Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün nihayet sağlık raporumu aldım :)

Ben de öyle tahmin ediyorum Ercan. Aman geç olsun da güç olmasın. Acelem yok zaten biliyorsun telefonda anlatmıştım. Ama insanız işte, hem sabırsız hem de tedirginim. Bunun sebebi de sistemdeki tutarsızlıklar, rastgele verilebilen kararlar.

Dediğin gibi hayırlısı inşallah :)
erckrgzl

Erdoğan abi dün bir şeye tanık oldum benim babam görme engelli %90 raporu var sol göz kapalı sağ göz %2 görüyor diyebilirim.

Kuzenimde göz rahatsızlığı var %70 raporu var, hemde ağır engelli hem çalışıyor geziyor arabada kullanıyor bu nasıl oluyor dersen bende anlamış değilim. Babam çalışmaz durumda iken ağır engelli raporu alamadı, kuzenim bu durumdayken ağır engelli aldı. Şaşkınımmm.

Hmmmm, tuhaf bir durum bu Ercan. Bu ağır engelli işine aklım ermiyor. Kıstasları nedir bilemiyorum. Mesela birisi vardı burada, diyalize giriyordu ve engellilik oranı %90'dı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam O'nun raporu da ağır engelliydi. Ama araba kullanabiliyordu. Hatta diyalize kendi arabasını sürerek gittiğini söylemişti.

Belki de mantıklı bir açıklaması vardır bu işin, öğrenirsen bana da haber ver :)

Esen kal :) erckrgzl

Benim araştırmalarımda hiç görmeyen bir kişi kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğinden ağır özürlü raporu alamıyor. Ama biri görmüyor alamıyor, biri görüyor orta seviyede alıyor. Başka rahatsızlık yok.

GÜNCELLEME

20 Aralık 2017 tarihinde İVDB tarafından Ankaradaki Merkez Sağlık Kuruluna gönderilen evraklarım artık sonuçlanmıştır diyerek bugün bütün cesaretimi toplayarak Özgür Meriç beyin ozgurmeric74 verdiği numarayı aradım. Kibar bir bey açtı. TC kimlik numaramdan kontrol edip, evraklarınız henüz kurulda, 1 ay sonra tekrar arayın dedi.

1 ay biraz uzun bir zaman değil mi? Acaba başından savmak için mi böyle söyledi yoksa gerçekten kurul değerlendirmesi ilave 1 ay daha sürüyor mu? Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim :)

Benim sol gözun görmüyor protez takildi sag gözumde uzagiz gormuyor derecesi 1.5 %32 rapor verdiler başka yere gitsem daha fazla verirler mi

@Erdogan Er Erdoğan abi selam,

Bir kaç haftadır şirketin merkezinde olduğumdan buraya bakamıyorumdum, soruna gelecek olursak 1 ay sürmesi gayet normal benim dosyam İstanbul'dan gitti Ankara'ya yaklaşık 7 gün sürdü oradan da kurulun görmesi yaklaşık 5 hafta sürdü. Bu arada kurulda derken aradan ne kadar süre geçmiş belki bu hafta kurul bakacak belkide haftaya kalacak o nedenle her hafta Salı günü aramanda fayda var.

@sefactn34 : Benzer durumda olan bir kişi daha yeni %45 rapor almış ama hangi hastaneden bilmiyorum sanırım Haseki, itiraza ver olumlu sonuçlancağını düşünüyorum. Bende itiraz edip raporumu öyle almıştım. Biraz uğraştırıyorlar.

@erckrgzl Tamam Ercan'cım. Bunu bildiğim iyi oldu. Benim postaya verilmesinden bu yana geçen süre toplamda 35 gün, demek yeterli gelmiyor. Salı gününden Salı gününe ararsam ve aynı adama denk gelirsem küfür yerim diye çekiniyorum :) En azından 10 günde bir arayayım :)

Bu arada umarım iyisindir, sağlığın nasıl gidiyor? Ben Remicade + Pentasa ile çok rahatladım hamdolsun. uzun süredir kendimi bu kadar iyi hissetmiyordum. Umarım havalar düzelince yüz yüze de bir görüşürüz.

Kendine çok iyi bak,

Erdoğan :)

Son düzenleme:
Özgür bey, %44 engelli raporum bulunuyor. Bu durumda ben de aracımı dilediğim gibi bu tip yerlerde ücretsiz olarak park edebilir miyim? Teşekkürler

trimpot

Aslında kanunen aracın engelli aracı olması gibi şaçma bir durum sözkonusu ama normal engelli kartını gösteriyorsunuz. ücret almıyorlar.

Erdogan Er

Erdoğan abi,

Çekinmene gerek yok ara gitsin :)

2-3 gündür hastayım henüz doktora gitmedim, düzelmeyi bekliyorum bakalım duruma göre hareket edeceğim.

Umarım abi tabi görüşürüz, sende kendine çok iyi bak abi.

Erdoğan Bey Merhaba,
Benim raporumda 11 Ocak ta Ankara Maliyeye gitti.Vergi Dairesi aracılığı ile gitti.Bugün aradım kurula girdiğini 10-15 gün arasında sonuçlanacağını söylediler.Bence siz tekrar arayın sizinki 27 aralık da gittiği için onaylanmış olması gerekir.Şimdiden hayırlı olsun.
Saygılarımla,

Erdogan Er ankara sağlık merkezi haftada 2 kez toplanıyor salı ve perşembe günleri sizin evraklar aralık 27 ulaşmış bu hafta sonu cuma günü arayın sonuçlanmış olabilir

bende uyku apnesi 35 kalp jkapakçıgından 10 yüzde 42 sürekli raporumu aldım 20 gün oldu vergi indirimi sürekli onaylanır mı acaba

Yüksek ihtimalle sürekli olarak raporunuz onaylanır.Genelde psikiyatri rahatsızlığı olanları süreli onaylıyorlar.Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Saygılarımla,

@Cüneyt E

İyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim Cüneyt bey. Eksik olmayın.

İnşaallah en kısa sürede hayırlı haberler alırız :)

@umut2135

Umut bey, bu ek bilgi için teşekkür ederim. Cuma günü mübarek gündür, bir arayayım öyleyse.

Eksik olmayın :)

@TahaAY

Sağol Taha, eksik olma :)

Son düzenleme:
Özgür abi selam,

Belgeye ulaştım ve dediğin gibi bilgileri girerek e belgeyi indirdim, aşağıdaki metin yazılı. Vergi indirimin süresi ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım sanırım sürekli, sizce de öyle midir?

İşyerinizde çalışan Ercan KARAGÜZEL (T.C.) adına Şişli Hamidiye Etfal Eğt. ve Arşt. Hastanesi tarafından düzenlenen 05/10/2017 tarih ve 4615 sayılı Sağlık Kurulu Rapor Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş olup çalışma gücü kaybı % 46 (yüzde kırkaltı) olarak tespit edilmiştir.

Bu nedenle, yazımızın ve ekinde gönderilen Bakanlık Yazısı ve Rapor Örneğinin ücretliye tebliğ edilerek, başvuru tarihi olan 10/07/2017 tarihinden itibaren 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31'inci maddesi gereğince 3'üncü(üçüncü) derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden faydalandırılması gerekmektedir.

@erckrgzl hayırlısı olsun süre belirtilmemiş sürekli vergi indiriminiz
Onaylanmış :)

@Erdogan Er bey birde bu numaradan sorgulama yapın
Memur hanım baya kibar ve yardımcı oluyor 03124153205

Umut, verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. ;)

erckrgzl

Hadi gözün aydın Ercan kardeşim, hayırlı uğurlu olsun :)

Darısı bizim başımıza inşaallah :)

Sahlep ya da bozayla ıslatırız artık :)

umut2135
Teşekkürler Umut bey, notumu alıyorum, Cuma arıyacağım inşaallah :)

Son düzenleme:
Bugün Cuma. Az önce aradım yukarıda Umut beyin verdiği numarayı. Hala kurulda görüşülüyormuş, daha çıkmamış.

Neyse, biraz daha bekleriz sorun değil. Geç olsun da güç olmasın inşaallah :)

Erdoğan Bey Merhaba,
Bir gelişme varmı epey zaman geçti görüşebildiniz mi tekrar

Saygılarımla,

Cüneyt E

Merhaba Cüneyt bey, geçen Cuma aramadım özellikle. Hiç değilse üzerinden 15 gün geçsin istedim. Kısmetse bu Cuma öğleden sonra arayacağım inşallah.

Teşekkür ederim sorduğunuz için :)

Hadi hayırlısı Erdoğan Bey,inşallah iyi sonuçlar alırız.Ben de dün aradım 1 ay olmuştu evraklar gideli ama memur 15 gün sonra arayın dedi.1,5 ay gibi sonuçlanıyor raporlar dedi.Bakalım 28 Şubatta arayacam bende.Hakkımızdan hayırlısı olsun.
Saygılarımla,

merak etmeyin..
benimki de epey sürmüştü..

Hocam hastaneden randevuyu nasıl aldın, hastaneden vermiyorler, MHRS den çıkmıyor napcaz

Üst Alt