Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastası olan kim var?

Sara Ozar

Teşekkür ederim.Patronun sorduğu ilk soru neden bu kadar iş değiştirdin oldu. Böyle başlayan bir mülakat nasıl toparlanır bilmiyorum toparlayabildim mi .Özgüveni toparlamak ise basit bir şey değil zaten. Hatayı kendinde arama. Başarabilirsin emin ol.Hem de iç olmadığın kadar.İş yaşamı zorlu bende beceremiyorum mesela uyum sağlayamıyorum.Ama umudunu yitirme zamanla düzeliyor emin ol.Kendine biraz daha şans tanı. Korkma iş hayatından da.

Sara Ozar

Maaş hakkında tutulmayan sözler, Verilmeyen sosyal haklar, hakkımı yemeye çalışmaları, Patronların arsız oluşu ; benim burnumun dikine gitmem. Hepsinden de kendim çıktım. Ve insanlarla uğraşamadım.

Anladim. Ben de bendeki artik hastaliktan mi kisisel ozelligim mi cok irdeliyorum oyle hemen uyum saglayamiyorum cabuk pes ediyorum.. bi de sigara kullaniyorum ve meslegim pdr.. yani bir okula girsem tek destegim birakmam gerekicek.. gun icinde de cok yorgunluk depresiflik oluyor.. 8 5 yogun bir ise nasil adapte olurum bilmiyorum. Deneme tahtasi gibi basla birak da yapmak istemiyorum.. acmazdayim malesef..

Sara Ozar

elektronik sigara? nikotin bandı? :) ben de kara kara dusunuyorum işe girersem sigarayı ne yapacagım diye, biyoloğum çünkü.

Sen de haklısın . Uyum sorunu bende de var. Sigara konusu benim de büyük sorunum. Açmazda değilsin emin ol. Güzel bir mesleğin var. Bir yerlerden başlaman gerekli. Eğer bırakırsanda hatalarını veya problemleri görmüş olursun. Mücadeleyi bırakmak en kötüsü. Ekpss'yi değerlendirebilirsin..

metehan doğuş

ekpss engel durumlarinda soz konusu sanirim bende oyle bi durum yok. Normal kpssye de giricem ama aileden uzak tek basina yurutebilicegimden de supheliyim.. cok umutsuz konusuyorum farkindayim ama hayatimin en zor zamanlarindan birindeyim.. @anon nikotin bandi deniycem ama pek umitli degilim :D

Merhaba arkadaşlar ben de bipolar hastası olduğumu iki ay oldu öğreneli, şu an depresif atak geçiriyorum dr şok uygulayalım dedi aranızda şok uygulayan var mı işe yarıyor mu acaba, bu arada benim takıntım hep iş oluyor algılarım kapanıyor hiç bişey anlamıyorum herşeyde işten atacaklar sanıyorum çalışmak bana çok zor geliyor ama malesef çalışmak zorundayım çok emek verdim Memur olmak için

Nalet bipo

Su an calisiyo musunuz ? Şok ben de kendim dr a yaptirmak istedigimi soyledim, ihtimali var ama benim de cok bilgim yok acikcasi..bilenler yazarsa seviniriz..

Sara Ozar

elektrokonvulsiv terapi.

boru sokuyorlar bogazınızdan. sonra elektrik. allah dusmanıma vermesin.

Sara ozar çalışıyordum geçen hafta dr bir ay rapor verdi ama çalışmak zor geliyor

anon

boru moru sokmazlar.ekt rerapisinde ayrıca anestezi var.ne borusu

kbenly

nefes alırken kullanılan boru anesteziyle alakası yok.. tıbbi ismini bilmiyorum.

Arkadaşlar ben mart ayında yine atak geçirdim iki ay hayatım kabus oldu geçen aydan beri ilaç kullanıyordum çok şükür iyiyim ama şimdi hamile kaldığımı öğrendim ve ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım edecek biri var mı 😔

12 yaşımdan beri çok rahatsızım.bipolar bozukluk hastasıyım.12 yaşımda
evde perdelerin üstüme üstüme geldiğini zannederdim.hastalık başlangıcıymış.bilemedim.şöyle 20 yaşımda işler çığrından çıkınca doktora gittim.biraz geç kalmışım.ilaç kullanıyorum.son atağımı nisanda geçirdim.kısaca ataklarım devam ediyor.

ataklar gençken çok olur, yaşlandıkça azalır, hatta biter, depresyon yaşarsın sadece, hafif geçer, ilaçlarını düzenli al, doktora düzenli git, yakında çocuğunuz olacak, ileride bir iş bulur çalışırsınız, meşguliyet lazım,.... bipolar çok ağır bir hastalık değil, başa çıkabilirsiniz bence.

Nalet bipo

yarın doktora git mutlaka kullandığın ilaçlar düzenlenir ama geciktirme sakın en kısa zamanda doktora git.

Teşekkür ederim, ben çok genç değilim 37 yaşındayım ve geçen yıl çıktı bu hastalık bende, geçen atak geçirmemin nedeni ise hamilelik düşünüyordum doktorum ilaçları ona göre verdi ama ben çok kötü oldum ve çocuktan vazgeçmek zorunda kaldım şimdi bunu öğrenince tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Burda belki hamile kalan arkadaşlar vardır nasıl geçirmişler diye sormak istedim doktorumla görüştüm ilaçları ayarlayacak ama ben çok korkuyorum

Görüştüm doktorla bakalım inşallah sorunsuz geçer 🙏🏻

ENGELSİZGÜNLER
Sizde bipolar hastasıysanız hiçte kolay bi hastalık olmadığını bilirsiniz. Ben çalışıyorum memurum ve benim ataklarım sadece iş takıntısı oluyor anlamıyorum yıllardır yaptığım işi sanki hiç bilmiyormuşum gibi beni işten hep atacaklar gibi düşünüyorum benim kabusum da iş oluyor

Nalet bipo

aynı şeyleri tekrar yaşarım diye stres yapmayın bir bayan için hamilelik çok özel bir zaman dilimidir keyfini çıkarın doktor kontrollerini ihmal etmeyin allah analı babalı büyütsün.

bipolar hastalarında takıntı görülebiliyor, ben de memurdum takıntıları ben de yaşadım, biliyorum, bence doktorunuza takıntılar yaşadığınızı söyleyin, takıntılar daha büyümeden kontrol altına alınabilir, ilaç artı terapiyle daha etkili oluyor, bipolar başlangıçta zor, 25-30 yıl sonra hafifleyen bir hastalık, daha ağır psikiyatrik hastalıklar var, şükretmeniz lazım bence, ilacınızı düzenli alın, kontrollerinizi yaptırın, korkmayın bişey olmaz.

bipolar atak nasıl luyor? Bende bipolarım sürekli agresifim

bipolar atak, aşırı neşeli, aşırı hareketli, halüsiyonlar gören (kendini padişah zanneden), konuşkan, uykusuz belirtileri var. Atak 1-2 hafta sürer, sonra depresyon başlar. İlaç tedavisiyle geçen bir dönemdir bipolar. Bazen sadece depresyonla geçer. Ben doktor değilim, ama kendim uzun zamandır önemli bir atak yaşamadım, etkisi azaldı, sadece takıntılarımdan şikayetçiyim.

Ben 2 ay once bipolar remisyonda teshisi aldim.depakin kullaniyrum.engelli raparu alabilirmiyim

bipolar bozukluk teşhisi konmuş, ilaç kullanıyorsunuz, engelli raporu alabilirsiniz, %40 ilaçla düzelen raporu verirler size büyük ihtimalle.

Teşekkürler cevap icin..daha 2 ay oldu teshis biraz beklemelimitim

2 ay oldu teshis yatisim yok remisyondayim alabilirmiyim rapor yoksa biraz daha beklemelimyim.ilaclardan isi birakicam nerdeyse lutfen cevap

Üst Alt