Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Dindar görünüp dinsizlik propagandası yapan, kimin maşası olduğu belli olmayan, kız çocuklarını dahi kaçırabilen, İslam adı altında her tür şerefsizliği yapabilen insanlar, örgütler vs. İslam ı bağlamaz. İslamın temel kaynağı Kuran dır. Bir insan Kuran a uygun davranmıyorsa onun İslamla alakası yoktur.

Kuran okursanız sahtekarlar din hakkında sizi kandıramazlar...

ohhh ne güzel sen her haltı ye kabahatli yaradan olsun 240km hız yaparken teknoloji ne güzel insan oğlu neler yapıyor diye böbürlen duvara toslayıp engelli kalıncada Allah bizi niye yarattı de her haltta ilim de sakat doğan çocukta anne babadan gecen hastalıklı genler yerine kader de anne içsin sigarasını içkisini gebelikte yapmaması gereken ne varsa yapsın sonrada kabahat yaradanın olsun netbus sen uzaya çıktında dindarlar mekiğe kuranmı fırlattı hocalar müslüman uzaya çıkmaz diye fetvamı verdi kafana göre sallıyorsun destekli at destekli

Ying yangelli felsefesini düşünün ,engelli olmanında kendine göre birçok avantajı muhakkak vardır,herşeyi dinlere bağlamayın

demirci kardeşim yaşın genç galiba..

Bu yobazlar neler neler söylemişler googleden tarat, muhakkak bulursun neler yaptıklarını.

Benim şahit olduğum birini söylüyeyim sana. "Televizyon şeytan icadıdır ne satın alın, nede seyredin"

Sürekli din düşmanlarından şikayet etmek yerine konuya ilişkin bir şeyler yazsanız daha iyi olmaz mı? İnsan din düşmanı da olabilir, dinsizlik düşmanı da, başka dinlerin düşmanı da... Bunun konuyla bağlantısı yok.

Ying yangelli felsefesini düşünün ,

:)

YingYang ha? Bu da değişik bir bakış açısı... :)
Bir de şöyle bak... zenginliğin de iyi kötü yanları var, fakirliğin de... Ama herkes zengin olmak ister... :) Yani kiminin yingyang'ı küçük, kiminin ki büyük mü oluyor bu durumda? :) :)

Niye olmasın?
İnsanlar düşünmekte özgür değil mi? İsteyen dindar olur, isteyen din düşmanı olur, isteyen ikisi de olmaz. Neredeyse tüm dinlerde dinsizlere karşı ve diğer dinlere karşı düşmanlık vardır. Dinsiz birisi de dinlere düşman olabilir.

Unutmayalım ki; bir düşünce "eylem içermediği sürece" suç değildir. Eğer biri gidip bir diğerini "sen dindarsın" diye dövmeye, öldürmeye kalkmıyorsa istediği kadar din düşmanı olsun. Ama genellikle diğer türlüsünü daha sık görüyoruz. Oruç tutmadığı, namaz kılmadığı için dövülen, gavur diye öldürülen daha çok kişi var. Ha, bu diğer dinlerde yok mu? Onlarda da var.

Sonuçta yanlış bir şeyin imtiyazlı topluluğu olmaz. Düşmanlığı eyleme döken ister dindar olsun, ister din düşmanı olsun yanlıştır. Ama düşünmek suç değildir.

soruyu sorma biçmi cevaplayanların da niteliğini belirliyor üç aşağı beş yukarı. bu soru tasavvufi eksende sorulduğu için verilen cevaplarda o eksende şekilleniyor. mesala hayaıt neden sürekli birilerinin ibret alması birilerinin ibret vermesi gereken biyermiş gibi düşünmek zorundayız. ibret alması gereken ibret alınması gerekenden daha mı üstün insan. acaba ibret alması gereken insana verilen bu şans ibret vermesi gereken insana da verilmiş midir? mesela soruda normal insan diye bi kavram kullanılmış. insan kendini anormal olarak nitelerken ne kadar olması gereken hayatı yaşayabilir ki?

Bakın bir inancın dinsizliği kötülemesi doğaldır. Neticede o inanç dinsizliğe karşı...

Doğru! :)
Aynı şekilde dinsizlik de inançlara karşıdır. Yani her tezin bir antitezi vardır. Bunlar da karşılıklı birbirlerini kötülerler. Daha doğal bir şey olamaz.

Eğer inançların dinsizliği kötülemesini doğru, dinsizliğin inançları kötülemesini yanlış görürsen bu tamamen tek taraflı ve dogmatik bir yaklaşım olur.

Buradaki ince nokta; "düşüncenin eylem içermesi" veya hakaret içermesidir. Elbette ben kimsenin inancına veya inançsızlığına hakaret edilmesini onaylamıyorum. Ancak her insan belli bir dine inanma veya inanmama özgürlüğüne sahiptir. Dolayısıyla kendinden farklı düşünenleri eleştirme hakkına sahiptir.

Tanrının en buyuk hatası insana gereğinden fazla akıl vermesidir. J.poul sartre

arkadaşım bence zorlu bi sınav bu yüce tanrıya dua etmeliyiz ve gayret etmeliyiz yaşamak için

kurtulun şu sınav saçmalığından. engellilikle sınav mı olur? hem yaratıcının sınav merakı nerden gelmekte? o zaman diğer seçeneği vermesi lazımdı. İster, bu dünyada sağlam bir beden ama diğer tarafta belirsizlik veya tam tersi diye seçme şansı vermeliydi. Ben bu dünyada yaratıldıysam bu dünyanın güzelliklerini olanaklarını isterim. tanrı bana; "sana bu dünyada bu bedeni uygun gördüm sesini çıkarma öteki taraf süper", dememeli.

hocam karşıtlık ve düşmanlık arasındaki farkı düşündüğünüzde arkadaşın sözleri son derece doğru örneğin sizle ben hemen hemen her konuda zıt taraflarız dolasıyızla bizim için karşıt kişilikler denilse ikimizde bu söze tepki vermeyiz ama düşman kişiler denildiğinde iş değişir
--------------
her olay ve söz dönemiyle değerlendirilmelidir gavur icadı sözü dilimize imparatorluğun yıkılma sürecinde yerleşmiştir bu tür dönemlerde akıldan ziyade duygular öne çıkar şunu da unutmayınız gerek osmanlının son dönemlerinde kadılar tarafından gerek cumhuriyet döneminde istiklal mahkemelerince astırılan onlarca rus imam (genel ad olarak kullanılır diğer milletleride kapsar) bulunmaktadır nasılki osmanlı güçlü olduğu dönemlerde sefere çıkacağı yerlere önceden casuslarını yollayıp toplum arasında fikir ayrılıkları çıkartıp düşman devleti zayıflatmaya çalışmışsa aynı şeyi osmanlının düşmanlarıda osmanlıya karşı kullanmıştır hayat tecrübesi için yaş önemlidir ama iş bilgiye gelince yaşın hükmü kalmaz

sizle ben hemen hemen her konuda zıt taraflarız

Hayır, düşündüğün kadar zıt taraflar değiliz. :)
Bizim paylaştığımız fikirler belki de zıtlaştıklarımızdan daha fazladır. Sadece zıtlaştıklarımızda ısrarcı davranıyoruz. :)

Birey arkadaşın "din düşmanlığı yapıyorlar" diye belirttiği arkadaşlarımız, inanmadıkları bir şeyin aksini savunuyorlar. Bu en tabii haktır. Aynı şekilde inananlarda kendi inançlarını savunurlar. Bunu "düşmanlık" olarak değerlendiremeyiz ama bu bir karşıtlıktır... orası doğru. Elbette her karşıtlığın içerisinde karşı tarafa saldırı da söz konusudur. Burada seviye aşılmadıkça normaldir. Ama adama "bunlar terörist, bunlar ateyist" dersen, evet bu düşmanlıktır ve nefret suçudur. "İmam hatipte okumayıp tinerci mi olsunlar" dersen düşmanlıktır, nefret suçudur. Birinin diğerinden söylem farkı yok. Herkes kendi inancını veya inançsızlığını sonuna kadar savunabilir.

"Gavur icadı" meselesine gelince... Ne yazık ki ben osmanlıya falan gitmeyeceğim... Bundan yaklaşık 15 yıl önce, ülkemizin güzide büyük şehirlerinden birinin en büyük camilerinden birinin hocasının cuma hutbesinde "televizyon, bilgisayar, bunlar gavur icadıdır, şeytan icadıdır... evlerinize sokmayın. Karılarınızı, kızlarınızı sokağa çıkarmayın, kızları okutmayın, bir an önce evlendirin... Erkek adam takı takmaz, alyans takmayın. " ve bunun benzeri onlarca şeyi yüzlerce kişiye utanıp sıkılmadan söylediğini kulaklarımla işittim. Buna benzer şeyler realitedir, şehir efsanesi değildir.
Bahsettiğim yer bir mahalle camisi değil, bir metropol camisidir ve belki de 1000'den fazla cemaati mevcut.

hocam ben karşıt fikri savunan insanları severim zaten aynı fikirde olduğunuz insanla fazla muhabbet edemezsiniz ama karşıt fikri savunan insan donanımlıysa severim kuru kuru basma kalıp sözlerle bilmediği bir şeyi savunan yada eleştiren kişileri hiç sevmem çünkü bu tarz kişiler bilgi karşısında ezildiği an önce hakarete sonra küfre başlar islamda istediğiniz her şeyi eleştirme ve sorgulama hakkına sahipsiniz bunun içerisine Allah ta girer lakin tamam ben iman ettim müslüman oldum dediğiniz anda yaradanı sorgulama hakkınız yoktur zaten sorgularsanız ulaşacağınız tek yer günah kapısıdır adı üstünde İNANÇ bunun fizikle açıklaması olmaz herşeydende yaradanı sorumlu tutmak saçmalıktır herşeyden öte din denilen kavramın temel mantığı ahiretteki sonsuz hayat üzerine kuruludur bu dünya insanların doğru yada yanlış seçimler yaparak cennet yada cehenneme gitmesinde kısa süreli(sonsuzlukta 50-60 yıl) sınavlar içeren geçici bir yer yaradan insanın iradesini elinden alıp kötülük yapmasını engelleseydi bunun sınavlık yanımı olurdu bunların hepsini saçmalık olarak görme hakkıda insana verilmiştir isteyen bu haktan ölene kadar yararlanabilir bu arada ben engelliyim cennet bana bedeva diyenlerde boşuna hayal kurmasın namaz kolu olmayanada farz sağlıklı olanada bizim için farklı olan tek şey ibadetin zorluğundan dolayı sevap fazla olur o da cennette üst katta olmanızı sağlar farzı yerine getirmeden tabağın dibini sünnetlemeyle cennet olmaz

Elbette... bak burada farklı düşünmüyoruz. :)

İnancın fizikle açıklaması olmaz... inanç dogmatiktir, öylece kabul edilir. Aksi halde inanç değil, bilim olurdu.

Diğer taraftan, engelli olmak hakkındaki fikirlerinle de hemfikirim. Temel mantık, insanın kendi kusurlarından veya oluştan kaynaklanan noksanlıklarından Allah'ı sorumlu tutması, bunu bir imtiyaz veya cefa olarak görmesinin yanlış olduğunu söyler. Çünkü tüm bunların bir neden-sonuç ilişkisi vardır.

Engellinin ibadeti ile engelsiz olanın ibadeti arasında bir fark varsa da bunu ölçme kapasitesine sahip değiliz. Ancak bunu engele indirgemek de bana yanlış geliyor. Örneğin okumuş ve okumamış kişilerin arasında da bir fark olacaktır, zenginle fakirin arasında da, zenciyle beyazın arasında da... her birinin zorlukları ve imkanları farklıdır. Dolayısıyla bunu bir ölçeğe vurmak, çok değişkenli bir denklemi deneme yanılmayla çözmeye benzer. Zordur.

İşin bir de kadercilik kısmı var ki; ben o konuda çok kararsızım. Sağduyum özgür irade diye bir şey olduğunu ve kaderin yaşamımızı şekillendirmediğini söylüyor. Diğer taraftan kuantum teorisi zaman-mekanın aslında olmuş, olan ve gelecekte olacak herşeyin belli olduğunu söylüyor. Dolayısıyla şu anda bu yazıyı yazmak benim kaderimde mi var, yoksa kendi özgür irademle yaptığım bir davranış mıdır bilmiyorum. :) :) Neyse, kafa karıştıcı konular bunlar. :)

Bu toplumda şamanizm ve gelenekler hala islam diniyle maskelenerek; Müslümanlık sanılarak yaşanmaktadır. Ve bu din dışı uygulamalar eleştirilirken acımasızca ve bilgisizce islam dini de eleştirilmektedir. Örnek olarak neden dini çok kullananlar daha zengin sorusunun cevabı (bence) onlar dini yaşamıyorlar, onlar din ticareti yapıyorlar. Bu ülkede en iyi kazanç kapısı din tüccarlığıdır. Din, bir grup din tacirini nasıl boğaza nazır villalara taşıdığını hep beraber gördük. Bir örnek daha din hırsızlık hakkında ne diyor kaynağında ve kaynağına yakın zamanlardaki uygulamalar nasıldı. Bugünün toplumundaki uygulamalar nasıl. Bir örnek, benim sen da hakkım var ya resulullah sen bana haksızlık etmiştin bana haksız yere değnek vurmuştun senden hakkımı almak istiyorum diyen ashaba sırtını açan bir resul; Günümüz uygulamasında vatandaş tokatlayan hazine arazilerini yağmalayan bir ekip. Bir örnek de Hz. Ömer den hutbede kendine sıradan bir vatandaş yarım hırkanın hesabını soruyor; Hz. Ömer yarım hırkanın hesabını veriyor. Günümüz uygulamalarına bakıyoruz, görevi hesap sormak olan hakim, savcı, polis yolsuzlukların hesabını soruyor ve hepsi memleket memleket sürgün oluyor. Bu kitleye hitab edebilen en zekilerinden biri yazar Emine ŞENLİKOĞLU diyor ki bu paralar ispatlansa ben yine çalmıştır demem Müslümanlardan toplanan yardım paralarıdır yardım için toplanmıştır derim diyor. En akıllıları bunu derse yığınlar ne der düşünün artık. İslam toplumu neden geri kalmıştır sorusuna cevap da uydurulmuş islamın taraftarı indirilmiş islamın taraftarından daha çok da ondan.

hocam galiba eksik anlattımımdan dolayı yanlış anlama oluştu engellinin ibadetinde alacağı sevap fazladır derken kast ettiğim şey namazın sevabı çoğalır değildi hatta şunu söyleyim çoğumuzun hayalindeki dinde namazın sevabı olsada kurandaki dinde namaz kılmanın sevabı yoktur namaz kılmak yükümlülüktür şöyle örnekleyim kazancınızdan devlete vergi verdiğinizde devlet size mükafat vermez ama vergiyi kaçırdığınızda cezayı keser ama vergi dışında okul yaptırırsınız o zaman size onur plaketi verir yani zekatın sevabı olmaz sadakanın olur gelelim engellinin sevabına namaz kılmak için abdest almanız gerekir şimdi sağlıklı bir insan için bunda hiçbir zorluk yok hatta eliniz yüzünüz ayağınız yıkanır rahatlarsınız ama ağır engelli birinin lavoboya ulaşması dahi sıkıntıdır namazdan dolayı değil namaz kılmak için gösterdiği çabadan dolayı sevabı artar tabi bunu değişik meslek gurupları içinde uyarlıyabilirsiniz dindeki sevap kıstasları yapılan ibadetten ziyade ibadetin yapılma şartlarıdır örneğin evde tek başınıza otururken Allah'hı zikretmekle arkadaşlarınızla eğlenceye daldığınızda Allah'ı zikretmek aynı değildir
-----------------------------
müslüman ülkeler geri kalmış sözü islam tarihini bilmeyenler için geçerli bir tezdir ama gerçekci değilidir hendek savaşında arapların 1 ay kuşatma yapması o dönemdeki tarihi bir olaydır araplar zevk düşkünlüğüyle meşhurdular o dönem arap kültüründe savaşlara rakkase götürülürdü islam sonrası aynı arapların kurduğu devletelere bakın herşeyi bir yana bırakın devrinin en güçlü devletleri safavi, memluk, selçuklu, eyübüler, emevi devletleri müsülümandı hadi onlarıda geçin dünya tarihinde gelmiş geçmiş en güçlü imparatorluklarında biri olan osmanlıyı nereye koyacağız

birey
burada düşmanlığı bir tek sen tetikliyorsun.

sana ne benim dinimden imanımda.
belki putperestim, bu bana düşman olmanımı gerektirir, kızmanımı gerektirir.
ne haddine senin benim inancıma, veya inançsızlığıma müdahale etmek

birey
sen kendi inancını savunuyorsun, amenna,
ama, karsında başka birşey diyen olursa bunu saldırı şeklinde alıyorsun. halbuki oda senin gibi fikirlerini söylüyor. saygı duymaktan fazla ne yapılabilirki.

bu site müslüman mahallesi değil, salyangozda satılabilir :)

Yelpaze seni aşan konulara girip de insanları rahatsız etmesen daha iyi olur. Daha sağını solunu bilmiyorsun gelmiş tartışmalara katılıyorsun.
afedersin abi :))))))))))

sevgili demirci.
malum soma'da 300 kişi öldü. bunlar şehitmidir ?
devletimiz bu ölenlere şehitlik mertebesini uygun görüyor. bir başkasının hatasından ölene nasıl şehit diyebilirizki.

bence şehitlik bu kadar ucuz olmamalı

kafama takıldığından araştırmak istedim, ama çok şaşırdım.

ishalden ölenler şehit sayılıyormuş.,
veba'dan ölenler şehit sayılıyormuş.

bunlar doğru olabilirmi acaba ?
ben bir göz atayım dedim ''http://www.hadisler.com/?pid=p&id=65'' adresi çıktı karşıma

o zamanlar ölümcül bir hastalık olan ishal ve veba günümüzde çok basit bir hastalık, yani tedavisi çok kolay.

şimdi burada ;

sormak isteğim, kutsal kitabımız o günün koşullarına göremi yazılmış.

bu günün koşullarına uymadığı çok açık.
umarım bu konuyada metepe bir açıklama getirir.

Son düzenleme:
Kafamda olanları yazmak istiyorum;

Herkes gericilikten bahsetmiş;Gericilik nedir sizce?Yada kime göre gericiyiz,taş kafalıyız?Cevap vereyim.Ben müslümansam ve benim bacım taktığı türbandan dolayı gerici olacaksam olurum.Herkesin kendi dini sonuçta herkes bir yaşamıyor bu hayatı.Yada şöyle Avrupayı bizden daha üstün gören bence geri kafalıdır.Neden derseniz;Her türlü gasp,dolandırıcılık daha çok Avrupada yaygın.Benim amcamlar var Almanyada hemde 4 tane.Geldiğinde oranın asgari ücreti olan xxx rakamın 3 te 1 kadar ücrete işçi çalıştırıyorlar dedi.Hemde bunu yapan kocaman holding 100-200 yıllık holding.Oldu mu yahu?Biz orda cennet var zannediyoruz güllük gülistanlık zannediyoruz ya amca sen ne diyorsun?Amcam anlatmaya devam ediyor;Telefon,tv,parfüm her türlü hırsızlık otomatikler(sigara otomatikleri)bunların hepsini bir gece de patlatırlar diyor amca.Ya amca diyorum orası Almanya mı?Türkiye mi?

Neyse ben gericiyim.Ayrıca Bu Osmanlıyı kötüleyenlere bir ayrı hastayım.Mübarek Senin o zaman ki padişahların şimdinin Amerikası,ingilteresi.Ama bazılarına batıyor bu aşamalar.Kalkıyorlar kendi kendine biz kurtardık bu ülkeyi şöyle devrim yaptık böyle kaldırdık.Biraz araştırınca ;Şapka kanunu yüzünden İstiklal Mahkemesinde asılan adamları görüyorsunuz.Sırf başkaları(Vakko) kazanacak diye şapka devrimi yapmışlar ülkede.Harf devrimi yapmışlar güya cahiliz ya biz.İsrail hala daha 600 yıllık İbrani Alfabesini ve Japonlar bilmem kaç yıllık alfabesini kullanırken biz bir gecede cahil kalmışız.Ayrıca Bunu Tek başına yapmış gibi bir şahsiyet koymuşuz başımıza.Tapıyoruz.Uluyoruz.

Mübarek adama demezler mi''Kardeşim senin Medeni kanun ve Borçlar Kanunun=İsviçre ,Ticaret Kanunu=Almanya Ceza kanunun=İtalyadan aldın demezler mi?Bunun neresi Türk?Neresi devrim sen bildiğin copy-paste yapmışsın.

Valla ne istiyorsanız anlayın malum yasadan dolayı pek konuşmak istemiyorum.Ama siz bana gerici diyecekseniz olabilirim neden olmasın?

Son mesajımda;Bu kadar uyumayın.Biraz okuyun araştırın.Ve bir de şu bilindik cümlelerle lütfen karşıma geçip;o olmasaydı Senin adın x olurdu falan ilkokul çocugu gibi karşılık vermeyin!

hadi kalın sağlıcakla

konunun ilk sorusuna dönelim. biz neyiz? biz, çocukların bile dalga geçebildiği vücutlara sahip kimilerine göre tanrının tecellisi, kimilerine göre ibret vesikası, kimilerine göre cezalandırılmış ruhlarız. Ama gerçek hayatı anlamlaştırmak için kendimizin bulduğu kavramlar var. Hayat sınav, dünya gelip geçici, cennette mükafat var vs vs. tümü zayıf karakterimizi kontrol altında tutmak için uydurulmuş kavramlar. kraldan çok kralcı olmak, tanrıdan çok tanrıcı olmak.

böyle konuların ortaya alevli meze gibi konuşulması yazılmasınıda yadırgıyorum...bazı arkadaşların cehaleti dağdaki çobandan daha fazla sanki...dağdaki çoban en azından masum...böyle sallama cesareti yok...en azından bir eğitim kriteri kıstası düzeyi seviyesi olsa...ama bu cahallar (cahil demiyorum bakın cahal) bunlar cennetin en has köşelerinde parsellleri kapatacak...5 katlı binayı dikecek...ben ise öküzler cehenneminde yanacağım...hiç adil değil...herkesle herşeyi konuşmak rahatsız ediyor beni....

yelpaze evet islami açıdan somada ölen insanlar müslümansa şehittir tıpkı depremde ölenler yada doğumda can veren anne gibi lakin bu insanlar şehid-i uhrevi olarak geçerler bunlara her ne kadar sevap yazılsada günahlarının hesabı sorulur ishalden ölen veya vebadan ölen diye birşey yok aslında bu şifası olmayan hastalığı kapsar ama esas sorguya çekilmeyen ölümsüz olanlar şehid-i kamillerdir şehid kelimesi her ikisinide kapsar devletin tescillemesiylede şehitlik olmaz adamın müslüman olup olmadığını bilmeden islama ait bir mertebeyi devlet kafasına göre veremez tabi bunlar hocaların görüşleri şahsi fikrime gelince ben kuranda şehit olarak sadece hak yolunda ölenleri okudum bu iştehatlar neye göre çıkartıldı bilmiyorum benim okuduğum ve algıladığıma göre şehitlik gayet dar bir kesimi kapsar savaşta ölmeniz dahi şehit olmak için yeterli değildir savaşın cihad kapsamına girmesi lazım yani savaşın bir halkı zulümden kurtarmak yada vatanını korumak için oması gerekli

NETBUS;
iyi güzel saydırmışsında ortada esas sorunun cevabı yok

@demirci mşllh şeyhülislam gibi fetva vermeye başladın. kim şehit kim değil sana danışırlar artık.

NETBUS;

ben birşeyi ne körü körüne ne savunurum nede eleştiririm kaynak olmadan kafama göre sallamam konu hakkında da bilgim yoksa köşeme otururum senin gibi sırf laf osun diye konuşmam biz neyiz sorusuna dönelim diyorsun ama ne olduğumuz hakkında tek kelime etmeden ne olmadığımız konusunda sallıyorsun sana bir rengi soruyorlar kırmızı, mavi mor değil diyorsun iyide bu tarifinden ortaya renk çıkmıyor

Yaw MeTePe düşmanlığı doğal karşıladın baktın haksız çıkıyorsun bu sefer o arkadaşlar düşmanlık yapmıyor diyorsun.

Nerede haksız çıktım anlatırsan sevinirim doğrusu... :)

Ben düşmanlığın doğal olduğunu söyledim. Senin onlara gösterdiğin düşmanlık kadar onların da sana düşmanlık göstermesinin normal olduğunu söylüyorum. Bana göre her türlü düşmanlık yanlıştır. Ama bir insanı niye düşmanlık duyuyorsun diye yargılayacak da değilim. Eğer birini yargılayacaksam diğerini de yargılamam gerekir.

Nefret suçu diye bahsettiğin şey, senin bir müslüman olarak "dinsizlere, başka dinden olanlara, yahudilere, hristiyanlara, başka mezhepten olanlara, satanistlere, hiç duymadığın inanışlara" duyguğun düşmanlığın dışa vurumudur. Ben tümüne hoşgörü gösteririm. Bir insanın isterse satanist olma ve bunu savunma hakkı vardır. Sen böyle birisine din düşmanı dersen, senin ondan hiç bir farkın kalmaz. Çünkü sen de onun dininin düşmanısındır. :)

Ayrıca, bir insan kendi inandığından başka şeylere düşmanlık da duyabilir. Bunu ifade de edebilir. Gidip de karşısındakini kafir diye dövmüyor, öldürmüyor, anasına avradına küfretmiyorsa istediği kadar bu duygularla yaşayabilir. Bu onun kişisel sorunudur.

umarım bu konuyada metepe bir açıklama getirir.

İnan bu şehitlik konusunu pek bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var. Şehitliğin müslümanlığa has bir durum olduğu söylenir. Bu konu üzerine geçen bir tartışma sonrasında bütün kültürlerde şehitlik veya buna eşdeğer mertebeler olduğunu öğrendim. O yüzden islam temelli bir yorum yapamam ama genel bir tarif yapmak gerekirse;

- Toplumun/başkalarının refahı ve huzuru için canını feda etmeyi bilerek ve isteyerek göze alan ve bu yolda hayatını kaybeden kişiler şehit olurlar.

Ha! Bu kavramı ulema, devlet yönetimi, hocalar vs. esnetir, genişletir, değiştirir... onu bilemem. Allah katında kimin şehitliği nasıl değerlendirilir onu da kimse bilemez. Ama insanları kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden bir itfaiye erinin din veya kanunlar ne derse dersin yaratıcı gözünde ayrı bir yeri olacağı da kesin gibi geliyor bana...

..şöyle devrim yaptık böyle kaldırdık.Biraz araştırınca ;Şapka kanunu yüzünden İstiklal Mahkemesinde asılan adamları görüyorsunuz.Sırf başkaları(Vakko) kazanacak diye şapka devrimi yapmışlar ülkede.Harf devrimi yapmışlar güya cahiliz ya biz.İsrail hala daha 600 yıllık İbrani Alfabesini ve Japonlar bilmem kaç yıllık alfabesini kullanırken biz bir gecede cahil kalmışız.Ayrıca Bunu Tek başına yapmış gibi bir şahsiyet koymuşuz başımıza.Tapıyoruz.Uluyoruz.

Yahu arkadaşım... bir şeye karşı olmak bir şeydir... ama bari buna saçma gerekçeler uydurmayalım...

Şimdi bakalım... şapka kanunu 1925 yılında çıkmış... Vakko'nun ilk kurucusu 1934 yılında küçük bir şapkacı dükkanı açmış. Taa 1938 yılında EŞARP üretimine başlayınca Vakko adını almış. Arada var 13 yıl!
Hangi salak "şu vakko 13 yıl sonra dükkan açıp şapka satar da köşeyi döner" diye bugünden yasa çıkartır?

Yazıktır yahu! Tarihi iyi öğrenin.

Şimdi ben desem ki, bu türbanı icad eden Vakko'dur. Onlar para kazansın diye kadınlar türban takmaya başladılar... komik di mi?

Bir gecede alimdik de harfler değişince mi cahil mi olduk? Cumhuriyet öncesinde okuma yazma oranı % 4-5 seviyesinde... harfleri değiştirsen ne yazar, değiştirmesen ne yazar? Zaten harf değişikliği Osmanlıda tartışılan bir konu... belki cumhuriyet gelmese yine değişecekti.

Keza şapka devrimini daha önce osmanlı yapmış ve FES giyilmesini mecbur tutmuş. Fes dediğin yunan şapkası!

Japonlar, ibraniler KENDİ alfabelerini kullanıyorlar. Bunun yanı sıra latin alfabesini de kullanıyorlar. Ne yazık ki Türklerin kendine ait kullanılabilir bir alfabesi yok. Arap alfabesi Türk alfabesi değildir. Bizim kendi alfabemizi kullanmamız için çivi yazısına dönmemiz lazım. Onu mu tercih ederdin?

MeTePe;

Tek şey saygı dostum.Sen beni yine aşağılıyorsun işte!İşte tek sorun bu?Tarih bunlardan mı ibaret?Niye eğitim sistemin temeli bir şeye dayalı?
Ayrıca tarihi araştırı araştırdıklarımı söylerim!Yanlışımız varsa kardeşim şurda yanlış yazmışsın demek zor bir şey olmasa gerek?
Bunun neresi saçma ayrıca?Sence saçma bence gayet normal!Etrafta puta tapanları görünce kendimi başka yerde hissediyorum.Hele ki bu puta tapan kesim gericileri siz asarsınız kesersiniz faşistsiniz diye yargılıyorsa evet ben gericiyim.Her zaman diyorum insan öldürmediğimizden böyle olmuş.Osmanlı insan öldürse en iyi devlet olurdu emin ol.Fransız Orta afrikaya girer soyar gider.İngiltere ki zaten en büyüğü bu işin.falan filan gider de gider.Avrupanın kanlı tarihini bizim Temiz tarihimizle kıyaslayanlara acıyorum doğrusu.

Hala sen başka yerlerden bakıyorsun hocam olaylara!Burda mesela alfabe değil ki.Sen devrim yapıyorsun.Peki sorarım sana cumhuriyet ve demokrasi tanımı söyler misin?Dur ben söyleyeyim;Halkın kendi kendine yönetmesi demek deme.Neden madem bu adamlar referandum gibi bir şey yapmamışlar güzel kardeşim?Biz şapka getirmek istiyoruz siz nasıl düşünüyorsunuz diye hiç bir allahın kulu sormamış.Hocam kusura bakmada bu Fes olayı daha bir komik kaynağın var mı?

Ayrıca evet hocam haklısın bizim tartışmamız bitmez sen haklısın deyip konuyu kapatalım.Sen ilericisin biz gericiyiz,sen çağdaş biz yine gerici.Sonuçta sen bir adım benden öndesin!Biz 100 yıl öncesinden geliyoruz !

Üst Alt