Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

ameliyat hakkında bilgi almak istiyorum hocam yardımcı olabilirmisin

arkadaşlar boyum 1.64 yaklaşık 6 cm uzatmak istiyorum ne kadar sürer ameliyat süreci vede fiyatlar ortalama nedir lütfen yardımcı olabilirmisiniz doğru dzgün yardımcı olan yok lütfen!!!!!

Andree, ben MedEra klinikde ameliyat oldum. Doktor benim ameliyat icin 4900 AZN istedi, bir de 90 AZN temografi icin odedim. Metallari bacagimdan cikarmak ucretsiz olmali diye biliyorum. 100 AZN kadar ilaclar tutdu. Bu kadar... Ama doktor size fiyati ne kadar soyler, bilmiyorum. Siz isterseniz bir kac ay bekleyin, eger bende bir problem cikmazsa inshaAllah, sizde ayni doktora ameliyat olunursunuz.

Ali5, ben size yardimci olmak isterdim, ama Turkiyedeki fiyatlari bilmiyorum. Ameliyattdan bir kac gun sonra uzamaya basliyorsunuz. Uzamak istediginiz cm-a gore surec degisebilir. Mesela, 7 cm uzamak icin bana 4.5 ay gerek. Cunku bir gunde sadece yarim milli uzatiyorum, 1 mm uzattigimizda hm agri oluyor, hem de sonradan kemiklerin kaynamasi bir az cok zaman aliyor. uzama bittikden sonra kemiklerin kaynamasi, daha saglam hale gelmesi icin de zaman gerekiyor, bu kisiye bagli bir sey, bir kac ay da surebilir, bir yil da. Benim bir tanidikda kemik kaynamasi 1 yil kadar aldi. Bolca kalsium icmek lazim, guneslenmek ve tabii kisinin bunyesine bagli.

Nis

seni bulduğuna çok sevindim. Çünkü bu ameliyatı olanı bulmak çok zor. Hele yardim severini daha da zor. Her neyse hemen sorularıma geceyim.

Kardeşim simdi ben turkiye de yaşıyorum ve senin ameliyat olduğun yerde ameliyat olup boyumu uzatmak istiyorum. Boyum su an da 169cm. Ben boyumu 175-180 arası bir şey yapmak istiyorum.

Simdi bana bu ameliyatın maliyeti kaç para olur. Yani malzeme parasi hastane konaklama parası doktorun ameliyat parası tomografi parası ilaç parasi gibi kısacası bastan sona kadar tam olarak iki bacak için 7 cm uzatma ne kadara mal olur. Cevaplarsan çok sevinirim. Selametle

Alp Er Timur

Doktorum benden 4900 AZN, yani yaklaşık 5200 dolar istedi. Ayrıca 100 dolar kadar temografi parası, nerdeyse 100 dolar kadar da ilaç parası tuttu. Beni hastanede 4 gün tuttular, sonra eve taburcu ettiler. Hastanede kaldığım sürede günde 3 kere yemek, ağrıkesici iyneler ves. ücretsiz yapildi. Yani şimdilik 5400 dolar. İleride rontgen yaptirmaniz gerekir ki, bu da pahalı bir şey değil.

Tavsiye isterseniz, boyunuz çok da küçük olmadığı için ameliyat olunmanızı tavsiye etmem. Ama yine de sizin bileceğiniz bir şey. İsterseniz bir kaç ay bekleyin, eğer bende sorun çıkmazsa inşaAllah o zaman yaptırırsınız. Ben de 7 cm uzamayı düşünüyorum.

Nis

Nis kardeşim cevap verdiğin için teşekkürler. Simdi birkaç sorum daha var. Türkiye de bu ameliyat çok pahali. Yani insanlar 60000 ile 100000tl arasında fiyat söylüyorlar. Galiba senin ameliyat ilizarov yöntemiyle yapılmış. Benim 50bin TL ye kadar param var. Simdi azarbeycanda holyfix yöntemiyle ameliyat olsam boyle bir imkanim var mi. Senn arastirmis olmalısın. Holyfix ile ameliyat olacak olsak kaç para fiyat ödememiz gerekir. Dun gece ilizarov yöntemiyle yapılmış ameliyatların resimlerine baktım bazı kişilerin ayakları kanser olmuş bazi kisilerin ayakları kötürüm olmuş bazıları sakat kalmis inan çok korktum gece gece. Holyfix ve ilizarov yöntemi arasında başarısızlık oranı karsilastirsak hangisi daha yüksektir. Yani 7 cm için ayağa enfeksiyon kaptırıp sakat kalmayalim. İnan çok korkuyorum ama bir yandan da ameliyat olmak için kendimi tutamıyorum. Neyse sorularimi cevapladigin için tesekkur ederim. Seni bulduk sana bol bol soru sorup canini sikabiliriz ama kusurumuza bakmazsin artik.
Bu arada senin tedavi sürecin nasıl gidiyor. Türkiye de isen gelip görmek isterim ziyaret amaçlı iyi geceler.

Ayrıca özel mesaj gönderdim mesaj kuntunuzu kontrol ederseniz.

Alp Er Timur

Rica ederim. Ben ameliyat için bir kaç yöntemi araştırdım, ama bütceme uygun olanı İlizarovdu. Fitbone pahalı ve param yetseydi bile yaptırmazdım. Holyfixi son anda öyrenmiştim, burda yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Holyfix teknik olarak İlizarov yöntemine benziyor, fitbone yöntemi gibi pahalı değil. Bir türk arkadaşım bu yöntemi araştırmıştı, ona iyi doktorlari ve maliyeti filan sorarım.

Ben her yöntemde risklerin olduğuna inanıyorum. Şimdilik benim tedavi süreci iyi gidiyor elhamduliLLEH. İleride ne olur bilmem. Her şey Allahın isteğine bağlı.

Sorun değil, istediğiniz kadar soru sora bilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplarım.

Ameliyat olunan arkadaşlar, benim ergezsizler ve beslenme konusunda sorularım var, lütfen yardım eder misiniz?
Bilmek istediğim, günde yürümeye ve ergezsizlere ne kadar zaman ayırıyorsunuz ve ya ayırmamız gerek? Ben az veya çok yapmaktan korkuyorum. Beslenmenizde neleri daha çok tüketiyorsunuz? Süt filan biliorum, yeni bir şeyler öyrenmek istiyorum. Mesela, ben yeni öyrendim ki, susamda sütten daha fazla kalsiyum varmış, o yüzden her gün susam yiyorum.

Nis

Tamamdir hocam halyfix i araştıran arkadaşınıza sorabilir misiniz fiyatlar ne duzeydeymis. Bu benim için çok önemli. Bu bilgiye gore para planimi yapacağım. Ve bu günlerde bir karar vermek zorundayım. Siz bu bilgiyi bugün öğrenip bana bildirirseniz çok makbule geçer. Sabırsızlıkla bekliyorum

Sordum, ger dondugunde size cevabini yazarim. Yine de bence yaptirmayin, cunku boyunuz normal. En az 1 yilinizi gozardi etmeniz gerekir. Benim cok ihtiyacim olmasaydi, yaptirmazdim. Yaptirdigim icin pisman falan degilim, bekledigimin aksine olarak, agrilarim yok derecede. sadece sonucun ne olucagini bilmiyorum, risklerin olmasi beni bir az tedirgin ediyor. InshaAllah sonuc kotu olmaz.

Nis

Çok tesekkur ederim kardeşim cevabini 4 gözle bekliyorum. O arkadaşın boy uzatma ameliyatı oldu mu olduysa hangi yöntemle oldu konuda söylersen çok iyi olur. Saglivakla kal.

Cevabi net degil (( Her doktorun bu ameliyati kolay-kolay yapmadigini ve maliyet olarak da pahali oldugunu yazmis. Ameliyat olunmaktan vazgecti o.

Bu sitede biri Holyfix yontemiyle ameliyat olmus ve her seyi bastan sona kadar ayrintisiyla anlatiyor.
http://www.tergek.com/saglik-health-gesundheit/78-holyfix-y%C3%B6ntemiyle-boy-uzatma-ameliyat%C4%B1.html

Bu ilk ay icin, makaleler bolumunden diger aylar icin yazilari bulabilirsiniz.

Nis

Kardeşim peki arkadaşına kaç TL masraf çıkarmışlar da ameliyat olmaktan vazgeçmiş. Önemli olan burasıydı :) verdiğiniz linki inceliyorum hemen. İyi aksamlar.

Sordum fiyati, soruma ait degil de, genel cevaplar yazmis, yeniden sormaya utandim. Siz sitedeki kisiye ulasmaya calisin bence, tum ayrintilari ve fiyati falan sorun. Umarim ulasabilirsiniz ve istediginiz sorularin cevabini alirsiniz.

Boy ameliyatı olanlar, olmak isteyenler var mı?

Merhaba arkadaşlar ben 20 yasındayım boyum 1.37 ..Genetik sebeplerden dolayı kısayım ve 13 yaşından sonra uzamadım daha.. Bu benim sosyal hayatımı tamamen olumsuz etkiliyor..Toplum arasına bile çıkmak istemiyorum " aa şuna bak cüce"" aa hobbit " neden bu kadar kısa bu boya bak" gibi dalga sebepleri oluyorum.. Arkadaşlarım babet giyiyor ben 15 cm topuklu giydiğim halde onların boyunda olamıyorum..Çok kötü psikolojm gerçekten
anladımki ben insanları değiştiremem benim değişmem lazım...Sevdiğim bi insan var ve ailesiyle bu yüzden tanısamıyorum çünkü biliyorum beni görünce istemicekler,oğullarına kabul etmicekler,daha önce başıma gelmişti ...:(
Neyse ben bu boy ameliyatı konusunu annemle konuştum ( elimize bu aralar yüklü bir miktar para geçicek) bu parayla ameliyat olmak istediğimi kendimi kabullenemediğimi söyledim .. Ben bunu kaldıramam senin acı cekmene dayanaamam
kolaymı sanıyorsun sakat kalıcaksın sakat kalırsan bu sefer o çocucgn ailesi seni hiç kabul etmez vs dedi..Şuan sadece muharrem inanla görüşmeye ikna edebildim onu...Ama burada görüyüorum boyu 150 oldugu halde bu ameliyatı olan arkadaslarımız var olmak isteyenler var..Bunların yanında benim bunu istemem sanırım en doğal hakkım ama işte gelde anneme anlat bunu .( oysa tek istediğim normal bir insan olmak... Bu dünyada eksik olmak farklı olmak sakat olmak çok zormuş...

ben de bu aralar ameliyat olmayı düşünüyorum. sürekli araştırıyorum. şu sıralar hacı kutluyu öneriyorlar. yeni bir yöntem bulmuş ve onu uyguluyor. 7 cm için 30-40 bin istiyor diye biliyorum. ayrıntılı bilgisi olan veya bu ameliyatı benim gibi değerlendirmek isteyen arkadaşlarla iletişime geçmek istiyorum. ???

gönderdiğiniz linkteki yazıyı okudum. neredeyse tüm süreci anlatmış. çok zor görünüyor. ama sabredilirse mutlu son için yine de değer. ama yine de aradan 2 yıl geçmiş. hem yeni yöntemler için yeterli bir zaman hem de holyfix in geliştirilmesi için iyi bir zaman.
bakalım. ben de istanbula gidip muayene olacağım yakında. ayrıntılarını sizinle paylaşırım inş. isteyen arkadaşlar olursa beraber gidebiliriz. özellikle böyle zamanlarda bir yoldaş her zaman destek verir.

Bu hafta sonu Hacı kutluya gidip muayene olmayı ve eğer karar verebilirsem de ameliyat olmayı düşünüyorum. beklemenin veya oyalanmanın gereği yok.

yazaribrahim

Hocam bubhafta sonu derken yarin mi gideceksin yoksa haftaya mi gideceksin. Eğer bos zamanım olursa bende gelmeyi isterim tecrübe olması açısından.

13-14 haziranda gideceğim inş. Alp Er Timur eğer gelirsen çok mutlu olurum. ben de beraber gidebileceğim ve karar vermemde yardımcı olacak birini arıyordum. isteyen başka arkadaşlar olursa onlar da aramıza dahil olabilirler. böyle durumlarda oturup istişare yapmak, ortak kararlar almak her birimize destek verir.

Son düzenleme:
bende manyetik çici yöntemiyle tamamen estetik bi şekilde sağ bacak uzatma ameliyatı oldum.sanırım bu yöntemin ücretsiz devlet hastanelerinde yapılabildiğinden insanların hala haberi yok:S ve amliyatın maliyeti gerçekkten çok yüksek .ben istanbul sarıyerde BALTALİMANI KEMİK HASTANESİNDE oldum ameliyatı ve çokta memnun kaldım.ayrıca olmayada devam edicem hala kısalık var. doç.dr bilal demir ve op.dr.sami sökücü yaptı ameliyatımı ve yapmaya devam edecekler..

Ali İhsan, umarım istediğiniz uzunluğu sıkıntı olmadan elde edebilirsiniz.
estetik bir şekilde sadece sağ bacağı mı uzattınız. sizinki tek bacak kısalığı sanırım. iki bacağı birden uzatma ameliyatını devlet karşılamıyor diye biliyorum.

Teşekkürler İbrahim .evet sadce sag bacak kisaligim var .iki bacak uzatmasinida devlet karsiliyor ancak bir sartlari var .yanlis hatirlamiosam 1.50 ve altinda olmak gerekiyor bunun icin.

Merhabalar ben ismail bende cam kemik hastasıyım 17 yasindayim ve sol ayağım sağ ayağıma nazaran 5 cm kısa ve uzatma ameliyatı için hastaneye doktorum cok iyi bir doktor pr.irfan ÖZTÜRK ama aklima takilan bir sürü soru var yardimci olabilirseniz cok iyi olur teşekkürler...

Selam incim boy uzatma hakkında bilgi almak istiyorum ..ne kadar zaman sürüyor .fiyatı ne kadar ve kaç santim uzayabiliniyor

Herkese merhaba ben uc gun once amlıyt oldm suan agrılarım ılk gune gore az ayagı kalktm koltuk degmegı ıle yuruyorm ama sancm cok tabi pek hareket edemıorm bide sureklı kustum ayagmda gozle gorulur egrılık ve kısallk vardı suan bakınca egrılıgı duzeltmıs goruyorum ama yzatmaya baslamadk daha ıc gun sonra baslaycz doktorm metın kucukkaya ona gelen tum hastalar cokk memnun olduklarını soyledı bakalm bizimde oyle olur insalh...herkese gecmıs olsn

Merhaba arkadaslar. ben 2 sene once oldum ameliyati yaklasik 1 yil oncede degnekleri biraktim. 1 yildir hoplayip ziplayip kosuyorum fitness yapiyorum. agustosta civilrr cikicak. butun gelisim bitti. Ben fitbone teknigi ile oldum ve aol bacagm 7 cm uzatildi. Aklinda sorusu olanlara 05546093706 bu numaradan whatsapptan bilgi verebilirim. Herkese acil sifalar

Kıme aamlyt oldn dynner

Bende yedı ay koltk degnegı kullnckmısım ya yedı ay biter mı

1-2 ay gecmek bilmiyor ardindan su gibi geciyor iciniz rahat olsun
Ben fitbone un mucidi professor baumgart a ameliyat oldum almanyada munihte yapildi butun operasyonlarim

Üst Alt