Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastası olan kim var?

Merhaba, uzun yıllardır psikiyatri tedavisi görüyorum. Özel hastanede yaygın anksiyete yineleyen depresif bozukluk bipolar duygulanım teşhisleri konulmuştu. Solian ve lustral kullanıyorum. Şimdi gittiğim Prof zyprexa ve clopixo Damla'ya geçmemi istedi.
Gözümde de keratakonus ve hipertansiyon rahatsızlıklarında var

Arkadaşlar seroquel denilen ilaç yani başka bir adıyla cedrina yani ketiapin yüksek dozlarda (400 mg) kas kasılmaları, yürümekte zorluk çekme gibi rahatsızlıklar yapar mı?
Bu yüzden ilacı bırakan var mı?

engineered
Ketiapin sizin tariflediğiniz kadar belirgin kas şikayetleri yapmaz, yinede göz ardı etmeyelim, noroloji uzm ile görüşmen senin yararına olur, muhtemel iğneli emg isteyecektir.XR mi kullanıyorsun, 1x1 de olsa 400 çok fazla/geçmiş olsun...

Kağan55

Cevabınız için teşekkür ederim.Düz seroquel kullanıyorum.Yanında 10 Mg Rexapin alıyorum geceleri.

engineered
Sanırım 1x2 200 mg =400 doğrumu?
Ben serequel XR 400 olarak anladım.
Her neyse, siz nörolojiye mutlaka gidin ihmal etmeyin...

Son düzenleme:
engineered
Hayır almayın, çok fazla.yaşını bilmiyorum ama ileriye doğru ritim bozukluğuna sebebiyet verir.ketiapin en fazla kalbi etkiler sinüs taşikardi ve ritim bozukluğu yapar
Hekimler reçete eder, ama siz almayın.kara çiğerine yazık, çok fazla.sadece gece 100 mg yeterli.

Ortalama 8 yıl oldu. Özet ile hastaneye gitmemeler, milleti dinleyip ilaç bırakmalar, askerlik ve yaşam şartları derken uzun süre çok kötüydüm ve intihar tecrübem olmuştu. son 1.5 senedir Sağlığım çok çok iyi. Bunun sebebi bu hastalıkla ilgili kitaplar okuyup, videolar izlemem, çok araştırmam, beslenmemi değiştirmem ve stresten uzaklaşmam oldu.Bipolar Bozukluk Rapor Oranım : %40

İlaçlarım

Sabah
1x Lustral [25mg]
1x İnvega [6mg]
2x Lithuril [300mg]

Akşam
3x Lithuril [300mg]

Kullandığım ve yaptığım ek şeyler ;

1- Her sabah "balık yağı" tablet alıyorum.
2- Akşamları "Probiyotik" tablet alıyorum.
3- Akşamları (Vücudumda sivilceler çok çıkarsa o dönemde) "Milk Thistle" (Deve Dikeni) alıyorum.
4- Sabahları birer gün ara vererek C vitamini ve D vitamini alıyorum.
5- Stresten uzak takılıyorum. kalabalığa, gürültüye girmiyorum. Otobüste darlanıyorsam, yürüyor yada 2-3 lira fazla verip dolmuşa biniyorum.
6- Podcast yada radyo dinlerken uzun yürüyüş yapıyorum. Meditasyonda olur. kafayı toparlamaya yararıyor.
7- Kesinlikle bir spor yapılması gerekli. Benim gibi bazen herşeyden sıkılırsanız uzun yürüyüş yapın.
8- Kesinlikle ortalama 8 saat uyuyun. Aşağısı yasak.
9- Kesinlikle Telefona ilaç alarmı kurun. Süper düzenli kullanın.
10- Bir ilacı kullanırken üzerinden 1-1.5 ay geçmeden hemen şikayet etmeyin ilaçlar 1 aydan sonra oturabiliyor isyan etmek bişey kazandırmaz. Çok ağır degilse 1-2 ay sabır gösterin sonra doktorunuza yakının. Eğer bunu yapmazsanız hiçbir ilaçla uyum sağlayamazsınız.
11- Kötü, gereksiz ve vakit çalan insanlardan uzak durun!

NEYİ NEDEN KULLANIYORUM

Balık yağı : Beyni besliyor
C vitamini : Stressi düşürüyor
D vitamini : Depresyonu azaltıyor
Deve dikeni : lithurilin yaptığı sivilceleri azaltıyor
probiyotik : Bağırsaklardaki faydali bakteriyi arttırıyor. unutmayın bağırsaklar ikinci beyindir.

ÖNERİ : Lithuril kullanıyorsanız BOL SU içmeniz lazım yoksa sıkıntı yaşarsınız. Tuz alımını dengeli yapmanız gerek fazla yada az olursa gene sıkıntı çıkıyor ortayı bulun

TEMEL YASAKLAR
1- Kafeinli herşey
2- Alkollü herşey
3- Şekerli şeyler
4- 7-8 saat altı uyku

Son düzenleme:
Herkese merhaba arkadaşlar ben de bipolarım yaklaşık 5 yıldır bu hastalıkla savaşıyorum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum1 kez klinikte yatışım var çok zor zamanlardı

Bende Bipolar Bozukluğu Hastasıyım Psikiyatri'den %43 Engelli Raporum Var 4 Yıldır Düzenli Kontrol'e Gidiyorum Ve Doktor Kontrol'ünde İlaç Kullanıyorum.

Yüksek doz bende huzursuz bacak yaptı resmen sabaha kadar kıvrandım durdum

Manik dönemleri korkulu rüyam. Rabbim kimseye yaşatmasın.

Son zamanlar da daha da artan bir sıkıntı ile başbaşa kaldım

34 yıl dır bu hastalık lar ile uğraşıyorum ,yazdığınız ilacların hepsını hatda daha başka birçok ilaç kullandım ve devam ediyorum bununla yaşamaya alişacaksın ne yapalım başka çare varmıkı

Arkadaslar bende bipolar bozuklugu var ama sorun suki hava degiştimi morelım bozuluyo hava guneslı olursa mutlu oluyorum sızde de bole oluyormu

mosnter0606

hepimiz aynı durumdayız sürekli kontrol değil de 3 yıl üst üste engelli raporu inceleniyor en azından askerler için durum böyle.[/quote]

bende ole bısey demıyor doktor 3 yılda yenıleme yapmadım

Bnde burdayım bipolarım arkadaşlar ne zamn bitecek bu acılarımız ne yetr ne göğe hiç bş yere sığamıyorum 😔😔😔 rabbim şifa versin inşallah cümlemize sizede bana da

Bipolar mani de görülen üstünlük, kendini önemli biri görme(hissetme) sanrısının altında yatan sebep ne olabilir bu konuda bilgisi ya da tahmini olan var mı ?

Tamamen duygusal bir Olay bu mesela bnm çalıştığım yerde bu durumu hep yaşıyorum onlar bnm gözümde hiç bişey bilmiyorlar aslında bn haklı çıkıyorm sonunda dediğime geliyorlar iş konusunda mesela bizim gibi insanlar o anda vucüda salgılanan hormonun etkisi ile olabilir diye düşünüyorum ben bırakın iş hayatını bir mağaza da bile kıyafet alırken bile beğenmeyip defalarca almadan çıktığımı bilirim yada yemek yerken bile bu durumu yaşıyorum maalesef bunun en büyük tetikleyen bnce vucüda salgılanan hormon ile alakalı olarak görüyorum yada o anda ki stres mekanizması çöküyor diye olabilir sokrates

Bilmiyorum @tapasya bunun tam cevabını bilmek isterdim nedir acaba üstün biri olduğunu düşünme(sanma) hissinin altında yatan temel sebep.

Bayramdan sonra nasipse hastaneye yatıcm bunu psikokolg ve doktora sorucm sokrates bnm dediğim anladığım bu yani ama bide mesela toplumda kalabalık ta mesela 3 5 saniyelik bi kopma oluyor kendini film kahramanı sanma o anda sen herkesten üstünsün bu senede de oluyor mu peki

Normalde de oluyor mani de bn daha çok agresif evden çıkamıyorum yemek yimiyorum hayattan bağımı koparrıyorum mesela 25 gündür işe gidemiyorum 😢😔 sokrates

Bipolar

Merhaba! Ben 20 yıldır bipolar 2 tedavisi görüyorum geçen yıl ilaçları bıraktım çok ağır bir depresyon atağı geçirdim hayatla bağım koptu sanki yemek yiyemedim yataktan kalkamadım konuşamadım ilaçlarda etki etmedi 7 seans damarımdan ketamin verildi ondan sonra biraz iyi oldum ama hala hayatın bi anlamı yok hala acı çekiyorum enerjim yok yaşama sevincim yok hayata karşı gücüm yok bipolar 2 hastası olanlar varmı depresyonu ağır geçenler depresyondan çıkamayanlar öneriniz varmı benim gibi olan varmı hiç merak ediyorum

İlaç bırakmak var mı ya ?
Bana doktor '' ömür boyu içeceksin '' dedi kaç kere.
Bir de merak ediyorum ben her ilaç yazdırmaya gittiğimde doktor bana yatış yazıyor. Ben yatmıyorum ama e nabızda yatış gözüküyor.
Sizlere de aynısı oluyor mu ?

Teşekkür ederim bu aralar iyiyim terapi ve ilaç kullanıyorum ağır ilaçlar ilaçlarla artık barıştım sanırm birde size tavsiyem lütfen stresten uzak durun kalabalığa girmek istemiyorsanız girmeyin zorla bir şey yapmayın sizi kabul edene böyle etsin içinizde bırakmayın kusun anın tadını çıkarın insanları sizi kırdığında ciddiye almayın fazla.. Birde biliyorum çok zor ama yeni hobiler edinin.. Mesela örgü örün resim yapın enerjinizi onlra dökün.. En çok eğlendiğiniz mutlu olduğunuz hobi edinin. Mesela buna dikkat edin mesela ben şuan kitap yazıyorum BİPOLAR üzerine.. Yürüyüş yapın doğaya caddeye sokağa nereye olursa olsun bol bol yürüyün bu çok iyi geliyor bi ortamda sıkıldığınız zaman oradan uzaklaşın hemen.. Bazen biliyorum o kadar çok yorulursunuz ki yemek yemek bile güç gelir size o yüzden acilen hobi edinin.. En sevdiğiniz hobi mesela bu işe başlayıp bunu kazanca bile çevirebilirsiniz mesela örgü yada kara kalem çalışmaları..
F.T tekrardan çok geçmiş olsun.. ☺️🙏 Kalın sağlıcakla..

Bu arada ketamin tedavisi hakkında bilgi verirmisiniz işe yaradımı kimi yaramadı Bnde diyor kiminde çok etki etyi diyor vucüda sanırm baya bi etkisi varmış öyle duydum yani baya bi kötü yapıyormuş bilgi verir misiniz acaba 🙏 F.T

Bende ne olduğuna anlam veremedim.Sadece cinsel istekte artma ve uykumda bölünme var,konu açtım ama silmişler.Buranın cinsel talepleri karşılamak için uygun bir platform olmadığının bilincindeyim.Özellikle erkeklere bunun ölçütü nedir diye sordum hastalıktan mı ileri geliyor yoksa normal bir durum mu diye.Acaba hiç sevgilim olmadığından mı ileri geliyor.Evlensem bu sorunu bir nebze de olsa minimize edebilir miyim?

Mesela Amerika’da yaşasam bu durum olağan karşılanabilir ama Türkiye’de konu bile açamıyoruz.Ben normal olduğunu düşünüyorum yalnızca dürtü kontrolünde biraz sorun yaşıyor olabilirim.

Üst Alt