Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastası olan kim var?

5 yıldır bipolar hastasıyım

ilçalarım

lithuril günde 4 tane
aripa 30 mg aksam 1 tane
zyprexa 10 mg sabah 1 aksam 1
rixper 2 mg aksam 1 tane

jackal75

İlaçları düzenli kullanmaya başlamadan önce içinde şöyle bir his oluyormuydu. İlaçlarını ne zaman düzenli kullanmaya başladın bilmiyorum amma.
SABAH UYANIP KALKTIĞIMDA HASTALIĞIMDAN ESER KALMAYACAK DİYE İÇİMDEN UMUT EDERDİM. (Şimdi içimde öyle bir umut kalmadı)

Senin içinde şimdi böyle umut varmı?

20 yıldır şizofreni hastasıyım ilk 5 yıl çok zordu sonraki 12-3 yıl ufak tefek hariç neredeyse hiç atak yaşamadım ve sorunsuz geçti son 1-2 yıldır ataklarım çok sıklaştı ve emekliliği ciddi ciddi düşünmeye başladım. Ama ataklar dışında heyecan, panik atak, endişe, stres ve öfke sorunlarım hep oldu.

ayDÜNYAvazo

ertesi gün oldugunda hiç ümidim yok iyi olacagım diye cunku dr ıle konustum bu ılaclar ustune bu ılacları omur boyu kullanacaksın ılac kesemeyız dıyor

jackal75
Kaç yıldır ilaç kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben 20 yıldır kullanıyorum dedem de bipolardı o da ölene kadar (77) ilaç kullandı yani ilacı kesme diye bir şey söz konusu değil.

ekonomist79

5 yıldır bıpolarım yas kemale erdı sayılır benım de ılacların kesılmeycegını ve yas ılerledıkce sorunların cogalacagını bılıyorum

jackal75
Yalnız siz çok geç rahatsızlanmışsınız, genellikle şizofreni ve bipolar ergenlikte çıkar, en azından bende öyle oldu ben 20 yıldır hastayım ama yaşım sizden az.

jackal75

Size de çok geçmiş olsun, Allah hepimize önce sağlık ve sağlıksız olursak da dayanma gücü versin.

ayDÜNYAvazo

Kısmen anlarlar . Yani şöyle , misal tegretol sara da da Kullanıliyor . Rixper OKB ve şizofreni, bipolar vs de kullanıyor. Tam hastalığını söylemeden anlamazlar ama çoğunlukla psikiyatrik ilaç olduğunu o yüzden kullanıldığıni bilirler

cezzar_tr

Tegretol genel olarak sara ilacıdır ama şizoafektif ve bipolarafektif te de kullanılır.

öncelikle herkese geçmiş olsun. Bipolar Bozukluk tedavisinde Balıklı Rum Hastanesi Nasıl bilen varmi acaba teşekkürler.

Hastaneye ilk yatışta nasıl bir tedavi uyguluyorlar her gün hasta yakını olarak hastamızı her gün görebiliyormuşuz? yoksa belli bir zaman sonra mı görmeye başlıyoruz.

Hastaneye yatirdiginizda hastanızı her gün görebilirsiniz.bu konuda endişe etmeyiniz.

Arkadaşlar bana telefonla ulaşabilirsiniz size tüm bildiklerimi aktarabilirim.pisikatri hastalığı yada şizofreni yada bipolar hakkında.nasil emekli olunabilir hakkında yada raporlarınız hakkında.543 626 76 71

merhaba. ben ergenlik döneminden beri bipolar hastasıyım 2005 ten beri tedavi oluyorum tedaviye devam ettiğim zaman larda iyiyim tedavi olmadığım zamanlarda çok zor günler yaşıyorum benim durumumda olan varmı

aliihsan lütfen ilaçlarını bırakmadan tedavine devam et. Ben de Psikososyal engelliyim ve ilaçlarımı uzun yıllardır kullanıyorum ve bu süreçte remisyonda olduğumu raporda yazdılar. Yani bir sıkıntı tedaviyle yaşanmıyor denebilir. Atandım ve tebligat bekliyorum. Yani bunları iyi olduğumu anlatmak için yazıyorum. Yaklaşık 8 sene oldu ve her şey yolunda gidiyor. Kendinizi asla bırakmayın. Sosyal çevrenizden kopmayın. Kim ne diyecek diye asla düşünmeyin. Doktorunuzun sözünden asla çıkmayın. Her sıkıntınızı doktora anlatın ki gerekli müdahaleleri yapsınlar. İyi Günler...

Bipolar yüzünden hayatım kaydı yaş 26 üniversiteyi rahatsızlık yüzünden bitiremedim, rapor aldığım için pişmanım işsizlik sebebiyle almaya mecbur kaldım, ekss ye girdim umarım hizmetli memur olmam normal memurluk olması lazım. Bu arada bipolar yüzünden benimle kimse evlenmek istemeyecek kadınlar böyle konularda daha acımasız erkeklerin mükemmel olmasını istiyorlar ama bipolar olup evlenebilen kadın çok var.

İş konusu önemli ok . ama yok evlenemem falan boşa kuruntu kimse evlenmesin çok mu lazım sanki .

yamtar16

Mrb oncelikle gecmis olsun Bipolari ilk nasl anladiniz ve teshisi hangi bolumun doktoru koydu vede rapor almakta niye pisman oldunuz

2010'dan beri bipolarım. anksiyete de var. 6 yıldır tedavi görüyorum. ilaçları kullanmama rağmen bu sene hastalığım kötüleşti. üniversite okuyorum ama kendimi derslere veremiyorum, bölümümden de memnun değilim. maddi, manevi hayatım kötüye gidiyor. bunun üzerine başka uğraşmam gereken şeyler de çıkıyor. kendimi bir türlü eski sağlıklı dönemlerimdeki gibi hissedemiyorum. bu döngüyü bir türlü kıramıyorum. bütün bu sorunların kaynağını biliyorum fakat çözemiyorum...

Bipolarım %70 tedaviyle işlevselliği düzelmeyen raporum var ,2015’den beri tedavi görüyorum, hiç hastaneye yatmadım,rapor konusuna gelince tamamen psikiyatri doktorunuza bağlı,bu hastalık ömür boyu süren bir hastalık ,bu hastalığı kabullendiğin ve kendini bildiğin zaman daha az olumsuz etkisi olacağını düşünenlerdenim ,ben ilaçların büyük bir kısmını bıraktım çünkü etki etmediğini farkettim,şuan sadece uyku için Cedrina 300 mg kullanıyorum,bu hastalık da önemli olan uykunuzu almanız ,uykusuz kalmayın hayatın tadını çıkartın,sonuçta herkesin bir derdi var bizim derdimizde bu olsun ,herkese şifalar dilerim

Merhaba arkadaşlar,

15.08.2019 tarihinde bana bipolar bozukluk 1 tanısı koyuldu 6 senedir yaşadığım gitgelleri ben normal sanıyordum annemden bana genetik geçmiş.

Zamanla hafıza kayıpları yaşamaya başladım. Sanki gittikçe artıyor. Benzer durum yaşayan var mı?

Merhaba ben de 12 yıldır tedavi görüyorum. Bazı yaşadıklarımı sıralamak isterim.
*Uykuda biri beni boğmaya çalışıyordu. Ben de onu boğuyordum. Uyandığımda yanımda yatan ( askerde ) boğuyordum. 3 kere cinayetten kılpayı kurtuldum.
*Karımın üstüne bıçakla yürüdüm. Komşular tuttu beni.
*Abimi dövdüm. Bayılmıştı.
* Sırf acı çekmek için defalarca kulağımı deldirdim. Dövme yaptırdım.
*Bazen 3 gün aralıksız uyumadım.
* Merhamet duygum tamamen yok oldu
* Bazen ben de unutkanlık yaşıyorum.
* Para harcamaya bayılıyorum.
*Kimseye tahammül edemiyorum.
*Çocuklardan nefret ediyorum. Çok gürültülüler.

İlaç olarak yıllarca Elynza 20 mg içtim. Sonra günde 8 tane lityum , 3 tane cedrina olarak devam ediyorum.

Bu geçen süreçte ; Ankara Gata , Erenköy ruh sinir , İstanbul Gata , Ankara Mevki hastanelerinde 2 aya yakın yattım.

%40 raporum var .

Teşhis : Bipolar , Psikopati.

Arkadaşlar seroquel,rexapin ve lityum kullanıyorum.
Uykumdan verim alamıyorum.Ya çok az uyuyorum ya hiç uyuyamıyorum.Derin uyku hiç yok.Uykularım yüzeysel.
Bunun bir çaresi var mı arkadaşlar?
Kafayı yemek üzereyim .
Psikiyatristime söyleyincede ısrarla bu iki ilaç arasında gidip geliyor.Daha önceden de risperdal kullandım ama o beni çok kötü etti.
Yorumlarınızı bekliyorum.

xr kullanıyorsanız , normaline geçin. Bir de bu ilaçları içtikten sonra yemek yemeyin , enerji verici , kafein içeren şeylerden uzak durun.
Doktor bana uyku ilaçlarını işe yarayana kadar artırabileceğini söylemişti.
Cedrina , seroquel , ketya vb. Bunların hepsi aynı ilaç.
Akşam 20:00 gibi atarsın.
Yetmezse artırırsın.
Mutlaka işe yarayacaktır.
Antipsikotik'i ise dozajını artırabilir.
Bir de yatağa yatınca düşünme 😁
Yat uyu.15 dakika hareketsiz kalmaya zorla kendini. O zaman dalarsın uykuya.

P_A_L_A
Cevabın için öncelikle teşekkürler. 10 Mg Rexapin ve Seroquel 300 mg düz kullanıyorum.Belirttiğim şikayetler hala devam ediyor. Sadece rexapin içsem hiç uykum gelmiyor. Seroquel içsem yanında doktorun verdiği gibi uykum geliyor ama uykuya dalamıyorum veya yüzeysel bir uyku uyuyorum maalesef.Tilki uykusu tabiri caizse.

engineered
Benzer şikayeti olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt