Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün nihayet sağlık raporumu aldım :)

@Love Master
Neyi güle güle harcayayım Emrah? :)

kemalbey81
Kemal bey, başka hastalığınız yoksa Allah'a şükredip başka keder üzüntü vermemesini dileyiniz. Olmadık hastalıktan oran/rapor alınamayacağına göre, elden başka bir şey gelmez şu anda.

Esen kalın :)

Yooo, sadece hayatımda ilk defa engelli raporu aldım. Bir nevi milli olmak gibi bir şey benim için. Sonrasında da vergi indirimine başvurdum, sonuç bekliyoruz Ankara'dan. Fakat emekli olmak yok planlarımda. İşim gücüm şu an için iyi, değiştirmeyi düşünmüyorum. Öte yandan daha çocuklarım çok küçük, para lazım Emrah :)
Love Master

Erdoğan er herseye yorum yapma sen otur kendine sukret 34 luk oranla kamuya almadilar saglikli degilim diye engellide olamıyorum hep arada kalıyorum

Erdoğan beyin açtığı konuya girmişsiniz. Soru sormuşsunuz size cevaplamış.doğruda yazmış. 34 oranda kalmanız erdoğan beyin kabahatiymiş gibi konuşuyorsunuz. O size iyi niyetle cevap vermiş.kendisi ağır uyku apne hastasıdır ve akşam yatarken acaba sabahı görebilecekmiyim diye düşünen birisidir.size halinize şükredin demesi bu yüzdendir.

Erdoğan bey bu forumda bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara elinden geldiğince yardımda bulunan bir kişidir.

Eğer 34 oranda kaldıysanız ve hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız il sağlığa gidip rapora itiraz edebilirsiniz.
Onlar sizi başka hastaneye sevk eder. Oradan 40 ve üzeri rapor almanız taktirde iki hastanenin oranları farklı olduğundan son olarak hakem hastanesine sevk edilirsiniz oradan alacağınız oran geçerli olacaktır.
başka yapılabilecek hiçbir şey yoktur.

kemalbey81

Kanun ve nizam herkese tam olarak adil olamaya biliyor fakat uğradığınızı düşündüğünüz haksızlık sizlere başka kişiler hakkında kaba konuşma hakkı sunmuyor...

Erdogan Er

tesekkurler arastırmalara devam edıyorum bugun de ucretsız kartımı cıkardım su ınternet ındrımındende faydalanıcam ınsallah ondan sonrası ıse gırdıgımde vergı ındırmıne tabı olmak ıcın ugrasıcam haklarımı kullanıcam sonuna kadar aslında suan ıssızım 2022 yasaılı maas hakkımda var ama almak ıstemıyorum cok sukur o kadar maddı durumuz kotu degl sonucda hak ama daha cok o hakka ıhtıyacı olan ınsallar da var empatı yapmak lazım tesekkurler esen kalın

Erdoğan Bey hayırlı olsun öncelikle benim uyku apnesi rahatsızlığım var aynı zamanda tek gözümde de %90 oranında tembellik var diğer gözümde sadece numara var bulunduğum ildeki yetkili hastanede uyku merkezi olmadığı için rapor almak için başka hastaneye başvurmam gerekiyor devlet hastanelerinin de uyku merkezleri çok ileri tarihlere sıra veriyor özel sağlık sigortam var , özel hastanelere de gidebilirim ama özel hastaneler rapor konusunda sorun yaratıyormuş siz rapor alırken ne gibi zorluklarla karşılaştınız ? teşekkür ederim. Erdogan Er

Son düzenleme:
@Sör Arthur Dayne

Özel hastanelerden engelli raporu alınamıyor. Ama Sağlık Bakanlığı'nın yetki verdiği özel vakıf üniversitesi hastaneleriden alabilmek mümkün. Sıkıntı ise bu fakülte hastanelerinin gerek bilgi işlem altyapısı gerekse personelin eğitilmesi konusunda hazırlıksız olması. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Bizzat yaşadığım bir sorun...

Diğer bir husus da engelli sağlık kurulu raporlarından kanunen ücret alınmasının mümkün olmaması nedeniyle, söz konusu hastanelerin bilgi işlem altyapısına ve personel eğitimine zaman ve para yatırımı yapmaktan kaçınması. Bunun üstüne bir de halihazırdaki personelin (hem hekim hem de memur statüsünde olanlar) iş yükününün artmasını da eklersek hastane yönetimlerinin neden isteksiz olduğunu anlamak zor olmayacaktır.

Sizin özel durumunuza gelince, uyku labaratuvarları özel ya da devlet tüm üniversite hastanelerinde çok yoğun. En azından İstanbul'da öyle. Bezmialem normalde bu işlemi fark ücreti alarak yapıyor. Dışarıya oranla yarı yarıya diye biliyorum, tam emin değilim. Fakat buna rağmen randevular 3 aya kadar uzayabiliyor. Eğer daha erken bir tarihe uyku lab randevusu almanız mümkün değilse, testinizi Sağlık bakanlığının onay verdiği bir üniversite hastanesinde görece daha kısa bir süre içinde yaptırıp, test sonuçlarıyla birlikte bir devlet hastanesine engelli raporu için başvurabilirsiniz. Tabi bunu ilk önce o hastanenin Sağlık Kurulu yetkililerine sormak lazım. Normal şartlarda bir sorun olmaması lazım, ama ne olur ne olmaz.

@ozgurmeric74 Bence Özgür Meriç beyin gittiği hastaneyi deneyebilirsiniz. Kendisi baştan sona sürecin nasıl işlediğini pek çok mesajında anlattı. Eğer Bezmialem seçeneği elimin altında olmasaydı, Meriç beyin bahsettiği hastaneyi tercih ederdim diye düşünüyorum. Sizin için daha masrafsız ve kısa bir yol gibi geliyor bana.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba arkadaşlar, ufak bir güncelleme yapayım: bugün İstanbul Fatih Sosyal Hizmet müdürlüğünden Engelli Kimlik kartımı aldım :) İstanbul gibi büyükşehirlerde rahat 15 günü buluyor bu kartın çıkması.

Yalnız bildiğiniz kalınca bir karton bu. Üzeri ince bir naylonla kaplanmış. Ve ıslak mühür ve imza var arka yüzünde. Eskiler bilir, İETT aylık mavi Kart çıkartırdı. Adı gibi mavi renkte karton kağıtdı. Yağmurda filan ıslanırsa yamulur, üzerindeki mürekkep filan akabilirdi. Taaa şu eski kağıt biletlerin olduğu zamanlarda böyleydi. Bu da öyle sayılır işte :) Biraz hayal kırıklığına uğradım. İETT'nin engellilere verdiği Ücretsiz Seyahat kartı gibi bir şey bekliyordum.

Erdogan Er abi hayırlı olsun. Kartın işleyişine bak, boşver ! Bulup da bunama istersen :) Nice alamayan arkadaşlarımız var.

Erdogan Er abim hayırlı olsun :) Benim gençliğim de çok zordu rapor ve emeklilik işleri . 7 ayda emekli etmişlerdi . Rapor alması 2 ayı bulmuştu .

Sağol -DORLİON- Emekli olduğunu bilmiyordum. Eh, atlatmışsın o aşamaları, ne güzel.

Benim yakın zamanda emekli olmak gibi bir planım yok aslında. Vergi indirimimi alıp, iş yerine verip, sonra SGK'dan emekliliği hak ettiğime dair yazıyı çıkartıp işlemleri o aşamada bırakacaktım. zira çok şükür şu anki işim iyi. Daha uzun yıllar burada çalışmaya devam etmek istiyorum, Allah sağlık sıhhat verdiği sürece. Fakat bu rapor oranlarının değişmesi, uygulamadaki farklılıklar, geriye dönük uygulanmayacağını düşündüğünüz yasaların çatır çatır uygulandığını görünce tırstım resmen. Şimdi araya bir emeklilik sokup sonra mı devam etsem diye düşünüyorum artık :cool:

Erdogan Er Emekli maaşları malüm biliyorsun 1 / 4 uzman memur yeni emekli maaşı 2100-2200 civarında , ssk yı hiç kurcalamayalım . 2008 öncesi sonrası diye değişiklikler yapıldı . Emekli olmadan öncesi bir şirkette işbaşı sözü alırsan tavsiye ederim . Özel de iş bulma sıkıntı çok olur dersen hiç kurcalama . Emekli olma dediklerimiz çok pişman oldular emekli olunca .

Bezmialem 1.test 210 tl, 2. test 320 tl ayrıca gögüs doktoru 100 tl. kulak burun bogaz 75 tl.. kan testlerine para alınmıyor...2 ay önce fiyatlar böyleydi değişmediyse....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamam, anladım şimdi :) Uyku labaratuvarındaki testlerin fiyatları bunlar. Ama neden Göğüs hastalıkları ve KBB'ye muayene için para ödediniz anlamadım. Uzman hekim muayenelerinden fark alınmıyor normalde. Sadece Prof. ve Doç. muayenelerinden fark alınıyor. Uyku testi için öğretim üyelerine muayene şart değil aslında.....
istanbul40

Son düzenleme:
Bezmialem özel vakıf hastanesi...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mehmet bey,

Ben size neden Göğüs'e muayene oldunuz diye sormadım ki? Ya da aynı şekilde neden KBB'ye gittiniz diye de sormadım... Neden bu muayeneler için para ödediniz diye sormuştum.

Göğüs, KBB vesaire için Uzman Hekim muanelerinden fark ücreti alınmaz Bezmialem'de, tabi sigortanız varsa. Sigortanız yoksa o zaman ücretli hasta statüsünde bakılırsınız.

Tekrar yazacak olursam, Bezmialem'de uzman hekim muayeneleri için fark ücreti alınmaz. Ama öğretim üyelerine muayene olursanız Doç. muayenesi için 60 TL, Prof. muayenesi için de 100 TL ödersiniz.

Siz öğretim üyelerine mi muayene oldunuz ki sizden yukarıda bahsettiğiniz muayene ücretlerini aldılar?

Mehmet bey, ben Bezmialem Vakıf Üniversitesinde öğretim görevlisiyim. Bu yazıyı da üniversitedeki ofisimden yazıyorum size şu anda. Akşam hemen eve gitmek yerine burada kalıp forumdaki sorulara yanıt yazarak faydalı olmaya çalışıyorum.

Şimdi asıl konumuza gelecek olursak, verdiğiniz bilgilerde çelişki var. Ya hastaneye ilk başvuru şeklinizle ilgili bir farklılık var ya da sizden gereksiz yere ücret alınmış.

Neyse, geçmiş olsun Mehmey bey. istanbul40

bezmialem dragos (alınan ücretler)

Hastanemizde Hafta içi mesai saatlerindeki muayenelerden yasal oranda fark ücreti alınmaktadır.

Profesör Doktor muayenesinden 150 TL,
Doçent Doktor muayenesinden 100 TL ,
(muayene eden doktor doçent) uyku polikliniğine bakan Uzman Doktor Muayenesinden 75 TL ücret alınmaktadır.
kulak burun bogazcıda (uzman doktor)...

bunda bir çelişki yok...

istanbulda en ucuz uyku testi yapan hastanede burası o nedenle teşekkür ediyorum. diger ünüversite hastaneleri 2 test için 3000 tl istiyorlar...amacım sizi eleştirmek değil,insanlara nelerle karşılaşacaklarını anlatmak istedim..

Mesele şimdi anlaşıldı Mehmet bey. Dragos hastanesinde ücretler farklı alınıyor. Açıkcası aklıma hiç gelmemişti o hastaneye gitmiş olacağınız. Yalnız Dragos hastanesi de olsa uzman hekimden fark alındığını ilk kez sizden öğrendim. Orası anlaşılan VIP hizmete geçmiş :)

Avrupa yakasında Bezmialem International Clinic ve Asya yakasında Bezmialem Dragos hastanesi sıra beklemek istemeyen ve genellikle öğretim üyelerine muayene olmak isteyen kişiler için farklı ücretlerle hizmet veriyor. Bunun dışında verilen sağlık hizmetinin kalitesinde herhangi bir fark yok.

Yanlış anlama için kusura bakmayın, dediğim gibi Dragos hastanesini kasteddiğiniz hiç aklıma gelmemişti. Bezmialem Hastanesi denince ilk akla gelen Vakıf Gureba hastanesi olduğu için.

Tekrar geçmiş olsunç
istanbul40

Son düzenleme:
Bugün EVİSS'de rapor durumumla ilgili bir güncelleme oldu:

"BAŞVURU DURUMUNUZ 27.12.2017 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor" yazıyor. Nihayet! Hastane, evrakları 25 Kasım 2017'de postaya verdi. İVDB da 27 Aralık'da Bakanlığa gönderildi bilgisini geçti. Aynı şehirde, hatta aynı ilçede (hatta aynı cadde üzerinde) bulunuyor hastane ve İVDB. Bu da İstanbul vergi dairesinde işlerin çok yoğun olduğunu gösteriyor. Yoksa postada gecikmeyle açıklanamaz bu durum.

Özgür Meriç bey, Ankara'da bakanlığın bu işi 20 - 25 günde halletiğini söylemişti. Hayırlısı bakalım :)

Erdoğan abi selam,
İVDB daha yeni postayla gönderimi yapabilmiş, bu demek oluyor ki 3 gün içinde kargo Ankara'ya varır, orada sisteme geçmesi yaklaşık 10 gün sürer, heyete girip bir belge istemediklerinde sonuçlanır.
Benim durumumdaki gibi olacak ise en son açıklamalı rapor 11.11.2017 tarihinde gitti 26.12.2017 tarihinde sonuçlandı, en az 1 ay süresi var.
Hadi hayırlısı.

erdoğan agbey vakıf universitesi hastanesine bizde muracat etsek engelli raporu için ..asamaları bayagı zaman alıyormu aceba

selo_selo07 Merhaba,

Aslında daha fazla zaman almaması lazım, ama önceki mesajlarımda söz ettiğim gibi çoğu özel vakıf hastanesi personeli, doktorları ve Bilgi İşlem altyapısı henüz bu tür engelli raporlarını vermek için hazırlıklı değil. Bu nedenle ben şu an için bizim hastaneyi tavsiye etmem. Fakat forumda bir hanım, kendi rahatsızlığı için Ankara Başkent Üniversitesi hastanesinden almış. Babası da orada çalışıyormuş. Yalnız her muayene olduğu poliklinik için ücret ödemiş. Normalde olmaması lazım ama alan razı-veren razı durumu olduğu için ortada bir sıkıntı yok.

Yalnız sizin durumunuzu biliyorum ben. Kanımca başka bir hastaneden rapor almanız sonucu sizin açınızdan değiştirmeyecektir. Vakıf Üniversitesi hastanesindeki doktorlar Polio sekeline %40'ın üzerinde bir oran verseler bile Ankara yine diğer tabloya göre değerlendirme yapılmasını isteyip geri gönderecektir. Buradaki forumlarda okuduklarım hep bu tip örnekler. Yani asıl sorun Ankara Maliye'nin polio sekelini değerlendirme şekli, yyoksa hekimlerin verdiği oran değil.

Üst Alt