Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşlar, dertleşelim...

Merhaba benim gibi bipolar olan arkadaşlar çok sıkıntılar yaşadım ama umutluyum ben olarak aranıza yeni katildim

Umutluyum ben Aramıza hoş geldin. :D Ben de çok sıkıntılar yaşadım ama ben umutsuzum.

kbenly Şakasına dediydim ben onu, öğretmen falan değilim, öğrenciyim daha. :D

Umutsuzluğu kabul edersen zaten umutlu olamazsinki
Üstelik ben evli iki cocuklu ikinci çocuğuma doğum yaptıktan sonra hastalığa yakalandım çocuklarıma bile bkmdim ama herşeye rağmen benim suçum olmadığını biliyorum ve bunu kendimize kabul ettirmek zorundayız ozaman umudunu kaybetmişsin arkadasim

En önemlisi sana destek olan kişiyi bulman çok önemli inan bana en etkili ilaç bu bence

slmlar bendede biblolar var fakat ben kendimi yalnız yapa yalnız çaresiz hissettiğim oluyor bütün bunlara ragmen çalışıyorum ayrıca emekli oldum. yalnız yaşıyorum fakat kendimi işe verdim. yalnızlıgımı işimle meşguliyet oluyorum ilaç çözüm degil arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar bende bipolarım benim merak ettiğim nokta şu bipolar biri evlilik yürütebilir mi ben bekarım ve ailem ısrarla evlen diyor ama ben evlilik yürütebileceğime inanmıyorum . Herşeyden çok çabuk sıkılıyorum ve çok sabırsızım sizler nasılsınız hepimize geçmiş olsun

Ben evliyim üstelik bi çocuğum var hastalık ara ara zorluyor ama hiçbirşeye engel olmamalı

Herkese merhaba bende iş kazasi geçirdim parmaklarim kısmen koptu kendimi bunalımda hissediyorum hatta dr gittim cipralex 10mg kullanıyorum ama şu yazılanları okuyunca benim hiç bişeyim olmadığına karar verdim bugünden itibaren bunalımdan çıkıyor hepinize acil şifa diliyor ve halime sukretmeye başlıyorum 😊

Merhabalar herkese bende 20 yıldır muzdaripim bipolardan, şimdiye kadar hastalığı araştırdım tanıdım ve ona göre mücadele ettiği evliyim bir oğlum var 38 yaşındayım lakin daha yaşlı gösteriyorum lithuril, seragualer, lamictal ve dideral kullanıyorum, hastalık çok ağır bir depresyon şeklinde başladı ve bı intihar teşebbüsüm maalesef oldu doğru doktoru ve tanığı koyana kadar 3-4 kabus gibi yıllar geçti ama hep mücadele ettim

yarın bugünden daha iyi olacak diye umut ettim bipolar teşhisinde sonra hastalığı araştırdım tanıdım Allah'ın takdirine başım gözüm üstüne dedim ve o günden bugüne borsa gibiyim genelde depresif gri bölgede arade sınırları zorlayan maniler hipomaniler yani depresif duruma maalesef mani korkusuyla müdahale edemiyorlar ama bendeki ibre maniye doğru yükseldikçe soluğu doktorunun yanında alıyorum her ne kadar alilemin ve sevdiklerimin hüzünlerini sevinçlerini paylaşsamda biz BİPOLARLAR hep yanlızız hemde kocaman kalabalıkların içinde yapayablizız

Maalesef bipoların tedavisi yok ilaçlar kişiye bedene göre aynı etkileşimi yapmıyorlar yani umutsuz olma ilaç değişimi vs yapsın doktorunuz veeeee en önemlisi sende son zamanlarda benim yaptığım gibi yapma bipoların arkasına saklanma

Değerli arkadaşlar herkese selam,

6 aydır bende lityum ve rileptid kullanıyorum.Çok şükür sağlık durumum şu an iyi ancak hala bipolar olduğumu kabul etmiyorum.Günde 2 adet lityum 300mg ve 1mg rileptid kullanıyorum.İlaçlar konusunda ilaçlarımı yarı yarı ya düşürdüğüm zamanlar olduğunda enerjim yerine geliyor(Doktoruma anlatsam maniye giriyorsun diyecek) ancak kendimi kontrol edebiliyorum.(6 haftadır böle) Şu aralar tek eksiğim bir işimin olmaması.

Başka bir doktora daha görünmek istiyorum açıkcası aslına bakarsanız internette araştırmalarıma göre ankisiyete bana daha yakın duruyor, bu doktoruma da belli başlı takıntılar yüzünden gitmiştim.Bana istanbul civarında doktor önerebilirmisiniz?

özel aydın universtesi piskiyatri bölümü
prof. dr ahmet tiryaki
yeşilköy tarafında

winstonn41 bipolar olmak için en az bir kez hipomani yada mani geçirmiş olman lazım ilaçları yarıya düşününce enerjim artıyor diyorsun bipolar olduğunu da kabul etmiyorsun madem çalışmıyorsub ilaçları komple kes neler olacağını gör evvela hastalığı kabullen iyi bir doktor gözetiminde ilaçlarını düzenli kullan herşey yoluna girer

Ben ilaçları bırakmayı düşünüyorum. 5 yıldır bipolar tedavisi görüyorum ama bu süre zarfında hayatımda herhangi olumlu bir gelişme olmadı. Zaten dipte olduğumu düşündüğümden geriye doğru bir gidişte söz konusu değil. :)

bende eski garip asosyal haller var ve bu hiç hoş değil ,yaşamak zor...

okula gidiyorum okuldakilerle tanışalı 2 -3 hafta olmasına rağmen gittiğimde bi yabancı oluyorum gariban misali nedense böyle oluyor sebebini bilmiyorum. asosyal hal önceden böyle değildi.....şimdide her zaman böyle olmuyor ama bikaç kişi yanyaa geldi mi sürekli birlikte olmadığım böyle oluyor ....

çok mutsuzum derslerde hayli zor :(

uykum geliyor okulda sürekli artık ilaçlardan mıdır :(

seminerleri , tez sunumunu nasıl yapacam onu düşünüyorum sürekli.

@Taz ilaçlar seni gri bölge diye adlandırılan noktada tutuyor ilaçları sakın bırakayım deme hipomani,mani olur uçarsın sonrada hızlı bir yere çakılış inan bu günlerini mumla ararsın demedi deme

@ahmet22 kardeşim bu bahsettiğin durum bende de oluyor ama üzerine gidersen bunu atlatabileceğini düşünüyorum bu hastalığı fazlasıyla kabullenişten kaynaklanıyor zannediyorum gayret etmek yerine ben hastayım başaramam modu var kesinlikle başarırsın çünkü bu senin işin geleceğin

Bipolar teşhisi konuldu kaç ay sonra rapor aldınız

İki kez mani atağı geçirdim bana bipolar teşhisi kondu ancak uzun yıllar depresyondaydım ne dersiniz bu konuda .

Kardeş bipolar teşhisi kondu kaç rapor verilir

Bende bipolar hastasıyım sizinde canınız deniz kokusu çekiyormu bende bu duygu aşırı oluyor

Bir insanın hayatı genç yaşta bitermi ... Bitiyormuş askerlikten muaf engelli raporu alsan işe almak istemezler almasan devlet seni fişlediği için işe almazlar bipolarım demek bi ölüm nasıl aile kuracaksın nasıl hayata tutunacaksın bilmiyorum çok çaresizm adam yerine koyulmamak ayrı sıkıntı bazen diyorum benim ne işim var bu dünyada diye hiçbir ümit yok ... Aranızda çalışan varsa deneyimlerini yazabilirlermi

%40 bipolar için

Bende almayı düşünüyorum engelli belgesi ama işe girmek çok zor ...

Bazı durumlarda kişiler depresyona yatkın olabiliyr.genelde atak sonRası depresyon gelir ... Kardeş o lanet atağı geçirmede depresyon bir şekilde hallolur...

İlacı bıraktım, sonu kötü oldu. Siz siz olun kafanıza göre ilaçlara başlayıp bırakmayın. :)

birkaç gündür okulda çok kötü bişi gördüm ...o yrd.doç.dr arkadas hakkında çok ileri geri konuşuyorlar. en yakın arkadasım bile "o delinin biridir ..." diyince çok ağrıma gitti bu bana hep abilik yapan arkadastı allah bilir benim de halimi bilse bana böyle bişey mi diyecekti. çok ağırıma gitti.

bazen diyorum ki , göğe yükselen yakarışları ,isyanları ve dayanılmaz çığlıkları duyan yegane allah var ...

çok şükür ,allahıma sonsuz hamdü senalar olsun. sen beni her türlü kötü afetten koru allahım amin amin amin

gelincik2016

Allah yardımcınız olsun şifa versin. Ben 16 gün hastanede yattım fakat oda arkadaşım manikti. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Sizin için hep dua ediyoruz.

bipolar hastasıyım cedrina 600 mg abizol 30 mg ozaprin 15 mg kulllanıyom nekadar engelli rapor verilir

Arkadaşlar.bipolar bozuluktan müzdaripim.%40 engelliyim.Sınava hazırlanıyorum.25 gün kala sınava ben depresyona girdim.napacağım şimdi?

Üst Alt