Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşlar, dertleşelim...

F32.9 depresif tanımlanmamış teşhise yüzde kaç oranında verilir? Birde Hamilton depresyon ölçeğin de ağır depresyon çıktı

Arkadaşlar ben sürekli geçmişi düşünüp acı çekiyorum yok şuna şöyle deseydim buna böyle deseydim sinirlerim çok bozuluyor depresyon mu bu ne dersiniz.

O an iyi niyetli düşünüyorum aklıma birşey gelmiyor sonradan aklıma geliyor düşününce sanırım özgüvenim de pek yok hazır cevap değilim hiç.

bu geçmişi düşünüp acı çekme olayı bizde kronik hastalığın doğasında var galiba

bende korkuyorum geçmişim sürekli önüme çıkar diye...

sokrates

Sosyal fobi olabilir mi acaba? Bir doktorla konuştun mu bu konuyu hiç?

Sosyal fobiden ziyade saflık hatta zeki olmamak bence kıvrak zekalı hiç olmamak anca olay bitince eve gidip takıyorum konuşmaları zaten takıntılıyım o zaman diyorum ki keşke şöyle cevap verseydim hep keşke hayatım keşkelerle geçti karşımdaki insanlar ego tatmin ediyor ben de salak gibi susuyorum ya da güzellikle cevap veriyorum karşımdaki kim olursa olsun sevmediğim biri olsa bile zaten sevmediğim insanların laflarını takıyorum hep o yüzden pek kimseyle görüşmüyorum ama hala takıyorum deli miyim ne .

Spor yapıyor musun? Bodybuilding ile falan ilgilensen belki faydası olabilir. Hem fiziksel hem de mental açıdan kendini daha güçlü hissedebilirsin.

Haklısın Taz güçlü biri olmadığım konusunda.

Ben de güçlü değilim ama pek takmıyorum. Hatta bir keresinde 6 kişi Türk filmlerindeki gibi araya alıp dövmüştü beni. Hastanelik oldum ama 2 hafta da geçti bütün yaralar. :) Fakat benim kafadaki birkaç tahta kırıldı sanırım. O günden beri lafımı esirgemiyorum en fazla yine hastanelik ederler. :)

sokrates

Bence sen saf birisin.karşındakiler de kafa buluyor...iyi niyetli olmak delilik değil

iyi niyetli olmak belki delilik değil ama bu kadar saf olmak kurnaz ve zeki olamamak insanı deli yapabiliyor maalesef .

Arkadaşlar sizde de kas ağrısı var mı?Güçsüzlük var mı?Sabahları benim gibi berbat mı uyanıyorsunuz?

Bipolar kadar lüzumsuz bir hastalık yoktur sanırım hem düzelmiyor hem de bu rahatsızlıktan emekli olunursa her yıl kontrol isteniyor bildiğim kadarıyla bipolar olmaktansa şizofreni olsaydım keşke .

Ne hastalıkmış arkadaş bir düzlüğe çıkamadık gitti.Bir sabah uyanıyorum iyi oluyor gibiyim ertesi günü sabah böyle karamsar,yorgun,motivasyonsuz direk devrilip uyumak istiyorsunuz.

İsteyen hastaya ötanazi yapsalar ben hemen sıramı alırım ne güzel acısız ölüm. Ne bu yahu ilaca bağımlı bir hayat mutsuz bir hayat emekli etseler bile kontrole tabii tutmalar öl kurtul daha iyi .

sokrates

Sen de hep ölümden bahsediyorsun biraz daha iyimser baksan olaylara yalnız mısın sana hayatında eşlik edebilecek kimse yok mu?

Vtecll sadece mutsuzum ve bu mutsuzluğun artık bir son bulmasını istiyorum o kadar hem de yıllardır mutsuzum.

bende bı polar hastasıydım ama gectı allah sızede sıfa versın ınsallah

frekans027

Nasıl geçti kaç sene sürdü ne ilaçlar kullandın doktor kontrolünde mi bıraktın ilaçları?

vtecll ıkı bucuk sene surdu ılac kullanmadım hastayım belkı duzelırım dıye aılem benı nısanladı hasta ıdım ama nısanlı oldugum ıcın calısmak zorundaydım 16 calıstım 12 ay sonra hastalık benı terkettı evlenecektım nısan uzun surdu dıye babası nısanı bozdu guvenlık gorevlısı olarak calısıyordum 16 ay calıstım 12 ay sonra duzeldım ıyılesme belırtılerı ıse artık ıntıharı dusunmuyordum kendımı guclu ve kuvvetlı hıssedıyordum tas gıbı yatıp tas gıbı kalkıyordum yorgunluk hıssetmıyordum belkıde hastalıgıma sebep olan sey uzun sure psıkıyatrı servısınde yatmak olmustu cunku ben psıkıyatrı servısınde adanada tam 11 ay yattım belkıde ondan hasta olmustum evlenemedıgım ıcın cok uzuldum cunku artık duzelmıstım yatmayın gezın dolasın en onemlısıde allahtan umıdınızı kesmeyın ve elbet bırgun duzelıcem deyın kendınızı buna ınandırın hasta oldugum sıralarda ıntıharı cok dusundum ama cana kıymak kolay degıl tekrarlıyorum allahtan umıdınızı kesmeyın gezın dolasın ve elbet bır gun ıyılesecegım deyın allah acıl sıfa versın

frekans027

Taş gibi yatıp taş gibi uyanmak ve yorgunluk hissetmemek bu hastalığın belirtisi doktora görünmende fayda var.

vtecll anlatamadım galıba eskıden hasta ıken ne kadar yatsam yatayım uykumu alamıyordum sımdı 5 saat yatsam uykumu alıyorum bır ınsanın duzelmesı yorgunlugunu artık hıssetmemesı ıyılestıgının gostergesının bunun ıcın doktora gıtmenın bı anlamı yok

sımdı kullandıgım ılaclar akıneton rısperdal ve aksamları gyrex oda yesıllık olsun dıye aılem kullan dıyo kullanıyom

frekans027 kardeşim vtecll dediği gibi kısa süre uyuyup taş gibi kalkıyosan bi anormallik var demektir .atak belirtisi olabilir . ben 7 kere geçirdim atak .aman diyelim dikkatli ol bi atak gelirse allah korusun bir senen boşa gider .arkasından depresyon gelir karmakarışık olursun

Arkadaşlar tedavi sonuçlarından memnun musunuz?

Bende sosyal anksiyete var ek olarak gittiğim bir yere bir daha gidemiyorum dışarı çıkmıyorum yorgunum sürekli ve uyku halinden çıkamıyorum..

Malesef iyileşeceğimi düşünmüyorum. Doktor bile umutsuz konuştu arada hissettim. %40 bipodan fizikten %12 bi civarda bir raporum var ama iyileşebilecek düzeyde diyordu raporda .. Gerçekten iyileşmek istiyorum ama cok zor ! Gitgide umudum tükenmeye başladı. Şimdi konuştugum biri var oda gerçeği ogrendiğinde beni bırakır. Zaten sıkıntılı donemdeyim ve çaresizlik insanı oldürüyor. Bipo olmayı ben istemedim daha dogrusu kimse istemez bu hastalıgı .. Olan oldu oldum ve olduk. İyileşmek icin caba gosterebilirsiniz. Belki umutsuz olanlar için bile acık kapı vardır hayata karsı ..
Şu ekpss olsa kuradan bi cıksam başka bir şey istemiyorum zaten bu rapor yüzünden iş çok zor bulacağım ... Allah yardım etsin. cümlemize.

Şahsen benim tekrar yaşama adaptasyon olabileceğime dair umudum giderek tükeniyor. Aklımda birkaç tedavi planı var, onları da uygulamak istiyorum.

arkadaşlar bipolar bozukluk.benim ataklarım hızlı döngülü oluyor ama her nedense o kadar ağır ilaçlara rağmen şöyle bir aydır depresyonu atlatamadım gitti.doktorum da şaşkın.üniversitenin araştırma hastanesine yatmamı önerdi ama.oralar nasıl oluyor?refakat eden var mı?iyice beter olacaksam ne işim var?zaten en ağır ilaçları kullanıyorum.işe yarar mı ki?Burda TMS de varmış da...İşe yarar m?Çok umutsuzum

Üst Alt