Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşlar, dertleşelim...

Bende bipolarım. Ağresiflik ve kaygıların bir yana koyarsak belirli dönemlerde kafam çok hızlı çalışıyor ve iş hayatında harikalar yaratıyorum. Sonrasında durumdan memnun olduğum için ilaçları bırakıyorum ve peşinde psikolojik çöküntü gelkiyor :(

kbenly
TMS ney bilmiyorum. ama bi sadaka verirsen iyi olur gibime geliyor,atanırsan daha elibol ol..

birde problem ne? niye depresyondasın neyin var ? sorun nedir?

üniversite hastaneleri daha disiplinli olur tahminim ancak hangi üniversite bilmiyorum tabi yani şartlara göre değişkenlik gösterir fakat
genel olarak ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri iyi DEĞİLDİR , koşulları filan bunuda ancak içine girince anlarsn istersen şöyle yap git hastanenin birine (ruh ve sinir hastalıkları hastanesi) başhekime kimsesi olmayan bir hasta söyle ve onu ziyaret et. hem koşulları görmüş olursun hemde belki ikramda bulunursun bi parça , yani saçma da gelmiş olabilir ama aklıma bu geldi şu an ...

tavsiyem geniş zamanlarında gizli gizli iyilikler yap ..
zor zamanlarında elinden tutanların olur.

istersen sorun neyse anlat bellki azalır böylece. valla ben herşeyimi anlattım bu forumda pişman da değilim pek

arkadaşlar bipolar bozukluk.benim ataklarım hızlı döngülü oluyor ama her nedense o kadar ağır ilaçlara rağmen şöyle bir aydır depresyonu atlatamadım gitti.Çok umutsuzum

mutsuzluğunun sebebi atanamamış olmak sa bence saçmalama. ben 8 yıldır atanamıyorum artık bundan ümidimi de kestim hemen hemen çünkü başka yollar aramalıyım başkada çarem yok ama hayat devam ediyor..

her şeyi oluruna bırak biraz

Bu hastalığın kesin tedavisi yok mu? Ömür boyu ilaç kullanıp kontrol altında mı tutulmamız gerekiyor?

İki doktor da bipoların ömür boyu olacağını kimse söyleyemez dedi en son ki ataktan 5 sene sonra atak geçirmezsen koşulları gözden geçirip ilaçları bıraktırabiliyorlarmış.

Umutsuzluk yok arkadaşlar iyi bir doktor doğru ilaç ve tedavi ile stabil duruma gecebiliriz birde kesinlikle bir iş yada farklı uğraşlar ile hastalığın yoğunluğundan uzaklaşmak gerek

kbenly

saçmalıyorsun ..

yani boşver takılma , bak dedim ya bayağıdır bi atanamıyorum ve hiç atanamayacağım da muhtemelen o benlik veya elimde olan bişey değil ki biraz şans bence bu sözü hiç sevmiyorum ama şans yada kısmet ..

mutluyum ben yinede dur bakalım makale ne olacak
valla yayunlanırsa iyi bişey yapacam :) çünkü sıkıldım artık bu projeden yenilerine başlamak istiyorum

neyse allah yardımcımız olsun ,umarım doğruyu bulursunn

Lityumu kesiyoruz doktorum ilerde ilaçsız kontrole başlıyabilececeğimizi söyledi..

Assagida linkini verdigim grupta bipolarlar fikirlerini, hastalıkla ilgili deneyimlerini, hobilerini, konuşmak istedikleri bir konuyu ve en önemlisi atak anlarını paylaşabilirler. Gerekli destek ve etkileşimi sağlayabilirler. Sonuçta bizi bizden iyi kimse anlamayacaktır.☺👊

https://t.me/joinchat/GMSqVw0eMi5LCpkyHzFzbg

merhabalar
çok şükür , gayet iyiyim
stabilim ve hayatımdan memnunum, çalışıyorum
herkese acil şifalar
sevgiler....

Bürolarım sağlıklıyım. Emekliyim ayrıca calisiyorum .herkesle sorunlarımızı paylaşmaya davet ediyorum. Gerekirse özelden gerekirse telefonla bütün arkadaşlarla sesleniyorum. Genelde ruh halim neşeli konuşkan güler yüzlü samimi ve paylaşmayı sever sır tutmayı ve sırdaş arkadaşlarda aramaktayim

Bende bipolarim

merhabalar bende bi polarım yaklaşık 5 senedir atak geçirmedim ilaçlarımı düzenli kullanıyorum evet hayat zor bipolar için ama nefes aldıkça yaşamaya değer güzel şeyler var bazen iyi bazen kötü geçiyor günler zorluyor hayat mücadelesine devam ettiğiniz sürece kendinizde yaşama sevincini bulduğunuz zaman herşeyin dğzeleceğine inanıyorum

Bipolarim kendimi bazen kalabalık içinde yalnız yapa yalniz hissediyorum. Oysaki herkes sen şakrak neşeli lipit kıpır sanıyor fakat ben içimi kimselere dokemedigim için hep yalnız hissederim. Ben hayatta yalnızlığımı paylaşmak hep birilerini aradım beni anlayan dinleyen yada ben onu anlayabileyim fakat herşeyimi paylaşmak çok istedim. Ama olmadi buradan bütün arkadaşlara slm olsun kendini yalnız hissedenler lütfen bana ulaşınız

Okadar hastayım ki şu an bipoların yanında aksiyete panik bozukluk agarofobi hepsi var ama kesinlikle anti depressan vermiyorlar ne yapsam vermiyorlar evin içine tıkılı kaldım tonlarca ilaç mani olmaması için vermiyorlar en son dilimi ısırarak söyleyim 6 sene önce anti depressan içerken mani oldum öncesinde var yakın zamanda hipomani oldum ilaç verdiler yaklaşık hastalığım 20 sene oldu ilaç içeli 15 sene bipolar bozukluk hastası olmasam anti depressan içicem iyileşecem korkularım kalmayacak 6 senedir yaklaşık otobuse binemiyorum cenaze düğün gibi kalabalık yerlere çıkamıyorum ölüm korkum var panik atakta var bipolar da her ikisi le başetmek zor son on gündür doktoru bıktırdım şikayetlerimle on beş senedir yaşamadığım şikayet kalmadı biri bitiyor biri başlıyor öyle illet bir hastalık ki yeniliyor ve yineliyor en sonunda emekli oldum genç yaşta keşki iyi olsamda çalışsam

Bende bipolarim ama hilmiye2 benim bu kadar şikayetim yok. Belki bayan olmanız evli olmanız çocukların olmasındansa kaynaklanabilir. Evdesiniz sonuçta dilediğiniz an dışarı çıkamıyorsunuz olabilir. Ornegin ben yalnızım kalabalık içinde yalnız yapa yalniz hissediyorum ama sonuçta biraz yürüyorum bir bank oturuyorum çevreyi seyrediyorum yada sahile gidip denizi izlerim tek basima biraz iyi geliyor. Ayrıca emekli oldum. Ama halen calisiyorum. Çalışmasam kafayı yerim. Asansöre filan bindiğimde sanki asansörde kalacakmışım gibi geliyor. Yada sabah uyanamayıp öleceğim geliyor aklima

mustafa şahinn bende altı senedir anti depresan kullanıyom bir türlü hastalığı atlatamadım bende çok neşeli olduğum zamanlar oldu ama aniden bir çöküş başlıyor bugün tekrar doktora gittim ilaçlarımı değiştirdi üç çeşit ilaç verdi paxera transbuskas rixper bunları kullan bir ay kullan tekrar gel dedi bende bipolardan şüpheleniyor um bakalım ne olacak sen emekli olmuşsun bende fazla çalisamiyom 3600 günüm var yaş 48 oldu emekli olabilecekmiyim bilmiyom sen kaç günle emekli oldun!

Bende bipolarım lütfen derttlesip destek olalım onca insanın içinde tek Bn mi yalnızım kafamda deli sorular offffff😔😔

Öle olmuyor abi işte kimse anlamaz anlamıyor bnde anlamadım anlamıyorumda..

Bipolar hastalığını 1 2 3 diye derecelersek 1. 2. ve 3. evrede nasıl etkiliyor insanı ben sadece bir tane gördüm bipolar hastalığı olan insan M.E.B. mülakatında tanıştığım biriydi 10 15 saniyede bir çömelip kalkıyordu bir bacağını kaldırıp indiriyordu bu mesela hangi evrede?

Bnm iş yerinde her 5 dakikada bir dolaşıp gelmem gibi sanırım 😔

Sanırım atak geçiriyırr yani kimileri çok hızlı olur kimiside ölü gibi..

En son evre olabilir yani ilaçlar etkilemiyor artk tedaviye cevap vermiyor olabilir geçmiş olsun..

Senin olumsuz olarak nasıl etkiliyor peki bu hastalık? Evde veya dışarıda nasılsın?

Yani kendi çizdiğim dünyamda yaşıyorum yerimde duramıyorum insanlardan farklısın yani sanki kendimi bil eden yürürken buluyorum bazende atak geçirirsin işte kapı cam kırırsın nefessiz kalırsın o an beynin sanki d

Beynin dışarı çıkmış gibi olur yada kimseyi takmazsssin yani mesela paran yoktur ama sen bulursun hep mutsusszn aniden parlasın yada aniden heyecan adranilin patlasın... Gibi gibi..

Evde odana kapatırsın yanlış anlamayın bazen genel ihtiyaçları bile unutursun uymadan yemek yemeden yaşarsın bazen dışarıda ben hep kaçarm kaçış ararsın yürürken beynin seninle konuşurken sanki hayal yaşarsın yani Bi film seyret mesela oradaki karekterler sensin diğer insanlar fazla umrumdada olmaz ama bu kısa sürer mesela bendeki öyle..

Halenumutlu

bu ne zaman oldu? nasıl fark ettin kendinde bu oluşumu yada fark ettiler ilk başlarda nasıldın şimdi nasılsın iyileşiyor musun sence yoksa aynımısın?

Itiraf etmek zor benim icin kabullenmek kadar da dusunun hastaligi kendime yakistiramiyordum Asiri dengesizliklerimi ruh hali degisimlerimi bi sekilde gecer saniyorsunuz mevsimler degisirken duygularda degisiyor mani donemdeyken herkesi mutlu edebilirim depresyondayken kimseyle konusmam.Doktor lithuril vermisti oncesinde daha sonra depakin verdi onu da biraktim sevmiyorum ilaci Allah herkese sifa versin...

Amin peki siz ilk başlarda nasıldınız şuan nasılsınız gün geçtikçe nasıl ilerliyor?

Bipolar değilim ama dert dinleyebilirim, hastalıkla ilgili bilgi almak isterim..

Son düzenleme:
Şöyle diyeyim önce farkında bile değildim ki sadece bunlar herkesin başında var deyip geçiştirdim 4 5 yıldır hep böyleydim yani farkına varmam geç oldu biraz yani farkında olamazlar genelde..

Sonra ne oldu peki?Bipolar teşhisi konulduktan sonra gün geçtikçe arttı mı yoksan ilaçlar dizginliyormuydu?

Tedavim çok yeni sadece içtiğiniz ilaçlar baş ağrısı yan etki yapıyor bunu zamanla anlıcağım Ama şuan Bi fark yok

Üst Alt