Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastası olan kim var?

Nalet bipo insallah skntisiz ve hatta guzel bi hamilelik sureci yasarsiniz.ben ilk 3 ay ilac kullanilmiyor diye duydum asli var mi bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa cok iyi olur. Size nasil bi tedavi secti dr unuz ve neden korkuyorsunuz bu kadar

Sara Ozar

ben doktoruma sormuştum.dr ilaçları ve dozlarını hamilelikten önce düzenliyor.tabi sık kontrol gerekiyor.ve çocuğa bişey olmuyor.ama dediğim gibi hamile kalmadan önce düzenliyorlar.hamilelik boyunca ilaç kullanıyor.ben öyle biliyorum.

Bi de arkadaslar bipolar, yalniz yasamaya engel mi..yalniz yasayan var mi aranizda.. ben 25 yasindayim uniyi ailemin yaninda okudum.su an calismiyorum ve ailemleyim. Kpss ye girecegim ogretmenlik icin. Alimlar hep doguda ve 6 yil kalma zorunlulugu var. Bayanim. Sizce bu hastalik acisindan nasil bir durum teskil eder tek basina tum ailenden km lerce uzakta olmak. Gecen bi anksiyete atagi gecirdim. Ondan once kpssye cok guzel calisiyordum ama o atak tum hevesimi kacirdi. Tek basinayken yasama ihtimalini dusununce. Fikri olanlar bi yesillendirebilir mi. Simdiden tesekkurler.

Anladim. Insan yine de cekiniyo. Allah yardimcimiz olsun.

Sara Ozar

neden ekpss ye girmediniz.onu merak ettim.daha rahat atama oluyor.bir çılgınlık yapıp başını derde sokmayacaksan manik halde sıkıntı yok yalnız yaşamada.ayrıca engelli raporunuz da varsa normal kpss ile öğretmen ataması sıkıntılı durum.sen bu seneki ekpss ye girmeliydin.yanlış etmişsin.bak 27 haziranda atama var.

Hayir ekpss engelli kimlik karti vs istiorum.yasim 33 ne avantaji olabilir baska

ekpss'ye girip bir şehirde ataman yapılabilir, emekli olacaksınız, prim gününü doldurmanız lazım. ama isteğe bağlı ile de mümkün.
clooney40

Isiniz izin almaya uygun o zaman..ya da patronunuz vs durumdan haberdar heralde dimi ? Kriz merkezi hastanelerin verdigi bir hizmet mi sleeping beauty
kbenly bende engel durumu yok. Engelli degilim. Sadece bipolar var. Onlar girmiyo engelliye diye biliyorum. Yanlis mi ?

Çok teşekkür ederim sara ozar, atak geçirdim çok ilaç kullanıyordum çocuğa zararı olur diye kullanıyorum, dr remeron verdi 30 mg kullanıyorum eğer kötü olursamşok uygulayacak

Clooney40 işinizi bırakmayın sakın bende sizin gibi işe takıyorum ama üstesinden geliyorum bi şekilde insanlar idare ediyor, ben dr sordum engelli raporu veriyoruz dedi ama şartlarda 10 yıllık çalışıyor olmak lazım onu biliyorum ben

sara ozar
bipolar, atak veya depresyon dönemlerinde çalışma gücünü azaltıyor, engelliyor, siz de engelli sayılırsınız.

bipolar öğretmen olabilir mi? en iyisi bahsetmemek lazım atama sırasında bu hastalıktan. ailenizi de yanınızda götürürseniz daha iyi olur.

öğretmen arkadaşlarınla bir daire kiralarsınız, yalnız kalmak iyi değil ruhsal hastalıklarda. arkadaşların olursa kendini daha iyi kontrol edersin.

ENGELSİZGÜNLER

tesekkur ederim. Bakalim oyle bi firsat dogacak mi.. hayatta insanlarin kolaylikla yaptigi seyleri 1000 kere dusunmekten biktim artik

bende bipolarım..risperdal ve lithuril kullanıyorum..%40 engel oranım var..e kpss ye girdim 62 aldım...

Sara Ozar girmez olur mu en az%40 verirler.ben de aldım bipolar bozukluktan.ama öbür sınav 2 yıl sonra.

Remisyondaki arkadas rapor alabildinzmi

Bende depakin kullaniyorum remisyon yaziyor hastane yatisi yok

Bende bipolarım 3 aydır ilaç kullanıyorum , 2 mg rixper 800 mg (400+400) tegretol ve 20 mg zedprex kullanıyorum. 2014 de intihar ettikten sonra doktor intihar nedenlerimi sorduğunda uyumadıgim için vs dedin yalan söyledim tabi , ilk defa o zaman psikiyatri görmüştüm. Doktor cedrina 25 mg ve bir kaç hap vermişti. Cedrina yı bu zamana kadar kullandım. Gerçekten uykusuzluk çektiğim oluyordu ama bu intihar nedenim değildi. Nedenini ben bile tam olarak bilemedim zaten .

6 yıldır farklıydım . Bunun farkindaydım ama psikiyatriye giderek tescilletmek istemedim. Tabi bipolar olduğumu bilmiyordum . Ehliyet, memurluk vs gibi şeylerde en azından iş de sorun olmasından korktum .

1 intihar 1 intihar teşebbüsüm var. Maalesef çok uyuz kıl birşey, öldürmuyor ana süründüyor. Bi çok iyisiniz bı çok kötü . Bu insanı çok yıpratıyor. Ailenizide öyle. Bu yüzden çalıştığım işlerde sorun çok yaşadım . Özel sektör de çalıştigim için kimse nazinizi farklılığını çekmiyor. Uzun süredir işsizim. 2006 dan 2013 yılına kadar yani okurken ( lise ve üniversite) daimi çalışan ben 2014 den beri iş konusunda hep bocaladi. 21-22 yaşına kadar sağlıklıydim ne olduysa bu yaşlardan sonra oldu. Saç dahii kalmadı. Keşke tamamen iyileşme şansım olsa... Eskiye dönme. Gerçi hoş doktorum başta bu hastalığın tedavisi var dedi , sanırım beni özürlü raporu almak için hastalık türetenlerden sandı. Ama o da haklı çok fazla türedi bu insanlar. . . Tamamen tedavisi gerçekten varmı yok mu bilmem ama anladığım kadarıyla sadece kontrol altına alınabiliyor. Yani tansiyon hastası olan birinin tansiyon ilacı kullanıp kontrol altında tutmasi gibi . Yanılıyorsam duzeltin

Son olarak Burada benimle aynı ilaçları yada eşdeğer ilaçları kullanan pek görmedim o dikkatimi çekti.
Herkese geçmiş olsun

Ben de bipolarım.Bir kere tanısı zor kondu.Şükürler olsun ki 6 yıldır iyiyim.Çünkü ilaçlarımı düzenli alıyorum. Tabi ki başlarda doktoruma ne zaman ilaçları bırakacağımı sordum..Doktorlar değiştikçe defalarca sormuş oldum anlayacağınız. Cevap, hayır ilaç ömürlük oldu...Üzücü bir durum .Güzel tarafı. Yaşasın çünkü hastalığımın bir tedavisi var..

Ben de 2002 yilinda ilk atagimi gecirdim. 16 yildir bu rahatsizlikla mucadele ediyorum. Duygu durum duzenleyici olarak Depakin kullaniyorum. Yaninda bazi anti-psikotikler de var ama dusuk dozda. Cok sukur son yillarda iyiyim, remisyondayim. Telegram'da bir grup kurduk. Whatsapp'taki gibi telefon numarasi gozukmuyor. Orada internetten tanistigimiz kisilerle yazisiyoruz. Benim gordugum cogunluk depresyon agirlikli. Yani tip 2. Ben tip 1'im. İlk atagim mani ile basladi. Ikisi de zor. Herkese acil sifalar diliyorum.

Ben de bipolarım yüzde kırk raporluyum lithutil ve rexapin kullanıyorum ara ara mani hipomani olsa da idare ediyoruz ne yapalım neticede çaresi var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bir bipolar olarak yalnız başıma başka şehirde yaşayabilir miyim sizce şu an bi sıkıntım yok

Ben de bipolarım. Kullandığım ilaçlar arifay 10mg + Duloxx 60mg + Depakin 1500mg/gün bişi yapamıyorum. Çalışamıyorum. Bütün gün evdeyim. Ayrıca sanırım dissosiyotif bozukluk gibi bir şüphe de var. ama tam emin değilim. paraya da ihtiyacım var. ne yapacagımı bilmez haldeyim..:(

2011 yılında askerde ilk atağı geçirip kimseye benim ben gibi olduğumu anlatamadım sonuçta 5 aydı bi şekilde bitti.Askerden döndükten sonra da askerden yeni geldiğim için hareketlerimde ki anormallikler de kimsenin gözüne batmadı tabi aniden 7 yıllık ilişkimi bitirmem git gide artan kumar problemlerim ve sürekli iş değiştirme ve sonunda tamamen zivanadan çıkmamla kendimi pskiyari koğuşunda buldum 2013 gösteriyordu takvim yaprakları teşhis bipolar manik depresif bozukluktu ilk yıllarda inkar edip ilaçları düzenli kullanmadım ama uyku problemi nedeniyle 6 ayda bir man krizine giriyor ve kurduğum düzeni darmadağın ediyordum.2016 yılında ikna oldum hatta rapor bile çıkardım şu anda depakin efexor ve serequel kullanıyorum ama ilaçları düzenli kullanırken hep bi depresif durum var yaklaşık 6 aydır evden dışarı çıkmadım.2018 ekpps de 81puan aldım işsizlikten,sıkıntıdan ve parasızlıktan şırnak,kars vb doğu illerin hepsine düz memurluk yazdım şimdi çıksa bi sıkıntı oralara gidip mani krizine girmek var da bu puanla yerleşemem herhalde her türlü siyahız...

Ben de bipolarım 10 yıl önce teşhis konuldu, birkaç doktora bile gittim inanmadığım için son dört yıldır farkındayım ve daha bilinçliyim

ağır bi depresyon sonrasında efoxor 75 mg sayesinde yavaş yavaş kendime geliyorum.depresyon sürecinde işi bıraktığım için evde boş boş oturuyorum.günde iki saat boş boş yürüyorum arkadaş çevresi evlendi yaş 32 bu zamana kadar kurduğum tüm düzeni defelarca yıktığım için ne yapacağımı bilmiyorum işin kötüsü hipomani durumuna giriyorum çünkü normalde beyaz ekrana mesaj göndermem :) geleceği düşünmem ama şimdi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum çevremden de yardım isteyemiyorum yüzüm yok çok defa yardım edildi hepsini bertaraf ettim.benim durumuma olup terapi grupları yok mu? (amerikan dizilerinde işe yarıyor)

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 7 yıldır bipolar hastasiyim. Aynı zamanda ağır uyku apnem var. Şu an iyiyim fakat çok kötü ataklar geçirdim. Intihar girişimim oldu 2 defa. Cevre yuksek muhendisiyim. Özelde ve sektörde çok defa çalıştım ama olmadi olmadi tutunamadım. Calisamiyorum. Yasal haklarımı da çok bilmiyorum. Yeni sağlık kuruluna girdim yarın sonucunu alacağım. Herkese geçmiş olsun...

Akademisyen olmuştum hayalimdi 10 yıl önce. Istıfa edip bıraktım. Düşünün kim akademisyenlik birakirki. Sonrada hiçbir iste tutunamadım. Çalışmak kelimesi bile beni strese sokar hale geldi. Abilify iciyorum yıllardır düzenli. Birde son 3 aydır cipralex verdi doktorum depresyona girmişim

8 senedir bipolar hastasiyim. Yeni yüzde 40 bipolar yüzde 35 uyku apnesinden engelli raporu aldim. Yüzde 61 raporum. Sabahları 20 mg cipralex akşamları 15 mg abilify iciyorum. Herkese geçmişler olsun...

Bende 15 yıldır Bipolar 10 yıldır OKB Obsesif Kompülsif Bozukluk 15 yıldır ilaç kullanıyorum % 58 Sürekli ( Ömür Boyu ) Engelli raporum var % 58 Sürekli ibareli vergi indirimim var vergi indirimimde psikiyatri olduğu için 1 yıl sonra kontrol verdiler 1 yıl sonra tekrar vergi indimi için engelli raporu aldım bu seferde raporum % 58 sürekli süreğen kronik engelli raporu aldım bu sefer vergi indirimimide sürekli verdiler Bipolar ve Obsesif Kompülsif Bozukluk ikisi birlikte çok zor bir hastalık çok zor günler geçiriyorum

Arkadaşlar ben de kronik direncli majör depresyon hastasıyim.Uzun yıllardır bu hastalıktan çok çekiyorum.Sizinkileri bilemem ama benimki o kadar agirki anlatamam.İlaçları kullanirsam idare ediyorum.Eger kullanmazsam her dk dayanilmaz ızdırap çekiyorum.Vücudum kasiliyor her dakika.Buraya benim gibi hasta arkadaşlarla konuşmak dertleşmek için üye oldum.
ssometimes ben de ögretmenim.Seninle görüşebilir miyiz?Birbirimizi anlarız belki. Dertleşmeye o kadar cok ihtiyacim var ki.Artık dayanamiyorum.

Üst Alt