Arkadaşlar merhaba
Bende bipolarım 7 sene önce ilk atağımı geçirdim. Ne olduğunu bile anlayamadım ama bi şekilde doktora gitmeden geçti. Ardından 2. sağlam atağımı yedim ve doktora gitmek zorunda kaldım. 1 sene okula gidemedim ayağa zor kalktım.2 sene boyunca vs vs denilip başka isimler taktılar hastalığıma.Ama en son bundan 5 sene önce teşhisim konuldu nur topu gibi. Ne kadar acıdır ki teşhisi öğrenmek için o kadar çabaladıktan sonra ; bu rahatsızlıkla ömür boyu savaşacağımı ve ilaçlar içmem gerektiğini öğrenmem.Devrik cümlelerime bakmayın hiç.
Bu rahatsızlığı saklamak bir dert ,saklamamak bir dert. Bi şekilde mühendis olduktan sonra işlerin daha kolay olacağını sanmıştm ama hiç öyle olmadı. İlaç kullandığım kan tahlillerinde çıktığı için. Sağlık taramalarından geçemedim bazı işyerlerinde. İş görüşmeleriyle zaten zar zor baş ediyordum ki hala öyle.Yaklaşık 7 tane iş yeri değiştirdim 1,5 sene içinde.Yarın 8. işim için iş görüşmesine gidiyorum şans dileyin bana dua edin. Pes ettim mi ; kararsızım ettim gibi de ,etmedim gibi de.
Ekpss ye girdim oran % 40 aldım .sınavım iyi geçmedi canım hiç çalışmak istememişti. Öyle aptal gibi büyük bir fırsatı da kaçırmış oldum. Bu aralar canım çok sıkkın. İşsizim sigaram yok param yok evde durumlar hiç iyi değil. Çok iş değiştirmem sebebi ile arkamdan aileiçi ve dışı konuşmalar ayyuka çıktı. Tek çözümü memuriyette görüyorum şu an.O da ne zaman olur bilemem.Normal de sinirli bir yapıya sahip olmama rağmen ; tegretol,dekapin,abizol,cedrina , beni en uysal insan yapıyor .Ve kafamı vur ekmeğimi al resmen öyle oluyorum.İlaçları düzensiz içtiğimde ise çok sinirli oluyorum.İlaç içmekten bıktım artık .Bir ara ilaçlarım çok fazlaydı ama tedavim de etkili oldular.İntihar fikrine gelirsek , canımı çok severim. O yüzden aklıma geldiğinde hemen vazgeçiyorum.
Bir de şöyle diyorum kendime , hayat bu kadar kötü olabiiyorsa bir anda ; bir anda da o kadar iyi bir hale tekrar düzelebilir diye. Geçmişe takıntım bitti sayılır ara ara geliyor ama geldikleri gibi bir şekilde gidiyorlar (can yakıyor tabi).Rahatsızlığımı kimseyle paylaşamıyorum. Allahtan psikiyatrım iyi ona herşeyi anlattım dostum gibi sanki. Devlet hastanesi olmasına karşın ilacı verip geçmiyor,dinliyorda.Tamam kısa kesiyorum.Çünki uzun yazıları bende okuyamıyorum.Evlilik için belli imkanlarım işi düzgün tutturamadığım sebebiyle yok.Gerçi kız arkadaşım da yok. Ama şükürler olsun yuvarlanıp gidiyorum.Ailem çok destek oldu.Haatta çok yıprandılar. Beni ayakta tutan tek şey ; Bitmek tükemek bilmeyen umudum.O da biterse bende o gün biterim.Bugün iyi değil diye yarın da kötü olaccak diye bir şey yok.Hepinizi seviyorum. Lütfen kendinizi eleştirirken hayatta seviyenizi koruyun.Depresyondan çıkamayız yoksa. Başka insanlara da sizi eleştirme fırsatı vermeyin o acımasızlıkları vs ayıptır söylemesi sizi anında çökertebilir.Sırf bu yüzden insan içinden çektim ben kendimi.Ama böyle iyiyim.Allah izin verirse hiç bir olgun şart olmamasına rağmen evlenmeyi çocuk büyütmeyi,baba olmayı hayal ediyorum. Bu günler de geçicek. Emin olun geçecek bu günler AZMİNİZİ KAYBETMEYİN !!! Kaybede kaybede kazanmayı en iyi biz öğrenicez..