Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşlar, dertleşelim...

sleeping beauty

çok teşekkürler ama ben lityumu kestim, acayip tuvalete çıkıyorum afadersiniz, ve dün bir avm de yıgıldım kaldım bacagıma korkunç bir kramp girdi, hemşireler falan geldi, ve afedersiniz tuvaletimi tutamaz oldum lityuma başladıktan sonra, olmaz bu şekilde, abilify çok zararsız hiçbir yan etkisi yok ona devam, hayırlı bayramlar

Bipolar engelliyim, benim için ruhen yaşam bitti...

Ben ne yaptıysam olmadı, hep iyi uyumlu çalışkan bir insan olmaya çalıştım.
Çok acı çekiyorum, işten ayrıldım, erkek arkadasımdan ayrıldım, aile hayatım çok kötü ve mani döneminde feci borç yaptım.
Ben işyerinde hep huzurla çalışmak istedim, tatsızlıklar kavgalar olmasın istedim, herkes işini yapsın istedim. Olmadı yine olmadı,bir müdür kadın dünyayı dar etti.
Erkek arkadasımı 2 yıl boyunca çok çok sevdim ama o benim mi paranın mı peşindeydi hiç anlayamadım.
Sorunlu, sert, kırıcı, asabi, bir babam var yıllarca çok baskı uyguladı.
Mani döneminde bankaya kredi çekip borç yaptım. Hersey gibi o da beni iyice bataga sürükledi
Günde 3 pakete yakın sigara içiyorum, gitmediğim doktor kalmadı.
Bu dünyaya uyumlu değilim, çok acı içindeyim, insanlardan hayattan herseyden çok yoruldum.
Tek istegim müzigimi alıp kulagıma, deniz ve yesillik olan bir yerde tanıdıgım herkesten uzak yasamak istiyorum.
Ama sonumun geldiğini hissediyorum.

Tek isteğin herkesten uzakta yaşamak ise çokta kötü durumda değilsin demek ki ölmek isteyenler ne yapsın onların durumu daha kötü .

Bipolar Hastalığı Psikotik Bozukluk grubuna mı girer yoksa farklı bir şey mi bana önce Bipolar dendi, sonra psikotik bozukluk dendi varsa farkı nedir ?

Hepsi aynı kafa takma hasta olduğunu düşün hepsi hasta olduğumuz için biz hastayız iyleşmek isteyen hastalarız

o kadar abartılı olmuyor, merak etme..gene de herkesin önce kendi adına düşünmesi gereken bir durum,
biraz "doğmamış çocuğa mektuplar"ı andırsa da

Son düzenleme:
Psikolojik hastalıklar çoğunlukla yaşananlardan değil de yaşananlara kişinin beyninde yaptığın yorumlardan oluyor herhalde tabii bu konunun uzmanı falan değilim sadece hastayım :( ama mesela bir örnek vermek gerekirse adamın biri tekme tokat dayak yiyor üç gün bilemedim beş gün sonra unutup gidiyor kafaya takmıyor kişilik yapısı böyle demek ki ama diğer biri dayak yemeyi bırak kötü bir söz ,hakaret işitiyor günlerce hatta aylarca bunun etkisinden kurtulamıyor biraz da kişilik yapısı ile alakalı galiba hasta veya sağlıklı olmak .:confused:

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar. Bu başlığı yeni keşfettim. Ben de izninizle hayatımdan bir kaç kesit paylaşmak isterim.
*Annem bana hamileyken defalarca ilaç içmiş. (Ben yok olayım diye )
*1/4 mideyle doğmuşum. Yıllarca saat başı 1 kaşık mamayla beslenmişim.
*İlkokul çağına geldiğimde okula hep kendi kendime gidiyordum. Defalarca yolda tinercilerden dayak yedim.
*Orta okul çağında biriyle tartıştım ve karakolluk oldum. Nezarette yatırdılar. ( 14 yaşında )
*Liseyi Düzgün bir okulda okudum. Ama okul harici çalışmaya başladım. Annem eve gelmeme çok kızardı.
*Üniversiteyi açık öğretim okudum. Ama hep çalıştım.
*Beni evden bir an önce göndermek için , hiç tanımadığım bir kızla evlendirdiler.
*2 sene sonra çocuğumuz oldu.
*Çocuğum 1.5 yaşındayken askere gittim. ( uzun dönem )
*Askerliğimi İran sınırında yaptım. ( Doğubayazid )
*10.ayı gibiydi çatışmaya girdik. Ben birisini indirdim.
*Bana vatan haini muamelesi ederek , hastaneye gönderdiler.
*Ağrı askeri , Erzurum M.çakmak , Ankara GATA. Bana zorla ! çürük verdiler. Gerçekten zorla !
*Neyse evime döndüm , Amcam ben yokken dükkanımı batırmış , 100.000 tl borç bırakmış , kaybolmuştu.
*Dükkanı borç karşılığında verdim.
*3 ay işsiz gezdikten sonra tekrar çalışmaya başladım.
*9 sene aralıksız çalıştım.
*Geçen Aralık ayında ise faktör 5 leiden mutasyonu nedeniyle DVT geçirdim. Akabinde pulmoner emboli geçirdim.
*2 ay sonra sadece psikiyatrden rapor aldım. Kan damar hastalığıma '0' puan yazdılar.
*Şimdi çalışamıyorum. Eşim çalışıyor. Yüzüne bakacak hâlim kalmadı.
*Hiç bir destek olan aile bireyim yok , tanıyan yok .
*Yemin ediyorum , inancım olmasaydı şimdiye kadar intihar etmiştim.
Kimsenin hayatı kolay değil arkadaşlar.

Nereden başlasam bilemiyorum öncelikle şunu söylemeliyim ki bu hastalık yaşayan için gerçekten çok çileli ve
yorucu ama benim bu hastalığın haricinde bir başka sıkıntım daha var o da kendimi ifade edememem Kimseyle oturup
doğru dürüst muhabbet edemiyorum en kötüsü de dertlerimi anlatamıyorum ne aileme ne arkadaşlarıma ne de doktoruma
çok koyuyor arkadaş bu bana çünkü ağzım var dilim yok resmen duygularım yok oldu kendimi boşlukta gibi
hissediyorum yaşadığım hayat çok garip geliyor tabiri caizse saman gibi bir hayatım var
bu arada hiç bir işe yaramayan beceriksiz adamın tekiyim o kadar çok sıkıntım var ki o kadar çok derdim var ki
beynimin içi o kadar karışık ki kaldıramıyorum

Bu hastalık yüzünden hayattan soğudum resmen hayatımızı çaldı bizden nereye kader bizi sürülecek bu bilmiyorum ortada dolaşan zombi gibi olduk bir amaç uğraş desek sıkılıp bunalıp hemen pes ederiz adapte olamıyorum hayatım bir film be Bn bu filmde baş rol..
BİPOLAR: içten kanamalı bir hastalıktı bir şey eksikti kimsenin kan bağışı yapmadığı bir hastalık...

@tapasya ben de aynı olay ,durum, kişi hakkında sürekli duygu değişimleri yaşıyorum bir gün önce çok sevdiğim kişi ertesi gün hiç sevmediğim görmek istemediğim kişiye dönüşebiliyor ya da yaşadığım bir olay ya da durumla ilgili düşünce ve fikirlerim sürekli değişiyor mesela bir olay iyi ki başıma gelmiş diyerek şükrederken başka bir gün ya da zamanda aynı olay aklıma gelince kızmak öfkelenmek gibi...:mad: Bir türlü anlam veremiyorum halime nedir bu tam olarak gibisinden...:confused:

Son düzenleme:
sokrates anlatsan anlamazlar insan yeri geliyor kendini tanımıyor yani kendinden nefret ediyorum mesela anlamak için uğraşma çünkü çözüm yok doktora sordum yok dedi aslında ilaçlar bizi bastırıyor ama sen kendini nasıl hissetmen önemli buna da ilaç etki etmiyor aslında merkezi sisteme müdahale etmk çok zor çünkü gerçekten bilmiyorum bnde ama artık yoruldum sanırm bıraktım herşeyi sorgulama yapmak emin ol daha çok snaa acı vericek o yüzden senin sinirlerini bozan insanlardan stresli ortamlardan uzak dur mesela sen hastasın diyelim gelip biri seninle polemiğe girmk istedi mi laf mı gönderdi hiç umursama en sen çalıştığım yerde artık dayanamayıp benden yetkili kişiye ona artık tahammül edemiyorum dedim mesela öfkemi kustum ona yaptığı kötülüğü anlattım önce sustu anladı gibi yaptı mesela sonra dediki farklısın dedi yani bni o toplumun dedği bir cümle var ya hani "deli" imaa ettiği şey buydu ve sonra ona şunu dedim deli olmk dahilerin işidir senin gibi sürü psikolojisi ile yada düz mantık işlemiyor işte farkımız bu dedim özür dilesede dönmedim çünkü neden biliyor musun artık orada olursam ona karşı hep ön yargılı yada o bana ön yargılı olacaktı. O yüzden fazla kasma şu sıkıntım adapte olamam uymamm hayattan soğumam evt hepsi var ama şuda bir gerçek biz farklıyız ve doktorum hep şunu söylüyor evt çok zor seni anlıyorm desem bile anlıyamm ama çok şanslısın dedi düşünsene Bn seninle konuşurken bile senin hakkında sadece düşünüyorum ama sen şuanda milyonlarca şey düşünüyorsun bu bir dahillik dedi bunu kullnamyı öğrenmeye çalış dedi ama çok zor çünkü adapte olmak çok zor 😔😔

Mesela dedğin gibi en yakın arkadaşın dostun olsa bile yada aileden biri olsa bile bi anda severim bi anda silerim ama ben bunu isteyerek yapmıyorum elimizde değil çünkü burda bile mesela düşün senin düşüncelerin saygı duymayan var değil mi mesela diyorum ki uzak dur depresyondayım diyorum mesela ama anlamazlar çünkü yaşayan bilir merkezi sistem sıkıntı var dersin anlamazlar sevmediğin insanlara direk söyle mesela Bn öyle yapıyorum ama incitmek isemzssin çünkü ama illede uğraşır AA bu arada sende takıntılı olam durumu da var mı geçmiş değilde zarar görcen yada çok sevdiğin biri ölücek müdahale edemiyorsun yada kendini bir film kahramanı sanma gibi sokrates

@tapasya kötülük görme ya da başıma kötü bir şey gelme takıntısı , korkusu diyelim o durum oluyor bende bazen bir de hakkımda konuşuyorlar düşüncesi o da çok rahatsız edici bir durum o yüzden akraba takımı ile görüşmüyorum çünkü en çok onlarla muhatap olunca oluyor bu düşünce manide ise evet üstün , önemli birine dönüşme oluyor ayrıntılı yazmayayım nasılsa sen de biliyorsun o durumu.

Evt sokrates snaorm birde bizi geeren ortamdan uzak durmak daha iyi geliyor

sokrates mani ve depresif dönemdeyken değilde de normalde bile hasta zihniyeti sahip insanlar mesela senin hastalığına bahane bulur bunlar kötüdür zaten emin ol
doğaevrim cnmsın 😍☺️

Bende şizoaffektif hastalığına sahibim
Skala ettiklerinde bipolardan kötü sizofrenden iyi diyorlar benimkide iki uçlu durum bozukluğuna sahip son günlerde çok bunaldım iş hayatına girmeye çalışıyorum ama bı yandan hergun içimde intihar etme hissi alevleniyor kriz yada atak geçirsem gemileri yakicam sanırım.Daha önce hiç intihar etmedim ama içimden geçti defalarca çok pis bı durum acizligin son noktası birdaha bana kimse Allah kimseye kaldiramicagi yük vermez demesin bukadar insan boşuna mı intihar ediyor anlamış değilim her geçen gün inancım zayıflıyor öyle hissetmeye başladım su depresif halimden çıkıp bir an önce hayatımı düzene sokup çoluk çocuklu moda yada beni anlayan birini bulup bu çektiğim eziyeti paylaşmak istiyorum.ailem desen herkes hastalıktan kiriliyo tanrım benden ne istiyorsun diyip isyan etmeme ramak kaldi. Havalar güzel dışarısı güllük güneşlik ama evden çıkıp bisiler yapacak moda giremiyorum bı türlü beni anlayan varsa mesaj atsın kafamı az da olsa toparlamak istiyorum yoruldum...

yaşlandıkça hayat bizlere biraz daha güzel olucak çünkü bitmesini istediğimiz bişeyin sonuna yaklaşıcaz. ne çekiyosun bilmiyorum ama dayanmaya çalış. bende sıkıntılıyım ama günler nasıl geçiyor bilmiyorum. yaşlancaz ölecez yapçak bişey yok bide etrafımızdakileri üzmeyelim gider ayak. belki bazı şeyler dahada güzel olur bilemeyiz.

Son düzenleme:
Limooon
Okadar ilaç değiştirdim bı oturtamadim rayına ruhsal çöküntü yaşıyorum bu aralar iş görüşmemde var ise girersem nasıl çalışırım bilmiyorum inş duzelirim herşey yoluna girer.

Breh81 al bndende o kadar çok geçmiş olsun bu arada iş bulana sevindim zor iş veriyorlar hatta hiç vermiyorlar 😔😔

tapasya
Akrabamizin iş yerine giricem oda rahatsızligimla ilgili birşey bilmiyo kimseye söyleyemedim sakladım hep üniversite 3. Sınıfta rahatsizlandim sonra okuluda biraktim. beni hep şen şakrak gördü şuana kadar işe alınca kimbilir neler olacak rahatsizlandigimi öğrenince eminim üzülecek ama yapacak birşey yok ne yazikki

Hami derlrr ya "ÇARESİZSİNİZ" DİYE sonrada çare "SİZ Sİ" NİZ" OLUR ya o zaman çok ayar oluyorum çare olmak için elinden geleni yapmayıp bana akıl vernler sana ne demeli... Çıldırmamak elde değil ne ile mücadele edicez.. Kendimiz ile mi işsizlik ile mi hastalık ile mi

Sakın söyleme ön yargılı davranıyorlar öylede olacak bak iş bulamıyorum işveren hoş görmüyor sıkıntılı olduğun zmaan dışarıya çık hava al bişey bahane et yürü sakın ama sakın söyleme işssz kalırsın
Breh81 çık geçmiş olsun sonra ki evre şizofren oluyorsun çünlü durmuyor bu hastalık 😔😔😣😣 salı. Söyleme hasta olduğunu işsiz kalırsın hep ön yargılı davranıyorlar

tapasya...bir de akıl veriyorlar dimi çok kendi hayatlarina uyquyolarmis qibi...ben de uyuz oluyorum varya ...sanki muhteşem akıllarinizdan lütfen bize akıl verin demişiz sanki ....iiyyyy acaip uyuz oluyorum varya kustahlik qeliyor bana...her şeye burnunu sokuyorlar iiyyy....

Breh81 hadi yaa sende çok geç rahatsızlanmışsın benim gibi. çalışmak duruma göre zor olabiliyo evet ama bazende kafa dağıtıyo. bende çalışmıyorum bakalm ilerde uygun bi iş bulup çalışcam. hiçbişey mükemmel olmıycak bizim için bu saatten sonra. ''
Ama herşeye rağmen bugünde son buldu. sustu tüm sesler güneşle kayboldu. tüm düşünceler sahili bulduu. bak neler neler bir rüzgarla uçtuu '' böyle bişeydi galiba :) ben sürekli bunu söylüyorum tavsiye ederim.

tapasya
Bide şöyle bı durum var benim annem%80 şizofreni ama ilaçlarla duzeliyo şükür abim ve banada geçti abim kabullenmiyor tedaviyi ret ediyor bende bu aralar depresif takılıyorum ölmeyi arzuluyorum kaç gündür içten içe fenayım dışarı değil odamdan çıkmıyorum ki dışarı çıksam azda olsa iyi gelecek biliyorum ama onunda istemiyorum sanırım ben başta kaybetmişim.Hayat beni çok yordu toparlayamiyorum sen nasılsın?
Limooon
Evet eskisehirde mühendislik okuyodum 2 kere atakla kriz geçirdim sonrada zaten umudum kalmamıştı derslerde çok ağırdı savaşacak gücüm kalmayınca zaten iyice içime kapanmaya başlamıştım oysa 1. Sınıfta temsilciydim herşey güzeldi aslında bu sinsi hastalık önce baş ağrıları sonra depresyonlar ardından düşünce bozukluğu ve kriz aşamasına geciyo artık olayı çözdüm diye düşünüyorum ama öyle bı an geliyo ki düşüncelerin doğru hissine kapilinca boku yiyorsun şuan şükür düzgün düşünüyorum ama depresif halimden kurtulamadım rexapinle lamictal kullanıyorum şimdide yeni ilaç verdi hoca paxera o inşallah iyi gelicek sen nasılsın? Nereden yazıyorsunuz?

Breh81 geçmiş olsun. yaşantıyla alakalı değil mi sizinki . beyin salgısıyla mı alakalı ben öyle anladım şuan yazdığınızdan. benim paranoya ile başladı ama paranoya çok etkilemedi bikaç sene öyle şüpheli şüpheli yaşadım. sonra paranoid şizofreniye çevirdi bu hastalığın düşüşlerinde çok sıkıntılar çektim. şmdi psiko nevroza çevirdi gerçek mi değil mi yaşadıklarım ayırt edemiyorum. benim hayatım bitti ama. bi gelecek kurmam çok zor üstüne bide teknolojiden de çok uzağım buda zor. onun haricinde çok kötü durumlardan çıktığım için şükür ediyorum sabrediyorum biraz zor ama dayancaz.

doğaevrim zstrn onlar ayrı vaka yazdın yazsın dursun bnm hakkımda ne düşündükleri umrumdada değil hani hastalığım şuan daha sıkıntı asıl mesele kendi hasta ama sana hasta muamelesi yapanlar var bnce kişilik kazanılması daha zor hastalık seviye ortada zaten..
Breh81 bnmde ailemde vardı kan bağı ile taşıyoruz zaten birde yolunda gitmeyen iş güç.. Birde bu hastalık ile boğuşmak çok zor gerçekten çünkü şöyle söyleyeyim size siz hasta olduğunuzu kabul edip tedavi görüyorsun ama sizi sevmeyen Alat eden kötü niyetli insanlar da size srn hayal kuruyorsun deyip sizi karalama yapar bunlarada dikkat et birde işe girmek istiyorsan sakın bu grupta engeli olan insanlara pek hoş görmüyorlar ön yargılı davranıyorlar iş bulan zor olur bnmde aynı depresif dönemdeyim hayattan soğudum resmen...

Limooon
Düşünce bozukluğu işte kafadan kurma olmucak şeyleri olucakmis gibi anlama bı ara okadar kotuydumki ben bu mahallenin allahiyim dicek kadar dozuttum Allah'tan içimde tutuyorum bu sapkın düşünceleri etrafına yansitmiyorum 2kere hastaneye yatisim var aslında okadar kötüde değildim ama babam uğraşmak istemedi doktorda yatirayimmi seni demisti bende zaten gemiler yandı boğulmak istemediğim için yatırın farketmez demiştim.buyu yaptılar falan saniyodum arkadaşlarımı büyücü falan saniyodum ama kimseye anlatamıyorum şimdi hiç bisiyim kalmadı ama hayattan zevk alamıyorum hiç bı şekilde. Bende senin gibi geleceğimi çöpe attım ama şu var olurda allah bana benim gibi birini naasip eder hastada olabilir benim gibi olsa bana fazla bile gelir ozaman hayatım belki daha neşeli geçeceğine inanıyorum işede zaten sırf ondan girmeyi düşünüyorum kendime uygun eşi bulucam çalışırken belki faydası olur bana
Limooon
Düşünce bozukluğu işte kafadan kurma olmucak şeyleri olucakmis gibi anlama bı ara okadar kotuydumki ben bu mahallenin allahiyim dicek kadar dozuttum Allah'tan içimde tutuyorum bu sapkın düşünceleri etrafına yansitmiyorum 2kere hastaneye yatisim var aslında okadar kötüde değildim ama babam uğraşmak istemedi doktorda yatirayimmi seni demisti bende zaten gemiler yandı boğulmak istemediğim için yatırın farketmez demiştim.buyu yaptılar falan saniyodum arkadaşlarımı büyücü falan saniyodum ama kimseye anlatamıyorum şimdi hiç bisiyim kalmadı ama hayattan zevk alamıyorum hiç bı şekilde. Bende senin gibi geleceğimi çöpe attım ama şu var olurda allah bana benim gibi birini naasip eder hastada olabilir benim gibi olsa bana fazla bile gelir ozaman hayatım belki daha neşeli geçeceğine inanıyorum işede zaten sırf ondan girmeyi düşünüyorum kendime uygun eşi bulucam çalışırken belki faydası olur bana

Üst Alt