Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün nihayet sağlık raporumu aldım :)

Erdogan Er
Hayırlı olsun tekrar Erdoğan Kardeşim.Herşey hallolmuş ne güzel.Benimde yazılarım Mersin Vergi Dairesinden Bankama bugün postalandı ama hepsi direk bana gelecek çünkü şubeye gönderiyoruz dediler.Zaten şube müdürü olduğum için yazılar bana gelecek sonra İK ya ben gönderecem.
Darısı süreci devam eden tüm arkadaşlara olsun.
Sevgiyle kalın.
Cüneyt

Cüneyt E

Hehehehe, çok güzel haber Cüneyt bey. E tabi kurumda idareci olunca bazı ufak tefek ayrıcalıklar oluyor.

Hayırlısıyla sonuçlanır sizinki de inşallah. Sağlıcakla kalın :)

Erdogan Er
Uyku apnesi Ahi:44 engelli kart almam icin yeterli olurmu olursa
Benim ikamet kocaeli gebze isyerim istanbul tuzla buna gore nereye basvurmam lazim rapor,engelli kart almam icin

ilker2148

Merhaba İlker bey, eğer elinizde %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu raporunuz varsa bunun aslı gibidir onaylı bir örneği ile T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait size en yakın bir Sosyal Hizmet Merkezleri'nden birine giderek Engelli Kimlik kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. Yanınızda 2 resim ve nüfus kimlik kartınız da bulunsun. Sosyal Hizmet Merkezlerinin listesine buradan ulaşabilirsiniz: https://istanbul.aile.gov.tr/iletisim/resmi-kuruluslar/sosyal-hizmet-merkezlerimiz

Eğer Uyku apnesi testi yaptırdınız, AHI değeriniz 44 çıktı ama henüz Engelli Sağlık raporu çıkarmadıysanız, öncelikle bunun için yetkili hastanelerden birine başvurmanız gerekmekte. Hangi şehirdeki yetkili hastaneye başvurduğunuzun bir önemi yok, yeterki yetkili hastanelerden biri olsun: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Geçmiş olsun :)

[SIZE=3]GÜNCELLEME - 20 Mart 2018

[/SIZE]
[SIZE=2]Evet arkadaşlar, bugün mühim bir aşamayı tamamladım, daha doğrusu tüm süreci tamamlayacak işlemi yaptım. İşyerim, beni engelli kadrosunda gösterebilmek için İşKur'a yönlendirdi. Oraya kayıt yaptırmamı ve engelli raporumun aslını yanımda başvuru için götürmemi istedi. Ben bir gün öncesinden İşKur kaydımı online olarak yaptım, bugün de gidip engelli raporumun "aslı gibidir" onaylı bir kopyasını Beyoğlu İşKur'a (Fındıklı'da) verdim[/SIZE][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=2]. Bu, tamamladığım ara bir işlemdi. Bu şekilde hem vergi indirimi alabileceğim artık, hem de engelli kadrosunda çalışabileceğim kurumumda.

Gelelim diğer mühim işe; Hadi yola çıkmışken bir de emekliliği hak ettiğime dair SGK müdürlüğünden yazı alayım, en azından dilekçe doldurayım, bakalım bu işler nasıl oluyor dedim. Bunun için Unkapanı SGK Müdürlüğüne gitmem gerekiyormuş, Beşiktaş SGK 'biz yapmıyoruz' dedi. Ve bakın neler oldu:[/SIZE]

[/SIZE][/SIZE][SIZE=2][FONT=sans-serif]İşyerime E-tebligatla gelen 2 adet üst yazıyı (1-Maliye Bakanlığıdan -> İVDB'na & 2-İVDB'dan-> Çalıştığım Kuruma) ve Maliye Bakanlığının onayladığı %76 oranlı Engelli raporumla Unkapıdaki SGK müdürlüğüne gittim. Herkes gibi 12 nolu oda için sıra numarası aldım. Sıra bana gelince, oradaki memura elimdeki 2 üst yazıyı ve maliye onaylı engelli raporumu verdim. Yalnız burada dikkatinizi çekmek istediğim bir şey var: Verdiğim belgeler e-tebligatla gelen bilgisayar çıktıları. Normal şartlarda resmi değeri yok. Ben renkli çıktı olarak aldım, tek fark bu sadece. Severim renkli çıktı almayı ve renkli forokopi çekmeyi. İmkanlar el verdikçe hep renkli belge kullanmışımdır resmi işlemlerimde, faydasını çok gördüm.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Memur belgeleri inceledi ve sisteme bilgilerimi girdi. Sonra bana bir form-dilekçe verdi, doldurdum. Ardından "Git bu belgelerin birer fotokopisini çekip bana gel" dedi. Ben de "bunlar zaten fotokopi, önemli değil sizde kalabilir" dedim. "Ama bu rapor renkli, orjinal bu" dedi. Ben de "yok değil, ben renkli çıktı aldım" diye ısrar ettim. Neyse, evraklarımı ve doldurduğum formu aldı, sonra "biraz bekleyin sizi çağıracaklar" dedi. 15 dk kadar bekledim. 12 nolu odadan bir bayan çıktı, bana 2 evrak ve bir de el yazısıyla yazılmış üstünde adım-soyadım, bugünün tarihi ve dosya numarası olduğunu düşündüğüm bir kart verdi. Genç bayan, "Bu evraklar emekliliği hak ettiğinize dair resmi yazınız, bunu iş yerinize verip emeklilik işlemlerinize başlayabilirsiniz" dedi. Sonra, "Bu kartı da 1 kat aşağıdaki arşive indirin, dosyanıza işlensin bu evraklar" dedi. Ve bekleme süresi de dahil tüm işlemlerim toplam 30 dk'da bitti.

Ben şoklardayım tabi, şöyle bir gideyim dediğim yerden işimi halledip çıktım 30 dk. Elimdeki evrakları, bilgisayar çıktısı olmasına rağmen, dikkate aldılar. [/FONT]
[FONT=sans-serif]SGK'nın sistemine raporumu işlediler. O sistemde artık %76 engellilik oranı ve ikinci dereceden vergi indirimiyle "....... ya da "506 sK. geçici 87/D" maddesine göre şu an itibarı ile emekliliğe hak kazandınız" yazıyor. Bunu biliyorum çünkü o sisteme ait ekran çıktısını da emekli olabileceğime dair verdikleri üst yazının yanında bana verdiler.

Ve sevgili forumdaşlar, şaka maka, benim Haziran 2017'de başladığım engelli emekliliği serüvenim tam da istediğim şekilde ve de noktada tamamlandı. Allah'a sonsuz şükürler olsun. Elimde evraklarla Unkapanı SGK'dan çıktığımda bir an inanamadım buna. Hamdolsun Rabbime... Bundan sonra, gücüm ve sağlığım elverdiği sürece aktif olarak çalışmaya devam edeceğim inşallah. Emeklilik daha sonra kısmetse...

Burada bana sabırla destek veren tüm forum yöneticilerine, moderatörlere ve forumdaşlarıma canı gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum.

Darısı hala rapor ve emeklilik süreci devam eden arkadaşlara inşallah.

Sağlıcakla kalın,

Erdoğan :) [/FONT]
[/SIZE]

Son düzenleme:
Erdogan Er
Erdoğan bey merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Yukarıda maliye onaylı raporum demişsiniz. Maliye onaylı rapor ne demek?

Son düzenleme:
Erdogan Er
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.Allah herkese nasip etsin.Sağlıcakla kal.

Saygılarımla,

Erdoğan abi, hadi geçmiş olsun bunu da atlatmış oldun. Emeklilik şuan cepte ;)
Bende geçen gittim Unkapanı SGK'ya ama bilinçsiz personellere denk geldim amacım prim günüm dolduğu için işten çıkış belgesi alıp tazminatımı almaktı ama doğru bilgi ve yönlendirme alamadım. Senin adına sevindim.

@Erdogan Er
Öncelikle hayırlı olsun hem vergi indirimin hemde emeklilik yazın. umarım saglık olarakta sıkıntısız gunler gecıryorsundur aslına bakarsan en önemli kısmı o. çok güzel açıklayıcı bir yazı olmus yardımı dokunacaktır kendı adıma önümdeki süreçleri görmem açısından güzel bir yazı.

ben daha vergi indirimi için başvurmadım bu aralar şirket biraz karısık haziran ı beklıyorum hazirandan bası gibi başvurup sonrasında aynı şeyleri yasayacagız galiba.

forum u bilgilendirdiğin için tesekkurler kolaygelsın

@fatih2009

Merhaba Fatih bey, teşekkür ederim. Maliye onaylı, üzerinde Maliye Bakanlığı Bakanlığı Başhekimi'nin, 3 adet uzman hekimin ve son olarak da Gelir İşleri Başkanlığı Müdürü'nüm kaşe ve imzalarının olduğu, ayrıca engelli raporuna kendi takdir ettikleri oranı hem rakam hem de yazıyla (el yazısı) yazan rapor anlamına geliyor. Yani asıl vergi indirimi ve erken yaşlılık emekliliğini hak etmemizi sağlayan rapor bu rapor oluyor. Yoksa diğer sosyal haklardan yararlanabilmek için doğrdan yetkili hastaneden almış olduğumuz rapor yeterli geliyor.

@erckrgzl

Merhaba Ercan, teşekkür ederim güzel sözlerin için. Doğru bilgi alamamana üzüldüm. Bilgin olsun, Unkapanı SGK, Şubat ayından bu yana sadece sosyal güvenlik prim-gün toplama ve emeklilik işlemlerini yapıyor. Eğer almak istediğin yazı kıdeme esas tazminat yazısı ise bunu işyerinin bağlı bulunduğu SGK şubesinden alacaksın. Mesele ben böyle bir yazı almak isteseydim gideceğim yer SGK - Fatih şubesi olacaktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

*Ercan, bu arada sağlığın nasıl? En son yazıştığımızda biraz sıkıntıların vardı? Tedaviyi ihmal etmiyorsundur inşallah?

@besiktas
Teşekkürler, darısı sizin başınıza :)

@RAİSTLİN

Teşekkürler Süleyman. İşine yarayacağına sevindim. Gerçi TR'de mevzuat ve uygulamalar sıkça değişebilir, bu nedenle Haziran'a Allah kerim, ama yine de işlemlere başladığında aklına takılan bir şey olursa bana ulaş lütfen, cep numaram sen de var. Kolay gelsin :)

*Bu arada sağlığım pek iyi değil bu aralar. Remicade tedavisi beni yarı yolda bıraktı, her şey güzel giderken iş yerinde yaşadığım stresli bir dönem ve Remicade adındaki ilacın son uygulamasında alerjik reaksiyona sebeb olması yolunda giden sağlığımı olumsuz etkiledi. Yeni bir biyolojik ajan deniyoruz doktorumla şu anda, ama 3. haftada kayde değer bir gelişme göremedim. Hayırlısı artık.

**Umarım senin sağlığın iyidir? İş ya da özel hayat, bir şeyler ters gidince bizim hastalığımız olumsuz etkilenebiliyor bu durumlardan :(

Erdogan Er

Erdoğan hocam, öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin, evraklarınızı hayırlısı ile tamamlamanıza sevindim, tüm engelli arkadaşlar için umut verici gelişmeler bunlar.

İzin verirseniz özelden bir sorum olacak ama posta kutunuz dolu olduğundan gönderim kabul edemiyormuşsunuz, sanırım silmeniz gerekecek bazı msj ları.

Erdoğan Er

Erdoğan abi bu konunun konusu değil ama burdan ulaşabileceğimi düşündüğüm için yazıyorum 2016 başında behçet ve ülseratif kolit tanım var salofalk lavman, tablet,deltacortrill,imuran, ve en son olarak humira ilaçlarını kullanıyorum geldiğim son nokta ilaçlar hastalığı kontrol altına alamadı gece 3 4 sabahları 10 bulan kanlı dışkılama oturucak enerjim yok desem yeridir gastroenteroloji doktorum herşeyi denedi bir tek ameliyat kaldi bazı testler sonrasın hastalığımın chron na daha yakın olduğunu söyledi ama yinede ameliyat kararı vericek heralde ayın 10'nuna randevum var endoskopi yapip yanina gidicem sormak istediğim şey sizde yıllar önce ameliyat oldunuz son durumunuz hakkında bilgi verirmisiniz mesela ben 90 kilodan 60 kadar düştüm kilo alabiliyormusunuz enerji ve yorgunluğunuz veya günde kaç defa tuvalete çıkıyorsunuz bir yorumunuzda ince bağırsağınızında polipler çıktını söylemiştiniz yanılmıyorsam rahatsız edicimi birşey mi şimdiden teşekkürler.

Bu arada 20 yaşındayım akdeniz üniversite hastanesinde 1 ay önce engelli raporu için başvurdum orda sadece ülseratif kolitime baktiklari için romotoloji doktoruna(behçet için) sıra vermedi sadece gastroenteroloji doktoruna göründüm oda %50 oran verdi o kağıdı rapor merkezine verdim 2 3 haftaya seni ararlar heyet raporunu alirsin dedi.

Son düzenleme:
Bilgin.

Çok geçmiş olsun, bu kadar genç yaşta hem Bahçet hem de ÜK bir arada. İkisi de otoimmün hastalık...... Sana özel mesajla cep telefonumu yazacağım, oradan yardımcı olayım.

Esen kal,

Erdoğan

Selam Erdoğan Bey.
Nihayet ben de Ankara'dan sonuca ulaştım.
%73 gitti yazim %73 geldi.
Şu anda ilgili VD nin işyerine yazıyı yollamasını bekliyorum.
100 gün kadar eksik günüm var.
Bundan sonra nasıl hareket etmem lazim.?
Yol haritasını bana anlatabilir misiniz?
Niyetim emeklilik.
Askerlik borçlanması yaparak günlerini tamamlamayı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Hayırlı olsun erdogan bey paporunuzu özel hastaneden mi aldiniz siz mi özel hastane sectiniz birde sürekli olabilmesi icin bir sart varmi ben adanada 63 yasindaki anneme ciddi hastaliklardan 4 yildir bir yillik rapor alabiliyorum edevlete yazsam birsey degisirmi acaba

Üst Alt