Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Hic birşey tesadüf yada kader degildir.kader yaradanın biz kullarına bahşettiği cüzii irade ile hayat içerisinde önümüze çıkardığı herşey hakkında karar verme durumudur.10 aylıkken bilinçsiz bir doktorun eksik dozda verdiği aşı yüzünden havale gecirmem ve engelli kalmam yaradanın bana sunduğu bir hayat değil, doktorun hatası yüzunden hayatım boyunca engelli biri olarak kalmamdır.onun için ben buna asla ne kadsr derim ne tesadüf nede allah beni neden boyle ysrattı demem.her zaman inandığım şudur, insan sahip olduğu durum icerisinde hayatın icinde yer alır ve bu durumumla nasıl en iyi sekilde hayatımı kurar ve mutlu olurum diyerek yaşantısını sürdürür, sürdürmelidir.Rabbime şükürler olsu sahip olduklarım için...

hayatı bildiğiniz gibi yaşayın daha mutlu olursunuz.

Sen kendin için ne düşünüyorsan (O'sun).......

Allah (cc) kuluna dert verdiginde kulum bana isyan edecekmi. Diye sinarmis bu dunya sinav sadece

öncelikle biz müslümanlar ALLAH CC. deriz.benim bildiğim putpersler putlara tanrı derdi.neden yaratıldık sorusuna gelince biz yaratılmadan yani kalu bela da ruhlarımız ALLAH cc. a ona itaat edeceğimize söz vermişiz.bizden başka hiç bir canlı bu sözü vermemiştir.yanlış hatırlamıyorsam ya hz ali yada hz. ömer bunlardan biri ben kalu belda ALLAH cc. a söz verdiğimi hatırlıyorum demiştir.neden engelli yaratıldığımıza gelince ALLAHU teala sevdiği kullarını bu dünyada bir şekilde sınıyor.sadece dünya hayatına kapılmayalım hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki ahiret hayatıda vardır.yüce ALLAH bize verdiği engellilik hediyesini ahiret hayatımıza günahlarımıza kefaret etsin innşallah

VaKKo;

bizim kitabımız,sizin kitabınız,onların kitabı.bizim allahımız,sizin tanrınız,onların tanrıları.ki ki ki ki.bu demek oluyorki bir çok tanrılar allahlar var.bir kelimeye bu kadar takıldıysanız bence sizin bildiklerinizi gözden geçirmeniz daha mantıklı sevgili vakko:eek:

Sayın Arkadaşlar,
İmamı Gazali Hazretlerinin bir sözü Meşhurdur 'Cahillerle tartışmayın ben hiç onları yenemedim..
Merdoli nin en başta açtığı konuda zaten Allah deilde tanrı kelimesini kullanmasından ne amaçla bu konuyu açtığı aşikar o yüzden boşuna uğraşmayın derim.Birçok insan gördüm onun gibi sorgulayıp karşındakini de sonunda şüpheye sokan.

yazılanların hepsini okuyamadım ve benim gibi düşünen biri var mı bilmiyorum ama ben reenkarnasyona inanıyorum.dolayısıyla engelli olmak hem bir ceza hem de bir sınavdır.cezadır çünkü,geçmiş hayatımızda bi kusur işlediğimizi gösterir engelli olmak.sınavdır çünkü,ruhumuzun şimdikinden sonra gireceği bedenin özelliklerini şimdiki hayatımızda yaptıklarımız belirleyecektir.bir de reenkarnasyon inancının bir yaradan olmadığı fikrini savunmadığını belirtmek istiyorum,zira bu inancı bilmeyen bazı arkadaşlar öyle zannedebilir.sonuç olarak herkes ektiğini biçer diye düşünüyorum.

bak kardeşim her şeyi bir kenara bırak,git bir daga doğayı takip et,deniz kenarında otur denizin işleyişini düşün buzullar ne işe yarar,gezegenler neden bu şekilde sıradalar,bir baykuş 1 m karın altında farenin sesini duyup avlıyor,her şey dünyaya ve onun düzenine göre dizayn edilmiş,şimdi bunu ney dizayn edebilir,bir güç degilmi,bak kardeşim ben yoğun bakımdayken arafta kaldım kısa anlatayım istersen uzunda anlatırım,bana dendiki bu dünya sevgi üzerine yaratıldı git şimdi dendi

Allah ahirette dert keder vermesin bu dünya yalan nasıl olsa bence bizler şanslıyız diğer insalar gibi olsak belki günahkar olabilirdik engelimiz sadece hayatımıza değil bazı günahlarada engel yaradılışa gelince fazla düşünme motoru yakarsın der hocalar inanıp kapatacaksın

ewet haklısın ben biz engellilerin özel olduğunu düşünüyorum,bu benim düşüncem

bazen, imalattan doğan hatalar yüzünden defolu malzemede çıkabilir. acaba onun içinmi sevgili kullar olduk :)
hani anneler-babalarda hasta olan çocuğuna daha çok ilgi gösterir. öyle bişeymi bu :)

walla yelpaze,o senle düşüncenle alakalı,hangi pencereden ve hissiyattan baktığında önemli,sonuçta şahsi fikrim iyiki ben bu rahatsızlığı yaşadım,ben 2012 şubatta yeniden dogdum ve yaşamım hislerim bakışım değişti ve çok mutluyum,beni yaradana çokça yaklaştırdı

valla bende o kazadan sonra yeniden doğdum, ama bu defa defolu doğmuştum. yaşam hislerim ve hayata bakışım çok değişti bu doğru. ama hiçde senin gibi olumlu değil. sakatlığın neyini seveceğim yaw :)

eksik, eksik. vücut parçalarından bazıları ya bozuk. yada eksik. allahı seversin o ayrı konu. ama bu vücut bütün değil, allahın verdiği beyin, bacaklara sözünü dinletemiyor. banamı isyan ediyor bacaklarım, allahamı isyan ediyor çözemedim

ewet kardeş seni anlamaya çalışıyorum bu açıdan haklısın,ama birde şurdan bak sendende kötüleri var,bu gün camide yanıma kör bir amca oturdu ve ben ona bu halimle yardım ettim evi yakındı onu bıraktım evine

arkadaş, öyle diyorsunda. madem sakatız, madem sevgili kullarıyızda. bari yaşam koşulları iyi olsa.
hem kel, hem foduluz. (ne demekse bilmiyorum :) )

eee sevgili kul'uz ya.
hadi çok sevdiğinden dolayı sakat bıraktın. bari diğer koşulları iyileştir.
ama yok.
çok seviyor ya.
illede sürüm sürüm süründürecek.

bahsedilen allahın adaleti bu olmasa gerek.
bu nasıl adalet diye sorgulamaya başlar insanoğlu.

Yazdıklarınıza dikkat edin kadere inanmamak yada aksini söyleyen kafir olur kader bu kimin yarın ne olacagı bellimi mesela ben ekpss ye çalılıyorum engelli olmasam bu devirde bu kadar kolay memur olunmaz yada gözlerim normal görse belki bende kötü alışkınlıklara düşebilirdim çevredeki arkadaşlarım malesef düştü engelim bunuda engelledi hep kötü düşünmeyin tekrar söylüyorum allah ahirette dert zeval vermesin

ysndrmz94;

bu devirde, bu sevgili kulum kolay kolay memur olamaz. onun için bunun gözlerini alayım diyeceğine. senin gözlerini verseydi prof. olmayacağını ne biliyoruz. görmeyen gözlerinle ders çalışıpda memur olup evine ekmek götüreceksin. peki aynı sınava giripte kazanamayan sakat ne olacak. dilenecekmi. adalet nerde burada.
hadi diyelimki ben sevgili kulum. peki ya etrafımdakiler ? benim çektiğimden daha fazla çekiyorlar.

birde anlamadığım şey. bu dünyada yasak olan herşey, öbür dünyada serbest. herkes 37 yaşında olacak, erkeklere 7 şer tane huri kızı, kadınlara bilmem ne kadar gılman. (bu lafta ingilizcemidir nedir bilemedim :) ) yaw bu dünyadada 1 tanesini nasip etsende hayal dünyasından uyansa bu sevgili kullar. :) (çoğunun hayal edeceği bişey bile yok)

bu günlerde bir reklam var. yandex galiba. ''haremi göster haremi'' diyor :)

bizede göster yarabbiiii :)

Tabiki o yönüde var ama öyle düşünmek bana kazanç sağlamaz aksine daha kötü olurum en iyisi sorgulamamak olacak gibi

hristiyanlik inancina gore hastalik ve engel lli olmak tanrinin verdigi bi cezadir...muslumanliga gore ise gunahlara kefaret ve derece yukseltemesidir yeterli sabri gostertiseniz rabbimin mukkafatida buyuk olacaktir...

Okumayanlara Richard Dawkins'in Tanrı yanılgısı ,isimli kitabını öneriyorum ,şempanze atalarımızın dönemine giderseniz ta o günden bugüne şempanzeler ve diğer hayvanlar arasında da engelli doğan canlılar olduklarını göreceksiniz, yok efendim biz engelli doğduk diye cennete gideceğiz vs yok böyle bişi

Tahmini değil bilimsel iletişim her zaman daha yerinde olur

Bu sorularınızı reankarnasyonla açıklayabilirim. Kuran'da, Allah'ın insanlara zulum etmeyeceğine ve her insanın kendi yaptıklarının sonuçlarını yaşayacağına dair ayetler de var. Yani sadece Uzak Doğuya mahsus bir bilgi olduğunu düşünmüyorum ve bu açıklama beni tatmin ediyor ayrıca yaşama başka türlü açıklama getiremiyorum. İnsan öncelikle Tanrıyla barışık bir şekilde yaşaması gerekir. İman'da bu noktadan başlar.

Engelli doğmak ,ya da engelli olmanın bir eksiklik olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ,bir insan engelli olsa da düzgün bir karekteri varsa çevresiyle güzel iletişim kurabiliyorsa mutlu olmaması için bir neden yok , Gerçekten engelli insan sevginin ne demek olduğunu bilmeyen insandır .Fiziksel engeli kusur olrak görmek kimsenin haddine değil çünkü toplumda her bireyin boydan kilodan güzellikten ordan burdan vs bir çok kusuru var ,kimse mükemmel değil

Bizler öyle veya böyle ne şekilde olursa olsun engelli olduk ham dolsun nefes alıp veriyoruz buraya yazıyorsak iyi durumdayız demektir. bu Allah'ın gücü her şeye yeter kaldıramayacağı yükü de kullarına vermez bu ceza olarak değil de bir imtihan gibi görmek lazım isyan etmeden şükür ederek yaşamalıyız bence ve kaybettiğimiz her uzuv veya hastalık her neyse bizim diğer uzuvlarımızı güçlü kılar duygu ve düşüncelerimizi güçlendirir örnek vermek gerekirse Görme engelli birisi çok iyi duyar ve koku alır gibi he birde neye inanırsınız bilmem ama Kur'an-i Kerimde ahirette engellilere müjdeler var kaybettiğimiz uzuvlar ahirette bizlere geri verilecek bunu da unutmayın bu dünya fani isyan etmeden şükür ile yaşayalım arkadaşlar ve birbirimize yardımcı olalım Engeli koyan insanın yine kendisidir.

Oncelikle Seni Yaratan Rabbinin Adini Ogren...ALLAH...

Sayın Arkadaşlar,İmamı Gazali Hazretlerinin bir sözü Meşhurdur 'Cahillerle tartışmayın ben hiç onları yenemedim..Merdoli nin en başta açtığı konuda zaten Allah deilde tanrı kelimesini kullanmasından ne amaçla bu konuyu açtığı aşikar o yüzden boşuna uğraşmayın derim.Birçok insan gördüm onun gibi sorgulayıp karşındakini de sonunda şüpheye sokan.
Konuyu açalı bir yıldan fazla oldu. 15.000 e yakın insan tartışmayı okudu. 300 cevap geldi. Ateist ilan edildim, kafir ilan edildim, sapkın ilan edildim. Hiçbirine tek cevap vermedim. Ama hiç cahil ilan edilmemiştim. Üzgünüm ama buna kayıtsız kalamam. Sizi bir insanın inancından veya Allah yerine tanrı kelimesi kullanmasından yola çıkarak cahil ilan etmenizden dolayı esefle kınıyorum. Emin olun sizen daha fazla kutsal kitap okuyup, din felsefesi üzerine sizden daha fazla kafa yormuş biriyim. Burada 'akıl yürüterek' seviyeli bir tartışma yürütüyoruz. Kelimelerinizi seçerken daha dikkatli olun lütfen.Sevgiler, Mert

Son düzenleme:
Sıkma canını merdoli... :)

Meyve veren ağacı taşlarlar...

dunya yuzunde buyuk savaslar dın, ınsanların dını ınancına tahammulsuzlukten cıkmıstır
sorgulamak aklıyla dusunup dogruları bulmak ıyı seydır ama bu herkeste baska sonuclar dogurur
konuyu sız acıyorsunuz yazılanlarada tahammul etmek erdemlıktır

Üst Alt