Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşlar, dertleşelim...

Bnde de unipolar depresif nöbet orta derece F32 F34 F38 F 39 tanısı konuldu arkadaşlar bir şey sorcam aranızda kişilik testi giren var mı doktorum söyledi banada 1.5 saat sürüyormuş deneyimleriniz neler ve bn heyete gircem Allah nasip ederse nelere dikkat etmeliyim bu kişilik testinde??

Unipolar depresif nöbet orta derece F32 F34 F38 F 39 oranı nedir yeni yönetöelikte

Ve işyeriden Kaçtim az önce arkadaşlar kötü durumdayım gerçekten ve duygularım kararsız hep bazen kendimi Bi film kahramanı sanıyorum 3 5 saniyelik birşey bu ve içimden çok konuşuyorum sizdede aynı durumlar var mı

Nasıl oldunuz nasıl cevap verecez ve ne soruyorlar efendim

Ona göre mi bipolar teşhisi konuldu peki

Askerde , terörist geberttim diye beni hastaneye sevk ettiler.
Bu süreç ayrı bir konu tabiki. Anlatacak çok şey var.
Daha sonra bana antisosyal kişilik bozukluğu teşhisi konuldu.
Ankara Gata'dan ise bipolar bozukluk teşhisiyle hava değişimi aldım ve askerliğim sona erdi.
Erenköy ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'nde 11 yıldır tedavi görüyorum. içmediğim ilac kalmadı.
rexapin , elynza , lityum , serequel falan.
En son , bu sene de pulmoner emboli hastalığı geçirdim.
Hastalık , genetik çıkınca ben de engelli raporu almaya başvurdum.
Akabinde ve detayında , bipolar ve psikopati teşhisiyle rapor verdiler.
Günde 10 tane ilaç içiyorum.
Ha bu arada 14 yıllık evliyim.
Allah bu hastalığı taşıyan herkese yardım etsin.
Tabi güzel bir yanı da var 😁 ( iq 147 )
Saygılarımla...

Arkadaşlar size bir şey soracam bende bipolar hastasıyım. benim son 1 senedir şöyle bir sorunum var : mesela ailemle balkonda oturuyorum diyelim bir an ailemden birisinin balkondan düştügü aklıma geliyor AAAAA diye bagırıyorum yada HIIIIIIII diye iç çekiyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim ? Mesela çarşıda ailemle veya sevdigim birisiyle yürüyorken bir an sevdgime araba çarptıgı aklıma geliyor o anı yaşıyortum AAAAAA diye ses çıkarıyorum bunun sebebi nedir acaba ?

Bende bipolarim abilify iğne ve lustral kullanıyorum yakın zamanda rapor alan var mi

Bende de bipolar boz ve obsesif-kompülsif boz var ilaclarim harika dr 4 5 yıl içinde düzelirsin dedi normal insan olmayı özledim

Psikotik Bozukluk teşhisi kondu bana en son bipolar değilim diyebilir miyim ?

bazen iyi bazen kötü hissetmekten o kadar yoruldum ki, dayanılacak gibi değil, bipolar engelliyim, bugün doktor lityuma başladı. 7 yıl abilify, 6 ay cipralex, 1 haftadırda zyprexa kullanıyorum,

Genellikle huzursuz ve endişeli olmaktan bende yoruldum

tüm ilaçlardan bıktım usandım yok ilaç içsem de atak geciriyorum durmadan, ve hep en uç ve dibi yaşıyorum, çok yoruldum

Senin yine iyiymiş bir iyi bir kötü ben hep kötü hissediyorum gerçi mutlu insan sayısı azaldı sanki sağlıklı görünenler çok mu mutlu fazla da ağlayıp sızlamak gerekmiyor karnın doyuyor mu kimseye muhtaç değil misin gerisini koy gitsin .

Bence psikolojim bozuksa şükretmek de çok zor karnım doysa da kafan bozuk olunca hayat çok anlamsiz

doktor bugün kendini çok kötü hissettiğinde tranko buskas isimli bir ilaç iç dedi, bakalım, umarım gerek kalmaz

O ilaçtan bende kullandım zararıni yada faydasını gormedim

Depresyona girdim galiba sinirlerim çok bozuk işin daha kötü tarafı beyin sürekli beni üzecek sinir edecek düşünce ve olayları aklıma getiriyor biri bitiyor biri başlıyor hep kötü anılar kötü insan ve olaylar ayrıca sanki hiç sevmediğim insanlar benim hakkımda konuşuyorlar kafamın içinde bunu kendim kuruyorum biliyorum ama yine de geliyor aklıma o konuşmalar. Resmen öl kurtul moduna giriyorum bazen durup dururken görünürde hiçbir derdim yok halbuki hatta ölüm düşüncesi bile bazen aklıma gelince sırf ben ölürsem sevinecek kişiler aklıma geliyor yine sinir oluyorum kendimi mutlu etmek için alışveriş ,tatil falan planlamaya çalışıyorum .

Son düzenleme:
Insanların hakkımızda ne düşündüğünü sadece bizim gibi bipolar hasta olanlar mi önemsiyor acaba bunu çok merak ediyorum

Suçlu değiliz ama dengesiz ruh halimiz çevremizi etkiliyor herkes bizi konusuyor

Haklısınız biz en azından içten pazarlıklı değiliz içimiz dışımız bir ama bu insanların hoşuna gitmiyor

Evet aynen ben de yapmacık, sırf sosyal olmak uğruna siyaset kokan sahte ilişkilerden nefret ediyor ve uzak duruyorum çoğu kişi resmen birbirine rol kesiyor canım balım gülüm ayakları yapıyor uzak duruyorum bu tip görüşmelerden içime attığım şeyler beni hasta ediyor çünkü o yüzden yapmacık olamam istesem bile olamam .

Bizi geren strese sokan insanlardan mümkün mertebe uzak olmalıyız bence, belki de az öz insan olmalı, bizi anlayan , dinleyen, devir çok kötü arkadaşlar, dünyanın sonu yaklaşıyor belki de ondan, öyle vefalı dostlar, gerçek aşklar az artık; ben bu konular da şanslıyım. İyi bir ailem, iyi dostlarım ve beni anlayan bir erkek arkadaşım var, gerisi çok ta mühim değil, hani herseyin başı sağlık diyoruz ama biz de o da yok :)
Lityuma başladım bugün, bugün doğum günüm,fena değilim, yalnız afedersiniz acayip çok tuvalete çıkıyorum, lityum yaparmış böyle, herkese iyi bayramlar, hayırlı günler...

Geçmişte tanıdığım tam 5 yıldır hiç görmediğim ve hiç sevmediğim iki insan sürekli aklıma geliyorlar bu aralar bir türlü kurtulamıyorum bu düşünceden hatta bu iki kişiden birine tokat bile atmıştım o kadar nefret etmişim bu fesat insanlardan kafamın içinde benim hakkımda konuşuyorlar daha doğrusu ben kuruyorum suratları aklıma gelip duruyor nedir bu nasıl kurtulabilirim ?

sokrates..takıntı saplantı hocam o hastalığın ismi,ki aynısı maalesef bende de var daha evvel yazmıştım burada da...ben de öyleyim işyerinde olsun hatta akrabalarım da olsun daha evvel sevmediğim tartıştığım kişiler, sanki o an yanımdaymış gibi hissediyorum onlarla o an gene tartışıyormuş hissi oluyor kurtulamıyorum ben de...ama o an çıkıp gezme laptop da film izleme telefonumu kurcalama yani kısaca kafa dağıtma çok iyi geliyor...aynısını sana da tafsiye ederim bana çok iyi geliyor..

deathless saplantı derken psikotik bir durum mu yoksa okb tarzı bir şey mi ? Geçmişte ne güzel anılarım da oldu hep hiç sevmediğim tipler ve anılar aklıma geliyor nedense boş yere stres ,sinir bozukluğu .

Üst Alt