Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastası olan kim var?

Bende bipolarım 8 senedir.
Lithuril300 olfrex10 cedrina150 kullanıyorum.
2018 de heyete girdim %40 bir yıl süreli rapor aldım.
2019 da yeni heyete girdim.
Sadece bipolar için hep süreli rapor mu veriliyor. Bu rapor ne zaman sürekli rapor olur. Birde bipolar %40 rapordan emekli olanlar varmı. Bilgisi olan varmı??????
Herkese allahtan şifalar diliyorum..,

Bu hastalık bence ölene kadar devam ediyor

Ben emekliyim ama 3 senelik rapor verildi haziranda gene heyete girecem umarım emekliliğim devam eder raporumu bana vermediler yüzde kaç olduğunu bilmiyorum ama sgk çalışan kuzenim eşi var obana dedi 60 üzeri olması lazım raporun dedi birde bana raporumu niye vermediler

Evet arkadaşım ben bipolardan emekli oldum 2 yıl önce 3 yıl sonra kontrol muayenem var

bipolar ve okb %43 süreli bitti tekrar süreli %66 en son aldığım raporda hastane uyumu zayıf diyor nedeni çok kalabalık sanırsın çok ünlü biri değil pskiyatris kuyruğu

hilmiye_2...size neden raporu vermedilerki çok ilginç,herhalde çok üstelemediniz çünkü aslını dahi vermek zorundalar olmadı bir kopyasını bile vermeleri lazımdı,bence hastaneden isteyin çünkü mevcut hastalığınız ile ilgili işlemlerde lazım olabilir..birde yüzde 60 olması lazım derken herhalde siz malülen emekli oldunuz,çünkü vergi indirimli erken emeklilikde emekliliğin devamı için yüzde 40 yeterlidir?...geçmiş olsun..

Arkadaşlar selamın aleyküm aranızda yeniyim bipolar nedir ve nasıl bir şey ne yapmalıyım 3 yıldır çok kötüyüm bugün teşhiş konuldu aripa ozaprin ve dulester adında ilaç verdiler bana ayağımadda sıkıntım var nisanda heyete gircem dedi Allah nasip ederse ne yapmam lazım iş bulamıyorum. Çalışamıyorum 1 ayda 15 kere iş değiştirdim maalesef bipolar bozukluğu olduğu için dediler oranları ne olur yeniyim ne yapman gerektiğini söylerseniz sevinirim

Arkadaşlar hepimize hayırlı günler lütfen yardımcı olurmusunuz çok sevinirim çok değişik durumdayım maddi ve manevi olarak kötüyüm işte çalışmıyorm ve ayağimdada sorun vr rapor istedim dokror gözetim diyor 11 nisanda heyete gircem Allah nasip ederse gözleme alıcam diyor ilaç tedavim yeni başladı doktor bey beni anlamıyor ne yapmam lazım lütfen Allah rızası için sesimi duyan var mı yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

Ve ilk oranıma itiraz ettim bana diyor ki hakem hastane sana oranı verecek aklım karışık lütfen destek olun yardımcı olursanız sevinirim

Ya bnm ayağımda sıkıntı vardı ve ipolar teşhisi konuldu bana yeni ve Bn ilk heyetine sadece ayağımdan girmiştim şimdi ise başka rahatsızlıklarımda var ve itiraz ettim ilk oranıma şimdi 11 nisanda yeniden giricem Allah nasip ederse psikiyatri doktoru diyorki 6 ay gözlemlecez ee şimdi Ben psikiyatriden oran verilecek mi veeilmicek mi ilç tedavisine başladık

Bana dedi ki zaten oranı hakem hastane verecek iyice aklım karıştı benim

İşte çalişmiyormuşum sanki gırtlağımı sıkıyorlar bnm bipolar 4 yıldır böyleyim ruh halim dengesiz bnm nasıl başa çıktınız bidee bana doktor bey diyor ki %20 verilir enfazla arkadaşlar ne yapmam lazım kurtulmam için en azından evime bakabilirim maddi ve manevi olarak kötüyüm zaten Allah hepimizin yardımcısı olsun

tabiki verilir. size zaten heyete girdiğinizdse belirtiniz. rahatsızlıklarınızı

Ok bipolar bozukluğu olduğumu yeni öğrendim ve psikiyatri dedim ki 11 nisanda heyete gircem Allah nasip ederse o dedi ki 6 ay gözlem %20 verilir diyor ne yapmam lazım bnm son hakkım irazda ettim

Zaten derdimi anlatamadım bile sıkıntılarımı

İtiraz hakkım son bide bnm ya ne yapmam lazım bnm arkadaşım, 😣

Çünkü ilk rapora itiraz ettim ama o zaman bipolar olduğumu bile bilmiyordunm ve bir gece bişey oldu gecenin 3 sokağa çıkıp nefes alamadım boğuldum sanki çok böle hızlı idi

Çok teşekkür ederim sağolun Allah razı olsun

Sizde mi bipolar hastasısımınuz

Bende bir polar hastasıyım engelli raporu aldım 2016 da benim size tavsiyem. EKPSS den atanma yada emekli olma amacınız yoksa kendinizi asla deşifre etmeyin. Özel sektörde kimse psikiyatrik rahatsızlığı olan insanlarla uğraşmak istemiyor. Kafadan cv nizin üstünü çiziyorlar. 13 yıldır aynı firmadayım rahatsızlığım sebebiyle işten çıkarmıyorlar ama ne terfi veriyorlar ne adam gibi zam. İşi bırakmam içinde ellerinden gelen mıbbimgi uyguluyorlar. 2018/ atamasıyla devlete atandım. Oradada durum daha vahim. Kalvuzda psikiyatrik engelliler başvuramaz ibaresi olamasna rağmen yeni rapor ve kurumda çalışablir yazısı istediler. 2 aydır onunla uğraşıyorum. Keşke meb yazsaydımç Şimdiye kadar işbaşı yapmıştım bile. Buarada nemim hiç intehar girişimim olmadı ama arada sıkıntıdan boğulduğumu hissediyorum. nefesim daralıyor. son zamanlarda da uyku prıblemim başladı akşam 20 de ilaç alıyorum uyumak için o rahatlatıyor. ilacımı içmezsem gece en az 4 sefer uyanıyorum sabah 5 dedimi de ayaktayım. Sonra bütün gün uyukluyorum. Allah önce ailelerimizin ssonrada bizlerin yardımcısı olsun

Selam ben de işsizim 5 yıldır ayağımdan sıkıntıdan var bnm iş bulamıyorum zaten maddi ve manevi olarak kötüyüm zaten Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah sizin içinde umarım atamamız olur dileğiyle hayırlı olsun rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah sizin içinde ve çevremde bu kadar çok şey var ki ve valilik kaymakamlık belediye istihdam sağlıyor bnm amacim e kpss zaten mağduruz anlıyorum seni ve düşünücemde dediklerinizi ve ayın 11 nisanda heyete gircem Allah nasip ederse ilk girdiğimde ayaktan girmiştim ve oranın yüzdesi düşük itiraz ettim ve yakın bir zamanda da psikiyatri bipolar bozukluğu teşhisi koydu 6 ay gözleme alacaz dedi oran verir mi vermez mi a lamadı Bi dedi %20 verilir son hakkım bide bnm napıcağımı şaşirdim zaten

Allah cümlemizin yar ve yardımcınız olsun inşallah amin ve psikiyatri bana dedi ki oranı sana hakem hastanesi verecek dedi bide

Aynı bendede arkadaşım bezdim bu hayattan insanlardan kafam ayrı dünyalarda sanki ben ben değilim gibi bide siz hangi kuruma atandınız ki sorun oldu keşke çalışabilir ibaresi ekletseydiniz en başından bnm arkadaş var ama bipolar değil o başka rahatsızlığı ama öle yaptığı için iş başı yaptı ve adalet bakanlığında şuan lisans mezunu bu arada

Vermediler raporu nedense malulen emekliyim şimdi ay sonunda kısmetse 2.defa gireceğim heyete kontrollü emekli

hilmiye_2 neden malulen oldunuz emekli. Keşke vergi indiriminden emekli olsaydınız. Hiç arkanıza bakmazdınız. Piriminizmi azdı onun icinmi malullüğü sectiniz

tato78
Geçmiş olsun kardeş bir atasözü vardır damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye inan seni çok iyi anlıyorum.

Merhaba arkadaslar benimde rahatsızlığım bipolar affectiv duygu durum bozukluğu ilaç kullanıyorum halen tedavi süreci biraz kısa süreli idi şimdi 2 3 ayda bir doktora gidiyorum

bende 3 yıldır ignis ve prozag kullanıyorum doktorum halen ne teşhis koyduğunu söylemedi acaba bipolarmıyım

bende 5 yıldır bipolarım lithuril 300 depakin 500 ana ilaçların ek ilaçlarımda var kullandığım sürece ilaçlarımı gayet sağlıklıyım

Tüm Bipolar arkadaşlara selamlar ve geçmiş olsun şimdiden. Gaziantepte yaşıyorum ve endüstri mühendisiyim.Yaklaşık 3 senedir tedavi görüyorum. İki kere geçirdiğim birisi ciddi birisi orta şiddette manik atak sonrası iki kere hastahane yatışım oldu.

Benim danışmak ve sizi bilgilendirmek istediğim konular ve sorular var. Kasım ve aralık aylarında yaklaşık olarak 4 ay süren ve herhangi bir aşama kaydedilemeyen ağır bir depresyon dönemi geçirdikten sonra ilki 6 seans, ikincisi 7 seans olmak üzere toplam 13 kere EKT aldım ve depresyonuma ciddi bir faydası olmadı. Fakat sonrasında çok ciddi bazı yan etkilerle ve negatif değişimlerle karşılaştım. Kısaca bahsetmek gerekirse bunlar EKT öncesine göre;
1) Yaratıcılık ve hayal gücünde ciddi derecede azalma
2) Analitik zekada, mantıksal çıkarımlar ve problemler arası bağlantıları kurma ve çözüm getirme becerisinde çok ciddi derecede azalma
3) Herhangi bir konuya odaklanma ve konsante olmada güçlük
4) Yeni bilgi öğrenme, bunu muhafaza etme ve kullanmada güçlük. (Buna ingilizce de dahil, ingilizce eğitim gören ve ileri derecede ingilizce konuşan ve algılayan biriydim)
5) En önemlisi, yakın ve uzak hafızada aşırı derecede kayıplar ve hatırlamada zorlanma.
Bu olumsuzluklar yaklaşık 4 aydır hala düzelmiş değil ve sormak istediğim bir kaç soru var.
1) Benim gibi EKT tedavisi gören ve bahsettiğim sorunlardan birini veya birkaçını yaşayan var mı ?. Yaşadıysanız ne kadar sürdü ?
2) Yaşadığım bu olumsuzluklar kalıcı mı yoksa geçici mi ? ( İnternette yan etkilerin en geç 6 ay içinde düzeleceği bilgisi var)
3) Doktorumun önerisiyle temmuz ayında bir kaç bölümde sağlık kontrolü ve heyete gireceğim ve engelli raporu almak için başvuracağım. Rapor veriliyorsa durumu benim gibi olanlara yüzde kaç rapor veriliyor ve Engelli KPSS sınavına girebilir miyim ?
Not: Geçmişte kullandığım ilaçlar Norodol, Aripa, Seroquel, Wellbutrin, Citoles, Lithuril ve aklıma gelmeyen bir kaç ilaç daha.
Şimdi ise; Effexor XR 150 mg, Lamictal 200 mg, Zyprexa 10 mg

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayan. Yardımcı olacak ve bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

bipolarla okb arasında bağlantı varmıdır

abizol 30
lustral 100
invega 9

Hangi ilacı kullandığımızı bilen doktorlar, hangi hastalığa sahip olduğumuzu bilebilirler mi?

Üst Alt