Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün nihayet sağlık raporumu aldım :)

Erdogan Er

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba Forumdaşlar,

Haziran 2017'de malulen emeklilik konusuna merak salmamla başlayan ve engelli (erken yaşlılık) emekliliği için rapor alma şekline dönüşen maceram bugün raporumu hastaneden almamla sonuçlandı. Aslında İstanbul Vergi dairesinden sevkimi 22 Ağustos'da almıştım ama başvurduğum özel vakıf hastanesi rapor vermekte isteksiz olunca süreç uzadı, ama nihayet güzel bitti.

Bu süreçte burada deneyimlerini paylaşanlardan, sorularıma sabırla cevap verenlerden, rapor örneklerini tarayıp foruma koyanlardan çok ama çok şey öğrendim. Bu birikimim ilk defa engelli sağlık kurulu raporu veren özel vakıf hastanesinde çok işime yaradı, zira Oradakilere bazı hususlarda tabiri caizse rehberlik ettim. Özürlü cetvelinin benim durumumla ilgili yerlerini basıp çoğalttım, tanı kodlarını onlar için buldum, engelli oranlarını karşılarına yazdım. Onlar da sabırlı oldular ben de :)

Tahminimin biraz altında da olsa bugün %76 sürekli raporumu aldım. Rapordaki hastalıklarım ve oranları şöyle;

%50 Aktif Crohn (regional kolit)
%35 Ağır OSAS
%20 Total Kolektomi + İleoanal J-poş ameliyatı
%10 Hipertansiyon.
Normalde %76,60'dan %77 yapar ama 1 puan kesik atmışlar, canları sağolsun :)

Bugün aynı zamanda orjinal raporu ve yanında tetkikleri Vergi dairesine postaladılar. Ankara Merkez Sağlık Kurulundan ne kadar zamanda cevap gelir bilemiyorum.

Şimdi elimdeki raporla Engelli Kimlik kartı, İstanbul kart gibi kartların başvurusu yapacağım.

Başta forum yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Erdoğan :)

Son düzenleme:
Erdogan Er

merhaba

öncelikle hayırlı olsun. çok uğraştınız.
Birkaç bilgi vereyim.
Ankara 20/25 günde onaylıyor.1 ay sonra 0312 415 3205-06 nolu telefondan ankara onayını öğrenebilirsiniz. Ama vergi dairesinin yoğunluğu sebebiyle evisste görünmesi 1,5-2 ayı bulabiliyor. Az sabır.. Evisste göründüğü anda işyerine e tebligat ile geliyor.

Bu arada engelli su indirimindende faydalanın. Iskiye gidip raporu götürün %50 indirim alırsınız. Kendi eviniz varsa 200 m2 aşmıyorsa önümüzdeki yıldan itibaren emlak vergisi ödemezsiniz.istanbulkart başvurusu çok kolay. Raporu görünce 10 tl karşılığında hemen veriyorlar. (resimde yanınıza alın). Aracınız varsa avm lerde havaalnında otogarda park ücreti vermiyorsunuz. Sadece engelli kimliğini gösteriyorsunuz.

ozgurmeric74

Merhaba Özgür bey, bu pratik bilgiler için çok teşekkür ederim. Forumda bilgi ve deneyimleriyle bana çok yardımcı olan katılımcılardan biri de sizdiniz. Size ismen ayrıca teşekkür etmek isterim. Sağolun, varolun :)

Erdogan Er

Hayırlı olsun erdoğan bey kardeşim.Allah vergi indirim sürecinide sorunsuz olarak atlatır,en kısa zamanda arzu etmiş olduğunuz sonuca hayırlısı ile ulaşırsınız

Mehmet005

Çok teşekkür ederim Mehmet bey. Sizin de bana çok yardımınız dokunmuştu sürecin en başında. Ben maluliyet konusunu araştırıp işlemleri bu yönde başlatacakken, beni uyarıp engelli emekliliğine yönlendiren siz olmuştunuz. Kendi çektiğiniz sıkıntılardan bahsedip ısrarla maluliyetten uzak durmamı söylemiştiniz. Başlarda sabırla epeyce bir soruma yanıt vermiştiniz. Eksik olmayın :)

İnşallah sizin de işleriniz kolaylaşmıştır, epeydir haber alamamıştım sizden...

Esen kalın :)

Son düzenleme:
Bugün için bir kaç güncelleme yapayım;

Bu sabah Fatih sosyal Hizmetler Müdürlüğüne gittim. Başbakanlık Engelli Kimlik kartı için başvuruda bulundum. Sabah 8:30'da oradaydım. Benden başka bir kişi daha vardı. Toplam 10 dk sürdü başvuru. Raporumun aslı gibidir kopyası ve 1 resim verdim. Nüfus cüzdanımın fotokopisini aldılar. İstatistik amaçlı bir form doldurdu görevli. Ben de bir form doldurum bir iki yere imza attım. Yaklaşık 15 gün sonra gelir kartınız dediler. Buraya gelmeden önce bizi arayın diye de eklediler.

Ardından öğle aramdan hemen sonra İETT Topkapı garajının hemen arkasındaki İstanbulKart başvusu noktasına gittim. Raporumun aslı gibidir onaylı bir kopyasını ve bir resim verdim. Bunların fotokopisini çekip hem raporu hem de resmimi geri verdiler. 1-2 dakika içinde Ücretsiz Seyahat kartım çıktı :)

Daha önceden farklı versiyonda İstanbulkart'ı olanlara bir hatırlatma yapayım. Önceki kartlarınız otomatik iptal oluyor. Mesela benim İndirimli Öğretmen kartım var(dı). Özel Halk Otobüslerinde o kartı kullanmaya devam etmeyi planlıyordum. İETT'deki görevliye öğretmen kartım ne olacak diye sorduğumda "o zaten iptal olacak" dedi. Biraz üzüldüm. Zira ÖHO'deki şöförlerin engellilere davranışları hoşuma gitmiyor. Özellikle benim gibi ortopedik ya da dışardan belli olan bir engeli olmayanların ağır ve rencide edici sözlere hedef olmaları kaçınılmaz gibi bir şey.

Geriye %50 indirimli su faturası için İSKİ'ye başvuru kaldı. Onu da kızkardeşime sordum, İSKİ'de çalışıyor, belki benim gitmeme gerek kalmadan O halleder.

Emlak vergisinde m2 sınırını aştığım için yararlanamıyorum. Sanırım başka da geriye bir şey kalmıyor başvuracak :)

Son düzenleme:
@Erdoğan Er,Erdoğan kardeşim benim maluliyet hikayesi bu senede gelecek bahara kaldı.Biliyorsun sanırım hatırlarsan sgk ile mahkemelik olmuştum ve mahkeme benim dosyayı adli tıpa göndermişti.Adli tıp'ta benden bir üniversite hastanesinden son durum bildirir raporu istemişti.Bahsi geçen raporu hacettepeden alıp göndermiştim ve adli tıptan gelecek sonucu bekliyordum.Mahkemem bu geçtiğimiz salı günü yapıldı,ben sonuç beklerken bu kezde adli tıp bana ta 2018'in mayıs ayına randevu vererek gereli görülen lüzum üzerine istanbul adli tıp kurumuna çağırmış,bilemiyorum ne olacak.
Inanırmısın,mahkeme hastane ve adli tıp arasında bu halimle boğuldum kaldım,ne yapcağımı bende şaşırdım.Adli tıpa gitmesem mahkemem düşecek hem tüm dava masrafları bana kitlenecek hemde 3,5 yıllık içerde biriken maaşım uff olup uçup gidecek.
Gerçi davayı kazanırsam sgk'ya başvuru tarihinden itibaren alacaklarımı vereceklermi onuda bilmiyorum ama ben dava dilekçemde tüm haklarımın tarafıma ödenmesini talep etmiştim,bakalım ne olacak bu arada maddi sıkıntıdan dolayı avukatta tutamadım.Kendi davamın avukatlığınıda kendim yapıyorum.Inşallah hayırlısı olur.
Birde konu avukattan açılmışken,bana söylenen duruşmaya gırmediğim an davanın otomatikman düşeceği ve davayı kaybetmiş olacağım yönündeydi,benim merak ettiğim nokta bu konu yalnızca benim içinmi geçerli yoksa karşı taraf içindemi,çünki son duruşmamda sgk'nın avukatı duruşmaya gelmedi.Sağolsun hakim beyde bu durumu zapta geçti.
Bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığımdan karşı tarafın avukatının gelmemesi ile ilgi herhangi bir işlem talebinde bulunamadım.
Erdoğan bey kardeşim benim durumum şuan bundan ibaret,davayı bıraksam bi dert,bırakmasam ayrı bir dert bakalım ne olacak,davada haklı olsam bile daha bunun itirazı varmış,temyizi varmış,bilir kişisi varmış,anlıyacağın varda varmış,çık çıkabilirsen bu davanın içinden.
Yani erdoğan beyciğim bu dava bi,3 yada 5 senesini daha alır bu malül ömrümün.
Bunada, ya şükür yarab demekten başka birşey malesef gelmiyor elden,ne yapalım ömrümüz yeterse bi üç beş sene daha malulen emeklilik peşinden sürünmeyle o günlerin sonucunu göreceğiz inşallah.
Size malulen emekliliğe sakın ha sakın bulaşmayın dedigimin gerekçesini az buçuk anlata bilmişimdir inşallah.

Mehmet005

Mehmet bey, mesajınızı üzülerek okudum. Bu ne eziyettir ya Rabbi. Nasıl dayanır insan bunca sıkıntıya. Sinir sistemi mi kalır bunca eziyete. İnanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Mubarek Cuma gecesine giriyoruz, Rabbim herşeye Kadir'dir. Tez vakitte hayırlısıyla kurtarsın sizi bu eziyetten. Hususen dua edeceğim sizin için...

Eğer mahkeme masrafları çok değilse davanızdan çekilip bana önerdiğiniz gibi engelli emeklisi olmanız mümkün olmaz mıydı acaba? Çok mu geç bunun için?

Allah'a emanet olun Mehmet bey'cim.

Erdoğan abi merhaba,
Raporun hayırlı olsun,umarım en kısa sürede vergi indiriminde sonuçlanır bende hala bekliyorum.

Engelli raporu icin başvurmak istiyorum gecen yil gözde %28 oranim var biyil kulaklarda duymama sinir eksikligi dedi doktor ve odio testimfde sag kulak 40 40 40 45 sol ise 35 40 40 35 cikti bununhesaplamasini bana yapacak kim var ona göre engelli raporuna basvuracagim

Merhaba Kemal bey,

Öncelikle geçmiş olsun. İşitme kaybının değerlendirilmesi konusunda bilgi sahibi değilim. Fakat forumda bu konuyla ilgili oldukça aktif bir konu başlığı var. Size linkini aşağıda veriyorum. Sorunuzu o başlık altına yazarsanız size yardımcı olacaklardır.

Esen kalın,

https://www.engelliler.biz/forum/sa...isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html
@kemalbey81

Ercan'cım, çok teşekkür ederim. Seninkisi de hayırlısıyla sonuçlanır inşaallah. Bizim işlerle ilgisi var mı bilmiyorum tabi, ama sene sonu aynı zamanda mali yılın da sonu, yoğunluktan gecikme olabiliyordur belki.

Sağlıcakla kal :)
erckrgzl

Son düzenleme:
kemalbey81,
Verdiğiniz HZ verilerine göre %40 oranında rapor alamazsınız HZ verilerinin toplamının 300 ve üstü olur ise engelli raporu alabilirsiniz.

Hayırlı olsun abi. :)

Hayırlı olsun, yalnız Ankara sonucunu da beklemek lazım nolur ne olmaz :)

agbi hayırlı olsun biz ortapedik engelliler sanırım hep 30 üstünü gecemicez halk arasında engelliyiz lakin prosüdürlede hep engelsiz kalacaz ..özel hastaneden bahsetmişssin özel hastane engelli heyet raporu verebiliyormu ?

Teşekkür ederim @selo_selo07.

Özel hastane değil, Özel Vakıf üniversitesi hastanesi. İstanbul'da Biruni Üniversitesi Hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve Maltepe Üniversitesi Hastanesi engelli raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi. Listede adları var, ama bu işe girmek istemediklerinden pratikte vermiyorlar. Anladığım kadarıyla yasal olarak onları zorlayacak bir durum da yok. Yetkileri var ama kullanmıyorlar.
selo_selo07

@Erdogan Er Öncelikle geçmiş olsun. Başbakanlık engelli kimlik kartı ile Aile ve Sosyal Politikalardan alınan engelli kimlik kartı arasında fark var mı acaba? Ayrıca benimde indirimli öğrenci akbilim vardı iptal olmadı, ücretsiz kartı ve öğrenci kartını aynı anda kullanabiliyorum.

Hayırlı olsun Erdoan Bey. Ankaradan da tezvakitte guzel haberler insallah...

rapor oranını dusurmesseler ıyıdır benımde % 40 lık raporum var gonderıp onaylatsam mı dıe dusunyorum ama raporu dusuruyolarmıs :S rahatsılıgım pracıel plaxsus yaralanması

Officer said bey bu değerlerde yuzde kac olur goz ve diger hastalıkları m da yuzde 32 var zaten engel icin yuzde 8 lazim

Merhaba @kylexz,

Ben Başbakanlıktan alınan engelli kimlik kartına dair bir şey bilmiyorum. Belki buradan başka arkadaşlar yardımcı olabilir sana. Öğrenci Akbili'nin iptal olmaması sevindirici haber. Ben öğretmen akbilini denemedim henüz. Yakında belli olur. Ama iptal olmasa bile yeni yıl için yenilemeyebilirler sistemde Engelli kartını gördüklerinde.

Sana da geçmiş olsun :)

Amin Allah razı olsun Yunus bey :)

SOLOTURK

Merhaba @fasfor,

Vergi indirimi ve erken emeklilik için göndermeniz şart. Öte yandan diğer sosyal haklar için raporunuzu Vergi dairesine onay amacıyla göndermeniz gerekmiyor. Hatta diyelim ki Ankara Maliye raporunuzu düşürdü, bu sizin Engelli Kimlik Kartı çıkartmanıza, bulunduğunuz ilde varsa ücretsiz ya da indirimli seyehat kartı çıkartmanıza, TCDD, Şehirlerarası otobüs firmalarından ve THY'den indirimli yararlanmanıza engel teşkil etmez.

Geçmiş olsun :)

Erdogan Er

cevabınız ıcın tesekkurler suan calısmıyorum kımlık kartı ve ıs kura kayıt ıslemlerımı yaptım yarında ucretsız ulasım kartı basvurusu yapıcam bunun yanında en son ıse gırdıkden 2 bılemedınız 3 ay sonra vergı ınıdırımı ıcın basvurmayı dusunuyorum bıde soyle bı durum takıldı kafama ben ıskura kaydımı yaptırdım ben sımdı normal statude calıssam bu durum bana ılerıde sıkıntı cıkartabılır mı _?_?

fasfor

Hmm, bunu bilemiyeceğim. Umarım başka bir arkadaş İŞ-KUR'la ilgili sorunuzu cevaplayabilir.

Esen kalın :)

@kylexz ikisi de aynı kart kardeşim zaten. Tek kart yani söyleniş biçimiyle öyle oluyor. İkisi de engelli kimlik kartının söylenişi. Uçak bileti,maçlar, otobüs bileti vs indirimi oluyor.Müzelere ücretsiz giriliyor. Diğer otobüs kartı ücretsiz seyahat kartı. Kadıköy de mesela son durakta ki İETT den alınabilir. Onunla şehir içi otobüs,metro,gemi de kullanabilirsin.
Erdogan Er hayırlı uğurlu olsun güle güle harca abi :)

Merhaba goz de %32 kulaktan %4 eng elli raporum var %40 gecmesi icin ne yapmalıyım hastaligim yok baska yardimci olunuz

Üst Alt