arkadaşlar ama ben hazırlık aşaması kalsın diye bizlere, biraz geciktireceğim bunu.
bu çalışmalara sizler dahil olmazsanız anlamı yoktur. Bu konularda söz hakkı sizindir.

Benim aklıma gelen talepler:
1. evde bakım aylığı kesinlikle hiçbir aylık ve GSS gelir testinde gelir olarak dikkate alınmamalı.
2. Muhtaçlık sınırı oldukça düşük. Bu kısa vadede yükseltilmeli. Ama bizler muhtaçlık sınırı kaldırılmalı ve aileye göre dikkat edilmemeli gibi talebi yükseltelim diyorum.
3. 2022 aylıkları aylık ödenmeli.

hepsini ben yazarsam olmaz.
evet söz sizde arkadaşlar.
sağlık güvencesinden araçlara kadar yaşadıgınız her sıkıntı ve çözüm önerilerinizi ve taleplerinizi lütfen buradan yazın.

nOT': Ankaralı arkadaşlardan ses bekliorum. süre kısıtlı ve perşembe'ye az var. Ankaralı arkadaşlar bu mesajı görüyorsa aralarında iletişim kurup kendileri grup oluşturabilir. her konuda tamamen inisiyatif sizdedir arkadaşlar.

Melek hanim ve diğer arkadaşlar sizden ricam engelli emekliliğindeki hizmet başlangıcı olarak 18 yaş sinirinida dile gecirmenizi rica ediyorum zira 01.10.2008 tarihinden sonraki sigorta baslangici olan engellilerden böyle birşey istenmesken 01.10.2008 tarihinden önceki sigorta baslangici olan engellilerden 18 yaşindan sonra hizmet baslangici sayılıyor

Örnek olarak kişi 15 yaşında tam pirimle çalışma hayatına başlamış 18 yil hizmet suresi isteniyor fakat sigorta baslangici 18 yasindan önce olduğu için emekli olmak için 3 yil fazladan beklemek zorunda kalacak zaten engelinden dolayi calisamayan kişiler bu süre zarfında manevi sıkıntı yanında birde maddi sikintilar cekmektedirler

Fakat 01.10.2008 tarihinden sonraki sigorta baslangici olan engellilerden emekli olmak için 18 yaş siniri istenmiyor bunun yanında emeklilik kriterleri daha kolay mesela iki engelli kisi düşünelim biri 01.10.2008 tarihinde 15 yasinda sigortali oldugu ve %50 engelli raporu varsayilirsa emeklilik için kendisinden 16 yil istenirken kendisinden 1gun önce ayntj şartları taşıyan engelliden 20 yil hizmet suresi ve 18 yaş siniri olduğu için diger engelliden 7 yil sonra emekli olmak zorunda kalmaktadır bu madiruyeti gidermek için elimizden geleni yapmamiz gerekiyor diye düşünüyorum ilgi ve alaka gösteren herkeze şimdiden teşekkür ediyorum

melek hanımın sıraladığı ilk 2 istek genelde herkesin değişmesini istediği ortak sıkıntılar..muhtaçlık sınırının artırılmasından ziyade kaldırılması uygun olur...ilave edilecek istekleri yazalımmmm....

Bence şu konu şart olmali evde bakım aylığı gelir sayılmaktan çıkar tilmali ayrica 2022 maaşı engelli gelir testi ve hane geliri dikkate alınmamali detaylari yazmaya devam edeceğim ben şuan Kozaklı da tedavi görüyorum ama ankarali bi kaç arkadaşım katil masi için görüşüyorum

Katılacak bi kaç arkadaşım var olmadi bende gelirim izinl olarak isimlerini burda mi yazıyoruz yoksa melek abla mesaj olarak özel den mi gönderelim

benim için hiç fark etmez ablam. burdan da yazabilirsiniz. özelden de. Kimliğinizdeki ad ve soyadı olsun ki ona göre isimlerin randevu işlemi yapılsın. Kimlik kontrolünden geçersiniz çünkü (Meclis olduğu için). Zaten Görüşmeye gidenlere arkadaşın direkt telini de vereceğim sorun olursa ulaşırsınız diye.
inşallah sen de gidersin ablam halin varsa. Bayadır bu sorunu takip ediyorsun çünkü.

Allah senden razı olsun melek abla hiç bir menfatın olmadan biz engelliler için mücadele ediyorsun?

peki ablacım benim 5 tane kredı kartım var yinede eşimin aylını keserlermi

Levent,
gelirin önemli ablası. hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını aşarsa isterse kredi kartın olmasın aylık kesilir. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçmiyorsa aynen almaya devam edersin.

2022maas için melek ablam bu aylık ile ilgili olarak sydv Vakfı keyfi uygulama yapıyor acaba bunu gündeme getire bilir miyiz katılacak arkadaş larımiz için isimleri burdan paylaşacağım

ben diyarbakırdayım ankarada olsam teredütsüz katılırdım? bir an önce 2022 maaşındaki yeni yönetmelik için dur demeliyiz 1 aydan az süre kaldı?

gıdebılecekler mutlaka gıtsın ış ışten gectıkten sonra aglamayın burda.

bedellı askerlık 30kdan 18k ya duşurulerek gecırıldı neden acaba duşunun bunları hep.sezon sonu ındırımı yapmışlar %40 ınıdırm var.neden:confused:...

Kayaya, ablacım katılacak olanlar da engelli değil mi?
İsimleri bekliyorum ben.

Ablacım elbette vakıfların uygulamaları konusunda olumsuz ve keyfi durumlar varsa dile getirin. Şunu unutma önemli olan yaşadığımız sıkıntıların aktarılması. O yüzden rahat olun. gördüğünüz her sıkıntıyı iletin.
Görüşme Meclis'te olacak. Oraya engelli olarak gidip yaşadığınız sıkıntıları bizzat ileteceksiniz bu mail atmaktan daha önemlidir. Ayrıca engelliler.biz sitesind ebu konuları sürekli gündemde tuttugumuzdan, herkesin bu görüşmenin sonuçlarını merak edip takip edeceğinden bahset.
Zaten görüşmeye katılan arkadaşlar görüşme konusunda kesinlikle burada bilgi vermeli. ne sözler alındı burada paylaşılmalı ki bizlerde takipçisi olalım.
Ayrıca muhakkak engellilerin yaşadıkları sıkıntılar konusunda sessiz kalmayacaklarını gerekli her çalışmayı başlatacaklarını belirt.

Kendinizden hiç şüphe duymayın. acaba anlatabilir miyim vs kaygı ve stres yaşamayın. rahat olun. yıllarca bu sorunlarla yaşıyorsunuz kendinizi rahatlıkla anlatabileceksiniz. bu konuda kendinize guvenin.
Ben de kendimce bazı notlar hazırlayacagım şimdi. Bunu yetiştirebilirsem buradan paylaşacagım.
Gazete görüşmeleri için hazırlayacagım bunu. gazeteci yazar bir arkadaşım istedi zaten. Yazarlarla bir görüşme vs çalışmalar yapacagız. Bu konularda deneyimlidir.
fakat katılımı görmeden bu konuda çalışma başlatmayı düşünmüyorum.
Arkadaşlar elbette çevrem geniş. elbette kendim çalışmalar yapabilirim. ama söyler misiniz ben engellile rbu durumdan şikayetçi ve bu sorunlar var derken engelliler kendileri sessiz kalıyorsa ne yapabilirim?
allah aşkına sizler sessizken kim ne yapabilir? Başkalarının sizin adınıza düşünmesine ve karar vemesine alışmışsınız. bir de sizin sesinizi yine başkaları mı duyuracak?
Ben bunlara karşıyım arkadaşlar. siz varsanız varım ama olmadıgınız yerde yokum.
gelirim burada bildiklerimi paylaşırım ben de üstüme düşeni yapıyorum derim çıkarım işin içinden.
ama bunca sorunu görürken bunu utanç kaynagı gören ben, sessiz kaldıgımda ne kendimi ne de siz sessiz kaldıgınızda sizi affederim!

NOT: ama siz bu sorunlarda inisiyatifi almaya başladıgıızda Başbakanla da görüşme yapacagız, tV're katılımdan gazete yayınlarına kadar her çalışma yapılacaktır.
O yüzden tecrübe kazanmanız açısından çalışmalar hafif başlasın diye düşünüyorum. Her çalışma her görüşme sonuçlarıyla burada paylaşılacak/paylaşılmalı ki buradan da engelliler sürece dahil olsun ve kamuoyu baskısı buradan da yürütülsün.

Ever melek abla arkadaşlar da engelli eşi ile katılacak bi arkadasim cem akbuga ve ahmet cihan pekriz numarasi ni da vereyim mi

Ben sana özelden arkadaşın numarasını vereceğim ablam. bu numarayı arkadaşlara verirsin. onlardan birinin numarasını da bana ver ben arkadaşa iletirim. Hem ben de görüşmeye gitmeden önce onlarla konuşurum tanışmış olurum.
eşlerin katılması harika:) toplam kaç kişi katılacak? sen de gidebilecek misin ablam?
Lütfen anlattıgımız yaşadıgımız her sıkıntıyı dile getirmeye çalışsınlar.
Katılan herkesin ad ve soyadnıı kimliğindeki gibi yaz bana ablası. Kimlik kontrolüyle geçeceksiniz isim ve soyadı tutsun.

Kayaya, ablası ben sana öm atamıorum. sen bana özel mesaj at ben sana cevap verebilirim o zaman. Uyelik adım yeni olduğu için sanırım sorun var.

dünyadaki ülke prestiji, saraylarla mı yoksa insanlarına, halkına verdiği değerle mi ölçülür ?

Melek ablam mesaj lari ve bilgileri gönderdim öm olarak.

Üst Alt